Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2020 00:46 - МАСОН ОТ ВИСША СТЕПЕН: ,,БОГ ЙЕХОВА Е ГОСПОДАРЯТ НА МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ, ТОЙ ГО УПРАВЛЯВА."
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 1222 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 15.05.2020 00:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Интервю с масон от висша степен:

- Какво точно се случва?

- В тази степен посветеният символично се изправя пред Бог Йехова и трябва да го разпознае.

- Какво точно трябва да каже посветеният?

- Не трябва нищо да казва, а да разпознае.

- Какво точно разпознава?

- Трябва да му стане ясно, че Бог Йехова, старозаветният Бог, не посочва идея за спасение. Оттук логично следва, че той не може да бъде висшето божество, любящия Отец, както го представя Исус.
Ако той не е висшият Бог, следователно ,,шефът", кой е всъщност?
Бог Йехова е господарят на материалния свят, той го управлява.
Но не е онзи, който в човешките представи милостив и любящ, а всява страх, наказва и отмъщава.

‐ И кой е той?

- В храма на масонството Йехова представен от Достопочтения Майстор, който носи на шията си ъгълник - човекът е правия ъгъл!
Бог Йехова представа принципа на Луцифер!

- Хайде сега!

- Да; това трябва да се разбере в 6-а степен при Ордена на масоните, в 3-та при Великата Ложа Майка на Трите Световни глобуса, в 7-а при Ритуала Йорк и в 13-та при Шотландския ритуал. Ако не го откриеш тогава, трябва да започнеш отначало. Защото не си ,,годен" майстор. В масонския ритуал има място, на което водещият казва:
,,Сега ще разберем дали сме способен Майстор или трябва да бъдете освободен без познанието".
Това означава, че ако на това място не си открил кой е Бог Йехова, те освобождават.

- И това твърди масонството?

- Не, то не го твърди, казват го ритуалите - при това съвсем недвусмислено! Самото масонство не прави никакви изказвания. То е много предпазливо, но ритуалите показват еднозначно, че Бог Йехова е творческо божество, което братята наричат 3 х 3 Великия Архитект на Вселената. И когато някой е архитект, работата му е творческа и креативна. А божество, което работи креативно, е обвързано с материята дотолкова, че да не можем да го характеризираме само като духовно.
И не е това, което наистина търсим! Именно това разбира в този момент посветеният. Принципът на Луцифер е ,,Сатана", господарят на света - а Библията не допуска никакво съмнение, че световният господар е един. Това е нишката от Стария през Новия завет и до Апокалипсиса.
Бог Йехова не е божественият принцип на милосърдието, както учи Исус. Наистина Йехова не е самият Луцифер, но представя неговия принцип - този на световното господство. От своя страна Луцифер е световната душа, която е в затвор, но винаги се освобождава и е в състояние да освободи и човек.
И масонът трябва да разбере, че действащият в света принцип не е изпълнен с любов, а със закономерности; че Йехова не е любящият, а закономерният Бог - именно човекът с правия ъгъл.

- По друг начин ли стоят нещата при висшите степени?

- Да, там има други хора, които биха искали да задълбочат изследванията и да узнаят как е възможно масонството да движи и управлява света, да господства - това се научава във висшите степени. Ще открият защо е така; как функционира всичко и защо малцина са в състояние да направляват милиони други и да влияят върху техните мисли и чувства. И преди всичко как е възможно едно мнозинство да приеме нещо, което било немислимо само за едно или две предишни поколения? Защо цели народи променят своите възгледи и толерантно поведение? Защо достигналите до нас прастари структури и начини на мислене изведнъж стават невалидни? Това не е само последица от развитие или собствена динамика, тъй като човек се развива както напред, така и назад. По-скоро става дума за енергийна програма, която направлява подобно мислене и усещане.

- Следователно се направлява съзнателно.

- Точно така. Това става чрез механизми, които масоните познават от по-рано заедно с начина им на функциониране. Но и други институции знаят как става това. Не само масонството оказва влияние върху човечеството. В диктатурите то е забранено и въпреки това отделни групи управляват цели народи.
Това ни е познато в Третия райх от СС и от немските тайни ордени. Те са действали точно като масонски братства.

