Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2018 13:49 - Бивши служители разказват за Фармацевтичната Мафия
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 1059 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Оказва се, че старата поговорка е вярна – парите не купуват всичко. За някои, парите не купуват чиста съвест. Въпреки печеленето на високи доходи, тези бивши фармацевтични служители са напуснали работните си места и сега споделят истината за това, което се случва зад завесите. Много от тях са написали книги, участвали са в документални филми, и споделят своите истории, чрез онлайн видеа. Ето някои от тях.
Д-р Петър Рост, бивш вицепрезидент на Пфайзер (Pfizer)
Д-р Рост, бивш анестезиолог и фармацевтичен ВП, е автор на Разобличител, Изповедите на здравния наемник (The Whistleblower, Confessions of a Healthcare Hitman). Д-р Рост е експерт свидетел на Голямата Фарма в областта на нарушаване на патенти, фармацевтичен маркетинг, отговорност за лекарствени продукти, маркетинг и реклама на лекарства, както и продажба на лекарства.

Университети, здравни организации, всички, които съм срещнал в бившата си кариера като фармацевтичен изпълнителен директор, чакат с протегнати ръце.

… ,,Даваш им пари за програми, учебните програми, където могат да правят печалба, а след това те поставят тези програми, като че ли са от трета страна, независима от компанията. Всичко това е наред, но както вие и аз можем да си представим, ако имате промоционален бюджет в една корпорация, вероятно ще дадете тези пари на университетите, правещи програмите, които най-много подкрепят вашето лекарство, а тези, които не го правят или са критични, по начин или форма, няма да получат нищо. И очевидно всички знаят, че нещата работят така."
Доктор Джон Ренген Вирапен
Д-р Джон Вирапен е измъчван от гузна съвест. След завършване на медицинското си обучение, д-р Вирапен започва във фармацевтичната индустрия като продавач. В крайна сметка, той се издига до топ редиците и става генерален мениджър на Eli Lilly and Company в Швеция. Той признава, че е участвал в подкупи, даване на невярна информация и измама за пускане и маркетинг на няколко популярни лекарства. След като става баща на възраст 62 години, той се осъзнава. Зарича се да посвети останалите си години, за да говори открито срещу самата индустрия, която го е направила богат човек. Ето някои цитати от видеоклиповете му.

"Прекарах 35 години от живота си, работейки в една индустрия, фармацевтичната промишленост, и те не правят нищо друго, освен да унищожават населението на този свят. Защо го правят? Защото искат да правят пари, пари, пари, пари, пари … Не ги е грижа за живота ви. Те се грижат само за техните портфейли.

Катлийн Слатъри-Мошкау, фармацевтичен търговски представител в продължение на 10 години
Катлийн е сценарист и режисьор на филма Странични ефекти (Side Effects) с участието на Катрин Хейгъл. Тя помага да се обясни разликата между най-модерния маркетинг и научния прогрес.

,,Бомбардирани сме отляво и дясно с тези красиви екранни реклами, описващи този прекрасен живот на Норман Рокуел на екрана на красиви, усмихнати, щастливи, секси хора и всички ние искаме една малка част от това.
Изглежда сякаш ги е грижа и искат да обсъдите това с Вашия лекар. Но това, което са показали проучванията, е, че ако действително кажете известна марка лекарство на Вашия лекар, е много по-вероятно да си тръгнете с това лекарство. Така че те правят, това поради някаква причина. Индустрията отговаря пред Уолстрийт и Уолстрийт е на първо място. Те трябва да угодят на Уолстрийт, защото те са частна индустрия. И така, когато имате този сценарий, трябва да направите печалбите си цел номер едно.

Милиарди долари се харчат в момента по отношение на маркетинг, от гледна точка на PR."


Гуен Олсън, 15-годишен търговски представител, който е работил за Johnson & Johnson, Syntex Labs, Bristol-Myers Squibb, Abbott Laboratories и Forest Laboratories
С течение на времето, Гуен е получила това, което тя описва като духовно пробуждане, докато е наблюдавала вредите, които фармацевтичните продукти причиняват на хората. Това я кара да излезе и да говори открито срещу фармацевтичните компании. Тя обяснява какви са техните истински приоритети: ,,Фармацевтичната индустрия е в бизнеса на поддръжка на болестта и контрол на симптомите. Те не са в бизнеса да лекуват рак, да лекуват болестта на Алцхаймер, да лекуват болести на сърцето, защото, ако бяха, те щяха да излязат от бизнеса. А това, всъщност, няма смисъл.

… това, което е открито е информацията, която активисти и други изследователи са знаели от десетилетия, че антидепресантите не са по-ефективни от плацебо. Не са по-ефективни от захарни хапчета, но все пак, има над 44 милиона души, които приемат тези антидепресанти.
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 901737
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031