Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2021 19:05 - За Западният Свят
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 2002 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Мнението ми за „Западният Свят”

Какво мога да кажа за т.н. западен свят?

- На първо място трябва да поясня, че по своята същност западният свят е тип цивилизация и по-точно Европейската цивилизация. В това число влизат и страните от Източна Европа и Русия. По своята същност западният свят сме ние европейците, плюс Северна Америка.

Обаче, днес ние виждаме един особен феномен, в който западната цивилизация е разделена на три части. Те са както следва – Западна Европа със Северна Америка, представяни като развития западен свят; после идва Източна Европа, но без Русия, която (Източна Европа) е представена като бивш противник, а сега развиващ се партньор, но със статут на ресурсна колония; а накрая, третата част се явява Русия, която бива демонизирана, оплювана и представяна като дявола на този свят. Дали сте съгласни или не, няма особено значение. Това, което е важно е, че ние виждаме фрагментацията на западната цивилизация на съзнателно ниво, или още известно като divide et impera – разделяй и владей.

Имайки вече това предвид, то аз ще продължа нататък, фокусирайки се върху съвременният западен свят и по-конкретно – Обединеното Кралство.

Нека първо предоставя малко предистория и причините, поради които се реших да напиша каквото пиша.

- От няколко години, за щастие, или пък за нещастие живея между два свята – постоянно съм на път между майката родина и мрачният Албион. Когато стъпих на влажните улици, под дъждовните и черни облаци на далечният остров, веднага разбрах, че съм се озовал в един коренно различен свят. Всичко бе различно, от автомобилите и сградите, до облеклото и нравите на хората. С времето не просто започнах да разбирам островитяните, но и успях да вникна по-дълбоко в тяхната душа, ако мога да се изразя така. Животът и обстоятелствата там ме срещнаха с много народи – както европейски, така и азиатски, африкански и дори американски. Със създаването на различни взаимоотношения, връзки и контакти с тези хора, аз започнах и своите наблюдения и анализи. Наблюдавах както поведенията, причинно-следствените връзки, импулси и какво ли още не, на отделно взетият индивид, така и на обществото като цяло. Извода, който стигнах след дълго наблюдение, работа и контактуване с местните е интересен. По своята същност обществото на Британия е една интересна комбинация от неуспяло, пропаднало и откровено затъпяло блато, над което стои една значителна част от населението, която по може би исторически причини е успяла да се впише в средната класа и несъмнено води добър материален и финансов живот. Най-отгоре обаче, са тези, които от векове, а може би и от по-скоро са достигнали последните етажи на островното общество. Това са малка прослойка от хора, чиято работа се свързва с големите събития, както вътре в Албион, така и в международно отношение.

Тези фактори позволяват съществуването на гледки като луксозна лимузина преминаваща покрай група пияни младежи, заобиколени от бездомни просяци. Или пък съществуването на градове подобни на гета, често населявани или от имигранти, или от наркозависими. Както и райски кътчета за елита на тази нация. Британците наистина са интересна нация, макар и нация, която се атомизира.

Това е едно много болно общество, което по всички статистики, както и от преживяване първа ръка е алкохолизирано, наркоманизирано, затъпяло, мързеливо и съзнателно отровено.

Това, което представлява интерес за мен и често съм обмислял, е отравянето на общественото съзнание. И би било грешка от моя страна да не счета горепосочените фактори (т.е. алкохолизъм, затъпяване и тн.) като важна част от този процес. Дали системно и съзнателно британците са превърнати в това, или не, е сложно да се каже. Макар, че аз лично мисля, че е по малко и от двете. Хроничен алкохолизъм или склонност към подобни опиати, съчетано с умело социално инженерство е способно да създаде това, което имаме налице. Семейства от потомствени наркомани или алкохолици бродят улиците денем и нощем в търсене на средства, с които да се сдобият с поредната доза наркотик, а малолетни деца обикалящи в групи просят алкохол, цигари и трева. И тъй като това не би било достатъчно за да опише британското ежедневие, то има и особен тип хора, които могат да се видят единствено през нощта на уикенда по разни барове, клубове или на улицата с една много проста цел – секс и наркотици/алкохол. Моралните и стойностни хора там са станали пренебрежимо малцинство, което всекидневно бива демонизирано като нацисти и прочее подобни. Свободата на словото почти не съществува. Тя е удавена от комбинацията репресивни закони и политкоректността на затъпялото мнозинство. Всеки, който прояви някакво отклонение от общоприетия политкоректен модел бива обявен за злодей, или най-малко за ненормален.

