Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2018 18:47 - Извънземни технологии описани в Библията
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 507 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Със сигурност ще има читатели, които ще се изненадат от твърдението, че в Библията са описани напреднали извънземни технологии. Но е сигурно, че ще има и такива, които смятат, че единственото логично обяснение на библейските мистерии е контакт с високоразвита извънземна цивилизация.

Да започнем от ангелите. Всички те са изглеждали като хора. Тези, които причинили Големия потоп; дали на Мойсей инструкциите за построяване на Кивота на завета; и предупредили Лот, преди да унищожат Содом и Гомор… всички те са били хора. Но тези хора имали невъобразими знания и летели с „небесни колесници“.

Може би един от най-добрите примери за срещи с извънземни се намира в Книгата на Езикил. „Космическите кораби на Езекил“ пък е книга, спечелила редица награди. Неин автор е Джоузеф Блумрич, който по време на написването ѝ е бил учен в НАСА и е участвал в създаването на дизайна на ракетата Сатурн V.

Блумрич чул от сина си, който чел книга на Ерик вон Даникен, че пророкът Езекил е описал кацане на космически кораб. Ученият от НАСА бил сигурен, че ще успее да опровергае това твърдение благодарение на сериозните си знания в сферата. Според него било невъзможно в древен текст да бъде описван истински летателен апарат.

Блумрич бил изключително изненадан, когато в крайна сметка прочел Книгата на Езекил. По негови думи наистина ставало въпрос за някакъв вид космически апарат.

В началото Езекил описал приближаването на четири лица от небето. Тези „четири лица“ всъщност са колесниците или краката на космическия кораб. Блумрич бил шокиран, когато прочел за „правите крака“ с „кръгли стъпала“, прикрепени към „полирания месинг“.

Една от най-известните фрази в книгата е „колело в колелото“. Когато „четирите лица“ докоснали земята, Езекил забелязал колела. Неизвестният обект кацнал, от него излезли колела и започнал да се движи. По това време Езекил би трябвало да е бил запознат само с обикновени колела от каруци, но той описал колела, които могат да се движат във всички посоки. Пророкът не би трябвало да има представа за подобна концепция.

Енох е дядото на Ной. Де факто неговата книга също би трябвало да присъства в Стария завет, но е премахната заради прекалено противоречивите на църквата твърдения, изказани в нея. Енох е бил взиман на няколко полета от боговете (ангелите) и успял да стане свидетел на големи ужаси и красоти.

В книгата има множество препратки към „вихрушки“, които „одухотворявали“ Енох в небесата. Ангелите показали на Енох всички тайни на земята и небето. Той станал свидетел на неща, които никой човек не трябвало да вижда. В книгата си Енох твърди: „Видях велико и славно устройство.“ (33/4)

14/18-19: „Погледнах и видях величествен трон: изглеждаше като кристал, а колелата като греещото слънце… под трона минаваха потоци от буен огън, толкова силен, че не можех да го гледам. Тронът ме накара да полетя и ме издигна нагоре, завеждайки ме в небесата.“

Енох споменава кристали и колела. Възможно ли е този трон да е бил летателен апарат, използван от „ангелите“. Огньовете, минаващи под трона, наподобяват описание на ракетни ускорители.

В Книгата на Енох се споменава за огромни разрушения, хаос и разврат на Земята. Също както в Битие, Енох говори за гиганти и „наблюдатели“. Имало и „сатани“ – „синове на небесата“, „ангели на наказанието“, „инструменти на Сатаната“, както и ангелите Михаил, Рафаил, Гавраил и други. Никъде не се споменава „Бог“ – винаги става въпрос за множество богове.

Енох бил заведен на планински връх, където живеели боговете. Видял неща, които никой обикновен човек не можел да разбере. Ангелите „покварили синовете на човека“. Тук определено става въпрос за човекоподобни същества с напреднала технология, които си играели на Бог и определяли съдбата на земните деца.

