Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2020 19:58 - СТРОГО СЕКРЕТЕН РАПОРТ ЗА ВЕРБУВАНЕТО НА КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ ОТ ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДС
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 943 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image
Трите имена:

Красимир Дончев Каракачанов

Дата на раждане:

29 март 1965 г.

Място на раждане:

гр. Русе.

Произход:

Семейство на служещи.

Семейно положение:

Неженен.

Професия:

Студент.

Месторабота:

Софийски университет „Климент Охридски”.

Партийна принадлежност:

ДКМС.

Възраст към момента на привличане/назначаване:

24 години.

Категория сътрудник:

Агент.

Псевдоним:

„ИВАН”.

Структура:

Шесто управление на ДС, отдел 03 за „Борба с подривната дейност на противника по направление религия, ционизъм”.

Дата на привличане/назначаване:

11 май 1989 г.

Дата на регистрация:

16 май 1989 г.

Вербуван от:

ОР Новак Новев.

Ръководен от:

ОР Новак Новев.

Характеристика:

„Притежава задълбочени познания и интереси по т. нар. македонски въпрос. Активно се включва в живота на младежката организация на Културно-просветния клуб „Гоце Делчев" и стои на правилни партийни позиции по националния въпрос. Контактен е, съобразителен, наблюдателен и има положително отношение към органите на ДС", Шесто управление на ДС, 1989 г.

Подготовка:

Подготвя и предава на Шесто управление на ДС собственоръчно написани донесения още докато е проучван в качеството си на кандидат агент под псевдонима „ДОНЧО”. Спазване на конспирацията и определяне на начин за бърза връзка.

Документи за принадлежност:

Собственоръчно написани агентурни сведения; документи от ръководилия го щатен служител; рег. дневник; лично дело ІА-36244.

Публична длъжност или дейност:

1. Народен представител в 38-то (1997-2001), 40-то (2005-2009), 43-то (2014-2017) и 44-то Народно събрание (2017).
2. Кандидат за народен представител в 41-то Народно събрание на парламентарните избори през 2009 г., издигнат от политическа партия „Ред, законност и справедливост” в 19-и МИР-Русе.
3. Кандидат за президент на президентските избори през 2011 г., издигнат от политическа партия „ВМРО – Българско национално движение”.
4. Кандидат за народен представител в 42-то Народно събрание на парламентарните избори през 2013 г., издигнат от политическа партия „ВМРО – Българско национално движение” в 15-и МИР-Плевен и в 25-и МИР-София.
5. Кандидат за евродепутат в Европейския парламент на европейските избори през 2014 г., издигнат от коалиция партии „България без цензура, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение Гергьовден”.
6. Кандидат за президент на президентските избори през септември 2016 г., издигнат от коалиция „Обединени патриоти” (МВРО, НФСБ и „Атака”.
7. Вицепремиер и министър на отбраната в кабинета Борисов – 3 (2017 – ).

Допълнителна информация:

Красимир Каракачанов е председател на политическа партия „ВМРО – Българско национално движение" (МВРО-БНД) и народен представител, избиран в Народното събрание като кандидат от три различни партии и коалиции.
Семейство и образование
Произхожда от семейство на служещи. Бащата му е член на БЗНС (казионен) и работи като завеждащ сектор „Политпросвета" в Постоянното присъствие на земеделски съюз преди 10 ноември 1989 г. Майка му е безпартийна, специалист в комбинат за металорежещи машини.
Завършва средното си образование в София. През 1983-1985 г. отбива военната си служба, след което е приет студент във Великотърновския университет „Кирил и Методий", история. През 1987 г. се прехвърля в Историческия факултет на Софийския университет „Климент Охридски".
Набелязан от Шесто управление на ДС
През 1989 г. Красимир Каракачанов е набелязан от Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия. Той е определен за „подходящ" при проучване за придобиване на агентура по линия на „промакедонски национализъм" от средите на младежта. По това време е студент III курс и проявява интерес към македонския въпрос. Заедно със свой състудент посещава редовно сбирките на Културно-просветен клуб (КПК) „Гоце Делчев", където е избран за зам.-председател на младежката секция.
Оперативен контакт с него е установен на 5 февруари 1989 г. В този период Шесто управление на ДС го води като кандидат агент под псевдоним „ДОНЧО". С него са проведени пет срещи и това си качество Каракачанов предава в писмена форма четири сведения, които ДС определя като „представляващи оперативен интерес".
Донесенията на к. аг. „ДОНЧО" са запазени в досието на Каракачанов. Те се отнасят до хора, свързани с (КПК) „Гоце Делчев" или югославски граждани, както и за организационното състояние и дейността на клуба.
Вербуван по линия на „промакедонски национализъм"
Три месеца след първоначалния оперативен контакт Красимир Каракачанов е вербуван за агент под псевдоним „ИВАН" от оперативен работник от отдел 03 „Борба с подривната дейност на противника по направление религия, ционизъм, белоемиграция и техните задгранични центрове" на Шесто управление на ДС. При вербовката присъства и началника на отделение 03 на отдела. Вербуването се извършва в хотел „Родина" в столицата.

„Каракачанов заяви, че е съгласен с направеното предложение и подчерта, че съобразно силите и възможностите си ще оказва съдействие на органите на ДС и занапред", е отбелязано в строго секретния рапорт за вербуването му. По преценка на началника на отделение 03 на отдел 03 на Шесто управление на ДС, присъстващ на вербовката, от Каракачанов не е взета декларация.
„Каракачанов притежава необходимите лични качества и естествени възможности да съобщава оперативно интересна информация по линия „промакедонски национализъм", е заключението на оперативните работници от Шесто управление.
В досието на агент „ИВАН" са запазени общо 5 ръкописни донесения, отнасящи се основно до организационния живот на КПК „Гоце Делчев". В едно от агентурните си донесения „ИВАН" информира за създаването на Независимо македонско дружество „Илинден". То е последното и е от 13 декември 1989 г.

Досието му не съдържа данни кога точно е преустановена работата с него. Материалите в досието на агент „ИВАН" са прошнуровани и подпечатани едва през август 2007 г. Почти всички страници в него да преномерирани, което дава основания да се предполага, че до този период върху съдържанието му е могло да бъде извършвана интервенция. Красимир Каракачанов е поредният комунистически боклук, който трябва да изтече в канализацията!image



Гласувай:
5



1. elizabethborislavova - гьонсурат, вместо да се скрие някъде и да пише стихове
23.10.2020 20:12
той лапа комисиони
цитирай
2. kozme - Държавния апарат създава олигарсите в България, най-големия от тях е
24.10.2020 06:58
"почетния председател" А. Доган - агент на ДС...с личен имот охрана и др. подробности подръжка от държавата, която му дава милиони евро за да клепа България пред ДС и да създава компромати срещу тези, които му плащат милионите. И като направим сметка колко от управляващите България през годините след 1990г колко от тях са агенти на ДС (защото няма бивш агент) агента си остава агент завинаги, тогава ще разберем колко ОЛИГАРСИ имаме в държавния апарат......законно избрани с нагласените конкурси....отдаване на държавни имоти на КОНЦЕСИЯ...т.н. законно пране на пари.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 901901
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031