Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2020 01:24 - БОРБА ЗА ДУШАТА НА ЕВРЕЙСКИЯ НАРОД
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 500 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
от Уинстън Чърчил
(”Илустрейтид Сънди Хералд”, 8 февруари, 1920 г.)

Някои хора харесват евреите, други – не; обаче никой мислещ човек не би се усъмнил във факта, че те безспорно са най-забележителната и удивителна раса, появявала се някога на света.
Дизраели, евреинът премиер-министър на Англия и водач на партията на консерваторите, който винаги е бил верен на своята раса и горд с произхода си, казал при един известен случай: “Господ се занимава с нациите, както нациите се занимават с евреите”. Естествено, ако се вгледаме в мизерната държава Русия, където от всички държави по света евреите са били най-зле третирани, и я противопоставим за контраст с богатствата на нашата собствена страна, която сякаш провидението е опазило от всички грозящи опасности на тези времена, ние трябва да признаем, че нищо от случилото се досега в световната история не е в разрез с увереното твърдение на Дизраели*.

* Син на писателя Исак Д’Израели (1766–1848), автор на “Куриози в литературата”, 1791 г., Бенджамин Дизраели (1804–1881) носи титлата Първи дук на
ДОБРИТЕ И ЛОШИТЕ ЕВРЕИ
Борбата между доброто и злото, която непрекъснато се води в душата на човек, никога не стига до такава интензивност, както при еврейската раса. Дуалистичната природа на човечеството никъде не е по-силно или по-явно изразена. Ние дължим на евреите в християнството цялата система от етични принципи, която – дори тази система да е изцяло отделена от свръхестественото – може да се нарече по най-категоричен начин най-ценното притежание на човечеството и да се определи като струваща колкото плодовете на всичките ни останали мъдрост и познания, събрани заедно. Върху тази система и чрез тази вяра бе изградена от руините на Римската империя цялата днешна цивилизация.
А може да се окаже, че тази същата изумителна раса в настоящия момент е в процес на създаване на друга система от морални и философски понятия – толкова рушителна, колкото християнството бе съзидателно – която, ако не Ӝ бъде попречено, би разрушила безвъзвратно всичко, станало възможно и съществуващо благодарение на християнството. Изглежда сякаш божиите истини за Христос и Антихриста имат съдбата да произхождат и съжителстват у едни и същи хора, а тази странна и загадъчна раса е била избрана за едно върховно потвърждение както на божественото, така и на диаболичното.