- Защо?

- Защото нещата се получават само по този начин. Иначе не функционират, защото не мога да се освобождават енергии. Британският изследовател Рупърт Шелдрейк отдавна разяснява морфогенетичните полета начина им на действие и е инициатор на изследователски проекти, които не успява да реализира, защото му създават препятствия. Неговите трудове обясняват как се извършва масова психоза или промиване на мозъци на цели народи и как отделните индивид би могъл да се защити.

- Когато някой разстрелва противника с компютърна игра, преживява емоции. При това чувството на омразата или на насладата от убиването се освобождава и манифестира в морфогенетичното поле - същото е във филмите на ужасите или музиката, възпяваща насилието.

- Точно така! При компютърните игри възникват два интересни аспекта: от една страна, картините на виртуалното убиване и емоциите, които човек изпитва, преминават в морфогенетичното му поле. Също както и нашето подсъзнание. От друга страна, чрез непрекъснатото убиване пред екрана човек става по-брутален. Няма вече осъзнати усещания, както бойният пилот, който седи в кабината, натиска бутона и след това вижда на монитора посоката на изстреляната ракета. Той изобщо няма чувството, че поразява хора, защото не участва директно в играта. По-рано войниците са били обучавани да убиват със собствените си ръце и въпреки това не са се идентифицирали с тези неща. И не са страдали, не са имали чувство за несправедливост, оттам и грехове. Били са безгрешни, въпреки че са убили някого собственоръчно.

- Това ли си има предвид с безскрупулен?

- Да, който пуска авиобомбата, вероятно също не е гузен, тъй като предварително програмиран да не усеща извършеното като несправедливост. Всъщност несправедливостта и субективно преживяване. Обективно не съществува, защото се променя.
Тя не е категорична повеля, валидна навсякъде и по всяко време. Справедливостта или несправедливостта е духовна нагласа, субективно преживяване. Това затруднява и съвременното правораздаване. Трябва да помислим върху обстоятелството и съзнанието на извършителя.

- Стария еврейски превод на Сатана и Обвинител.

- В действителност не знаем почти нищо за Сатана. Не знаем дори, че в Стария завет той е представен изключително позитивно. Даже е похвален например в книгата Хиоб. Тогава божиите синове идват при Бог и се събират около трона му. Сатана също присъства на сбирката И Бог говори с него, обсъжда някои неща, признава го , то е част от цялото. Той ТРЯБВА да бъде част от цялото, защото е общественият обвинител. Има го всеки нормален правен процес: прокурор, защитник, обвинител и съдия. Така функционира човешкото общество, само така работи цялата система и божествената общност, Макрокосмосът и Микрокосмосът - не можем лековато да премахнем и една частица от цялото. Сатана е просто единият полюс. И ако искаме да срещнем нещото в цялото му единство, не бихме могли да разглеждаме само единия полюс, а заедно с противоположния.

- И членът на ложата рано или късно се сблъскват това?

- Би се сблъскал ако му се каже: ,,Слушай тук има неприятел. А това, което досега си смятал за Бог, съвсем не той, а нещо друго. Вероятно е Дяволът и досега не си го почитал!" Всичко това не му се казва, но той трябва да го разбере! Трябва само да го забележи и да каже: ,,Тук има нещо невярно!" Представя му се чрез ритуали. Когато един свободен зидар преминава през различните степени и позиции, на определено ниво трябва да се пробуди и да каже: ,,Слушайте, господа, мисля, че ме подвеждате! Всичко, което ми показахте досега е пълна лъжа. То не е толкова прекрасно, колкото съм предполагал."

- Целенасочено ли го водите към това?

- Да. Той трябва да мине през него. Ако не го разпознае, ако не издържи изпита, просто не може да достигне следващото равнище.

- Предоставяли толерантността различни истини, в които понякога братята се препъват?

