Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2020 10:42 - Кредитна криза… Какво е това?
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 270 Коментари: 0 Гласове:
1



,,Това е умишлено намаляване на количеството пари в обращение. Цялата парична система от самото си начало е създадена с цел да се заробят хората, да се контролират и да бъдат потискани. Така че окупационните протести трябва да се съсредоточат върху проблема, че частните банки са в състояние да създават пари от въздуха – като въвеждат цифрички на компютърния екран и изискват лихва върху тях. Един въпрос да задам: Защо правителствата не създават собствена безлихвена валута и не я разпространяват безлихвено, за да върши работата, за която е създадена. А именно – да бъде обменна единица, преодоляваща ограниченията на стоковата обмяна? Защо?! Ами аз вече отговорих… Защото същите групи, които контролират банките, контролират и правителствата.
„Добре де, защо да заемаме пари, създадени от въздуха, от банките? И то срещу лихва! Защо да караме хората да плащат данъци, за да покриват така получения дълг? Най-лесно е да си създадем собствени пари и без лихва…“
Държавите не създават закони, като мислят по този начин. Защото, видите ли, в момента самата обменна единица, която позволява на икономиката да се движи, е създадена от самото си начало като ДЪЛГ! Чрез хора, заемащи от банките пари, наречени кредит. Обменната единица е на заем от самия старт. Това е чудовищна лудост! Всичко това трябва да изчезне! Трябва да преразгледаме и представата си за „правителства“, които заемат пари от частни банки срещу лихва.
И още нещо. Както казах, дали ще сме в икономически разцвет или в криза, се решава от банковата система. Защото те се движат по един, както го наричат, икономически цикъл. Това понятие е тотално извращение и пълна манипулация. Първо на първо, те пускат голямо количество обменни единици – кредит: „О, работиш по шест дни на седмица? Ето ти едно добро предложение – тази къща за 1 милион паунда. Да, тук са парите, вземи ги!“ И после пускат много обменни единици в обращение. И така имаме разцвет, създаден изкуствено, а знаете, когато хората имат пари и са сигурни в работните си места, натрупват повече дългове: правят по-голяма къща, купуват по-голяма кола… с всички останали екстри. А когато се стигне до една пределна точка – както стана през 2008-ма година – банките си създават претекст да изтеглят парите от обращение. Щом парите намалеят, икономическата активност става невъзможна. Макарата на въдицата се навива и рибите изпадат в икономическа криза или упадък.
Хората не си губят домовете, защото ги мързяло да работят. Губят ги, защото икономическата активност е намаляла до степен да не могат да си плащат ипотеката. Предприятията не се разоряват, ей така, за разнообразие… Разоряват се, защото хората няма как да се изкупуват продуктите им при намалено количество пари в обръщение. Какво се получава? Банките, причинили проблема, отнемат домовете, бизнесите, земята… Завземат реално богатство, защото не са им върнати пари, които никога не са съществували реално и няма да съществуват. Това е властта, която правителствата, контролирани от частните мрежи, са дали на банките, за да владеят планета Земя. Колкото и да протестираме, ако не включим изискванията за промяна на това състояние, нищо няма да променим.
Има още две неща, които бих желал да споделя с всички протестиращи по света. Хората с чисти намерения, които не са наясно със същността на нещата, много лесно стават жертва на манипулации. Трябва да се отракаме много бързо, ако искаме да сложим край на това позорно, нечовешко състояние на нещата. Защото има и такива хора наоколо, истински лешояди, кръжащи около протестите, особено около Уолстрийт – те опитват да насочат протестите в посока, която би заробила и направила света дори още по-несправедлив, отколкото е сега. Ето няколко ориентира, три за начало, които са полезни:
Първият ориентир – проследете какво искат да постигнат групировките, скрити зад банковата система, правителствата и транснационалните корпорации? Е? Лесна работа. Те желаят пълен контрол над цялата човешка раса! Психически, емоционален, физически и финансов контрол. И за да постигнат тази цел – в сравнение с милиардното човешко население, те са една шепа хора, наистина незначителен брой, посветени и съзнателно работещи за своите цели – те трябва непрекъснато да централизират процеса на вземане на ръководни решения. Защото колкото повече този процес е централизиран, толкова повече власт придобива тази шепа хора над все по-голяма част от човечеството.
Друг ориентир е, че колкото повече са централизирали властта, с толкова повече власт разполагат от центъра, за да ускорят процеса на централизация. Така че процесът, който отдавна вече е назован с името „глобализация“, съвсем се ускорява. Те работят да създадат, а аз вече близо 20 години пиша по този въпрос, едно Световно правителство, което да налага всички основни законови положения, може би с изключение на някои дребни местни разпоредби. Точно както Европейският съюз, по-скоро диктатура, в момента контролира около 75% от законите, приемани във Великобритания. Стремят се към създаването на Световно правителство, управляващо всеки един човек на планетата. Искат да установят Световна централна банка, диктуваща глобалните финансови интереси на всяка отделна държава, като планът е да разбият отделните държави на едни отделни георграфски области. Прокарват идеята за Световна армия, която да налага волята на Световното правителство над всички несъгласни с тази воля. В момента НАТО изпълнява тази функция. Знаете, че когато оправдават бомбардирането на цели градове наред с цивилните, те казват:
„Световната общност взе решение. Генералната асамблея и Международната…“ (Има се предвид Световното правителство.) „Ще ангажираме войските на НАТО, защото Световната общност одобри…“ (Не, фактически Америка, Великобритания, Франция и една-две други държави, да речем Израел, са взели проклетото решение, а на НАТО се възлагат функциите на Световна армия.
Искат да разполагат със структура, Световно правителство, което да казва:) „Тези хора, или тази група, или тази държава не приемат диктатите ни. Изпратете момчетата!“ (Това се случи в Либия! Това се опитват да постигнат в Сирия! Това се случва все повече навсякъде по света.) „Световната общност реши… Изпратете момчетата!“ НАТО е де факто Световна армия. Световната общност, Генералната асамблея де факто са Световно правителство. Това става реалност пред самите ни очи.
Искат да наложат световна електронна валута, която да измести всички останали валути. Никакви пари в брой. Ако отидете в магазина или на подобно място, сега плащате с електронни пари, с кредитна карта. Да предположим, че компютърът откаже да приеме картата. Засега все още имате възможност да си платите в брой, въпреки че физическите обменни единици изчезват все по-осезателно. Какво ще се случи, когато компютърът откаже да приеме картата ви, или евентуално микрочипа, който ви подготвят? Така те решават дали да пазарувате или не. Тотален контрол е целта. И така, те искат да създадат тази Световна валута и част от процеса е задвижен в Европа. Хората възкликват:
„О, виж, еврото пропада! Гледай!“
Да! Пропада. И знаете ли защо? Защото това е планът. Еврото е просто едно стъпало. Имахме всичките тези валути в Европа… В Италия, във Франция… Те искаха по пътя към създаването на една световна валута да се отърват от регионалните валути. Така че изместиха почти всичките с еврото. С един грандиозен замах ги отстраниха. И какво използваме сега в Европа? В повечето страни – еврото! Каква им е следващата стъпка? Да провалят еврото като етап в процеса на създаване на единна световна валута."

- Дейвид Айк 
image



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 913795
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930