От другата страна на невидимата социална барикада, стои изправен островният елит. Този елит, по лично мои наблюдения се дели на две – национал-глобалистичен и глобалистки.
Нека поясня какво значи това. Национал-глобалистичният елит е тази част от британският елит, която вижда мястото на Британия като национална империя в глобализираният свят. А глобалисткият елит е онази част, която вижда Британия като поредното място, от което глобализма трябва да се възползва. Въпреки привидните си различия обаче и двете страни нямат проблем с това обикновеният човек да става все по-беден и зависим от тях.

Тук идва и моментът, в който бих искал да засегна и един друг проблем.

Британското общество бидейки разделено и в процес на атомизация, нацията бавно се топи и замества от чернокожи мюсюлмани. Има голяма опасност европейска Британия, такава каквато въпреки всичко тя е била, сега да бъде превърната в място „дом” на буламач от глобализирани граждани на светът и място за развихрянето на новият ред, който идва (нещо, което ще обсъдим в друга публикация).

Последният проблем, който съм наблюдавал и искам да засегна е българската имиграция на острова.

Надали много от сънародниците ми, както в родината, така и на острова осъзнават какво точно се случва. Сред българските имигранти се води една неосъзната борба за принадлежност.

Мнозина от сънародниците ми, които познавам на британските острови са българи само по документи. Тяхното мислене и принадлежност за жалост не са български. Сред българите имигранти се вижда най-добре истинският резултат от агресивната глобализация на народите. Те (българите имигранти), в повечето случаи – младежите, не виждат себе си като българи, нито пък като британци или каквито и да е други (макар, че ако биха имали изгода от това да станат британци, несъмнено биха го направили). Не. Те са граждани на света.

Мнозина от тях са напълно загубени за България и нейният народ. Те ще станат биологична смес към вече формиращото се безлично и ненационално/безродно общество на утрешният ден. Но от друга страна има и българи имигранти, в които българщината е жива и не може да бъде изтръгната. Такива хора бих казал са диаманти, които шлифоват сами себе си. Те и техните деца говорят преди всичко за родината и на родният си език, за разлика от първият тип „бългериъни”.
За тях България трябва да се погрижи и възможно най-скоро да си върне.

Но нека не навлизам в повече дейтали.
Искам да изкажа мнението си за „запада” като предупреждение за всички гледащи натам с надежда.

Въпреки що-годе добрите финанси, които нашенци трупат там (но не винаги), то те губят нещо от себе си. Видял съм го и в себе си. Има нещо, там на запад и особено на Албион, което сякаш изсмуква живота от човек. Кара го да не му се живее, Той се превръща в мрачен и затворен в себе си елемент, който намразва всичко. Може би е станал копие и отражение на своите островни стопани?

Както и да е…

Според мен този западен свят умира. Умира социално, икономически, национално, духовно и цивилизационно.

Не търсете надежда там… Само човек никога не излизал от България може да твърди, че в чужбина е добре.

Ако искате надежда – търсете я в огледалото.




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elizabethborislavova - идва от запад - западащ
15.02.2021 22:12
Отрязана е тази цивилизация и загива. В Бибилята се нарича Лаодикия и е избълвана. Соломоновият храм е нямал нито врата, нито прозорец на запад.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 353988
Постинги: 110
Коментари: 368
Гласове: 3284
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031