Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2020 01:11 - ЕВРЕЙСКИ ЛИ Е ХОЛИВУД?
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 332 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кой управлява фабриката за американски мечти?

Лесно е да се установи, че най-могъщата идеологическа институция в съвременния свят е Холивуд. Именно филмите и телевизиите на Холивуд чрез образите и идеите, които прокарват, създават модели на поведение за милиарди хора в света. От идеите за "борба за свобода и демокрация" до начина на обличане, разговор, общуване, дори как да се пали цигара или да се държи чаша уиски в ръка - всичко това вече за голяма част от света се имитира и копира от начина, по който го показват в холивудските филми.

А това означава и нещо друго: Холивуд определя и КАК ДА МИСЛЯТ милиарди хора по света.

И в такъв случай, естествено, е интересно да се разбере кой ръководи този колосален механизъм за манипулиране на съзнанието.

В леко шеговита форма това се показва в статията на Джоел Стейн.



Анкетите показват как все повече американци не са съгласни, че "евреите контролират Холивуд".

Но ето, че евреинът Джоел Стейн настоява, че е именно така: евреите контролират Холивуд.

Джоел Стейн

ЕВРЕЙСКИ ЛИ Е ХОЛИВУД?

Откровенията на един еврейски активист

в. Jerusalem Post



Никога не съм бил толкова разочарован от анкета. Около 22% от американците смятат, че "киното и телевизионната индустрия се управляват главно от евреи" - за разлика от почти 50% през 1964 г. Лигата за борба с дифамацията (еврейска неправителственd организация - б. пр.) вижда в тези цифри победа на мисловните стереотипи.

Но всъщност цифрите показват само едно: колко е оглупяла Америка.

Защото Холивуд тотално се ръководи от евреи.

Доколко Холивуд е еврейски?

Когато директорите на студии публикуваха в "Лос Анжелес таймс" преди няколко седмици обява върху 2 вестникарски страници, с която искаха Гилдията на киноактьорите да приведе договора си в ред, това открито писмо беше подписано от:

Президента на "Нюз Корпорейшън" - Питър Чермин (евреин);

Председателят на "Парамаунт пикчърс" - Бред Грей (евреин);

Главният изпълнителен директор на "Уолт Дисни къмпани" - Робърт Игер (евреин);

Председателят на "Сони пикчърс" - Майкъл Линтън (каква изненада, холандски евреин);

Председателят на "Уорнър брадърс" - Бари Майер (евреин);

Генералният мениджър на "Си Би Ес корпорейшън" Лесли Мънвиз (толкова евреин, че братът на дядо му е първият министър-председател на Израел;

Председателят на "Метро Голдуин Майер" - Хари Слоун (евреин);

Генералният мениджър на Ен Би Си - Джеф Цукер (супер-евреин).

Ако беше подписал и някой от братята Вайнщайн, групата щеше да е в състояние да закрие цялото кинопроизводство, стига да поиска.

Онзи, комуто те крещяха гневно във въпросната обява, е президентът на Гилдията на киноактьорите Алън Розенберг (познайте дали не е евреин?).

А твърдият отговор срещу тази обява беше написан от супер-агента на шоу-бизнеса Ари Емануел (евреин с родители от Израел) и публикуван в "Хафингтън пост" - вестник, собственост на Ариана Хафингтън (нееврейка, която никога не е работила в Холивуд).

Евреите в Холивуд така преобладават, че ми се наложи да прочта всички щатни таблици, за да намеря в края на краищата само шестима гои на отговорни постове в компаниите от шоу-бизнеса. Когато им позвъних, за да си поговорим за тази тяхна невероятна кариера, петима отказаха да говорят за това - явно от страх да не обидят евреите. Шестият пък - президентът на "Ей Ем Си" Чарли Колиер, се оказа евреин.

Обаче, понеже аз се гордея, че съм евреин, ми се иска Америка да знае за тези наши постижения.

Да, ние контролираме Холивуд. Без нас вие цял ден щяхте да прещраквате дистанционното от едно скучно предаване на друго.

Ето защо се наех със задачата отново да убедя Америка, че евреите управляват Холивуд.

Започнах пи-ар кампания, защото именно това ние правим най-добре от всичко. Прехвърлям през ума си сравнителните предимства на няколко лозунга, например: "Холивуд е по-евреистичен от когато и да било", "Холивуд - от народа, който ви даде Библията" и "Холивуд - ако се кефите на филми и телевизия, значи може би все пак в края на краищата обичате евреите".

Сетне позвъних на председателя на Антидифамационната лига Ейб Фоксман; в момента той беше в Сантяго, Чили, където, както съобщи за мое голямо огорчение, не ловеше нацисти.

Фоксман категорично отхвърли моя проект и каза, че броят на хората, които смятат, че евреите управляват Холивуд, е все още твърде голям. Той посочи как според анкетата 59% от американците смятат, че шефовете в Холивуд "не споделят религиозните и морални ценности на повечето американци", а 43% смятат, че развлекателната индустрия води организирана кампания с цел "да отслаби влиянието на религиозните ценности в нашата страна".

- Това е твърде зловещо - каза Фоксман. - То означава следното: те мислят, че евреи се събират в "Кънтърз дейли" всеки петък и решават как да става все по-добре за евреите.

Аргументът на Фоксман ме накар да се замисля: дали пък да не се вясвам по-честичко да обядвам в петък в "Кънтърз дейли"?

Той добави:

- Изречението "Евреите контролират Холивуд" е много опасно. Но, разбира се, вярно е, че в Холивуд е тъпкано с евреи.

Вместо думата "контрол" Фоксам би предпочел хората да казват, че "мнозина служители в киноиндустрията са евреи". Да речем, например, както е в изречението: "Всичките 8 главни кинокомпании на САЩ се ръководят от хора, които се оказаха евреи".

Но Фоксман каза още, че се гордее с постиженията на американските евреи. И добави:

- Мисля, че евреите са представени непропорционално в творческата индустрия. Също така пропорцията им е по-голяма сред юристите, а може би и сред лекарите. Това обаче не означава, че евреите правят филми, полезни за евреите; също както не може да се каже, че правят хирургия, полезна евреите.

Аз на свой ред отбелязах, че в доста други страни извън САЩ все пак обрязването на момченцата не е толкова широко разпространено.

По принцип ценя загрижеността на Фоксман. Може би това, че целият ми живот е преминал в просемитските среи на Ню Джърси, Ню Йорк и Лос Анжелес, ме е направило наивен.

Но въобще не ме е грижа дали американците смятат, че ние управляваме новинарските медии, Холивуд, Уолстрийт и правителството.

Това, което искам, е и занапред да продължим да ги управляваме. 



Гласувай:
1



1. doktora757 - Мирише, та чак смърди на сяра!. . . . . ...
29.04.2020 19:09
Мирише, та чак смърди на сяра!..... Отдавна не гледам никакви Холивудски бози и тъпизми като за интелекта на 15 годишни американски тийнейджъри олигофрени!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 901733
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031