Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2022 20:59 - Тезиси на тракийската теза
Автор: mt46 Категория: История   
Прочетен: 4302 Коментари: 17 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 .
.
.
Last roman
  • imageimage
  • Глобален Модератор
  • image
    •  
  • Глобален Модератор
 Октомври 21, 2016




========================






1. Закон за Кръговрата на траките в природата.
Този закон гласи: Траките са автохтонни българи по целият свят. Има два вида тракийско движение по този закон: Траки,отиващи от Тракия да цивилизоват далечни земи,и траки,връщащи се от далечните земи в родната Тракия, леко променени от хилядолетията.
Доказано е още,че:
-Траките са отишли в Китай и оттам са се върнали тюрки,алтайци и памирци;
-Траките са отишли в Италия и оттам са се върнали римляни;
-Траките са отишли на Крит и оттам са се върнали гърци;
-Траките са отишли на Нил и оттам са се върнали египтяни;
-Траките са отишли в Израел и оттам са се върнали палестинци и финикийци;
-Траките са отишли в Мала Азия и оттам са се върнали хети;
-Траките са отишли на Волга и оттам са се върнали българи;
-Двамата с господин penchoan доказахме:Той-че траките са дошли от Луната преди 11500 години,а аз,че са се върнали там преди 2400 годни.
Следствия: а)траките са световно автохтонен народ; б)траките са единственият автохтонен народ;в)другитенароди могат да бъдат автохтонни само ако се признаят за българи.
========================
2. Закон за тракийската предоминанта.
Този закон гласи: Ако по целия свят или в голяма част от него има нещо общо-например кръгъл отвор на дамаджана,дори и това да се среща само веднъж в Тракия,то произхожда от Тракия.
Този закон е пряко свързан със следващия:

========================
3. Закон за всетракийската относителност.
Този закон гласи: Ако в Тракия и някъде из останалият свят се намери един и същи предмет,който получи възможни датировки:2000 или 5000 години,то:
- За останалият свят предметът получава 1850 години възраст или по-малко,в зависимост колко далеч е мястото от Тракия;
- За Тракия той получава неоспорима възраст от 2+5=7000 години.

========================
4. Закон за запазване на тракийския признак.
Този закон гласи: Тракийският признак в никакъв случай не се губи,когато преминава от един народ към друг.
Аксиома: Ако някой народ има орнаменти,шевици или кръгове,подобни на тракийските,не следва да се отчита степен на развитие,подробности по работата или дори датировка.Този орнамент е безспорно пряк внос от Тракия и пряко копие.Когато този народ предаде орнамента на трети народ,той го прави с ясното съзнание,че предава нещо изключително,нещо тракийско,нещо,което е в основата на цивилизацията му.

========================
5. Закон за големия тракийски езиков Взрив.
Този закон гласи: В Началото е бил българотракийският език,който се е взривил във всички останали езици.
Доказателствата на закона са видими и днес,защото всички древни езици имат думички,близки с българския.
Аксиома: Следите на тракобългарския праезик ги няма,литература и надписи няма и е неправилно да се търсят,защото той се е взривил за да образува другите езици.Всички други езици са следите му и това стига.

========================
6. Закон за запазването на тракийската езикова константа.
Този закон гласи: Тракийските названия,имена и думи са непреходни в хилядолетията.Те могат да се променят само към други тракийски названия.
В случай че има съмнения названията да са турски,гръцки,латински или други и това не може да бъде отхвърлено,те се приемат за турски,гръцки,латински или други модификации на древно,първопричинно тракийско название.В случай,че не може да се докаже какви са,те биват тракийски,защото тракийският език не е запазен и това е начинът да го възстановим-всеки езиков остатък,който не знаем откъде е,очевидно е изхвърлен от Взрива(виж закон 5).

========================
7. Закон за тракийската езикова ентропия
Този закон гласи: Буквите в тракийския език извършват сложни преходи в хилядолетията,неразбираеми за незапознат и непосветен.
Например на тракийски език думите"член"и"срам"са едно и също нещо.Това се извършва чрез преходите ч-с;л-р;е-а и н-м.Ето как член стана срам.За етимологическата връзка между член и срам сами се досещате.

