Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2020 00:43 - КЛАНЪТ РОТШИЛД ФИНАНСИРАЛ ФРЕНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 283 Коментари: 0 Гласове:
1



В средата на ХVІ-ти век е била създадена първата финансова империя на Фугерите, но тя се проваля и фалира, защото кралете и князете взимали охотно кредити от банките, но отказвали да си плащат дълговете.
И как ще принудиш един крал или княз да връща дълг, когато армията, полицията, администрацията – цялата държавна власт е в негово подчинение.
Така кланът Фугер се разорява, след което изчезва от историческата сцена.
Основната причина е, че банкерите тогава не били допускани да припарят до държавното управление и властта.
Два века по късно хитрият евреин-банкер Ротшилд извлякъл необходимата поука от съдбата на Фугер и след като натрупал солиден капитал, започва настойчиво със всички средства да воюва за постигане не само на финансова, но и на икономическа и най – вече политическа власт. За тази цел Ротшилд създава тайната организация наречена“илюминати“!
Първо Ротшилд създава най-голямата, мощна и влиятелна банкова империя в света.
Исторически е признато, че „Великата френска революция” е организирана и финансирана от клана Ротшилд, с активното участие на илюминатите ръководени от Адам Вайсхаупт. Те успяват да проникнат в мрежата от масонски ложи на територията на Франция, а парите на Ротшилд вършели чудеса.
Всички по-видни водачи на кървавата революция били членове на масонски ложи. Най – влиятелните ложи били „Гранд Ориент” и „Деветте сестри“ и създаденият по-късно „Якобински клуб“, прочул се като най – страшният френски инквизитор.
За постигане на своите цели, преди да избухне революцията Ротшилд щедро финансирал създаването на необходимата идеологическата платформа.
Това е „Френската енциклопедия“ – 35 тома, които съдържат около 70 хиляди статии, повечето от които са с яростна антимонархическа и антихристиянска насоченост. За създаване на необходимата атмосфера и предпоставки за избухване на революцията били използвани предимно илюминатите на Вайсхаупт и масонските ложи.
Целта на Ротшилд била чрез революцията да ликвидира френската монархия, да унищожи християнската църква, като присвои нейните големи богатства и да постави начело на страната марионетно управление, ръководено задкулисно от неговия банкерски клан.
Конюнктурата във Франция през средата и края на ХVІІІ-ти век се оказва подходяща за дейността на илюминатите, проникнали в масонските ложи, както и за розпространяване на тяхното учение.
Пробивът е извършен – идеята на Ротшилд за организиране на френска революция се е осъществила, но е потопила Франция в кръв и на страната са нанесени дълбоки рани, от които дълго се е лекувала.
Ротшилд постига победа във Франция – финансова, икономическа и политическа.
Влиянието на френската революция е много голямо. Не напразно тя е наречена „Велика Френска революция.
Налаганите от революцията като основни идеологии – КАПИТАЛИЗЪМ и СОЦИАЛИЗЪМ като зараза плъзват и лавинообразно заливат Европа. Появява се и окървавеното лице на АНАРХИЗМА!
БАНКЕРСКИЯТ КЛАН РОТШИЛД – ОРГАНИЗАТОР НА ФРЕНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ПОСТИГА ЦЕЛИТЕ СИ И ОБИРА ПЛОДОВЕТЕ НА „ПИРОВАТА“ СИ ПОБЕДА, ЗА СМЕТКА НА ПОТЪНАЛАТА В КРЪВ ФРАНЦИЯ.
И петимата синове на банкера Майер Ротшилд –  Амшел, Соломон, Натан, Карл и Джеймс също са банкери и заедно с баща си създават най-големият и влиятелен банкерски клан! Пипалата му като октопод обгръщат не само цяла Европа, но и целият свят.  

Банките на Ротшилд финансират Карл Маркс, с истинското еврейско име Кисъл Мордъкей (Kissel Mordekay) – идеологът на борбата срещу „капитализма“ и експлоатацията на „пролетарията“от индустриалния капитал.

