Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2020 01:09 - ГМО - ОРЪЖИЕТО НА КОРПОРАТИВНИЯ ТЕРОРИЗЪМ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 297 Коментари: 0 Гласове:
0



„Свидетели сме на биологично замърсяване без еквивалент в цялата история на човечеството. Генетичното замърсяване е нещо коренно различно от химическото, което заради глупостта си допуснахме последните 50 години. Химикалите не се размножават сами. Дори и огромното замърсяване с химикали с времето намалява. Докато при ДНК е точно обратното. ДНК се размножава сама. Това е фаталното. Веднъж пуснато ДНК замърсяване, връщане назад няма“, Андрю Кимбрел, изпълнителен директор на Центъра за безопасност на храните в САЩ.

По данни на Международната служба за агробиотехнологични приложения 175,2 милиона хектара генетично модифицирани култури се отглеждат в световен мащаб през 2013 г. Засетите с ГМО площи за една година са се увеличило с 6,3 млн. хектара или официалните данни са, че през 2014г. са засети 181,5 милиона хектара с ГМО.

Генетично модифицираните организми са организми, в които генетичния материал (ДНК) е бил изменен по начин, който не се среща в природата и не може да се получи чрез естествено кръстосване или размножаване, като изкуствено се вмъква модифициран ген или гени от друг организъм чрез техниките на генетичното инженерство. Тъй като ГМО семената са разработени като „самоопрашващи се”, те нямат нужда от природата и от пчелите, които да го правят вместо тях. Веднъж внедрени в околната среда генно модифицирани организми или получени от взаимодействие с немодифицирани организми, не могат да бъдат извадени обратно. Опрашването на немодифицирани растения с полен от трансгенни, води до генното им замърсяване.

Според някои конспиративни теории, планът е популацията на пчелите да бъде изтрита от лицето на земята.

„Монсанто” знае, че пчелите са голяма заплаха за нейния монопол, поради способността им да опрашват растенията и така да създават естествена храна, което не влиза в „плана за пълен контрол и доминация” на корпорацията. Когато пчелите се опитват да опрашат ГМО растение или цвете, те се отравят и умират. Всъщност, рязкото намаляване на пчелите е вече установено, а началото му датира от момента, в който започват да се използват ГМО семена.

За да предотврати обвиненията, че умишлено причинява продължаващия геноцид над пчелите, сатанинската компания изкупува „Beeologics”, най-голямата фирма за изследвания върху пчелите, която е посветила дейността си на изучаване феномена на изчезването на колонията и чието обстойно изследване посочва името на „Монсанто“ като основен виновник.

Естествените семена вече трудно се намират и почти цялата отглеждана продукция е модифицирана. Някои експерти по земеделие дори твърдят, че природните сортове пшеница, царевица, соя и ориз на много места вече са изгубени и целият свят е залят от ГМО.


Проф. Хараш Наран,микробиолог и изследовател от Университета в Лийдс: „Ако погледнете простия принцип на генетичните модификации, ще видитеекологична катастрофа. Няма начин да определим рисковете…Отговорът е просто да забраним ГМО храните.”



Д-р Ян Гибсън, депутат, бивш ректор по биология на Университета на Източна Англия, призовава за забрана на ГМО храните, докато не се проведат нужните изследвания. Той също е притеснен от включването на ГМ съставки в храните за деца в училищата. “Има страшно много неизвестни опасности от ГМО културите и докато те не са изследвани изцяло, не трябва да подлагаме хората на риск, особено децата.”



„С генетично инженерство храните могат да станат опасни за метаболизма и дори токсични.”Това е твърдение на 21 учени, сред които Проф. Браян Гудуин, Проф. Жаклин МакГлейд, Проф. Питър Саундерс, и Проф. Ричард Лейси.



Д-р Джералд Б. Гес, директор на Центъра по Ветеринарна Медицина на Американската Асоциация за Лекарствата и Храните твърди: „ГМО храната за животни представляват огромна опасност за животни и хора. Токсините в месото и в млечните продукти могат да създадат нездравословна храна за хората.”



Д-р Вивиан Хауърд, експерт за здравето на новородените в Ливърпулската Университетска Болница казва: „Да се разменят гени между организми има неизвестни токсични ефекти и може да предизвика алергии, които ще навредят най-вече на децата.”