- Масонството предоставя само една истина, а именно ИСТИНАТА, че човек се намира в заблуда относно Бог; че този Бог, когото си пожелаваме, е само илюзия. Истинският, господарят на света, който е божество или някакво нуминозно явление, без значение как ще го наречем, има власт над хората, тъй като милиони се уповават на него. И когато ти е зле го търсиш като духовен събеседник, когото не можеш нито да докажеш нито да видиш - и все пак има този Бог, тези божества, това усещане.

- Следователно масонската истина гласи, че богът на тази планета е Луцифер, който има различни имена?

- Вярно е, той има много имена. Когато кажем Луцифер, това е само едно понятие, което се е оформило толкова негативно, че повечето хора отказват да говорят за него.

- Какви понятия съществуват още?

- Днешното общество действа енергетичен принцип с променливо въздействие. Както казва например Гьоте: ,,Част от онази сила, която непрекъснато иска зло, а постоянно прави добро". И ние трябва да уважаваме всички части на силата, защото живеем в нея, нуждаем се от нея, просто не се налага да живеем с тази тези енергийни структури, които наричаме Бог или дявол, защото ни влияят - също както Слънцето и Луната. Не може да се държим сякаш Луната не съществува Има я и ни влияе!

- Но тогава трябва да се запитаме: Защо духовенството прави това? Защо религията и духовенството злоупотребяват с нас?"

- Точно за това става въпрос. Човек осъзнава, че е бил лъган цял живот. Масонството в му показва истината.
Но търсещият казва: ,,Ама аз съвсем не исках тази истина!" Обръща се и готов да си тръгне. Но нали някога си влязъл за да откриеш истината? Ако си я намерил, ако си я разпознал, тогава си отиваш и к,азваш: ,,Истината е ужасна, тя е лоша". Естествено, че е лоша. Тя е безмилостна. Факт е обаче, че желанието да е намериш е изпълнено! И тогава трябва да се промениш. Като член на братството промениш нещо лично в себе си и казваш: ,,Няма вече безусловно да отдавам почит, ставам критичен." Но не би могъл да съобщиш толкова бързо внезапното си преживяване, защото околните се нуждаят от време, за да го разберат. Ако кажеш някому: ,,Слушай, това, което смяташ за Бог, в действителност не е Бог, а дявол", той ще ти отвърне: ,,Ама ти съвсем си се побъркал. И всички масони са такива, защото се молят на дявола."
Не е вярно че масоните се молят на дявола. Не се молим на никого. Ние познаваме истината. Да си информиран за нещо и да се молиш на някого са коренно различни неща. Но не се опитай да обясниш това на масите. Обаче веднага се питам: имат ли те изобщо нужда от такова обяснение? Вероятно ще те убият, защото искат да узнаят да такава истина точно толкова малко, колкото ти, когато за първи път тръгна да я търсиш. Разликата е, че масонът се нуждае от дълъг път, докато я разбере и могъл по това време да се развива. Но ако внезапно я сервираш някому той няма да я схване и ще се разгневи. Не е ли така?

- Искам да навлезем малко по-дълбоко в темата за Луцифер. Най-добре да се върне в началото. Какъв е произходът на масонството?

- В своето произведение Ернст и Фалк. Разговори за масонството Лесинг пише: ,,Винаги е имало масонство!" То представлява свободолюбиво поведение на духа и е съществувал постоянно. Много по-късно наречено масонство".
Началото е моментът, когато човекът само се освобождава от принудите на духовното робство. Лично аз смятам, без да им ангажирам никого, че Луцифер е първият масон, защото се противопоставя на диктата на своя създател. Дали това е добро или лошо, остава нерешен въпрос. Във всеки случай всякога е имало свободолюбиви и самостоятелно мислиш хора, които се обединявали групи. Те винаги били малцинство и са гледани с недоверие. По тази причина подобни сдружения били нелегални и премълчавани пред обществеността. Хората са страхливи и зависими от потискащотото управление. Това винаги трябва да се има предвид, защото улеснява властта различни висши постове по целия свят.

- Какво е по-различно при розенкройцерите от теоретична гледна точка, каква роля играе при тях прераждането или Луцифер? По кои теми коренно се различавате? Къде има съвпадения?

