Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2018 14:40 - Свастика (Swastika)
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 882 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Свастиката, архетипът на ,,завъртане", базирано на прави ъгли, е най-прочута като емблема на Нацистката партия на Адолф Хитлер преди и по време на Втората световна война. Оттогава тя се използва като емблема на неонацистки дейности. Емблемата обаче съществува преди Хитлер. Той използва символа, защото в края на XIX век свастиката започва да символизира германската култура и през първите десетилетия на ХХ век символът е приел отчетливи антисемитски обертонове.

Думата ,,свастика" произтича от su (санскрит - ,,добре") и asti, което означава ,,съм".

Свастиката се е появявала по целия свят и е била използвана с различни значения от много цивилизации. В Скандинавия символът отдавна е приет като означаващ чука на Тор.

Ранните християни, които искат да избегнат преследвания, я използват като камуфлажен кръст. Древните азиатски, египетски и ирландски цивилизации също използват символа. В Индия той означава късмет и се поставя на вратата, в светилища, а понякога се рисува и върху човешкото тяло. В Северна Америка тя служи като символ на индианското племе хопи.

Според Франк Уотърс в неговата книга ,,The Book of the Hopi" (,,Книгата на хопите"): ,,Символът на свастиката представлява пътя на миграциите на клановете хопи. Центърът на кръста представлява Туванасави, или Центъра на Вселената, който се намира в днешните територии на хопите в югозападната част на САЩ. Туванасави не е географският център на Северна Америка, а е магнетичен и духовен център, формиран от сливането на оста Север-Юг и Изток-Запад, по която Близнаците изпращат своите вибрационни послания и контролират въртенето на планетата. Трите посоки (pasos) за повечето от клановете са едни и същи: затворената от леда задна врата на север, Тихия океан на запад и Атлантическия океан на изток. Само седем клана: Мечката, Орела, Слънцето, Качина, Папагала, Флейтата и Койота, мигрират в Южна Америка до южните paso на върха. Останалите четиридесетина клана, започнали някъде от южно Мексико или Централна Америка, разглеждат това като своето южно paso, като миграцията им формира балансиран символ. При пристигането във всяко paso всички водещи кланове се обръщат надясно, преди да се върнат по пътя си."

Символът съществува и във вариант по часовниковата стрелка - този, който е използван от нацистите, и срещу часовниковата стрелка, както е използван от будистите. 



Гласувай:
1



1. bven - Спас Мавров , описвайки значението на Небесната костенурка, дава данни и за свастиките-http://bgconv.com/docs/index-80948.html
03.08.2018 17:25
К
В нейната символика са вплетени тайните на Творчеството на ниво Вселена (трираменната схвастика и сувастика), тайните на земното (планетарното) творчество (знакът “А” от глаголицата) и тайната на движението на Небесния Кон, когато слиза в материята за да помага на хората. Тъй като българите са с обязден кон, който ръководят чрез юзда и стреме, то тази тайна не може да бъде претенция на никой друг народ освен българския. Ето затова така категорично заявяваме, че Соломон е приел и наложил Равнораменния кръст за символ на Ерусалим, а по-късно пализмът го преутвърди чрез така нареченият Малтийски кръст, но нито единият, нито другият знаят истинската му символика. Китай е усвоил в значителна степен тези тайни, но според нас не е първопритежателят на тайните.

Символика на ТРИРАМЕННАТА Схавстика и Сувастика

Основната образуваща на този знак са Кръгът, Пространството, което той загражда и Точката в неговия център. Това е прастар и единствен символ на Бога - творец на Вселената. В универсалността му се съдържа информация за всички нива на Творчеството. трите посочени елемента означават: Цялото, Съдържанието и Резултата. Този символ на Бога е принципен и полов. Защото е творчески, тоест развиващ се на ново ниво, раждащ.

В Тангризма Целостта като енергия на Управлението се нарича Дум-ай, Пространството като потенция на Целостта за развитие се нарича Жън-ай, а Творчеството, следствието е Ум-ай.

В своята пълнота, Богът е СИМЕТРИЧЕН. Когато започва да твори той става АСИМЕТРИЧЕН, тоест ТРОИЧЕН.



Фиг. 1: Символът на Бога - творец на Вселената



Фиг. 2: Знакът на асиметричността

Движението на енергиите вътре във всяка система са Схвастични (обратно на часовниковата стрелка) и Сувастични (по посока на часовниковата стрелка).



Фиг. 3. Динамика на Бога: от ляво на дясно: Сувастичен трираменен кръг (Юг), Схвастичен трираменен кръг (Юд-Север), Схвастично-сувастичен трираменен кръг.

Базовият знак на творящият (асиметричен) Вселенен Бог, когато развива своята Творческа ене
цитирай
2. bven - Продължавам:
03.08.2018 17:28
Небесната костенурка не е само два вплетени един в друг триъгълника, а преливащи един в друг и образуващи безкрайната спирала на претрансформациите на лентата на живота. Тя отразява единството на Вселената и еднородността на Макрото и Микрото. Тя олицетворява не само хармонията като двойки противоположности, а хармонизирането на душите преливащи една в друга и губещи половата си принадлежност. Костенурката като лентата на Мьобиус, е без начало и край - както материята и енергията преминават една в друга и така бележат безсмъртието на Духа-Душа.
Инфо има много за желаещите да научат истината за българите.
Поздрави за хубавата идея!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 912332
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930