Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2018 20:46 - План от 10 точки за ефективна експлоатация на планета, населена с примитивни същества. 1 Част.
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 370 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 План от 10 точки за ефективна експлоатация на планета, населена с примитивни същества. Завладяването на чужда планета е много просто нещо. Можеш да кацнеш и да избиеш всички. Или да подчиняваш населението за да работи за теб. Подчиняването на жителите си има все пак няколко недостатъка. Повечето от тези примитивни същества са лениви. И използването на сила не винаги води до оптимални резултати. Те постоянно ще се вдигат на въстания и бунтове, и така ти ще бъдеш единствено обект на ненавист. Следователно повечето от жизнените форми са недоразвити и ще трябва да им се смени ценностната система. Нужно ще ни бъде да използваме ефективно наличните ресурси. Мислейки за бъдещето ще гледаме на планетата като на ценна машина. Създай си план за курса на планетата, едновременно с това поддържай икономика, която в кратки срокове ще направи жителите зависими от парите. Те ще бъдат все по-зависими от тях. И ще работят все повече и повече за да си осигуряват все по-нарастващата нужда от пари. Те толкова силно ще се стремят към парите, че няма да ви забележат, и ще правят всичко за ваша полза. Ако вие контролирате създаването на парите и владеете по-голямата част от тях, то тези примитивни същества ще ви служат абсолютно доброволно.
Точка 1: Подготовка.
Ще ви трябва убедителна външност, която да внушава доверие у хората. Използвайте ваш заместител.
Точка 2: Пари - Основата на плана ви.
Парите дори ще бъдат много удобно средство за примитивните форми. Те вече обменят стоки и услуги между тях. Този начин за смяна на собственост е крайно непрактичен и ти решаваш да внедриш паричнита система. Те ще усетят бързо предимствата, които тази система. Парите са универсална мярка за стойността на стоката, удобни са за пренасяне, не намаляват и не се развалят. Така си запазват стойността за дълго време и премахват неудобния проблем с обмена на стоки и услуги. Новата система ускорява търговските сделки и бързо се приема от съществата.
Точка 3: Банката - Централен инструмент на властта.
Ето, че скоро всички ще се нуждаят от пари, и се появява нов проблем. Този, който има много почва да се плаши за богатството си, а този с малко - ще иска повече. Появяват се много възможности за припечелване на пари, но ще ви трябва начален капатал - пари, които ще могат да се наемат, което ще се нарича кредит. Те още не знаят, но ще се нуждаят от банка. Някой, който да им пази парите и да им дава кредит, ако на някой му потрябва. Така, този който има много ще може да ги отдава на този който има малко.
Точка 4: Лихва
Лихвата - това е нещо просто. Който даде заем на някого, после получава с процент отгоре дължимото. Неголям процент за услугата. Нищо страшно, ще си кажат, че това е правилно. Замесени са и други, които ще се облагодетелстват от това. И ти ще си осигуриш приходи без да правиш нищо, без никакъв риск, сигурни пари. Най-голямата полза от лихвата е тази, че ще накарате ленивите същества да работят повече. Те ще трябва да работят повече, за да си върнат дългът плюс лихвата. Един малък пример: Една планета, с 10 жители, и едно парче кожа. На планетата се въвеждат пари от кожени късчета. Всеки получава по 10 късчета и ще има да върне +10 процента като лихва. Накрая ще трябва да върнат всеки по 11 късчета. Откъде ще дойде тези несъществуващи 10 къса? Един ще трябва да изгуби всичките свои за да може другите да си изплатят лихвата. Тъй като никой няма желае да остане без пари, то всеки ще се захване да работи, колкото му е възможно повече. Но колкото и да се стараят, все някой ще остане без пари. И тогава откъде ще намери кредит? Точна така! Лихвата ще бъде твоето най-важно оръжие! Така производителите ще се конкурират един друг, докато вие ще сте единствен победител в цялата работа. Но потребностите от пари постоянно ще се увеличават, а зависимостта от банката също ще се увеличава.
Точка 5: Сложна Лихва.
Проценти върху процента, с цел по-голяма зависимост. Практически няма как да се справите със сложната лихва. Ако текущите кредити не се погасяват, то дължимата сума се повишава всяка година с проценти върху главницата + текущата лихва. Всяка година се начислява лихва върху дължимата сума, откъдето и дългът ще ви нараства все по-бързо и по-бързо. Пример: Ако някой преди 2000 години е взел кредит от 1 цент с лихва 5 процента, той ще дължи след 15 години 2 цента. След 30 години 4 цента. А след 1450 години той ще дължи една цяла планета от злато. А пък днес този дълг би се оценил на 286 млрд. златни планети! Но има едно но - ние не живеем толкова дълго.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 912639
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930