Д-р Мае Ван-Хо, генетик от английския Отворен университет, отделът по Биология, казва:„Генетичното инженерство пренебрегва конвенционалното развъждане на животни като конструира изкуствено паразитни генетични елементи, включително и вируси като вектори, които пренасят гени в клетките. В клетките тези вектори се настаняват в генома на домакина. Поставянето на чужди гени в генома на приемника има вредни ефекти, отдавна е доказано, дори фатални ефекти, включително рак.”



Професор Денис Парк от Университета в Съри и Школата по Биологични Науки, консултант на компанията Унилевер по безопасност на храната и бивш британски консултант по безопасността на биотехнологиите пише: „През 80-те г. стотици хора в Испания умряха от променено масло от рапица. То не е било токсично за плъхове. Д-р Парк предупреждава, че сегашните тестове с мишки и плъхове не доказват безопасността на храните за хората.“ Той предлага мораториум на ГМО. Засегнатите с олио от рапица по това време са близо 20000 души, от които са умрели около 600, а много голям брой са развили впоследствие хронични заболявания. Смята се, че причината е свързана с пестициди, но според други мнения компаниите съвместно с правителството умело са прикрили истинската причина.



Д-р Майкъл Антониу, Главен лектор по молекулярна патология в Болницата Гай казва: „Тази генерация на ГМО и животни, в която случайно се интегрират изкуствени комбинации на генетически материал от несвързани видове в ДНК-ато на приемника ще разбие ДНК схемата на приемника по непредвидим начин. Резултатите могат да са токсини, това е било наблюдавано при ГМ бактерии, растения, животни, като проблемът остава незабележим докато вече не е късно и не се развие болест. Освен това, ГМО могат да донесат вреди веднага, но могат и да минат години преди да се регистрира токсичността на ГМО.„Д-р Антониу наскоро предупреди депутатите във Великобритания, че не трябва да мислят, че има безопасен друг подход освен пълна забрана на ГМО храните. “Не трябва да се заблуждаваме, че с някакви закони и граници можем да контролираме нещо, което в същността си е непредсказуемо и автоматично неудържимо.”



Д-р Джордж Уолд, Нобелов лауреат и професор по биология в Харвард пише: „Досега живите организми са еволюирали много бавно, новите форми са се установявали много бавно. Сега цели протеини се внасят за една нощ в нови взаимоотношения. Да се върви по този път не е мъдро и е опасно. Това може да създаде нови болести по растенията и животните, нови източници на рак, нови епидемии.”



Проф. Сузан Вюртеле, токсиколог, Американската Агенция за Защита на Околната Среда: “Тази технология се популяризира, но уважавани учени и доказателства от изследвания говорят за това, че точно агенциите, които трябва да защитават човешкото здраве и околната среда, са против нея. Главното е, че се сблъскваме с най-мощната технология в света досега и тя се развива без да разбираме последствията, които ще предизвика.”


Според изследвания, консумацията на ГМО и употребата на хербициди води до странични ефекти свързани с: бъбреците, черния дроб, хепаторенална токсичност, метаболитни нарушения, понижаване на имунитета, нарушения във функциите на органите, алергии, хронична умора, безплодие, онкологични заболявания, генетични увреждания и др. (Източници: A Comparison of the Effects of Three GM Corn Varieties on Mammalian Health, Human Evidence, В Русия потвърждават негативното влияние на ГМО, GMO alert: Eating GM wheat may destroy your liver.)

Вече съществуват убедителни доказателства за нарушаване на стабилността на генома на растението при вграждане в него на чужд ген. Всичко това може да доведе до промяна в химичния състав на ГМО и за възникване в него на неочаквани, в това число токсични свойства. Негативното въздействие върху здравето може също така да се прояви, поради наличие във вградения фрагмент на ДНК на „технологичен боклук“, включващ и вирусни промотори, предимно 35SH промотор, както и бактериални терминатори.

За производството на хранителната добавка триптофан в САЩ в края на 80-те години бе създадена ГМО-бактерия. Заедно с обичайния триптофан, по неизяснени докрай причини, тя започна да изработва етилен-бис-триптофан. Това съединение стана причина за тежки неразположения (мускулни болки, спазми на дихателните пътища) при стотици и за смъртта на 37 човека. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 914636
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930