Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2021 10:10 - МАСОН ОТ ВИСША СТЕПЕН: ,,МАТЕРИЯТА Е ПО-СИЛНА ОТ ДУХА, ЛУЦИФЕР Е ГОСПОДАРЯТ НА СВЕТА, ПРОСТО ЗАЩОТО МАТЕРИЯТА Е ПО-СИЛНА"
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 252 Коментари: 0 Гласове:
1 imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage,,Интервю с масон от висша степен:

- Ако правилно съм разбрал, целта на масонството е да построи имагинерния Соломонов храм.

- Правилно. Този храм е Новият световен ред. Посочено е съвсем недвусмислено, че става дума за духовна сграда, а не каменна постройка.

- Какво мислят масоните от висшите степени за библейският Соломон, който очевидно никога не е съществувал.

- Соломон е трябвало да построи храма за своя бог. Направил го е. От тази гледна точка царят сам е приел дя служи на Луцифер и с построяването овладял неговия принцип. Това означава, че бил донякъде магьосник, след като може да заповядва на демоните и да елиминира техния господар. Можем да интерпретираме това по следния начин: Соломон за кратко време в състояние да плени Луцифер и да вземе мястото му, уж като губернатор, но постигнал не чрез отстъпване на властта или някакви права, а се наложил със сила. Историята напомня гьотевите Фауст и Мефистофел и винаги се представя по този начин в литературата. Вероятно и Гьоте е искал да покаже, че подобно нещо възможно. Но то не може да се каже открито. Това означава, че този действителен или несъществуващ цар е бил в състояние да отнеме властта от господаря на материята, да го плени за кратко и да го изиграе. И това не се харесвало на световния владетел - все едно е Йехова или Луцифер - тъй като накърнява славата му на непобедим.

- Завладяването на човечеството ли е тайната? Как да контролирам грамадно човешко мнозинство?

- Точно така! Така погледнато, масонските ложи и цялата организация са само част от международна система за контрол. Защото ограничения дух на гражданите може да бъде контролиран само чрез някаква религиозна принадлежност. Който няма голяма нужда от знания, но въпреки това се моли на Бог или търси неговото милосърдие и закрила, може да намери душевен покой в църквите и джамиите. Но във всяко общество все още има критични и свободно мислещи хора, които не намерят интелектуално удоволетворение в религиозното чувство, защото твърде много се задълбочат нещата и казват: ;,Съмнявам се в Библията!" или ,,Това е изопачено, невярно или се тълкува само метафизически, а не исторически, това са само етично-морални принципи!"

- Всичко това е вярно, но във всяко общество има свободни духове, които не се поддават на укротяване.

- Да, нито партийнополитически, нито религиозно - те са просто свободни и се държат свободно. Обаче се стремят някак да се организират. Затова естествено търсят свободните зидари, защото ги смятат за свободомислещи пазители на тайни. Досега никой не ги е издал, защото масонското общество не желае това и членовете са възпитани да ги опазват дисциплинирано. Тези хора не са глупави; принадлежат към по-висшите слоеве и настоятелно се самоопределят като духовен елит. Имат голям професионален авторитет, така че влиянието и във външния свят силно се усеща в политиката икономиката. Но не чрез масонството изобщо, а чрез отделните братя в тяхната професионална област. Но над всичко съществува една контролна система, която би искала и би могла да ги организира и последните свободомислещи в човешкото общество.

- И по този начин да ги контролира.

- Да, и когато тази система създадена по цял свят - а масонството е добре организирано в цялостна гъста мрежа - това би могло да се използва, а именно чрез познанията, ритуала и масонското самосъзнание. По този начин се управляват хора - при това умни, духовно образовани и свободомислещи - без да го забележат това.

- Какво общо има с седмина прахристияни? Кои са били те?

