Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2018 16:23 - По неписано правило диктаторите са страхливци
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 898 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.10.2018 16:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
По неписано правило диктаторите са страхливци. Резултат от техните комплекси е насилието, което стоварват върху народите.

През 1941 година, по заповед на Белия дом, Службата за стратегически услуги на САЩ – агенцията, предшествала ЦРУ, възложила на група учени да изготвят психологически портрет на фюрера на Третия райх.
В най-съществената фактологична част от изследването на американското разузнаване, приключено през 1943 г., посветено на личността на Хитлер, в „Раздел ІІІ. Поява и изразни средства“, е включен подраздел „А. Детство и юношество“. Още в началния „Параграф І. Семейни връзки“, с подтема „Семейна история и личността на бащата“, се запознаваме със следното:

„Според данните от разследване, разпоредено от австрийския канцлер Долфус, Мария Анна Шикелгрубер забременява, докато работи като слугиня във виенско еврейско семейство. По тази причина тя е изпратена обратно у дома в провинцията. Ако това е вярно, Алойз Хитлер е бил полуевреин. Фактът, че той избира евреина хер Принц за кръстник на сина си Адолф е в съответствие с тази хипотеза.

… Той [Алойз Хитлер] бе с двадесет и три години по-възрастен от жена си, селско момиче, което преди това работеше като слугиня на първата му съпруга… Всичко това му помогна да установи с жена си отношения като между господар и подчинен. Фрау Хитлер бе нервна, мекушава, предана и покорна. Алойз Хитлер беше тиран в своя дом. Говори се, че бащата бил груб и суров в отношенията си със своя син Адолф. Често го наказвал физически [биел го]. Изглежда, смятал сина си за слаб и болнав никаквец, за побъркан фантазьор…“

Що за човек би могъл да стане Адолф Хитлер при тази сбъркана наследственост и при такова „възпитание“? Той просто пренесъл себе си в политиката и в ръководството на държавата. Като всеки „никаквец“, за какъвто го приемал собствения му баща, бил лесен за манипулиране.

Впрочем, до края на дните си бащата на Уинстън Чърчил – лорд Спенсър, също смятал своя син, роден от еврейката от САЩ, шавливата Джени, за… глупак.
Почти идентична била съдбата и на Йосиф Сталин.
Известно, е че след три починали рожби, Кеке Джугашвили най-сетне родила дете, което оцеляло. То също имало дефект. Лявата ръка на бъдещия диктатор била по-къса и почти неподвижна. На руски наричат такъв човек сухорукий.
Бидейки пияница и може би осъзнавайки, че синът му едва ли е негов, Висарион Джугашвили редовно изливал гнева си върху малчугана. Навярно му влияели и намеците, че и Сталин (всъщност Йосиф Давид Джугашвили, като последното означава „син на евреин“) бил потомък на Ротшилд, само че на парижкия. Децата от родната му махала в градчето Гори го наричали „руснака“. „Бащицата“ така и никога не изпитал истински грузински националистически или поне патриотични чувства, ако въобще правим разлика между двете.

Сталин е роден на 21 декември 1879 г. Твърди се, че в книгата за вписванията на подобни събития на Успенската черква в град Гори е отбелязана друга дата – 6 декември 1878 г. Майка му имала необичайната за грузинка червена коса, често срещана при хазарите.

Говори се, че и бащата на покойния нашенски комунистически диктатор Тодор Живков – известният в Правец каруцар-пияница Христо Замфиркьов, наречен Живков, здраво бъхтел сина си. Трябва да се подчертае, че като по неписано правило и тримата диктатори били зле образовани.

В интерес на истината, Христо Замфиркьов – Живков, притежавал 40 декара земя, които били достатъчни за сносния живот на едно семейство. Вместо да ги обработва, той карал каруца и замръквал в хоремага. Майката – циганка от Румъния, мечтаела някой да й обърне внимание. 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 899093
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031