Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2020 00:39 - ФИНАНСОВАТА ИМПЕРИЯ ,,РОТШИЛД"
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 124 Коментари: 0 Гласове:
0



,,Някога Майер Амшел Ротшилд, основателят на прочутата най-богата фамилия на планетата, заявил: „Дайте ми контрола над националната валута и няма да ме интересува кой прави законите.” Днес действа технологията на т. нар. тихо оръжие – настоящата интернационална финансово-кредитна система. Тя е изградена изцяло върху човешката алчност. Най-общо казано, бившият Бауер от някогашната франкфуртска “Judengasse”, чиито потомци ръководят света, открил липсващия пасивен компонент на икономическата теория, познат като „финансова индукция“. Естествено, първият Ротшилд въобще не разсъждавал с терминологията на настоящия ден. Той просто открил основните принципи на обществените отношения – власт, влияние и господство над хората. И започнал да ги прилага в икономиката.
Формулирал всичко това съвсем елементарно, затова и действително гениално: „Когато демонстрирате някаква власт, скоро хората [народите] сами започват да ти я предоставят.” Преведено на разбираем финансов език, Майер Амшел прозрял, че парите или даването им на заем с лихва демонстрират власт, която може да бъде използвана за влияние над хората (народите).
Без да е учил физика и даже преди откриването на магнитното поле и индукцията (далеч преди Оливър Хевисайд и Джоузеф Хенри), той усетил, че властта на парите действа досущ като индукцията на магнитното поле. Почувствал, че хората били готови да предадат своите пари в замяна на обещание за повече пари вместо реална компенсация. Те нямали нищо против да дадат богатството си, а в замяна да получат банкноти. На практика заменяли истинско съкровище срещу лист хартия, който представлявал нещо като договор – всъщност обещание за издължаване на повече пари.
Обаче в своята практика хитрият финансист прозрял, че бил в състояние да издава повече банкноти (обещания на хартия) от истинските пари, които имал в наличност. С други думи поставил началото на необезпечението.
И така Ротшилд започнал да дава своите банкноти във вид на кредити не само на хора, но и на правителства. Това довело до свръхдоверие в него. Изпратил петимата си сина да основат банкови филиали в световните финансови центрове: Лондон, Париж, Виена и Неапол. Централата останала във Франкфурт на Майн.
Като положил основите на банкова мрежова система, му оставало само да затегне своя контрол над нея и да събира все повече средства. Създаденият от него финансов механизъм заработил. Цикълът се превъртял веднъж, втори път. Системата можела да рухне, само ако всички доверители едновременно поискали своите предоставени авоари. Което практически нямало как да стане.
Ето как, най-общо казано, били положени темелите на финансовата империя с марката „Ротшилд”. Веднъж придобил влияние над владетели и правителства чрез тази кредитна система от де факто несъществуващи пари, Майер Амшел бил в състояние да влияе така, че дори да я използва за оказване на натиск и нещо повече – за разпалване на войни. Посредством разпределението на средствата – предоставянето на пари на управниците или не – се поставил в състояние да определя кой да спечели войната. Управниците, които кандисвали да му предоставят контрола над финансовите системи на своите държави, се радвали на подкрепата му. Чрез своята своеобразна колекция от парични задължения на цели страни или на отделни могъщи личности Ротшилд превръщал едни в свои приятели и победители, а други във врагове и губещи. На всичко отгоре паричната печалба на семейството надхвърляла и най-смелите фантазии. След Наполеоновите войни почти не съществувал европейски владетел, който да е в състояние да противостои на прочутата фамилия."

- Георги Ифандиев 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 902031
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031