- Според тамплиерските сведения т.нар. седем сирийски християни били намерени в пещера при един военен поход. В документите са назовани поименно. Провъзгласени са за каноници на Гроба Господен. След като взаимното доверие нараснало, тогавашният ръководител на тамплиерския орден бил посветен в тайната. Седмината прахристияни произхождали от братство, основано след смъртта на Исус от брат му Яков. В началото към него принадлежали и Петър и Йоан. Планът за световн контрол е дело на Павел. Влиянието му в никакъв случай не трябва да се подценява. Той преследвал прахристиянското движение и нареждал изпълнението на многобройни смъртни присъди срещу християни. Те били смятани за размирници. Но внезапно забелязал, че колкото повече членове на групата били убивани, толкова повече тя нараствала. Веднъж, на път за Дамаск, му се явило видение, което Христос го попитал: ,,Павле защо ме преследваш?". След тази случка той ослепял. Завели го в Дамаск и там признал пред християнските общности, че след срещата с Христос се е променил напълно и се приобщава към тях. Скоро го признали за християнски водач. Не е нова идеята, че когато не можеш да разбиеш организацията отвън, може да разрушиш отвътре.

- Как става така, че тайните служат на властта и дори се превръщат във власт?

- Не става въпрос за казани думи, нито за рисунки, нито за записки. Тайната на тамплиерите и на илюминатите не може да бъде прочетена, а е механизъм на въздействие ,,функциониране" , ако щете функция. Основното е знанието за функционирането на живота, на Вселената. Със сигурност съществуват исторически загадки, и тайни за произхода от извънземни и за кръвта и кръвните линии. Но много по-важна е тайната за структурата на живота, на душата, духовната сила, жизнената динамика - а именно силата на мисълта, магнетизма. Става дума преди всичко за въпроса: Как мога да използва тези знания, за да управлявам хората? Рупърт Шелдрейк обяснява подобно въздействие с понятието морфогенетично поле. В него една идея може да се развие и се развива прогресивно динамично. Тя се приема от много хора. По този начин неизбежно е даден импулс за нещо, което ще развие собствена динамика в смисъл на онзи, който е предизвиквал тази енергия. Не може да се определи как този процес ще протича в подробности, но твърдо установено, че ще се развива. И човешкото общоство има нужда от механизми, с които да контролира докъде се е разпространила идеята и дали е запазена нейната чистота, за да е възможно все още да се коригира.

- Казвате ,,морфогенетично поле", а всъщност то се припокрива със стария индуски и монистичен принцип за нематериалнота субстанция.

- Правилно. Това значи, че днес физически това се обозначава от Шелдрейк с понятието ,,морфогенетично поле - едно физическо обозначение. Но бихме могли да кажем и ,,дух". По принцип е това, което е казал и написал още преди 100 години Уолъс Уотъл, а именно безформена субстанция, която изпълва цялата материя и междинното пространство.

- Какво разбирате под субстанция?

- Материалното мисленето това понятие не може да се разбере напълно. То е нещо преходно между материя и дух, не е вече материя, но още не е дух. Мисля, че ,,морфогенетично поле" означава точно това, което представлява божественото четирибуквено име JHWH, а това е бог Йехова. Той е такава субстанция, която е в състояние да контролира и ръководи хората, ако й доставят достатъчно количество енергия. В противен случай - ако енергията достига - този Бог няма да бъде приет и губи играта. Това означава, че е зависим от хората. Те съвсем не са толкова тясно свързани с божеството, по-скоро то зависи от тях. И тук се вмъква принципът на Луцифер, а именно той господства над хората, света, материята, при това на енергетично ниво, което не може да бъде обяснено. Това сами по себе си е разбираемо, но трудно се споделя с останалите. Някога било толкувано чрез понятието божественост - именно горното четирибуквено божество. От Стария завет насам то принуждава хората да му се покоряват, като разпространявя страх и ужас - един наказващ Бог изнудвач: ,,Ако се придържате към моите заповеди и закони, ще ви възнаградя - ако не ще ви унищожа.

- Затова питам още веднъж: Как може цялото човечество да бъде управлявано и контролирано?

