Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2018 13:44 - Големи подземни тунели се простират от Шотландия до Турция
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тайнствени тунели, които се простират по целия път до Турция, са били открити в Шотландия, но учените не са сигурни защо и как са били създадени. Това, което ги прави още по-загадъчни, е че са изключително педантично издълбани. Тези каменни подземни тунели на хиляди години са оставили учените напълно объркани. Д-р Хенрих Куш обяснява в книгата си, озаглавена „Тайните на подземната вратата към древния свят“, че тунелите са били изкопани буквално под стотици неолитни селища в цяла Европа.

Самият факт, че те са оцелели в продължение на над 12 000 години доказва, че оригиналните тунелите трябва да са били още по-масивни. Той счита, че тунелите са били използвани като магистрали. Те позволявали на хората да пътуват до отдалечени места в цяла Европа.“В цяла Европа има хиляди от тези тунели – от север в Шотландия до Средиземно море. Те са осеяни с места за сядане. Имат места за почивка, камери за съхранение, даже стаи. Не всички водят навън, но взети заедно образуват масивна подземна мрежа“, обяснява Куш.
„Само в Бавария сме намерили 700 метра от тази мрежа от подземни тунели. В Щирия, Австрия намерихме 350 метра“, добавя той. „В цяла Европа има хиляди от тях – от север в Шотландия до Средиземно море. Повечето от тях не са много по-големи от големите дупки на червеи – само 70 сантиметра широки – просто достатъчно широки, за да може човек да мине, но нищо друго.“

Много учени смятат, че тунелите са били древни магистрали. Докато други ги обясняват като метод за защита на хората от хищници. В книгата си д-р Хенрих обяснява, че църквите често са били строени до входовете на тунелите, защото Църквата се е страхувала от наследството на тунелите и са искали да спрат тяхното влияние.
Подобни тунели са били открити и на други континенти. Редица древни тунели са били намерени дори и в Северна и Южна Америка. Въпреки това, големият въпрос е защо са били построени тези пасажи? Освен това, как са били построени? Макар че има няколко легенди за тях, учените все още не са открили отговора не тези въпроси.
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 913469
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930