========================
8. Закон за възстановяване на тракийския език.
Този закон гласи: Понеже тракийският език принципно не съществува,той може да бъде възстановяван от всеки език(виж закони 5 и 6).Достатъчно е да се заяви,че дума А в език А нищо не означава,и думата веднага бива тракийска по произход.
Общоприложим,универсален закон.

========================
9. Закон за тракийските преводи и легализацията им.
Този закон гласи: Ако една древна дума е подобна на българска,то тя е еднаква(виж закон 11).Ако думата е съвременна българска,то тя е древна тракийска.Следователно:При наличието на съвременна българска дума покрай древна китайска е очевидно,че древната китайска произхожда от съвременната българска посредством траките.
Не подлежи на обжалване.

========================
10.  Закон за комбинирания езиковедски подход.
Този закон гласи:
Блог-тракологът-преводач,е длъжен да прилага по желание ентропийни,константни и подобностни закони при преводите си(Закони 6,7 и 11).Редът и начинът на приложение са по избор на преводача.Ако срещу него стои опонент,използващ същите закони за друг език,свободният траколог е длъжен ако опонентът е използвал някой от законите,да изиска едновременно използване и на другите два за същото нещо,както и да изиска да се отхвърли с негативно доказателство(Закон 12) тезата на траколога.
Не подлежи на обжалване.

========================
11. Закон за досещането за подобните еднаквости.
Този закон гласи:Между различните народи,групи и хилядолетия има някакви подобия.Тези подобия като нищо са еднаквости,а докато ги има в Тракия,са тракийски.Важното обаче е изследователят сам да се сети.
Механизмът,по който работи този закон изисква личното участие на блог траколог.Той дипломатично загатва подобието на А с В и после само осветява пътя на лицето,което трябва да се досети и да стигне до правилния извод и до първоизточника-Тракия.Този закон произвежда и завършени тракоизследователи за нуждите на форумното изкуство.

========================
12. Закон за негативното тракийско доказателство.
Този закон гласи: Когато блог.бг траколог твърди нещо за траките,той не е нужно да го доказва.Нужно е опонентът му да докаже,че това твърдение не е вярно,и ако не успее,значи твърдението е вярно.
Аксиома: Ако господин ХХХ твърди,че траките са общували по телепатия,опонентът е длъжен да докаже,че за траките е невъзможно да общуват по телепатия,и ако не успее,господин ХХХ е прав и теорията става официална научна.Ако господин ХХХ публикува 10000 тракийски думи,той не е длъжен да ги доказва подробно,защото четимостта му ще падне.Опонентите е необходимо да ги отхвърлят една по една,ако не успят-става официален речник.
Аксиома 2: Всеки народ по земята,който е пропуснал по научен път да докаже,че е нетракийски,бива тракийски до второ нареждане.Същото важи за всеки език и археологически артефакт,който официално не е показал нетракийската си същност.Само отхвърлените по научен път като нетракийски от тях не биват тракийски(което подлежи на преразглеждане).
Аксиома 3: Ако свободен траколог обяви нещо(било то дума,артефакт или друго)за тракийско и това бъде оборено,това не е достатъчно.Важно е веднага да бъде доказано по-добре нещо друго, иначе нещото си остава тракийско. Например да се критикуват тракийски преводи на линеар А е недопустимо,ако лично не сте разчел линеар А по по-добър начин.

========================
13. Закон за ненужността на закони в тракийската теза.
Този закон гласи: Когато учен формулира крайно твърдение,той губи свободата си.
Пради тази причина свободните траколози на блог.бг избягват да формулират окончателни твърдения и да се затварят в подли научни граници и подвеждащи формулировки.