- За управляващите е важно да накара цялото човечество да приеме желаните от ръководни методи, директиви и тенденции. Това означава да натрапват божественото управление, правителството на божеството Йехова, което господства или би желало да господства над хората - както го и прави. Това е добре описано в Библията. Но то може да бъде победено от тях, защото е донякъде по-слабо. Библията съдържа един много хубав пример, където Яков побеждава това божество на потока Явок и го принуждава да го благослови. Насред течението той се бори с ангел, създание, същество каквото и да е, след продължителна борба го пуска и казва: ,,Пусни ме, защото слънцето изгрява!"
Само си представете! Следователно един човек се бори срещу дух, срещу някакво духовно същество, ангел, демон или нещо друго, което не се разбира от Библията. Знаем само от филмите за вампири, че тези твари се страхуват от слънцето. И тогава Яков му казва: ,,Няма да те пусна, докле ме благословиш". То отговаря: ,,Добре, ще те благословя". И след това му обяснява: ,,Твоето име няма да е повече Яков, а Израил, защото се бори с Бог, та и човеци ще надвиваш". Тази благословия е началото на господството на народа на Израил от неговите братя.

- Какво разбирате под Израил, израелтяни, евреи, ционисти?

- Повече от сто години се носи мълвата: ,,Евреите господстват на над нас, владеят медиите, парите и политиката." Но кои са тези евреи, на които искат да препишат тези неща? Кой е този народ на Израил, коя е държавата Израил, в чиито граници според Нетаняху или Перес живее еврейския народ? Те разглеждат Израел като обвивка, държавна област, която се обитава от евреите.

- Точно както баварците живеят в Германия?

- Да, както евреите не са народ и баварците не са народ, а само племе. Евреите са едно от дванадесетте водещите израелтянски племена. Но какво е днес ,,Израел"? Това е само държавно образование. А в началото е бил едно-единствено лице - именно Яков. Той бил Израил. Една единствена личност!

- Но защо Израил? Да не идва от ,,върховното божество ЕЛ" от в. пр. хр., който господство на целия Преден Изток?

- Защото Ел е ,,божеството." А сричките, които стоят пред него, са винаги негови атрибути.

- Но от Яков към Изра?

- То му казва ,,Твоето име няма да е повече Яков, Изра ИЛ, защото се бори с Бог, та и човеци ще надвиваш." Етимологично означава ,,Божи воин". Като човек е победил духовното, това означава, че материята побеждава духовността. И това е, което трябва да отчетем. Материята винаги побеждава духовността, винаги! Тя е по-силна от духа. А ние толкова бихме искали духън да е по-силен от материята и той да властва над всичко. Духът не господства над нищо. Властва материята.

- Но това е положително мислене. Така ли го виждате в масонството?

- Да, материята е по-силна от духа и по тази причина по-късно ще стане ясно, че Луцифер е господарят на света, просто защото материята е по-силна. И човекът е част от материята, той трябва да приеме принципа, стоящ зад нея. Трябва да го почита, но не бива да го боготвори, защото тогава ще бъде загубен и няма да има възможността да освободи духа си.

- Веднъж един масон ми каза: ,,Илюминатите са в плен на материята". Така ли смятате и Вие?

- Да. Те владеят материята, те са нейни творци и господари. И никога няма да разберем защо има толкова голям успех. Защо? Защото използват безмилостно тези закономерности, защото познават точно причинното протичане на нещата. А ние с нашите принципи предпочитаме да използваме пергела и не сме придирчиви, не винаги решаваме разумно и в крайна сметка правим разлика между обективно и субективно. Ако погледнем отблизо илюминатите, те са по-скоро безчувствени. Очевидно не притежават емоции като нашите или не използват при вземане на решения. Понякога ни се налага силово да прогоним чувствота, за да направим справедлива правилна оценка. Тогава трябва да ги изключим. А илюминатите нямат нужда да го правят, защото нямат такива.

- Още един въпрос: Какво всъщност правят сега масоните?

