Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2021 01:08 - НАТАНИЕЛ РОТШИЛД - ЧОВЕКЪТ, КОЙТО МОЖЕ ДА СТАНЕ НАЙ-БОГАТИЯТ РОТШИЛД
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 1107 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage9 март 2007 г.

Щастливи или нещастни, всяко семейно поколение често прилича на друго и това е особено вярно, когато става въпрос за Ротшилдови.

Повече от 200 години след като Майер Амшел Ротшилд основава семейната династия, която предлага разумни съвети и инвестиционна мъдрост на крале, кралици, императори и индустриални титани, неговият 35-годишен пряк потомък, Натаниел, се е превърнал в цар сам по себе си и инвеститор, който според някои може да стане най-богатият Ротшилд от всички.

След пет кратки години човекът, който ще бъде петият барон Ротшилд, е близо да стане милиардер чрез мрежата от инвестиции на частни капиталови инвестиции в Украйна, Източна Европа и най-важното, неговият дял от партньорството в Atticus Capital, бързо нарастващите 14 милиарда долара хедж фонд.

Изкачването на г-н Ротшилд е ярка илюстрация на това как все още блестящият, макар и донякъде избледнял, престиж и богатство на най-етажното банково семейство в Европа е оживен от смели залози в инвестиционните инструменти за нови пари от тази епоха.

Подобно на своите предци, той предпочита неговото влияние да остане невиждано.

Г-н Ротшилд е главен съветник на Олег Дерипаска, един от най-богатите олигарси в Русия и собственик на алуминиевия гигант Rusal, който наскоро се сля с две други компании, за да създаде най-голямата алуминиева компания в света. Г-н Ротшилд не получи публичен кредит, въпреки че изигра решаваща роля за сключването на сделката.

И като истински Ротшилд той има вкус към добрия живот: като запален скиор, основната му резиденция е в Клостерс, Швейцария и той използва своя самолет „Гълфстрийм“ за совалка между другите си домове в Париж, Москва, Лондон, Ню Йорк и Гърция.

Но той също е човек на противоречията: излиза със супермодели и актриси, седи в консултативен съвет на института Брукингс, изследователска организация във Вашингтон, и обслужва гостите си с най-добрите вина от лозята на Ротшилд, които самият той няма да пие.

Той изповядва, че има склонност към неприкосновеност на личния живот и няма да бъде интервюиран за тази статия, но все пак позволи буйно реновираната си градска къща в Гринуич Вилидж да бъде включена в списание Men"s Vogue. Въпреки репутацията му на най-общителен мъж и все по-публичния характер на живота и кариерата му, той се сблъсква с притиснат, сдържан мъж в малкото публични снимки на него - сякаш се избягва от известността си.

Тежестта да бъдеш Ротшилд може да бъде тежка. През 1996 г. един от братовчедите на г-н Ротшилд, Амшел, след като бе помолен да заеме ръководна длъжност в семейната банка в Лондон, се обеси в баня на хотел на 41-годишна възраст.

Четири години по-късно Рафаел де Ротшилд, също братовчед, умира на тротоар в Манхатън на 23-годишна възраст от предозиране на хероин.

В началото на 90-те години някои мислеха, че г-н Ротшилд също може да се изкриви под тежестта на фамилното име. Той изглеждаше като безцелен плейбой на обществото с вкус към отпуснатия, безспорен начин на живот, толкова често прегърнат от синовете и дъщерите на богатите семейства в Европа.

„Това е историята на принц Хал, който се превръща в Хенри IV“, каза Чарлз Г. Филипс, който ръководеше г-н Ротшилд по времето, когато беше в инвестиционната компания Gleacher & Company. „Той е един от малкото синове на велики мъже, който е подобрил семейния статут и е създал собствено богатство.“

Семейното наследство първоначално беше плашещо за г-н Ротшилд, чийто предшественик Нейтън Майер Ротшилд помогна за финансирането на победата на Великобритания във Ватерло и чийто баща Джейкъб се отдели от семейната банка през 1980 г., за да започне собствената си успешна кариера като инвеститор.