========================
14. Закон за защита от научната подлост.
Този закон гласи: Всеки блог.бг траколог следва да бъде защитаван от подлите учени,които искат да спрат научния прогрес на свободната тракология.Ако един блог.бг траколог срещне опонент,то той е в правото си да го обяви за прикрит Учен(БАНяджия) и да призове другите блог.бг траколози в своя закрила,за да убият натрапника с камъни.
Правилници за приложението му:
- Всеки,който си позволява критикува блог.бг траколог,е подъл учен.Той служи на официалната парадигма.Идва от Китай,Алтай,Марс и други места и може да си ходи в юртата;
- Всеки,който критикува блог.бг траколог,мрази всички траки и иска да засипе могилите им с помия.Няма как да е българин,освен ако е предател.
Поведение: Засегнатият е длъжен да не му отговаря по същество.Другите посетители в блога са длъжни да го подритват,заплашват и ругаят,съгласно Закона.Добре е да разберат пола му,сексуалните му наклонности,партийната принадлежност,миналото и други важни научни неща,разкриващи подлостта му.
Не подлежи на обжалване.

========================
15. Закон за истинната научност.
Този закон гласи: Атестацията на истинските учени преминава през кръга на свободните траколози в блог.бг.Никой не става истински учен,преди да е преминал оттам.Ако Вие имате научна степен и решите да минете през кръга за атестация,научната степен ще Ви пречи да се промушите през игленото ухо на ситото и вероятно ще трябва да я оставите отвън.
Селекцията е много строга.Например:
- Истински учен бива Чудинов,който е правил рецензии на преводите на sparotok.Чудинов има дълбок научен принос, защото е превел също така:

Карта за прогнозата на времето, в която формите на облаците изписвали на небето послание на кирилица,самите облаци и техните послания,посланията на текстурата на естествени камъни,посланията на пушека от горящите сгради на Световния Търговски Център и други научни преводи.
- Истински учен не бива Златарски,защото в неговите преводи от античността няма истинска кирилица и славянски език.
Ситото на науката е дебело и не всеки преминава!

========================
16. Закон за дифузията на тракийската теза
Този закон гласи: Тракийската теза трябва да бъде последователно разпространявана.Ако един траколог падне,или загине,или пък дезактивира някой акаунт,другите веднага трябва да копират тезите му.Всеки,копирал тракийската теза,е просветител.

========================

- С този набор сериозни теореми тракийската Теза вече е готова да се отправи по пътя си към звездите. Това вече е безспорна научна теория!Нейното кредо е готово.
Вече всички знаете кои закони трябва да се спазват.Науката е готова за своята Реформация,а баняджиите тръпнат в ужас и стискат своите молби за пенсиониране в пазвите си!
Напред,науката е слънце!

https://hive.alle.bg/избрано-от/blog-bg/saportok/шестнадесет-тезиса-на-тракийската-теза/

https://www.forumnauka.bg/topic/18894-%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82-%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B0//




Гласувай:
16


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. notfun - ха ха ха..това, бе велико...)))
18.11.2022 21:39
тезисите на др Т Живков, ще бъдат, и пребъдат..във вековете..
Юлски Пленум, 1975..

