Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2018 07:10 - Причините за геноцида, войните, тероризма
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 700 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Една група хора, започва да презира друга група хора по расови, етнически и хиляда и една причини и вратата на насилието започва да се отваря все по-широко.

Нека си зададем следните въпроси и да си отговорим на тях:
Възможно ли е да бъдат избити стотици хиляди хора от друга група хора, без преди това жертвите да са били дехуманизирани от своите палачи?
Възможно ли е да се осъществи насилие към другите, ако не присъства безпокойството и страха от тяхната различност, която се тълкува като заплаха?
Възможно ли е да се започне война без предварително добре обмислена пропаганда, представяща другия като коварен, лош и опасен за нашите земи, жени и деца враг? (Тоест като същество намиращо се под нас в Йерархията).
Как могат да бъдат накарани милиони хора да отидат във войската и да избиват други хора, същите като тях, ако го нямаше йерархиичното мислене (ЙМ), породено от Комплекс за малоценност (КМ) и Високомерието (В).
Как ще да е възможно попълването на войската, ако всеки един човек осъзнаваше своята ценност като човешко същество и оттам - имаше очи и сърце за ценността и на другите хора?
Възможен ли е тероризма без фанатизма и без арогантността на властимащите, самопоставили се по горните етажи на Йерархията, благодарение на своето Високомерие и действащи от позиция на силата?
Възможно ли е всичко това без наличието на йерархични структури?
Само човешките същества с КМ, В и ЙМ могат да бъдат повлияни от политическа пропаганда, целяща да ги убеди в необходимостта да бъдат избити други човешки същества! Защото по този начин се постигат две важни цели.
Едната е, че се успокоява техния комплекс за малоценност, тъй като се посочват хора по-лоши от тях,
Втората е пренасочване на недоволството им извън тях, към ,,истинските виновници" за тяхното мизерно съществуване, което пък съвпада с вътрешния им стремеж да прехвърлят отговорността извън себе си и по принцип да търсят причините за своето нежелано състояние, навън.
Дълбока, истинската причина е в КМ и неговата патологична компенсация чрез В. Получилата се нова двойка КМ - В, се превръща в нов и леко видоизменен фактор. КМ не изчезва поради наличието на В, а само временно се облекчава дискомфорта на човека. Това означава, че когато В по някакви причини намали действието си, човекът отново се връща в КМ като с асаньор, който стремглаво го спуска обратно долу, в основата на йерархията.

Ако сега попадна на напълно непозната за мен планета, на която живеят човешки същества и установя, че те, в своето болшинство проявяват тези 7 елемента, то аз ще съм в състояние да предвидя цялата тяхна история и взаимоотношенията им в момента. И това ще бъде изключително лесно, защото тяхната история по абсолютно нищо няма да се различава от земната, с изключение може би само на имената на ,,героите"! 



Гласувай:
1



1. radostinalassa - Едва ли комплексът за малоценност кара...
01.09.2018 08:03
една група хора да избива друга. Напр.- колониите на Англия, Испания, Франция. Причината е тяхната бедна на ресурси земя, гладът и генетиката им. Колонизаторите са расисти, това е вярно.
цитирай
2. nedovolen - Според ме причината за изброеното в ...
01.09.2018 12:59
Според ме причината за изброеното в заглавието е една - невежеството!
:))) с усмивка, но сериозно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 917463
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930