Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2018 15:25 - Демокрацията- модерната форма на робство
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 708 Коментари: 2 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Модерна е защото ти създава илюзията, че си свободен, защото имаш работа, прехрана и жилище (което в повечето случаи не е твое, понеже е ипотекирано, или пък го изплащаш). Или дори да е твое, работиш цял живот за да го запазиш...
Дали сме свободни?
Добре измислена утопия за да създава такова усещане,че сякаш ти решаваш как да живееш, ти избираш, кой да те управлява и нещо изобщо зависи от теб... Най-добри в това са разбира се американците.. най-добре те ти внушават, че там е страната на свободата, но само ако спазваш правилата.. иначе забрави..

Свободен си и имаш права, но пък от всякъде те следят камери, подслушват ти телефона, мислиш, че като си в интернет мрежата никой не знае кой си и какво правиш... но всъщност всички ние сме в мрежа, само че друга- бодлива тел, която просто е завоалирана под формата на свобода... цветна е.. красива.. даже ти се иска да си я купиш... И после ти се казва, че ти си направил своя ,,свободен избор" да влезеш в капана... никой не те е карал, нито те е принудил... Но целта е просто да изглежда така.. за да можеш да се самозаблуждаваш, че имаш избор и си свободен... Добре измислено робство.. модерно и с нашата свободна воля да сме там, вътре...

Промиването на мозъци също е модерно,. в хубави училища, където ни учат на подчинение, ида нямаме мнение... другото се наказва.. и се внушаваш на останалите роби, че ги предпазват от тези, лошите, които си позволяват да изразяват себе си... и ни учат, как сами да ги премахнем, да ги отхвърлим, да не общуваме с тях... защото са заразни и могат да ни заразя с вредното за демокрацията свободомислие... Но пък иначе ще ни убедят, че ние послушните сме по-добри от другите, и ако се подчиняваме, ще постигнем много..

Е това се казва психологическо робство.. да те накарат да виждаш само това, което се иска от теб и да не виждаш, колко си затънал до шия... Ако пък случайно видиш, къде реално се намираш, веднага ще бъдеш обявен за враг и ще те смачкат.. за назидание на другите..

Полицията е в ролята на модерните надзиратели, които те следят да не минеш границата и да не избягаш..

Вярата и религиите пък са друга форма на робство, защото ако тук си грешен, ще гориш в ада... Т.е. не се ли подчиняваш и като умреш пак ще си в капан.. Ама чудно просто.. ако я нямаше тази фанатична вяра, щяха ли да ни използват за войни.. уж на религиозна основа, не с комерсиална цел.. А всичко това е борба за повече роби... Шепа хора държат властта в целия свят.. останалите се мислят за свободни.. Признавам.. добро промиване на мозъци..

Работете, плащайте си данъците, изглеждайте красиви, купувайте, бийте се, вярвайте, молете се, всичко е във ваши ръце.. свобода наречена демокрация... Да живее робството в неговата най-модерна форма. Сменяме един режим с друг... и все в една и съща посока.. но много по-цветна форма.. поне да ни бъде красиво.. за да не разберем къде се намираме.. 



Гласувай:
0



1. apostapostoloff - Пишляк,
29.07.2018 15:33
щом не ти харесва, поискай политическо убежище в Куба. На нас комуняги не ни трябват!
цитирай
2. modernotorobstvo - Зомби
30.07.2018 15:15
И при комунизма и при демокрацията си роб, разликата е, че при комунизма знаеш, виждаш и усещаш, че си роб. Докато при демокрацията имаш илюзията, че си свободен затвор в който не виждаш решетките. Но ти си едно зомби което няма да го разебере това.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 912992
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930