Следствия: а)траките са световно автохтонен народ; б)траките са единственият автохтонен народ;в)другитенароди могат да бъдат автохтонни само ако се признаят за българи.
========================
2. Закон за тракийската предоминанта.
Този закон гласи: Ако по целия свят или в голяма част от него има нещо общо-например кръгъл отвор на дамаджана,дори и това да се среща само веднъж в Тракия,то произхожда от Тракия.
Този закон е пряко свързан със следващия...
цитирай
2. notfun - https://mt46.blog.bg/history/2021/11/27/t-jivkov-bashta-na-trakomaniiata.1791145
18.11.2022 21:40
сега, го видях...
цитирай
3. leonleonovpom2 - Браво ,Марине!
19.11.2022 00:08
Щом от Тайфунка получаваш поздравления, яко си затънал в тинята!
Това е първи дакон на Тайфунка! - всеки затънал в тинята получава подздрав от нея!
цитирай
4. kvg55 - mt46,
19.11.2022 06:04
Какви са тия законооткриватели, бе?
Защо не съм ги учил по история?
Да, това са последни научни открития.
Знам го sparotok. Имам честта да съм му съвременник.
В материала обаче нищо не се казва за траките в Америка и Австралия, както и на някои изолирани острови. Това е непълнота, която е убягнала от погледа на учените траколози от blog. Учението за тракийския произход на Вселената трябва да е монолитно. Само тогава ще е всепобеждаващо.
цитирай
5. shtaparov - Тракийската теория може да не е н...
19.11.2022 06:05
Тракийската теория може да не е най-точна от всички но не бих написал такъв материал,понеже прилича на подигравка с Българщината и с патриотичните чувства на хората. Лесно е някой да застане отстрани и,мислейки се за недосегаем,да се присмее на роднинските вълнения и тежнения с убеждението,че коренът му вече не е сред тях,а в някой противен чуждестранен коптор...
цитирай
6. shtaparov - По днешните критерии Златарски е ...
19.11.2022 06:13
По днешните критерии Златарски е безспорен лаик- той не е спазвал други научни правила,освен да преписва чуждите грешки и да ги разпространява в България. Това не е похвална дейност понеже показва,че той не е имал собствено мислене и не е постигнал нищо ново или по-добро от тези преди него. Нека допуснем,че няма вина- не е имал късмет да стигне до новото време човека,инак друга песен щеше да запее...
цитирай
7. notfun - https://mglishev.blog.bg/history/2013/01/12/pismo-do-saportok-za-trakomanite.1041375
19.11.2022 11:59

марине, да бъдем, по гальовни, с лаиците, Те са..нежни души..
и, простоо, копнеят..ласки / нз ,какви, и от 'къде' )
......
един по добър прочет, ако позволите, другари..

28. letopisec - Хареса ми начина на разсъждение, но
13.01.2013 16:37
оказва се, че тракоманите/тракедонисти намериха такъв отзвук и подкрепа, поради простия факт, че нещо не е наред с тия...ранни българи. ТЕОРИЯТА НА ДОБРЕВ БЕШЕ ТАКЪВ ОТЗВУК, ПРИ ТОВА ОТКРОВЕН В пробива, че няма как българите да произхождат от Алтай...не че имам нещо против Алтай или Памир.....Въпросът е, че когато официозната ни историческа наука не казва, че ранната българска история е необходимо да бъде реформирана и то според новите научни постижения за хуните, напр....тогава остава на т.н. научно-творческа интелигенция да се заеме с белетризиране на историческата наука...това не е лошо...Лошото в случая е, че тракедонизма е съзнателно организиран пробив за фундаментална подмяна на българската история, в КОЯТО, ИМА КАКТО БЪЛГАРИ, ТАКА И ТРАКИ, ТАКА И СЛАВЯНИ...Местното население, което е било част, както от Римската империя, така и от България на Аспарух, не се е изпарило...То е асимилизирано, ромеизираво, българизирано...и неговото присъствие в дн. българска народност, е необходимо да се уясни...Лошото на тракедонизма е, че иска да няма ранни българи и те да са идентични на траките. Тракедонизма не иска да има и траки...Те твърдят, че траки е всъщност другото име на славяните...ТОВА СИ Е ПРОПАГАНДА...А въпросът за произхода на ранните българи наистина трябва да се търси, на ниво хипотези, и то с исторически средства...Бетонирането на статуквото, че българския произход е тюркски, при липсата на каквато и да е реална подплата на това наложено твърдение, е проводник за нови спекулации и за обезличаване изобщо на ранната българска история...

цитирай
8. notfun - ...Аве, балалайки...спецялно,за вас с леон@авало, ще ''върнем'' опять, 6 то...
19.11.2022 12:01
shtaparov написа:
Тракийската теория може да не е най-точна от всички но не бих написал такъв материал,понеже прилича на подигравка с Българщината и с патриотичните чувства на хората. Лесно е някой да застане отстрани и,мислейки се за недосегаем,да се присмее на роднинските вълнения и тежнения с убеждението,че коренът му вече не е сред тях,а в някой противен чуждестранен коптор...

