Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2018 14:43 - Знанието е сила
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 1982 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нашите действия и начин на мислене в днешно време са белязани от религиозните догми и полуистините на естествознанието. Това в хода на първите фази от развитието си човек се откъсва все по-съзнателно и целенасочено от своето истинско предназначение и присъщия за него извор на спиритуални усещания. Последиците са налице: страх, невежество, култ към физическото тяло и чувство за вина, които държат човека в робство, откакто съществува официалната историография.

Въпреки бързото развитие на науката и техниката знанията на широките маси остават на много ниско ниво. И преди хилядолетия нещата не са изглеждали по-различно от сега. До елитарното познание достъп са имали единствено избраните, Днес също е така: голямата част от човечеството се държи на изключително ниско ниво на развитие и в крайна сметка е принудено да вярва на поднесената от медиите истина, така както те я представят.

Съвременният ,,знаещ" и ,,свободен" човек губи все повече връзката със своята духовна съзидателна сила. В резултат на цикличните промени тайното окултно знание все повече изчезва през вековете. Днес то е в ръцете на тайни общества и организации и отчасти е достояние на големите религиозни общности. В тези групировки обаче също намира отражение подобен модел, защото и тук само ,,най-високопоставените" (от висока степен) имат достъп до него и по този начин го съхраняват през вековете. С други думи, в случая важи правилото: широките маси тънат в неведение и са само пионки в голямата игра!

Различните групи използват древното окултно познание не обърнати към Бога (богоугодно), а отвърнати от Бога (небогоугодно), за да управляват хората или да речем, своите привърженици.

Всяка религиозна общност, която възпира най-дълбоките душевни стремления и така държи човек в невежество, за да може да го управлява, действа небогоугодно - тя действа сатанински!

Нашето съзнание е дълбоко вкоренено в материята и това е напълно ясно, като си представим, че днешният, загубил достъпа до по-висшите духовни светове човек отдава всичко в живота на действието на четирите основни сили. Става дума за стадно поведение (конформизъм), тъй като общото ниво на познание на повечето хора - във физическото отношение - се ограничава само до обяснение на най-простите физически взаимовръзки.

Тук трябва да се обърне внимание и на всички онези, които се носят в небесата на спиритуалния и окултен свят и вътрешно отричат толкова обикновения и скучен свят на материята, присмивайки му се тайно. Трябва да се разбере, че и материалният свят е изтъкан от божествения дух и е желан от всяка душа, що се отнася до каузалния план. Важно е той да се изживява и разбира със съзнанието, че така скучните закономерности от математиката, химията и физиката съставляват едновременно базата за разбирането на духовния свят!

Без мъка (труд) няма сполука (познание)!
Но както се казва в една стара поговорка: ,,Знанието е сила!"

Силата се основава на разума!
Според това, как човек използва познанието, с което разполага, той действа богоугодно или небогоугодно - божествено или сатанински в големия каузален план. Всички онези общности на планетата Земя, които държат в неведение и невежество хората, които не споделят познанията си, т.е. поробват масите по модерен и невидим начин, действат отвърнати от Бога - сатанински! Но защо постъпват именно така?

Ако разкрият на хората всичкото свое знание, самите те ще изчезнат от световната сцена много по-бързо, отколкото биха желали! 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 902976
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031