Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2018 15:53 - Лондонското СИТИ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 525 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.09.2018 15:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КРАЛИЦАТА е глава на английската кралска фамилия на британската колониална империя със столица Лондон, управлявана от премиер — министър и кабинет с близки съветници.

Лондон обаче, както Ватикана в Рим, има своя отделна, независима град — държава, т.нар. Лондонско СИТИ. „Сити“ — то, което се смята за най-богатата квадратна миля в света, е с площ 2,7 кв. км в сърцето на английската столица. То има около 4600 жители и 500 000 работни места. Правителството на Лондонското СИТИ е КОРОНАТА, която се състои от 13 мъже и крал — ЛОРД МАЙОР. Тук се намират най-богатите и най-властните икономически институции в Англия, например контролираната от Ротшилд „Английска банка“, Lloyd’s of London, Лондонската борса, бюра на международни търговски концерни като Fleet Street, сърцето на вестникарския и издателския свят и др. Лондонското сити не принадлежи на Англия. То не е подчинено нито на монархията, нито на правителството на Британския парламент. „Сити“ — то е истинското правителство на Великобритания, защото кралицата, както и английският премиер са подчинени на „Лорд майора“ и зависят от него. Фасадата на премиер — министъра и кабинета уж създава впечатлението, че те дърпат конците, но реално са обикновени марионетки на „Сити“ — то.

Когато КРАЛИЦА посещава Лондонското СИТИ, бива посрещана от ЛОРД МАЙОРА на Temple Bar, символичната порта на града. Тя се покланя и моли за разрешение да прекоси неговата суверенна държава. Той разрешава влизането и, като и предава държавния меч. При подобни държавния меч. При подобни държавни посещения ЛОРД МАЙОРЪТ блести в своята роба, украсена с верижка, за разлика от обикновеното „ежедневно облекло“ на кралската свита. След това той придружава кралицата през града, която върви две крачки след него. За да избегнем объркването, трябва да подчертаем, че в Англия съществува две действащи империи. Едната е Британската колониална империя под властта на кралската фамилия, а другата империя на Короната. Всички колонии с бяло население (Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия и Канада) са подчинени на английското правителство. Всички останали колонии (Индия, Египет, Бермудите, Малта, Сингапур, Хонконг, Гибралтар и колониите в Централна Америка) са собственост на Короната, т.нар. Коронни колонии.

Това не значи, че двете не работят съвместно. По време на разширяването на английските колонии британската FAST INDIA MERCHANT COMPANY (BAIMC) натрупва колосално богатство от търговия на опиум. BAIMC създава Inland Mission, чиято основна задача е да направи китайските евтино заплатени работници зависими от опиума, за да създаде пазар за своята стока. Британската кралска фамилия е дотолкова запленена от печалбите, че заработва съвместно с BAIMC. Тя започва да облага с данъци производителите на опиум в Индия. Колосалните количества опиум се разтоварват в China Tea Chppers и около 13% от постъпленията на Индия под управлението на Короната идват от продажбата в Китай на чист бенгалски опиум. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 901405
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031