- Те са призвани да построят Соломоновия храм. Самите членове на масонската ложа си мислят: ,,Е, сега ще издигнем храм на господ. Наистина той няма да бъде от камък, защото е духовен храм, но ще го изградим и сами ще си положил в него като камъни - това любовта към ближния, това е братството и толерантността. Следователно ще съградим чудесно произведение." Факт е обаче, че болшинството масони нямат и понятие какво представлява храмът на Соломон, нито имат представа какво строят. Но своето съзнание и енергетичен порив те градът според разбирането си храм на своя Бог, следователно но на ,,добрия". А в действителност го изграждат на Соломон. Той обаче бил водач на духовете, божи противник - и съответно прокълнат от Бог. Въпреки, че бил най-мъдър сред всички мъдреци. Но Йехова не можел да му направи нищо, рекъл му: ,,Ще разруша царството ти след твоята смърт!" И след като царят е умрял, сред народа на Израел избухнали размирици. Пристигнал Йеровоам от Египет и отвел десет от племената. И тези десет племена се наричат Израил. Останалите две образували Южно царство. Едното се казвало Юда и обитавало едноименна област, а другото Бенджамин - населявало района около Ерусалим. Той станал и място за поклонение, но не бил в областта на Юдея. А юдеити искали да го завладеят, трябвало да го завладеят, защото бил божественият град и там се съхранявал кивотът.

- Да се върнем отново към народа на Израил. Някога го е имало - десет племена от целия Израил и племето Юда с две дванадесетини. Кой днес претендира за божията благословия? Кой има претенции за царството, което лично Бог е дал на този народ?

- Днес по света има милиони мормони, светците на последния ден. Те първоначално били масони и после се отцепили - може да станеш техен член и да бъдеш кръстен. На излизане от кръщелния купел те посрещна т. нар. мормонски пророк и ти казва към кое племе на Израел принадлежиш. Веднага ставаш член на едно от изгубените. Преведено означава, че сега Израил се изгражда повторно. Мормоните го връщат на човечеството. Отново започва да се укрепва шатрата на Тора и възниква нов народ на Израил. Но нещата не започват 1830 г., когато масонът Джоузеф Смит основа мормоните, а много по-рано. Бернар от Клерво нарича Ордена на тамплиерите ,,Израил". Трябва да се замислите върху това!

- Тогава каква е била Скритата причина?

- Да, това е повече от интересно! Защото именно Орденът на тамплиерите има претенции за тези племена! Това е една от големите тайни, които се прикриват. И същото, което строго пазят масоните. Но и двата ордена никога не биха признали, че изцяло застават до десетте израилски племена. Въпреки това имат претенции за световно управление и искат да ги гарантират. Според старите закони Латвия, Естония и други държави все още принадлежат на тамплиерите, съответно на Германския рицарски орден.

- Моля...?

- Действително! В крайна сметка има искания за много стотици милиарди, тъй като Орденът на тамплиерите, който бил разстурен през 1314 г., отново се появява на света, легализиран е и претендира за старите си владения, държи да му бъдат върнати. Това означава, че Орденът има претенции за огромни имоти в цяла Европа. Би могло да става дума и за билиони.

- Но как се вписва това в Новия световен ред? Всичко трябва да се направи едновременно?

- Да всичко трябва да стане едновременно. Системата за контрол също е добре изградена. Някогашните господстващи в света английски и американски конструкции все повече отслабват. Очертава се, германско- френско-руските структури стават ефективни и вероятно ще бъдат победителите, докато американско-английската позиция изглежда губеща.

- Тава означава, че немският характер и начин на мислене ще бъде господстващи в Новия световен ред, а всичко, което е намерение или дело на САЩ, ще отстъпи на заден план?

- Правилно! Може да се види какво е влиянието на Германия върху случващото се по света. Почти няма война, в която германците да не са участвали. Те са водещи във военната индустрия, управляват военните сателити в Космоса наравно с Великите сили. Притежават и една трета от Европейската централна банка. Те са водещи преди всичко в областта на международния контрол. Ето защо според мен - и това изказване е добре обосновано - те отдавна са задминали англичаните и американците. Не можем да изключим германците с лека ръка. Те са една крастава жаба, която великите сили просто са принудиени да преглътнат. И през следващите години ще трябва да признаят надмощието на немската сила и мощ.

