Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2021 01:08 - БИВШИЯТ ШЕФ НА РОСНЕФТ - СЕРГЕЙ БОГДАНЧИКОВ СЪДИ ШВЕЙЦАРСКАТА ЧАСТНА БАНКА - ЕДМОНД ДЕ РОТШИЛД, ЧЕ Е УЧАСТВАЛА В СХЕМА ЗА ОТКАТ, КОЯТО ОТНЕЛА ПОВЕЧЕ ОТ 100 МИЛИ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 321 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageИзвестен руски бизнесмен обвини Едмонд де Ротшилд , швейцарската частна банка, че е участвал в схема за откат, която отнема милиони долари от инвестиционния му фонд и в крайна сметка му струва повече от 100 милиона долара.

Искът е заведен от Сергей Богданчиков, бивш шеф на Роснефт, руската петролна компания. Г-н Богданчиков твърди, че старши изпълнителен директор на Ротшилд, в тесни връзки с баронеса Ариана де Ротшилд, председател на банката, е направил заговор с източноевропейци, живеещи в Бруклин, Ню Йорк, за да го измами.

По делото, заведено в щата Ню Йорк късно в сряда, се търсят обезщетения за над 100 милиона долара. Той също така твърди, че предполагаемата схема е била осъществена със съдействието на Mossack Fonseca, вече несъществуващата адвокатска кантора, чиято работа по създаването на тайни офшорни компании беше разкрита с пускането на Panama Papers.

„Ротшилд, едно от най-рядко срещаните имена в цялото западно банкиране, стана измамник - в Ню Йорк“, каза Тибор Наги, адвокат, представляващ г-н Богданчиков, обвинявайки фирмата, че използва „фиктивни брокери и сенчести инвестиционни мениджъри“, за да присвои пари от негов клиент.

Едмонд де Ротшилд отказа коментар.

Преди това г-н Богданчиков съди банката в Люксембург и Швейцария, но едва наскоро научи за предполагаемото участие на нюйоркските партии, проправяйки пътя за иск в САЩ.

Г-н Богданчиков беше назначен за президент на "Роснефт", руската петролна група, през 1998 г. и спомогна за нейното стабилизиране след бурната постсъветска епоха. По-късно той беше избутан встрани след Игор Сечин , близък съюзник на президента Владимир Путин, пое контрола над Роснефт.

В жалбата се казва, че Карло Теус, бивш старши изпълнителен директор на Ротшилд, се продава на г-н Богданчиков като близък довереник на баронесата - нейните „очи и уши“ в банката - докато той се стреми да спечели доверието му. Г-н Thewes дори покани руснака - инженер, който уж беше наивен по отношение на инвестициите - в богатия дворец на баронесата Шато дьо Ротшилд в покрайнините на Женева.

„По този начин измамата започна с проста илюзия: използвайте 250-годишния блясък на името на Ротшилд, за да вдъхнете доверие - и след това злоупотребете с това доверие чрез схема за откат“, се казва в делото.

От 2001 г. г-н Богданчиков повери повече от 150 милиона долара на Ротшилд чрез превозно средство на име Fortinvest. Той нарежда на г-н Thewes да инвестира парите консервативно, според съдебния процес.

Вместо това, се казва в жалбата, г-н Thewes намира посредници в Ню Йорк, които начисляват завишени такси за обработка на средствата на Fortinvest. След това някои от тези такси бяха върнати обратно на него и Ротшилд.

Един от предполагаемите посредници беше Fontanelle Capital, управляван от Владимир Облонски и съпругата му Олга от офис в Бруклин.

Според жалбата Фонтанел насочва част от парите от Фортинвест към друга нюйоркска инвестиционна фирма OIM, управлявана от човек на име Михаил Филимонов. В крайна сметка тя загуби 10 милиона долара от парите на г-н Богданчиков след закупуване на конвертируеми облигации, емитирани от измамна индийска сателитна компания.

Облонски и г-н Филимонов не отвърнаха на обаждания, търсещи коментар.

Според жалбата г-н Богданчиков не е научил за предполагаемата измама до 2016 г., тъй като Ротшилд поддържа два комплекта книги, за да прикрие загубите си. Според исковата молба банката е назначила Mossack Fonseca да създаде фиктивни компании, които й позволяват да прокарва транзакции на Fortinvest без негово знание.

В допълнение към милионите долари, похарчени за прекомерни такси, г-н Богданчиков твърди, че е загубил 86 млн. Долара от безразсъдни инвестиции, за които не е знаел. В жалбата се твърди, че г-н Thewes, напуснал Ротшилд през 2016 г., и Fontanelle умишлено са търсили инвестиционни мениджъри не въз основа на техните умения или опит, а на тяхната готовност да участват в схемата за откат.

- https://www.wealthbriefing.com/html/article.php?id=189030#.YHhEVxj7ydM

Но иначе има противопоставяне между Запада и Изтока, а те участват в едни и същи схеми! Моята прогноза е, че този комуняга Сергей Богданчиков ще умре много скоро, я от инфаркт, я от рак, никой, който се е противопоставял на Ротшилдови не е оставял жив. image



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 915700
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930