Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2021 11:10 - СИТУАЦИЯТА СЛЕД ИЗБОРИТЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3385 Коментари: 11 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КАКВО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ЗА ЕДИН ОТНОСИТЕЛНО КРАТЪК СРОК

Ситуацията след изборите е много нестандартна. Затова не трябва да се анализира стандартно.
Поляците имат една поговорка-"Колкото по-зле-толкова по-добре!"
На пръв прочит е абсурдна, но всъщност е точна, защото дава възможност за ново начало.Но това начало трябва да е добре обмислено и възможно за качествена реализация.
Ако се тръгне към "Избори до дупка! до никъде няма да се стигне. Трябва да се приеме, че този модел на управление, който бе създаден `чрез една фалшива Кръгла маса се провали окончателно. Затова трябва да се тръгне към създаването на една нова Кръгла маса за приемане на нов модел, като се поучим от нашите и чуждите грешки при т. нар. "Преход".
Ние се намираме на политичското дъно, а няма реална политическа сила, която хем няма качествен модел, хем няма мнозинство да го реализира.
Затова трябва да се тръгне по друг път.
Трябва да се направи преходно правителство с тези депутати, които сега са избрани и в същото време да започне една нова Кръгла маса, която да бъде изцяло експертна. Не може в нея да участват партии, тъй като имат вече приета стратегия и програми, защото е съвсем идиотско да си приел стратегия, а сега да си правиш втора. Кой и как ще реши коя от днете програми да се изпълни, а да се изпълнят едновременно и двете е умопомрачително.
В момента ГЕРБ са във вакуум. Затова ще бъдат безкрайно отстъпчиви. Както беше на времето ПОРП. Още повече, тарторът им се бори не за политическо, а за физическо оцеляване. Същото, в голяма степен, се отнася и за БСП. 
Спомнете си за Кръглата маса в Полша. Те направиха Кръгла маса, която диктуваше на Сейма какви закони да гласува и назначиха правителството на Тадеуш Мазовиецки да реализира програмите на Кръглата маса. Сеймът и правителството бяха просто един договорен инструмент за коренна промяна на посоката, скоростта и същността на Прехода.
Това може да се реализира сега и у нас. Като начало трябва да се започне с бюджета за 2021 г.. Той незабавно трябва да се промени, като една солидна част от него трябва да се прехвърли от държавните институции към Социалното министерство и започнат незабавни мощни съкращения на държавната администрация. Така една част от парите за заплати на бюрокрацията ще се прехвърлят към съкратените, които вместо заплати ще получават социални помощи докато се създадат нови работни места. С част от тези пари ще се финансира и Кръглата маса. Така пътят към Електронното правителство ще бъде открит. А без него да се мисли за промяна на модела е немислимо.
За тази цел сегашният държавен глава трябва да се отърси от политическите си пристрастия и собствените си емоции и да даде право на Кръглата маса да бъде изпълняващ длъжността и на Държавния глава. Ако не го направи, изборите за президент ще направят това. А те никак не са далече.
Затова ще изпратя това писмо до президента Радев с предложение за незабавно свикване на Обществен съвет, който без партиите, но експертно да направи плана за нова незабавна Кръгла маса.



Гласувай:
6



1. andrei - И аз съм за Окръглена софра,
05.04.2021 11:20
с чеверме и вино...за някои с болни стомаси може и ракия!!!
цитирай
2. bosia - щом искаш
05.04.2021 11:42
Явно от малък си мечтаеш да се превърнеш в Машина за лайна. Трябва да се кандидатираш за депутат. Манталитетът ти е депутатски!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Кръгла маса в Полша?
05.04.2021 13:11
Била е изгодна за Горбачов! Затова е допусната! Работила е за неговия план!
Имам спомени от тази кръгла маса
Вечер, нямаха никакво друго предаване, освен кръгла маса Колкото пъти отворя телевизора и насреща кръгла маса! накрая, спрях да го пускам Аман от говорилня! Празна! Бетер Българска говорилня- парламент!
Но имаше нещо друго, много по лошо от кръглата маса Оказа се, че цените са десет пъти по- високи от нашите, като се приравни курса ? И не само това ! Както в Германия през 20- те години, всеки ден се увеличават! На всичко!
Ето, това беше кръглата маса в Полша!
Ако този вариант се разработи и у нас сега-Мерсим!
Защото поляците и сега не са овчици!