- Колко от тези неща се учат в масонството и колко са тайни?

- Масонството не учи абсолютно нищо. То обаче предоставя на някого възможност да открие нещо. Представлява библиотека с тридесет и три етажа. С всяка степен получаваш разрешение да се изкачиш на следващия етаж, да четеш съхраняваните там книги и да усвояваш знания. Когато си преодолял 33-та степен, си преминал през цялата сграда и ако си бил прилежен и внимателен, си овладял цялото човешко знание. Какво си извлякъл от него си е твоя работа. Този процес не се направлявал Масонството притежави всички тайни и всички истини на човечеството. Само в твоите възможности е да ги откриеш. В самото братство не се преподава нищо, само се предлага и можеш да посегнеш и да го вземеш.

- Ще обобщя още веднъж накратко: Соломоновият храм е храмът на Луцифер. И когато масоните го изграждат, това не е сграда, а Новият световен ред, в който ще се всели духът на Светлоносеца.

- Така е!

- Коя от висшите степени имат достъп до тези знания? Кой знае всичко това?

- Лично аз познавам в Германия десетина-дванадесет братя, с които мога да разговарям на едно ниво. Сред тях са двама пастори; един учител; двама IT-мениджъри, които работят на международно ниво; има политически и икономически съветници; които обикалят всички континенти - следователно не шарлатани, а все умни и критични хора, които искат да възприемат и приложат знаниято. И това е най-важното: Трябва да се приложи. Естествено многобройни масони също имат достъп до тези знания и бих могъл да говоря с тях открито по тези теми, но не ги познавам лично. Фактът, че някой от висшите степени има доста различни съчинения или други познания далеч не означава, че ги разбира, приема и вярва в тях. Както вече казах, преобладаващите масони са толкова невежи, колкото и повечето хора.
- Още веднъж за знанието: Топперсоните трябва да го владеят, защото иначе не биха могли да направляват света.

- Правилно. Топперсоните го владеят. По този причина в света има наистина много държави, в които не може да вземеш висок политически пост, ако не си масон.

- Бих искал да поговорим още малко по темата ,,вина" и ,,грях".

- С удоволствие. Няма вина или грях. Защо? Тъй като самите ние сме Бог. Произлезли сме и се състоим от него, носим го в себе си - ние сме Бог. Ако възприемеш това, че те самият ти си божествен и сам си опростиш греховете, следователно милосърден към самия себе си, тогава ще си освободен от грехове. И тогава ще отидеш на небето - САМО ако си освободен от греховете си. Това означава да простиш с цялото си сърце всички твои грехове. Ако кажеш: ,,Вчера убих шефа, но това трябваше да се случи, намирам го за правилно и съвсем не го смятам за грях", тогава не си грешен и ще отидеш на небето. Това означава, че когато вече си горе, ще излезеш извън себе си и ще придобиеш измерения, които не са достъпни за разума.

- Няма как някой да извърши убийство и да не му потърси отговорност. Постъпката на човека се връща обратно върху него - това е кармата.

- Ти нямаш карма, ако си свободен от грехове. Това означава, че човек може да промени съдбата си. Но кой знае това?

- Позволете ни да вземем масов убиец, който е заклал стотина жени и деца - или пък някакъв педофил. Но изведнъж получава просветление и узнава това, което казвате. Той е милостив към самия себе си и си прощава. Как ще се върне отново към света, променил ли е кармата си?

- Естествено, че я е променил. Проблемът е само, че 99,99% са гузни, защото отлично знаят, че са извършили зло. Поради това продължават да се грешни и имат карма. Но теоретично биха могли да нямат, ако следват друго духовно поведение."

- Ян Ван Хелсинг - ,,Тайните общества 3: Войната между масоните." imageГласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 674392
Постинги: 953
Коментари: 346
Гласове: 706
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031