цитирай
9. dobrodan - Очевидно на някой здравата му е писнало, за да състави
19.11.2022 19:20
такъв сборник.
Наблюдавам една, нека я наречем неспособност, за разбиране на елементарни исторически процеси като създаване на държава, кастово и съсловно организиране на държава, цели и задачи на новата държава, етносни компоненти и ролята им в изграждането и функционирането на държавата и ред, редове дребни подробности, без които нямаше да се наричаме българи.
Мисля, че знам защо е така. Подобен подход, демонстриран къде завоалирано, къде открито, показва плодовете на лозунгите, атестирани и тиражирани по времето на "комунистическия държавен строй". Където държавата е априорна структура, създадена само с цел да се грижи за благото на поданиците си ПОРАВНО.
Не това е тема на коментара ми :).
Може би не е далеч денят, в който отделните теории ще бъдат съпоставени, анализирани, хармонизирани и нескромно заявявам, че това ще е моментът на истината не само за нашия произход, а и за много други народи.
Този постинг не е подигравка с българския произход, а с късогледството на хора, отхвърлящи исторически факти и свидетелства, тълкуващи ги по свой начин (незнайно защо свързан непременно с патриотизма на индивида и по-точно с упрекването му в липсата на такъв)......
Ако искате лозунги, ще ви напиша с томовете, няма да сварите да ги запомняте, колеги и колежки......
ВСЪЩНОСТ КАКВО ИСКАТЕ?!
цитирай
10. notfun - краси, мисля, че го разбра..КАКВО ИСКАТ,ТЕ, но, те НЕ го..оСъзнават, писах ти за Д Крюгер)
19.11.2022 20:09

/г н Милчев, историк от БАНИ, да)
..Лошото на тракедонизма е, че иска да няма ранни българи и те да са идентични на траките. Тракедонизма не иска да има и траки...Те твърдят, че траки е всъщност другото име на славяните...ТОВА СИ Е ПРОПАГАНДА...А въпросът за произхода на ранните българи наистина трябва да се търси, на ниво хипотези, и то с исторически средства...Бетонирането на статуквото, че българския произход е тюркски, при липсата на каквато и да е реална подплата на това наложено твърдение, е проводник за нови спекулации и за обезличаване изобщо на ранната българска история...
цитирай
11. leonleonovpom2 - А ,Ангеле, приятелю!
19.11.2022 20:22
Ако въпросът е адресиран до Тайфунка, тя иска само да е в окото на тайфуна! Тя какво ли знае, още повече пък , да може да разбере, че да иска нещо друго!?
Тя може да е само вредител!
Да има кавги и тя да е щастлива, особено, ако ги е създала! Това и е есенцията!
цитирай
12. notfun - що ни изтри..мъри..?
19.11.2022 22:55
като фурнаджийска си и ти..тююфф да ви се не види..)))
цитирай
13. kirk - Гласувам с две ръце
20.11.2022 12:56
Гласувам с две ръце и ако трябва ще работя и 10 години, но ще изпълня плана за петилетката. Подкожно усещам че в съставянето и на тези тезиси е участвал представител на рода Натан, но - което е по-важно! - здравата логика и иронично- саркастичния скепсис, което страшно ми допада. Мога само да добавя, че тракофилите все пак не са чак толкова опасни - съзирам много по- голяма и сериозна заплаха от прилагането на тяхната методология от страна на обидените народни ТКЗС- етимолози, които компаративистки изравняват и идентифицират траки и тюрки, траки и турци!
цитирай
14. dobrodan - В момента, в който историците най-после вдянат, че българите не са
20.11.2022 13:09
само и непременно най-паче ДУНАВСКИ БЪЛГАРИ, нещата ще започнат да си идват на мястото.
Давам насока (че е досадно, да му се не види) - на колко места намерихте БЪЛГАРИИ?
Те, всичките, славяни ли са бе, мислители нековани, вас питам?
цитирай
15. shtaparov - Ако въпросът е адресиран до Тайф...
20.11.2022 21:03
leonleonovpom2 написа:
Ако въпросът е адресиран до Тайфунка, тя иска само да е в окото на тайфуна! Тя какво ли знае, още повече пък , да може да разбере, че да иска нещо друго!?
Тя може да е само вредител!
Да има кавги и тя да е щастлива, особено, ако ги е създала! Това и е есенцията!