- Не, те не се различават, само по същността на друго място. Приоритетите са различни, розенкройцерите са много добре образовани в терапевтичната област, докато масоните изобщо не се интересуват от нея.
- Казвате ,,практически образовани". Какво означава това, има ли учебни курсове?

- Да, при розенкройцерите има срещи, а също и курсове, на които регулярно се предлагат монографии. Човек може да продължи образованието си и в първите години на т.нар. собствено посвещаване. Това означава окаже някакво влияние върху материята, която се управлява само от волята. Например
поставя пред себе си съд с вода в нея. В нея добавя три капки олио и трябва да ги задвижи със своята мисловна сила. Или да раздвижи плуващи върху водна повърхност кибритени клечки - само чрез духовна енергия. Когато се справи, съобщава писмено на организацията и го допускат до следващото посвещаване.

- А то какво е?
- Винаги една степен по-нагоре.

- Това с водата е интересен пример.

- В крайна сметка човек трябва да умее да осъществява телепатичен контакт с други хора. Например в голяма зала да определиш някого и да се движиш духовно към него, да въртиш глава или да направиш
нещо - каквото пожелаеш. Как протича това духовно въздействие можеш да научиш
при розенкройцерите.

- Но за това има и книги...

- Да, литературата по този въпрос е изобилна и упражненията, чрез които се явява тази способност, са описани много добре и помагат в практиката.

- Какви са последствията от вярата, че Луцифер е господарят или царят на света? Какво означава това за брата масони? И лично за вас?

- Отдавна не гледам наивна на света и не казвам доверчиво ,,Бог ще отсъди!". Защото Бог, на когото съм се доверил и който управлява света, не е този милосърден, изпълнен с любов Отец който ти прощава всичко и винаги те гали. Светът нямаше да функционира, ако той беше такъв, какъвто го желаем или ако - според Исус Христос - вечно ни прегръща, изпълнен с любов. Или както казва Маргот Кесман: ,,Не можеш да паднеш толкова дълбоко, че да не ти спаси божията ръка". Това е съвсем вярно, тъй като този милостив Бог съществува и масонството го нарича Supreme Being. Но той е в духа - и преди всичко не е сам! На земята обаче, следователно в материята, господства с друг Бог. Като посветен аз далеч не съм вече така наивен и не се доверявам сляпо на Бог. Трябва да вярваш в способностите си и постоянно да осъзнаваш, че в света винаги съществуват добриият и лошият принцип, във всеки момент, на всяко място, във всяка ситуация и ти трябва да съблюдаваш и двата. Това е най-важното, така е казано и в Библията. Исус го е разбрал. Когато срещнал Сатана в пустинята, той прекрасно е знаел кой стои пред него - господарят на света - и не започнало дискусия. Но бил дълбоко убеден, че това е той. Исус е подложен на изпитание и го издържал. Ние, хората, всеки ден сме подложени изпитания. Трябва да го осъзнаем. Намираме го и в историята на Хиоб. Ако е бил толкова добър и прекрасен, както описан в Библията, любящият Бог не би допуснал Сатана да измъчва този клетник. Господарят на Материята и хората е Луцифер. Човек трябва да си направи изводите и да настройва поведението си на тази вълна.

- Но това звучи брутално. Лично аз не желая да отговарям за живота на други хора... Цяла Западна Европа не приемат Луцифер за радетел на свободата.