Бийкънсфийлд. Влиза в Парламента през 1837 г. и става водач на Торите. Избират го за премиер през 1867 г. и веднага дава политически права на 2 милиона души. Вторият му премиерски мандат (1874–1880) се отличава с агресивна външна политика – анексира островите Фиджи(1874) и Трансваал(1877), воюва срещу Афганистан и срещу зулусите (1878–1879). Купуването на контролния пакет акции на Суецкия канал укрепва британското присъствие в Средиземноморието. След руско-турската война убеждава Турция да отстъпи Кипър на Великобритания, а с Берлинския договор намалява влиянието на Русия на Балканите. С романите си “Конингсби” (1844), и “Сибил” (1845), заема място в английската литература. – бел. прев.
“НАЦИОНАЛНИ” ЕВРЕИ
Няма по-голяма грешка от това да прикачиш на произволно избран отделен индивид определен дял от разпознавателните качества, съставляващи характера на една нация.
Съществуват всякакви хора – добри, лоши и в най-голямата си част безразлични – във всяка раса и държава. Най-неправилно би било да се откаже на индивида, с оглед на расата или произхода му, правото да бъде преценяван според неговите лични заслуги и поведение. При хора със странен ген като евреите, контрастите са много по-явни, крайностите по-широко разграничени, настъпващите последици – по-критични.
В настоящия съдбовен период има три главни направления в политическите схващания сред евреите, две от които са обнадеждаващи до много висока степен за човечеството, а третото е крайно рушително.
Първо, има евреи, които, живеейки в коя да е държава по света, идентифицират себе си с тази държава, вписват се в нейния национален живот и – оставайки верни на своята религия – разглеждат себе си като граждани, в най-пълния смисъл на думата, на държавата, която ги е приела. Такъв един евреин, живеещ в Англия, би рекъл: “Аз съм англичанин, изповядващ еврейска религия”. Това е стойностно схващане и е полезно в най-висша степен. Ние във Великобритания знаем, че по време на голямата война влиянието на онези, които могат да бъдат наречени “национални” евреи по всички краища на света, бе насочено предимно на страната на Алианса. А в нашата собствена армия войниците евреи се представиха съвсем достойно – някои постъпиха доброволно, други получиха кръст за храброст “Виктория”.
Националните евреи в Русия, въпреки несгодите, които са изтърпели, съумяха дори да изиграят достойна и полезна роля в националния живот на държавата. Като банкери и индустриалци, те енергично подпомогнаха развитието на руските икономически ресурси и бяха начело на създаването на онези забележителни организации – руските кооперативни общества. В политиката техният принос бе отдаден предимно на либералните и прогресивни движения и те бяха сред най-ревностните поддръжници на дружбата с Франция и Великобритания.
“ИНТЕРНАЦИОНАЛНИТЕ” ЕВРЕИ
В драстичен противовес на цялата тази сфера от добронамерени еврейски усилия влизат кроежите на “интернационалните” евреи. Поддръжниците на този зловещ заговор са предимно хора, изплували от несретното население на държави, в които евреите са преследвани на расова основа. Повечето, ако не и всички, са загърбили вярата на техните предци и са изключили от съзнанията си всякакви духовни надежди за отвъдния свят. Това движение сред еврейството не е ново. От времето на “Спартак” (Адам Вайшоп*) до Карл Маркс и дори до Троцки в Русия, Бела Кун** в Унгария, Роза Люксембург*** в Германия и Ема Голдман**** в САЩ тази световна конспирация за събаряне на цивилизацията и изграждане на общество на базата

* Адам Вайшоп е създателят на организацията от масонски тип “Илюминати”, считана от някои автори за предвестник на комунистическите партии – бел. прев.
** Бела Кун (1886– ?), унгарски комунист, оглавил коалиционното правителство на комунистите и социалдемократите (1919), установява “диктатура на пролетариата” , създава “червена армия” и нахлува в Словакия, откъдето бива изгонен от Алианса. След като бива разгромен от румънските интервенти, избягва в чужбина. Според непотвърдени слухове, Кун е умрял в руски затвор по време на чистките от 30-те години. – бел. прев.
*** Роза Люксембург (1870–1919), родена в Полша ораторка и писателка, издигнала се до ръководна позиция в Социалдемократическата партия. Заедно с Карл Либкнехт основават партията “Спартак” по време на Първата световна война, която след 1918 г. трансформират в Германска комунистическа партия. Арестувана е по време на “спартакистки” вълнения през 1919 г. и заедно с Либкнехт биват убити от войниците, които ги карали към затвора. – бел. прев.
**** Ема Голдман (1869–1940), американска анархистка, родена в Русия. Речите Ӝ привличат вниманието на широката общественост. Попада в затвора за пропагандиране на контрола над раждаемостта (1916) и за противопоставяне на закона за военната повинност (1917). Депортирана е същата година в Съветска Русия, откъдето заминава през 1921 г. – бел.прев.
на застой в развитието, завист и неприязън, и невъзможно “равенство”, непрестанно е укрепвала и се е разраствала. Тя е оказала – както съвременната писателка г-жа Уебстър (Сър Уинстън Чърчил визира книгата “Тайни общества и подривни движения” на английската авторка Неста Уебстър, която ИК “Жарава 2002” е включила в плана си за 2002 г. – бел. ред.) така добре описа – определено значима роля в трагедията по време на Френската революция. Тази конспирация е в основата на всяко подривно движение през ХIХ век, а сега най-сетне тази банда от особени личности, събрани от подземния свят на големите градове в Европа и Америка, сграбчи руския народ за косите и се превърна на практика в неоспорим господар на тази огромна империя. 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 902711
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031