Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2017 13:33 - Еврейката Лидия Шулева, по баща Сантова Самуилова Биджерано -представете си- боядисвала по 100 яйца за християнския празник
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 6423 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
Sponsored by Mtel Standart News ПЕТЪК, 18 Юли 2003

 

Желязната лейди. Упорита и амбициозна. Обича да говори с цифри и факти. Това са част от определенията за Лидия Шулева, които тя заслужи като социален министър. От вчера фаворитката на Симеон пое икономическото ведомство. Рокадите в кабинета показаха недвусмислено, че точно Шулева се ползва с най-голямо доверие от премиера. Като социален шеф тя заслужи похвалите му, че успя да смъкне безработицата. 

Въведе и нов почин в помощите. Накара безделниците да се трудят, за да си заслужат парите. Не й липсва твърда ръка за взимане на бързи и точни решения, твърдят подчинените й.

За немския стил в поведението й вероятно е повлияло образованието в Мюнхен, където Шулева защитава магистратура по финанси. Амбициозната дама не се задоволила с дипломите си от Техническия университет в София и УНСС. Специализациите в Япония, Словения и Гърция също помогнали да натрупа знания и рутина.

Поканата от Симеон за място в правителството завари Лидия Шулева като изпълнителен директор на "Албена инвест холдинг". Двамата се срещнали за първи път десет дни преди да бъде обявен съставът на кабинета. 47-годишната велинградчанка впечатлила в дълъг разговор Сакскобургготски и той не се поколебал да я покани не само като министър, но и да й повери веципремиерския пост. Семейство Шулеви се установява трайно в София преди 7 години. Въпреки това няма уикенд, в който фамилията да не търси тишината и спокойствието в родния дом във Велинград. Лидия Шулева никога не забравя откъде е тръгнала. Снобските маниери и обноски са й нещо непривично. Израства в съвсем обикновено семейство. Майка й Павлина работела като готвачка в стол. И досега не е загубила кулинарните си умения и с истинско удоволствие приготвя вкусотии за честите си гости.

 

В жилите на министърката тече еврейска кръв.

Баща й Санто Самуилов Биджерано работел в дървообработващия завод във Велинград, но починал преди две години. Той много се гордеел с по-голямата си дъщеря, настоящ министър и вицепремиер, твърди сестра й Емилия. Месеци след тежката загуба Шулева преживя нов удар. При една от почивките в родната къща във Велинград съпругът й Димитър почина от инфаркт. Полковник Шулев беше шеф на пожарната служба на Външно. Въпреки жестоките удари Желязната лейди устоя на изпитанията на съдбата. Запази усмивката си и продължи да не обръща гръб на хората. Българинът трябва да е с по-високо самочувствие, често повтаря министърката. Своето дамата поддържа със стриктно подбрани дискретни бижута. Привърженичка е на светлите пастелни цветове. Колкото и да са много служебните й ангажименти, Лидия винаги намира достатъчно време за децата си. За наследниците и семейството си твърди, че са над всичко. Дъщеря й Савина е наследила увлечението към финансите. 23-годишната девойка заляга здраво над учебниците във френската Сорбона. Синът Георги догодина ще е абитуриент. 17-годишният тийнейджър е възпитаник на немската гимназия в столицата. Шулева обича да изненадва най-близките си. Истински празник настъпва по Великден. От свекърва си тя е усвоила уменията да боядисва яйца и да ги рисува с восък. Тази традиция се е запазила години наред от поколения в родния й град под Юндола. Преди да поеме отговорната мисия в кабинета на Симеон, Шулева боядисвала по 100 яйца за християнския празник.


по Боряна Димитрова 
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2003-07-18&article=91370



Тагове:   Лидия Шулева,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6475134
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!