Ние пък с теб не обичаме кавгите и затуй й се мръщим понякога,но накрая пак й прощаваме- наше чедо е все пак :)
цитирай
16. shtaparov - Е,имаме и Понтийски Българи!
20.11.2022 21:24
dobrodan написа:
само и непременно най-паче ДУНАВСКИ БЪЛГАРИ, нещата ще започнат да си идват на мястото.
Давам насока (че е досадно, да му се не види) - на колко места намерихте БЪЛГАРИИ?
Те, всичките, славяни ли са бе, мислители нековани, вас питам?

Волжки за съжаление- не! За нас е валидна обаче една крилата сентенция- ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НЕ СА "СЛАВЯНИ", НО ВСИЧКИ "СЛАВЯНИ" СА БЪЛГАРИ!
цитирай
17. mt46 - Благодаря ви, че подсилихте постинга!... :)
20.11.2022 22:55
1. notfun - ха ха ха..това, бе велико...)))
18.11 21:39
тезисите на др Т Живков, ще бъдат, и пребъдат..във вековете..
Юлски Пленум, 1975..

Следствия: а)траките са световно автохтонен народ; б)траките са единственият автохтонен народ;в)другитенароди могат да бъдат автохтонни само ако се признаят за българи.
========================
2. Закон за тракийската предоминанта.
Този закон гласи: Ако по целия свят или в голяма част от него има нещо общо-например кръгъл отвор на дамаджана,дори и това да се среща само веднъж в Тракия,то произхожда от Тракия.
Този закон е пряко свързан със следващия...
цитирай
Изтрий
2. notfun - https://mt46.blog/history/2021/11/27/t-jivkov-bashta-na-trakomaniiata.1791145
18.11 21:40
сега, го видях...
цитирай
Изтрий
3. leonleonovpom2 - Браво ,Марине!
19.11 00:08
Щом от Тайфунка получаваш поздравления, яко си затънал в тинята!
Това е първи дакон на Тайфунка! - всеки затънал в тинята получава подздрав от нея!
цитирай
Изтрий
4. kvg55 - mt46,
19.11 06:04
Какви са тия законооткриватели, бе?
Защо не съм ги учил по история?
Да, това са последни научни открития.
Знам го sparotok. Имам честта да съм му съвременник.
В материала обаче нищо не се казва за траките в Америка и Австралия, както и на някои изолирани острови. Това е непълнота, която е убягнала от погледа на учените траколози от blog. Учението за тракийския произход на Вселената трябва да е монолитно. Само тогава ще е всепобеждаващо.
цитирай
Изтрий
5. shtaparov - Тракийската теория може да не е н...
19.11 06:05
Тракийската теория може да не е най-точна от всички но не бих написал такъв материал,понеже прилича на подигравка с Българщината и с патриотичните чувства на хората. Лесно е някой да застане отстрани и,мислейки се за недосегаем,да се присмее на роднинските вълнения и тежнения с убеждението,че коренът му вече не е сред тях,а в някой противен чуждестранен коптор...
цитирай
Изтрий
6. shtaparov - По днешните критерии Златарски е ...
19.11 06:13
По днешните критерии Златарски е безспорен лаик- той не е спазвал други научни правила,освен да преписва чуждите грешки и да ги разпространява в България. Това не е похвална дейност понеже показва,че той не е имал собствено мислене и не е постигнал нищо ново или по-добро от тези преди него. Нека допуснем,че няма вина- не е имал късмет да стигне до новото време човека,инак друга песен щеше да запее...
цитирай
Изтрий
7. notfun - https://mglishev.blog/history/2013/01/12/pismo-do-saportok-za-trakomanite.1041375
19.11 11:59

марине, да бъдем, по гальовни, с лаиците, Те са..нежни души..
и, простоо, копнеят..ласки / нз ,какви, и от 'къде' )
......
един по добър прочет, ако позволите, другари..

