Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2018 14:51 - Власт над властта
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 581 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В последната си книга Жак Атали, специален съветник на френският президент Митеран и един от главните ръководители на Европейската общност, споделя важни и проницателни наблюдения за финансистите на Тайното братство и възгледите им за мощта на парите. Атали не е враг на заговора. В действителност той е част от голямата система на властта и парите в днешния свят. Затова оправдава използването от Тайното братство за тъкане на интриги супер капиталистически техники и измамни методи.

Поради тази причина - това, че Жак Атали подкрепя световното правителство единството на всички проблеми, под ръководството на световен мозъчен тръст или световен мозък - трябва още по-сериозно да се вгледаме в книгата му.

Описвайи организацията на международните финансисти, Атали показва, че финансистите ,,са свързани със здраво династична мрежа". Твърди, че ,,създават успоредна аристокрация, разположена в сърцето на всяка власт". След като ,,елит както имуществен, така и културен, който се държи като династия".

Атали признава, че те имат властта да влияят върху историята и знаят как да се обединяват и да използват ритуали, за да постигнат целите си: ,,Финансистите, пионери на капиталическото мислене, основателите и свидетелите на Меркантилния орден, са важен двигател в нашата история... В края на краищата, те се организираха в странна аристокрация, нещо като строг орден с безкомпромисен етически кодекс и жестоки ритуали. Името му е главно богатство, а цялата земя е последната му грижа."

Дали международните финансисти могат да упражняват толкова голяма власт над обикновения човек? Атали предоставя учудваща информация за заговора. От нея следва, че властта и влиянието на хората на върха са толкова обширни и всеобхватни, че ги превръщат в надзиратели на всички други хора на планетата. Атали разкрива, че богатащите дърпат конците на властта над държавните глави.

Нещо повече, както пише Атали, финансистите са се организирали в ордени, разпознават се взаимно по конкретно ,,име". Разполагат с великолепна ,,власт над властта". Главозамайващият им успех им е позволил да основат световен Меркантилен орден, чрез който, като се вземе предвид умението им да правят и разпределят пари, могат дискретно да упражняват невероятна ,,власт над властимащите".

Жак Атали ни представя зловещата ,,визия на света, който трябва да се роди". Отбелязва, че сме били свидетели на смъртта от изтощение на съветската империя и сега виждаме със собствените си очи триумфа на демокрацията. Според Атали, на хоризонта се задава Новият свят, опрян на Меркантилния орден. Той ще бъде съвсем различен от всичко, което досега сме познавали в историята, защото ще ни управлява малка клика маклери на властта - финансистите, които имат ,,власт над властта".

Емануел Джоузефсън, автор на няколко информационни книги за династията Рокфелер и заговора на Федералния резерв, за разлика от Жак Атали със сигурност не е член на заговора. В богато документираната си книга Джоузефсън твърди, че постиженията на заговорниците биха могли да станат тема за бестселър. Казва, че подобен роман би бил по-провокиращ и емоционален от произведението на Иан Флеминг ,,Голдфингър", преработено в популярен филм за Джеймс Бонд.

Истината е по-учудваща от фикцията, твърди Джоузефсън: ,,В този случай истината е по-учудваща и по-страшна от фикцията. Главните й герои не са толкова ярки в криминалната си дейност. Става дума за много по-безогледни, макар и страхливи гангстери. Правят се на филантропи и благодарение на това остават изън подозрение. В играта си използват правителството на САЩ и другите правителства, своята организация на Разделените народи и монарсите като пионки. Убити са милиони хора в не свършващата серия от подготвени от тях войни, само за да могат да разширят империята си и да увеличат плячката си. Импониращата им цел е да установят ,,международна" диктатура на ,,обединения свят", геноцид и поробване на човечеството".

Онези, които подозират, че Джоузефсън преувеличава или че използва литературни хипербола, насочвам към присъдата на Върховния съд на САЩ от 1911г. за необходимостта от незабавно разформироване на Рокфелеровата ,,Стандарт Ойл". В мотивите за присъдата Върховният съд с прости думи твърди: ,,Заради безопасността на републиката с настоящото нареждаме до 15 ноемви 1911г. да свърши този опасен заговор."

Когато хората презрително ти се подиграват и те наричат теоретик на заговора или луд, помни, че думата ,,заговор" е била използвана от Върховния съд с необикновена разсъдливост и справедливост. Присъдата на Върховния съд се е отнасяла за гигантския заговор на Джон Рокфелер, който имал намерение да контролира световната търговия с нефт. Фамилията Рокфелер е натрупала невъобразимо богатство, благодарение на създаването на световна мрежа от съучастници. Мрежата беше засилвана и подпомагана с пари. От своя страна мрежата увеличаваше тези пари, потвърждавайки поговорката че ,,пари при пари отиват". Трябва да се направи само малка поправка, че за да направиш милиарди, трябва да имаш поне няколко хиляди милиона. За съжаление усилията на Върховния съд, имащи за цел да разформироват организирания от международната династия на Рокфелерови заговор, не донесоха резултат. С годините Рокфелерови ставаха все по-богати и все по-опитни в начините да използват богатството си за контрол върху световното предприемачество. Сегашният ръководител на династията Дейвид Рокфелер (синът вече чака зад кулисите, за да поеме властта), бе наречен от списание ,,Тайм" ,,главен играч в банковия свят, който контролира насоката на световната икономика и история".

Списанието обяви също Рокфелер за най-важния банкер на света. Самият Рокфелер признава чрез говорителя си за печата, че е ,,неизмеримо и извънредно богат". Не е само богат. Такива световени знаменитости като императора на Япония и монарха на Тайланд, бързо забелязаха, че ,,стои по-високо от кралете".

Макар че Дейвид Рокфелер е вероятно най-набиващият се в очи член на Братството, към този самохвален заговор принадлежат шепа други хора, които разполагат с огромни пари. Бившият член на Конгреса Рон Пол от Хюстън първи извади на дневна светлина заговора за отпечатване на нови пари, в последния бюлетин пише за финансовите аспекти на Новия световен ред и плановете на тези богаташи, които са неговите създатели: ,,Новият световен финансов ред е дело на елитарна система от вътрешно свързани правителства и държавни чиновници, които създават заговор, за да обложат с данъци, да регулират и излокат на инфлация богатството на средната класа във всички страни по света в името на световната демокрация".

Рон Пол обяснява, че по негово мнение Съединените щати са взели водещата роля в натрапването на Новия световен финансов ред. Разследвания по този казус доказват, че това е заговор с глобални размери на елитарна шепа хора, които от върха дърпат конците на световната власт. Тази малка групичка определя също насоката на политиката и установява разни стратегически планове, за да съедини всичко, докато народите на света, без да се опомнят, галопират към залеза на ХХ век.
 Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 673843
Постинги: 953
Коментари: 346
Гласове: 706
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031