Може би главната причина Книгата на Енох да бъде извадена от Библията е точната астрономия в нея. „И видях в небето движението на света, над тези портали, в които се въртят никога незалязващи звезди.“ (75/8)

Незалязващи звезди могат да се наблюдават само от Космоса. Във времената, в които Книгата на Енох е извадена от Библията, църквата осъждала точната астрономия – пример Галилео Галилей. Религиозните представители искали хората да вярват, че Земята е плоска, не се движи и се намира в центъра на всичко.

Идва ред и на Великия потоп. Ако твърденията, че Земята е била управлявана от извънземна цивилизация, са истински, то определено това глобално наводнение не е резултат от природен катаклизъм. Този легендарен потоп буквално покрил цялата Земя – откривани са черупки от миди на връх Еверест, а по Сфинкса в Египет има следи от ерозия. Ной не е единственият оцелял във Великия потоп – подобна история се среща в някои китайски и индийски митове.

Повечето хора не вярват в библейската история за Ной, защото съществува един основен проблем – как е възможно няколко души да съберат всички животни на дървен кораб, да ги хранят и да се грижат за тях няколко месеца?

Има логично обяснение. Ангелите (технологично развитите хора) построили Ноевите ковчези, събрали животните и след това предизвикали неспирните дъждове. Ако става въпрос за наистина напреднали технологии, напълно възможно е животните да не са били цели, а само ДНК проби от тях, които са били лесни за пренасяне и съхранение. Никъде в Библията не се споменава, че Ной е събрал всички животни. Казва се само, че ги е занесъл в Ноевия ковчег.

Светът започнал отново. В Битие е написано, че след Потопа Ной отишъл да живее при „боговете“. Това е една от малкото оцелели препратки към множество богове. Впоследствие, разбира се, текстът е променен на „Бог“.

Тук се намесва и Едемската градина, която подозрително много приличала на Атлантида. И двете са били дом на нашите праотци – мястото, от което произлиза цялата човешка раса. Всяка се е смятала за Рай и всяка се е провалила и хората трябвало да я напуснат посрамени.

Ако видим нещата от гледна точка на модерни технологии, дори унищожението на Содом и Гомор е доста логично и лесно обяснимо. Как два града биха могли едновременно да изчезнат от лицето на Земята? Може би жителите на Хирошима и Нагасаки знаят отговора. Двама ангели дошли и предупредили хората за предстоящото унищожение.

19/17: „Бягайте за живота си; не гледайте зад себе си, никой да не остава тук; бягайте към планината, освен ако не искате да умрете.“
19/24: „Тогава Господ изля върху Содом и Гомор сяра и огън от небето.“
19/26: „Но жена му погледна назад и се превърна в колона от сол.“
19/28: „…димът от градовете се издигна като дим от пещ.“
19/30: „… той (Лот) се страхуваше да ходи в Зоар и обитаваше пещера, той и двете му дъщери.“
В Изход се споменава, че Мойсей получава инструкции за построяването на Кивота на завета. Гениалният изобретател Никола Тесла написал в „Стената от светлина“, че Мойсей сигурно е бил умел електрически инженер, защото Кивотът бил доста мощен кондензатор. Създавал интензивни импулси, способни да разбиват камъни. Израилтяните носели устройството във военни действия и печелели войни с него.

Историята за Йерихон се среща в Книгата на Исус Навин. Открити са и истинските останки на Йерихон. Стените на града били дебели поне три метра. Какво може да ги е разрушило? Според Стария завет това било дело на Бог. По някаква случайност при обсадата бил донесен и Кивотът на завета. Възможно ли е точно това древно устройство да е послужило на израилтяните да спечелят трудната война?

Сведенията от Библията е нямало как да бъдат разбрани преди 500 години, нито пък преди 100. Чак през XX век човешката технология достига такова равнище, че доста от мистериите в Библията започват да придобиват логични обяснения.

Съществуват доста доказателства, че праисторията на човечеството е подобна на научната фантастика. Повечето хора или отхвърлят напълно библейските текстове, или приемат словата като абсолютна истина. Библията е най-известното произведение, описващо срещи с извънземни. Събитията, описани в нея, са истински, но в тях няма нищо божествено. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 901777
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031