28. letopisec - Хареса ми начина на разсъждение, но
13.01.2013 16:37
оказва се, че тракоманите/тракедонисти намериха такъв отзвук и подкрепа, поради простия факт, че нещо не е наред с тия...ранни българи. ТЕОРИЯТА НА ДОБРЕВ БЕШЕ ТАКЪВ ОТЗВУК, ПРИ ТОВА ОТКРОВЕН В пробива, че няма как българите да произхождат от Алтай...не че имам нещо против Алтай или Памир.....Въпросът е, че когато официозната ни историческа наука не казва, че ранната българска история е необходимо да бъде реформирана и то според новите научни постижения за хуните, напр....тогава остава на т.н. научно-творческа интелигенция да се заеме с белетризиране на историческата наука...това не е лошо...Лошото в случая е, че тракедонизма е съзнателно организиран пробив за фундаментална подмяна на българската история, в КОЯТО, ИМА КАКТО БЪЛГАРИ, ТАКА И ТРАКИ, ТАКА И СЛАВЯНИ...Местното население, което е било част, както от Римската империя, така и от България на Аспарух, не се е изпарило...То е асимилизирано, ромеизираво, българизирано...и неговото присъствие в дн. българска народност, е необходимо да се уясни...Лошото на тракедонизма е, че иска да няма ранни българи и те да са идентични на траките. Тракедонизма не иска да има и траки...Те твърдят, че траки е всъщност другото име на славяните...ТОВА СИ Е ПРОПАГАНДА...А въпросът за произхода на ранните българи наистина трябва да се търси, на ниво хипотези, и то с исторически средства...Бетонирането на статуквото, че българския произход е тюркски, при липсата на каквато и да е реална подплата на това наложено твърдение, е проводник за нови спекулации и за обезличаване изобщо на ранната българска история...

цитирай
Изтрий
8. notfun - ...Аве, балалайки...спецялно,за вас с леон@авало, ще ''върнем'' опять, 6 то...
19.11 12:01
shtaparov написа:
Тракийската теория може да не е най-точна от всички но не бих написал такъв материал,понеже прилича на подигравка с Българщината и с патриотичните чувства на хората. Лесно е някой да застане отстрани и,мислейки се за недосегаем,да се присмее на роднинските вълнения и тежнения с убеждението,че коренът му вече не е сред тях,а в някой противен чуждестранен коптор...

цитирай
Изтрий
9. dobrodan - Очевидно на някой здравата му е писнало, за да състави
19.11 19:20
такъв сборник.
Наблюдавам една, нека я наречем неспособност, за разбиране на елементарни исторически процеси като създаване на държава, кастово и съсловно организиране на държава, цели и задачи на новата държава, етносни компоненти и ролята им в изграждането и функционирането на държавата и ред, редове дребни подробности, без които нямаше да се наричаме българи.
Мисля, че знам защо е така. Подобен подход, демонстриран къде завоалирано, къде открито, показва плодовете на лозунгите, атестирани и тиражирани по времето на "комунистическия държавен строй". Където държавата е априорна структура, създадена само с цел да се грижи за благото на поданиците си ПОРАВНО.
Не това е тема на коментара ми :).
Може би не е далеч денят, в който отделните теории ще бъдат съпоставени, анализирани, хармонизирани и нескромно заявявам, че това ще е моментът на истината не само за нашия произход, а и за много други народи.
Този постинг не е подигравка с българския произход, а с късогледството на хора, отхвърлящи исторически факти и свидетелства, тълкуващи ги по свой начин (незнайно защо свързан непременно с патриотизма на индивида и по-точно с упрекването му в липсата на такъв)......
Ако искате лозунги, ще ви напиша с томовете, няма да сварите да ги запомняте, колеги и колежки......
ВСЪЩНОСТ КАКВО ИСКАТЕ?!
цитирай
Изтрий
10. notfun - краси, мисля, че го разбра..КАКВО ИСКАТ,ТЕ, но, те НЕ го..оСъзнават, писах ти за Д Крюгер)
19.11 20:09