Най-важната констатация на икономическите анализатори е, че в многобройните си научни трудове и особено в най – известният – „Капитал”, в които Маркс подлага на унищожителна критика капитализма, той  не пише нищо за банките и банкерите – хората, които всъщност държат капитала и чрез банкови комбинации и лихвите си бързо го увеличават.
Информацията, че Карл Маркс е бил финансиран от банкерския клан Ротшилд не е нито нова, нито сензационна.
Руският икономист професор Валентин Катасонов в обширната си монография от 1000 страници под наименование „Капитализмът“ изтъква, че нито в „Капитал“, нито в другите си съчинения Маркс има някакви класови обвинения, нападки, критични анализи или бележки относно ролята на банкерите и най-вече това, дали лихварството не е форма на експлоатация.
Карл Маркс в своята огромна книга „Капитал“ подлага на остра критика само дейността на капиталистите фабриканти, предприемачи или индустриалци. Критикува тези, които са собственици на фабрики, заводи и предприятия и са в пряк досег с работниците – експлоатираният „пролетариат“.
Той подминава факта, че всъщност критикува онези, които организират производството на материални ценности – от най-малките необходими за нормален живот , до параходи и локомотиви.
Маркс пропуска и не взима отношение за това, че  „капиталът“ не е във фабриките и заводите. „Капиталът“ – парите са в банките и банкерите.
При демонстрираният гняв срещу капиталистите – експлоататори, които чрез „Комунистическия манифест“ се обливат с ярост и злоба, Маркс съзнателно „не забелязва” кои също са големи експлоататори на „пролетариата“ и от чиято дейност не произтича никакъв материален продукт!
Индустриалците, независимо от всичките им лоши черти и най-вече ненаситната им алчност и социална безчувственост, все пак организират производството на материални блага, създават и много работни места.
Банкерите нищо не създават, само  трупат „капитал“ –  пари и златни кюлчета.
При всяка икономическа криза, дори и при сегашните е видно, че именно банкерите са на върха не само на финансовата пирамида, но те имат решаваща роля в световните икономически, политически и социални процеси.
Известни са имената на големите банкерски кланове, някои от които съществуват от векове. На самия финансов връх има около 15 клана, като най-старият и най – влиятелен и властен е несъмнено кланът Ротшилд.
От голямо значение и то също в свеновен мащтаб са клановете на Рокфелер, Джей Пи Морган, Лазар, Куун, Голдман, Мойзес, Лейб, Шифт, Уорбърг – в Германия е известен като Вартбург.
Тези кланове – всички собственост на еврейски банкерски семейства и понастоящем ръководят чрез капиталите си света. Под тях има още около 300 макар и не толкова влиятелни банкерски кръгове, но повечето от тях също са собственост на евреи.
Влошаването на световната конюнктура, като последица от голямата американска криза през 1928 година, предизвикана също от банкери и многото войни в Европа, способстват процесът на олевяване на народните маси бързо да набира скорост и разраства.
Под влиянието на научните трудове и пропагандната дейност на Маркс, както и това, че неговата лява идеология и марксистки идеи бързо печелят привърженици в цяла Европа, капиталистите-индустриалци се изправят пред силни противници в лицето на бързо появяващите се „пролетарски“, „комунистически“, „революционни“, „синдикални“ и още много други леви организации.
Така пролетариатът получава възможност да воюва за по-големи права и по-добри материални условия за живот, което до голяма степен се дължи на идеологията на Маркс.
Организираната борба на „пролетариата” срещу капиталистите-индустриалци бързо прераства в „Международно работническо движение“.
Посредством целенасочената дейност на Маркс и неговите увеличаващи се последователи, това движение фактически е създадено, финансирано и действа под контрола на еврейските банкери начело с Ротшилд.
Механизмът на действие на клана Ротшилд при френската революция и при „организираното пролетарско движение“ е един и същ.
Отначало се финансира изработването на идеологическата платформа – при Френската революцията това е „Френската енциклопедия”, при пролетарската борба – идеологията на Маркс, изложена основно в съчинението му „Капитал“.
После върху идеологическата платформа се създават и финансират съответните организации, които започват да прилагат на практика насоката, определена от ръководителите в сянка – от клана Ротшилд или други кланове.     



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 902452
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031