Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2018 20:04 - План от 10 точки за ефективна експлоатация на планета, населена с примитивни същества. 2 Част.
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 449 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 План от 10 точки за ефективна експлоатация на планета, населена с примитивни същества. Завладяването на чужда планета е много просто нещо. 2 Част.
Точка 6: Книжни пари.
За златната монета, която ще депозират в банката ви, вие ще издавате квитанция (банкнота), която ще се равнява на монетата.  Тъй като хартията няма да преставлява никаква ценност за съществата, вие ще ги убедите във важността и ценността на банкнотата. Така съществата ще боравят само с книжни пари, а златото ще си е във вашата банка.
Точка 7: Безналични пари.
Премахване на книжните пари. Финалната форма на парите - това са безналичните пари. При депозит в банката срещу името ви се записва сумата която внасяте, и която по-късно можете да изтеглите като реални пари. В тази система се създава възможност да се разплащате с кредитни карти. Този начин е много удобен от гледна точка на скоростта и големите разстояния, тъй като не се ползват никакви книжни пари. И ето ви новите пари - безналични, абсолютно електронни и нематериални, просто информация.
Точка 8: Размножаване на парите.
На това ще казваме пари! Така понеже парите ще са електронни ще има възможност много бързо да сменят собственика си. Ако в банката има налични пари, то ти ще можеш да ги раздадеш няколко пъти като кредит. А в случай, че някой в даден момент си потърси реалните пари, трябва да си осигуриш малък резерв, премерно 10 процента. От тук следва, че при 10 процента като минимален резерв ти ще можеш от всеки реален долар да си направиш 10 безналични долара.
Точка 9: Съвременната банкона система.
Реалната сума от депозита се записва като налични пари. Те ще на представляват онова (резерв) от 10 процента, от която ще даваш кредити неколкократно. От предоставените кредити ще възникнат нови пари, за които банката получава проценти. И заради тези проценти възниква нуждата от допълнителни пари, които отново възникват от кредата и за които отново трябва да се плати процент. Системата продължава да си работи автоматично. Твоята власт и богатство ще нарастват все по-бързо и по-бързо. Ти ще прибираш пари, които не са твои, ще създаваш пари в системата които не съществуват, и затова ще си слагаш проценти.
Точка 10: Инфлация и дефлация. Стабилна цени.
Инфлация. Ако паричната маса по отношение на стоките и услугите расте, то парате губят стойността си, и цените на продуктите растат. Парите се обезценяват още повече, а хората разграбват продуктите. Паричната система се разрушава. Дефлация. Ако наличната маса пари намалее, стойността на парите ще нарасне и никой вече няма да се нуждае от пари, но все още нуждата от стоки и продукти си остава, а стойността на парите ще продължава да расте. В скоро време производството ще спре и икономиката се разпада. Ако си следвал точните указаная, то ще постигнеш целта си. Парите ще управляват света, а ти - парите. Цялата планета ще ти принадлежи и никой няма да го забележи. Планетата ще е разработена. Понеже в съвремието ни се произвеждат много стока и услуги, с които всеки ден ще има нужда от повече пари. Съществата ще работят за препечелването на всеки цент. Богатите ще са щастливи, а бедните нещастни, и те дори няма да разберат как работи тази система. С всеки ден тази система ще затяга колана все повече, водейки до все по голяма зависимост, и сигурно финансово робство. Ти ще управляваш парите, а парите - света. 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 911489
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930