Хубав ден!
цитирай
4. asenlichev - Премиер!
05.04.2021 13:35
Предлагам за Премиер на България Ренета Инджова!
б.а. има и пророчество: Ванга: Руса жена ке помогне на България
цитирай
5. hloris - И Мая Манолова е руса,при това има достатъчно опит вече като парламентарист,а и като омбусман
05.04.2021 13:45
asenlichev написа:
Предлагам за Премиер на България Ренета Инджова!
б.а. има и пророчество: Ванга: Руса жена ке помогне на България

цитирай
6. hloris - ....
05.04.2021 13:48
Според мен трябва да се даде шанс на Слави Трифонов сам да състави правителство.
Те и без това заявиха,че нямат да се коалират с никоя друга партия.
Не ги е страх да поемат и да носят съответната отговорност.
Но въпросът е дали Бойко в ще му даде шанс в случая...по-скоро би влязъл в съюз и със самия дявол.
цитирай
7. krumbelosvet - Прехвалената Полша
05.04.2021 13:52
Прехвалена защото е животински русофобска, според самия Лех Валенса е загубила в прехода ПОЛОВИНАТА СИ ИКОНОМИКА. Да, Т О В А направи "кръглата маса" и изнасиленият сейм. Но поляците са щастливи, защото Русия е зле и могат да се бият в Украина срещу Русия. Но и те влизат в оная част на света, заедно с Русия и НАС, на която част е ЗАБРАНЕНО от САЩ да се развива. Т.е., осъдени са на ИЗЧЕЗВАНЕ! След като послужат за изпълнение мечтата на глобалистите - славяни да изтощават и избиват славяни.
цитирай
8. kirk - Няма условия, обстановка...
05.04.2021 23:05
Няма условия, обстановка... за нова кръгла маса, наборе! Аз бях един от онези, които 90-та г. седнаха на такава една маса. После разбрах, че всички са били ченгета, а мен са ме одобрили, защото баща ми беше висш партиен лидер! А аз - врл седесар! На тези маси никога не се решава нищо!!! Това е утопичен социализъм. В Полша най-хубавото е, че при колективизацията компенсирали шляхтата с пари, все с нещо!!! По-скоро приемам предложеното от Ер-Доган за рестарт на държавата, но не ми е ясно как ще го направят! Не очаквам нищо хубаво от "белите цигани" и очаквам Ванката да стане шеф на Парламента.
цитирай
9. bosia - до коментаторите
06.04.2021 08:46
Ако имате друг начин за качествен нов модел-кажете го.
Не разбирате ли, че този модел е изчерпан и не може да доведе до друг резултат, който и да дойде на власт.
Със стари курви нов бардак не се прави, но не се прави и с нови курви, защото правилата в бардака са старите.
Вие искате да стигнете до Марс с дизелова ракета!
цитирай
10. kirk - Ами, нали го казах
07.04.2021 04:56
Ами, нали го казах - рестарт на държавата, в смисъл по първата й конституция след освобождението. Макар че е инициатива на ДПс, всички национални малцинства и донационалните също застават зад тях, защото век и половина доказахте, че имате за цел да ни уморите от... обичта си!!! То не бяха спасени евреи, то не бяха арменците, па за гръците да не говорим, а сега 20 годин цицате европа за циганите, направиха някои мушерета милиардери! А Парламента призна наличието само на още едно национално културно-историческо наследство на терторията на страната - турското!!! Е, как да не ви благодарим, бе, направо ми късате сърцето! Вчера ме забаниха, защото писах за едно умряло куче - китаевед, доносник, кагебист и кадесар. Къде ми е масичката???
цитирай
11. kolevdobri - Перманентна пряка демокрация. Пряк избор на всички важни длъжности.
19.04.2021 10:36
bosia написа:
Ако имате друг начин за качествен нов модел-кажете го.
Не разбирате ли, че този модел е изчерпан и не може да доведе до друг резултат, който и да дойде на власт.
Със стари курви нов бардак не се прави, но не се прави и с нови курви, защото правилата в бардака са старите.
Вие искате да стигнете до Марс с дизелова ракета!

Безплатна изборна кампания от сайта на ЦИК, за всеки одобрен кандидат. Право на избирателя да избира и да уволнява на всеки 6 месеца.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11738470
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031