/г н Милчев, историк от БАНИ, да)
..Лошото на тракедонизма е, че иска да няма ранни българи и те да са идентични на траките. Тракедонизма не иска да има и траки...Те твърдят, че траки е всъщност другото име на славяните...ТОВА СИ Е ПРОПАГАНДА...А въпросът за произхода на ранните българи наистина трябва да се търси, на ниво хипотези, и то с исторически средства...Бетонирането на статуквото, че българския произход е тюркски, при липсата на каквато и да е реална подплата на това наложено твърдение, е проводник за нови спекулации и за обезличаване изобщо на ранната българска история...
цитирай
Изтрий
11. leonleonovpom2 - А ,Ангеле, приятелю!
19.11 20:22
Ако въпросът е адресиран до Тайфунка, тя иска само да е в окото на тайфуна! Тя какво ли знае, още повече пък , да може да разбере, че да иска нещо друго!?
Тя може да е само вредител!
Да има кавги и тя да е щастлива, особено, ако ги е създала! Това и е есенцията!
цитирай
Изтрий
12. notfun - що ни изтри..мъри..?
19.11 22:55
като фурнаджийска си и ти..тююфф да ви се не види..)))
цитирай
Изтрий
13. kirk - Гласувам с две ръце
12:56
Гласувам с две ръце и ако трябва ще работя и 10 години, но ще изпълня плана за петилетката. Подкожно усещам че в съставянето и на тези тезиси е участвал представител на рода Натан, но - което е по-важно! - здравата логика и иронично- саркастичния скепсис, което страшно ми допада. Мога само да добавя, че тракофилите все пак не са чак толкова опасни - съзирам много по- голяма и сериозна заплаха от прилагането на тяхната методология от страна на обидените народни ТКЗС- етимолози, които компаративистки изравняват и идентифицират траки и тюрки, траки и турци!
цитирай
Изтрий
14. dobrodan - В момента, в който историците най-после вдянат, че българите не са
13:09
само и непременно най-паче ДУНАВСКИ БЪЛГАРИ, нещата ще започнат да си идват на мястото.
Давам насока (че е досадно, да му се не види) - на колко места намерихте БЪЛГАРИИ?
Те, всичките, славяни ли са бе, мислители нековани, вас питам?
цитирай
Изтрий
15. shtaparov - Ако въпросът е адресиран до Тайф...
21:03
leonleonovpom2 написа:
Ако въпросът е адресиран до Тайфунка, тя иска само да е в окото на тайфуна! Тя какво ли знае, още повече пък , да може да разбере, че да иска нещо друго!?
Тя може да е само вредител!
Да има кавги и тя да е щастлива, особено, ако ги е създала! Това и е есенцията!

Ние пък с теб не обичаме кавгите и затуй й се мръщим понякога,но накрая пак й прощаваме- наше чедо е все пак :)
цитирай
Изтрий
16. shtaparov - Е,имаме и Понтийски Българи!
21:24
dobrodan написа:
само и непременно най-паче ДУНАВСКИ БЪЛГАРИ, нещата ще започнат да си идват на мястото.
Давам насока (че е досадно, да му се не види) - на колко места намерихте БЪЛГАРИИ?
Те, всичките, славяни ли са бе, мислители нековани, вас питам?

Волжки за съжаление- не! За нас е валидна обаче една крилата сентенция- ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НЕ СА "СЛАВЯНИ", НО ВСИЧКИ "СЛАВЯНИ" СА БЪЛГАРИ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19160910
Постинги: 3686
Коментари: 45090
Гласове: 148917
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031