Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2018 14:44 - Следите на агитацията и манипулациите на тайните общества
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 218 Коментари: 0 Гласове:
0Както е и с войните и конфликтите през ХХ век, следите на агитацията и манипулацията на тайните общества се откриват в по-ранните бунтове и революции, включително Войната между щатите и Френската и Американската революция.
В случая на конфликта между части на Америка става ясно, че европейски агенти подскрекават към насилие както Севера, така и Юга. Тези агитации откриват плодородна почва сред домораслите фанатици като Джон Уилкс Бут - член на тайния Орден на рицарите на златния кръг.

Банкерите и лихварите от Европа, водени от вездесъщите Ротшилдови, финансират и двете страни. По същество Войната между щатите е борба за контрол между европейските банкери и Ейбрахам Линкълн - единственият човек в САЩ, който, изглежда, разбира участващите сили.

След като избухват откритите военни действия, Британия и Франция концентрират войски в Канада и Мексико, чакайки възможност да се възползват от ситуацията. Единствено Прокламацията за освобождаването на робите на президента Линкълн, издигаща робството като cause celebre на конфликта, и тихата интервенция на руския военноморски флот предотвратяват успеха на този план за разпадане на САЩ.

Това е временна спънка за европейските тайни общества, които са имали толкова голям успех в разрушаването както на църквата, така и на монархията във Франция в периода между 1789 и 1799г. Първо с агитацията на якобинските общества, а след това чрез платени агенти, които водят тълпите срещу Бастилията и домовете на аристократите, членовете на тайните общества подклаждат Революцията и последвалия период на терор.

Ролята на франкмасоните и особено на ново ,,просветлените" ложи е крещяща в тази френска трагедия. Някои масонски публикации гордо признават участието на масоните. Много масони, включително президентът Джеферсън, подкрепят Френската революция, както и ранните бунтове на младите САЩ.

Документирано е участието на франкмасоните дори в Американската революция, като много жители на колониите са били привлечени към британските ,,полеви ложи" преди скъсването с Британия. Може би именно братоубийствената природа на бунта пречи на превъзхождащата английска армия да предприеме енергични действия срещу събраните ,,от кол и въже" бунтовници, осигурявайки им по този начин успех във въстанието им.

Франкмасонството, което израства във видна и могъща сила след Революцията, претърпява временно поражение, започнало с отвличането на капитан Уилям Морган през 1826г. Подозрителните членове на Антимасонското движение предизвикват загуба на членска маса и престиж в ордена в продължение на много години.

Това може да се е възприело и добре, тъй като документираната история на германските Илюминати ясно сочи съществуването на тайно общество, имащо за цел да разруши устоите на всяко и всички правителства и религия. Независимо от законите срещу този орден, членовете на Илюминатите просто се скриват в редиците на франкмасоните. Техните идеали се налагат чрез тайните Кръгли маси на Сесил Роудс, подкрепени от мощта на Франкмасонската Ложа, която е под контрола на хесенските кралски особи, Ротшилдови и техните сътрудници.

Граф Сен-Жермен и други ,,магьосници" носят древно познание от Близкия изток във вътрешното ядро на франкмасонството. Това познание включва тайни традиции, свързващи библейското описание на живота на Исус, както и произхода и целта на човечеството, голяма част от което се разминава в църковната догма по онова време. В действителност много критици на франкмасонството - тогава и сега - обвиняват ордена, че е антихристиянски, ако не и откровено сатанинстки. Такива обвинения налагат крайна потайност, тъй като дисидентите от църквата отдавна са подложени на порицание от общността и дори физическо насилие.

Потайността остава повсеместна в обществата чак до края на ХХ век, когато за членовете на италианската ложа ,,Propaganda Due" се установява, че кроят фашистки заговор, включващ Ватикана, определени големи банки, Мафията и ЦРУ.

Тайните на масонството трябва да са изключително фундаментални и убедителни, за да накарат членовете през вековете да ги пазят в усилието си да предпазват и да предават на следващите поколения познанията си, противно на официалната и църковната цензура и потискане. Повече от ясно е, че това познание, предавано от древността предимно чрез ритуална алегория и символи, предшества древните египтяни.

Изключително важно е, че толкова много езотерични убеждения могат да се проследят до Египет и - по-конкретно - до древните култури на Персия.

Всяка дискусия върху философиите, магията и религията обаче бързо се оплита в тресавището на дефинициите, интерпретациите и личните убеждения. Необоримият факт тук е, че съществуват важни предисторически обертонове в доктрините както на масонството, така и на розенкройцерството. Тях ще изследваме по-отблизо във връзка с Древните мистерии.

Същевременно първо трябва да разгледаме как няколко нишки на това древно познание са били внесени във франкмасонството. Основен източник на тези древни тайни, изглежда, идва от откритията на група средновековни рицари - легендарните тамплиери. Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 673839
Постинги: 953
Коментари: 346
Гласове: 706
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031