Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2019 20:28 - НЕИЗБЕЖНИ ПЛАНЕТАРНИ ЦИКЛИ ПРИЧИНЯВАТ ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ И ЛЕДНИКОВИ ЕПОХИ НА ЗЕМЯТА Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 363 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
НЕИЗБЕЖНИ ПЛАНЕТАРНИ ЦИКЛИ ПРИЧИНЯВАТ ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ И ЛЕДНИКОВИ ЕПОХИ НА ЗЕМЯТА
Автор:
shtaparov
НЕИЗБЕЖНИ ПЛАНЕТАРНИ ЦИКЛИ ПРИЧИНЯВАТ ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ И ЛЕДНИКОВИ ЕПОХИ НА ЗЕМЯТА

(Посвещавам тази статия на днешния празник на Българската писменост,култура и просвета)

   Човечеството и най-вече Българите заслужават да знаят истината за глобалното затопляне и за техния антипод ледниковите епохи. Те не се причиняват от човека- той е прекалено малък а неговата дейност прекалено нищожна,за да може да причини това. Глобални затопляния на Земята е имало много,глобални охлаждания (ледникови епохи) също и то по време,когато не е имало никакви хора. Това означава,че Глобалното затопляне не го причинява човешката дейност а нещо друго,което е останало неразпознато или премълчано досега.

   image

  Човешката дейност в никой случай не може да промени Земята до такава степен че да причини глобално затопляне,което да трае стотици години. Енергийните и количествени параметри на "виновните" емисии,отделяни от човека са прекалено малки на фона на земното кълбо и дори на фона на планините,за да успеят да вдигнат нивата на океаните с метри и да причинят урагани с невиждана разрушителна сила.

  Кое причинява глобалното затопляне тогава? Разумният отговор е само един- самата Земя го причинява и човекът нищо не може да направи,за да успее да го спре! Земята има свои геологични цикли които учените биха нарекли "планетарни",но аз ще ги нарека "звездни" заради звездния произход на самата Земя. Те карат ядрото й да пулсира много бавно,като при "свиване" глобалните температури падат и настъпва ледникова епоха а при "отпускане" температурите се качват,понеже разтопеното и нагорещено ядро се придвижва с десетки или стотици километри към земната повърхност.

  Средния радиус на Земята е 6360 км,което е по-малко от дължината на р. Нил. Затова всички промени във вътрешността се отразяват на повърхността и вляяят върху живота и развитието. Когато ядрото се разшири,неговата топлина доближава земната повърхност,глобалните температури постепенно се покачват и могат да останат високи с хиляди,а понякога и с милиони години. Когато ядрото се свие,неговата топлина се отдалечава от земната повърхност,настъпва ледникова епоха и нищо не може да предотврати това,най-малко пък човека.

  Съгласен съм че повечето прахови и газови емисии,които еколозите искат да намалят са вредни и е хубаво да бъдат намалени но не защото "причиняват" глобално затопляне,а понеже тровят хората и водят до мутации в генофонда им. Затова борбата срещу тях трябва да бъде преосмислена и от тях да се елиминира не излишната енергия а излишните отрови,които могат да увреждат живите организми на планетата. Борбата срещу тях обаче ще окаже нищожно влияние върху глобалното затопляне и няма да го предотврати,а само леко ще го забави.

  В такъв случай излиза наяве една особеност,която изглежда мотивира "борбата" на "зелените"- да отклонят вниманието от болната глава към здравата и да насочат острието на "борбата" в неправилна посока,за да може в това време "лудите" да се налудуват.

  Земните цикли са неумолими- започне ли такъв,той продължава без да се интересува от човешката дейност и показва нивата на океаните не само чрез разтапяне снежните шапки на планетата,но и чрез изкарване наяве на скритата в земните недра вода. Доближената до земната повърхност топлина на ядрото изпарява всички подземни води включително подпочвените,води до повсеместно засушаване и превръща много области в пустини. Все повече вода тогава се задържа в атмосферата,което увеличава броя на бурите и наводненията. Възможно е тези земни цикли да имат нещо общо с периодичната смяна на магнитните полюси,но човечеството е още много младо и не може да докаже това,докато не го изпита на гърба си и не опише последиците.

  Циклите на Земята са неравномерни но неизбежни- когато започне такъв,нищо освен Господ не може да го спре! Българинът обаче е мъдър и разбира тези неща за разлика от другите народи,които вярват в празни химери като тази,че човешката дейност е причинила това!



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. krapetz - да
25.05.2019 08:31
и аз съм на мнението че глобалните застудявания / затопляния, на планетата са резултат от природни а не човешо / социални явления. Тази теория със разширяването / свиването, на земното ядро, за пръв път я чувам. Може ли да покажете откъде я знаете, и на какви факти се обосновава?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19704485
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031