- Образът Луцифер се смята за негативен в нашето общество и ако не вземеш отрицателното позиция, то те заклеймява. Сатаната обаче означава зорница или светлоносец. В Библията зорницата се описва като Херуб, един от най-благородните ангели, създадени от Бог. Заради високомерието му Създателят го изгони от небесното царство и го хвърля на Земята. В Библията го наричат Хирам, царят на Тир. Срещаме го в книгата Иезекиил.
Всеизвестно е, че масоните искат и трябва да построят Соломоновия храм. Това е духовна сграда и те са вместват в нея като живи камъни.
В масонските ритуали и легенди отново откриваме историческото изграждане на храма. Когато Соломон започва строежа по плановете на баща си, цар Давид, тогава Хирам, царят на Тир, си спомня за добрите отношения, които е имал с предишния цар.
Той предлага на сина своята помощ и му доставя строителни материали. Така е описано и в Библията.
Ако обаче царят на Тир е Луцифер, светлата зорница, която Бог прогонва на Земята, то у критичните читатели трябва да възникнат въпроси. Задължително е да изхождаме от факта, че масоните са образовани и критични хора, които се замислят сериозно за всичко, което правят. Със сигурност познават дълбоки смисъл на Соломоновия храм. Според библейските предания при изграждането не се чувал шум от инструменти, тъй като всички материали са доставени наготово Храмът сякаш е построен от духовна ръка. И стигаме до същността на нещата.

- Следователно всичко се върти около Соломоновия храм?

- Той фокусът на ранното масонско мислене и действие, центърът на масонските ритуали чак до висшите степени. Храмът е вътрешната и външната тайна на масонството. Той е тайната на човечеството. В тази връзка трябва да отчитате, че тамплиерите се обозначавали като рицари на Соломоновия храм. Който разгадае тази тайна, ще навлезе наистина до глъбините на човешкото познание, към което всеки кандидат изминава дългогодишен път.

- Кой е бил предполагаемият цар Соломон, толкова почитан от масоните?

- Соломон бил надарен от своя Бог с ограмна мъдрост, която превъзхожда умовете и знанията на всички земни жители. Но в какво се състои тя? В това, че искал да разсече детето на една уличиница? В Библията описано много подробно, че говорил на растения и животни. В тях не би трябвало непременно да открие мъдрост. Коранът е по-изчерпателен там пише, че цар Сюлейман разговарял с растенията и животните и ти му давали много указания, които използва успешно. Казано е още, че той е покорителят на джиновете. Според арабските разбирания те са демони. И Соломон ги е принудил да построят този храм. Това е наистина забележително. И понеже масоните обикновено знаят повече от учителите в училище, те сигурно са имали своите причини също да изграждат такъв храм.

- Но да разгледаме за кратко Шотландски Ритуал. Как изглежда той за 33-та степен?

- Той демонстрира равноправието на всички световни религии, чрез което се представя, че не е важно на коя религия или Бог си привърженик и че най-съществено е човешкото съществуване. Това е ясно заявление, че всъщност човекът е венец на Сътворението, без значение кой е истинският Творец. Не можем да го определим, защото не би могъл да бъде дефиниран според нашето разбиране за безкрайност и вечност. За хората би било достатъчно да приемат, че има някаква Същност, която ни влияе и някога ни е създала - все едно дали ще я наречем Бог, дух или по някакъв друг начин.

- Това означава, че докато преодолява степените, масонът научава, че някакво божествено и духовно същество е сътворил всичко, но и че Луцифер е господарят на тази планета и на материята.

- Така е. Съществува принципът на Supreme Being, който хората не могат да разберат, той е истинският Бог, силата, която е създала всичко.
Но духовните сили, елементите, които ни владеят и в масонството наричаме Три пъти Велик Архитект, господарят на света, крепителят или разрушителят на света - това е Луцифер. Това е Луциферовият принцип, просто трябва да се приеме.

- Но над него е Supreme Being?

- Да, който остава завинаги неразпознат за нас.

- Това е така да се каже ,,вившият шеф", добрият?

- Това е милосърдният, онзи, който стои над всичко.

- Ян Ван Хелсинг - ,,Тайните общества 3: Войната между масоните." 



Гласувай:
2



1. shtaparov - Tozi zabluden eretik o4ecidno se ...
15.05.2020 05:58
Tozi zabluden eretik o4ecidno se nujdae ot raziasniavane na Bojieto slovo,ot koeto se e otkasnal prekaleno otdavna i ne se znae dali 6te ima spasenie za nego.
цитирай
2. morskipesni - Мамка ви чуфутско/масонска.
15.05.2020 09:37
Адът е пълен с такива грозници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 912957
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930