Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2018 20:33 - ГРАДОВЕ НА ЛУНАТА
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 704 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На 12 юли 1822 г. професорът по астрономия в Мюнхенския университет Франц фон Груйтуйзен сензационно съобщава за открит на Луната град. Той се намира в кратера Шрьодер и напомня паяжинна нишка, дълга тридесет и седем километра.
Днес много публикации по целия свят обсъждат изкуствените обекти на Луната. Още през 1968 г. НАСА  отпечатва “Хронологичен каталог на съобщенията за лунните събития”, който споменава петстотин и осемдесет лунни феномена. 
Най-забележителният обект е Градът на Груйтуйзен, близо до центъра на лунния диск на изток от залива Зной в кратера Шрьодер. Кратерът не е голям, има равно и недълбоко дъно. На север от него започва най-удивителната местност на лунната повърхност. Това е широко елептично плато, обсипано с милиони хълмчета, каменни планини и цяла система от долини. Общият изглед се променя в зависимост от осветлението. Откритият от Груйтуйзен град, предизвикал удивлението на много астрономи, има съвършено правилна форма и очевидно има изкуствен произход.
В наши дни американският астрономически вестник “Небе и телескоп” отново се връща към въпроса за лунния град и публикува неговите координати и описание. Любители астрономи съобщават, че са успели отчетливо да го разгледат на 9 февруари 1995 г. Слънчевият изгрев на Луната осветил напълно кратера Шрьодер и местността на север. В първите секунди от наблюдението са фиксирани геометрически правилни чертежи дълги десетки километри.
Ромбовидната решетка на Града хвърляла сянка и изглежда много ефектно. Груйтуйзен е бил напълно уверен, че е наблюдавал извънземен град. През Х!Х в. се е смятало, че Луната е обитаема и неговото съобщение за градът на селенитите се е посрещнал с голям интерес. Когато е установено, че на Луната няма вода и въздух Градът на Груйтуйзен почнал да се възприема като естествено образувание.
След кацането на Луната и космическите снимки, въпросът за изкуствените обекти там отново излиза на дневен ред.
Освен хипотезата за извънземни има и друга: на Луната са останали следи от могъща, но загинала след космически катаклизъм земна цивилизация. Заради липсата на вода и въздух изкуствените съоръжения могат да се съхранят милиони години.
Наблюдаван с 200 мм телескоп, Градът е добре очертан само в редки моменти заради осветлението, и промените в  земната атмосфера. Много трудно е да бъдат направени качествени снимки заради пулсациите в нея. По тази причина е безполезно да се разглежда Луната с по-мощни телескопи, защото картината се замъглява.
Градът се намира в центъра на диска върху много тъмно петно. Размерът му е около петдесет километра. Той е заобиколен от грандиозен изкуствен насип. Против какво или против кого? 



Гласувай:
2



1. rosiela - ЧЕТОХ ПРЕДИ ДОСТА ВРЕМЕ,
07.05.2018 21:19
че на Луната е бил видян град от паралелните светове. Но такъв " плуващ ефирен град" е бил съзерцаван и в днешна Англия в извън населено място, така че - нищо ново под слънцето. Какво ли ще има да гледаме още?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 903422
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031