Толкова много, че докато не започна работа като 25-годишен инвестиционен анализатор в Gleacher през 1995 г., г-н Ротшилд изобщо го избягва.

Той беше животът на купоните в Ню Йорк, Париж и Лондон, а през 1995 г. той избяга в Доминиканската република с Анабел Нийлсън, свободолюбива лондонска социалистка с репутация на танци на трапезни маси на високите си токчета.

През 1995 г., когато г-н Ротшилд се появи на работа в Gleacher, той все още се опитваше да намери своя път. Той е наскоро завършил Оксфорд , където е бил член на ексклузивния клуб Bullingdon, прословуто питейно общество, известно с ритуала си да разрушава обзавеждането на ресторанта след пищни вечери.

Със своята изтъркана рокля, ограничен финансов опит и енергичен социален живот, той не е направил много първо впечатление, според Ерик Гричър, председател и основател на банката, който е близък приятел на Джейкъб Ротшилд, известен като лорд Ротшилд.

"Той беше някакъв бачкане", каза г-н Gleacher. „Предположих, че има няколко големи ботуши за пълнене.“

Докато се захващаше с усилията на стажантската инвестиционна банка, г-н Ротшилд държеше очите си отворени за възможност, по-съобразена с нарастващата му амбиция. През пролетта на 1995 г. той откри точно това, когато напусна офисите на Gleacher в Мидтаун Манхатън, за да изпуши бърза цигара на няколко етажа по-горе.

Издувайки се в преддверието, той се натъкна на Тимоти Р. Баракет, тогава 29-годишен инвеститор, който се опитваше да набере средства за Atticus, новия му хедж фонд. Разбрал, че г-н Баракет създава фонд, той поиска работа. Господин Баракет го отказа.

Но двамата мъже останаха във връзка и през есента на 1996 г. г-н Баракет взе г-н Ротшилд като партньор на малцинството в зараждащия се фонд, тогава активи в размер на 90 милиона долара, и му даде титлата директор на развитието на бизнеса с мандат да използва значителните си връзки и семейни връзки за нов капитал.

Господин Ротшилд се възползва от новата възможност с нова сила. Той спря да пие, постигна споразумение за развод и посвети енергията си за популяризиране на инвестиционните таланти на г-н Баракет.

Изключителното представяне на фонда - от самото му създаване нараства средно с 30 процента годишно - направи работата на г-н Ротшилд лесна. И все пак някои ранни инвеститори като Питър Мънк, основателят и председател на Barrick Gold, в началото бяха скептични.

През 2001 г. той се съгласи да се срещне с г-н Ротшилд по молба на бащата на г-н Ротшилд, дългогодишен приятел.

„Той не носеше ореола на бъдещето на семейството“, спомня си г-н Мунк за кратката им среща във фоайето на хотел „Кларидж“, хотел в Лондон. „Исках да се отърва от момчето.“

Когато г-н Ротшилд каза, че е съдружник в хедж фонд, г-н Мънк се усъмни, приемайки, че фондът е само семеен хедж фонд.

"Той беше възмутен", спомня си г-н Мунк. „„ Семейството ми не вложи и един цент “, каза той.“

Г-н Мън щял да стане инвеститор и то щастлив. Сега г-н Ротшилд е член на консултативния съвет на Barrick и е инвеститор заедно с г-н Munk в TriGranit Development Corporation , компания за недвижими имоти, която инвестира в Унгария и Източна Европа и която може да стане публична тази година, което представлява поредната голяма печалба.

"Това дете е специално", каза той. „Това е времето, когато те управляваха света.“

С комбинацията си от любезност на Стария свят, благодарност за бързите времена и грубата сила на натрупващото се богатство, г-н Ротшилд стана приятел и съветник на много хора - включително руски милиардери, индийски стоманени магнати и дълъг списък от хора, които са помогнали по време на изкачването му.

„Буквално ще си взема BlackBerry от него в Сибир и ще ме попита как се справям“, каза Глен Дубин от Highbridge Capital, който беше ранен инвеститор в Atticus.

До голяма степен източникът на подновеното богатство и влияние на г-н Ротшилд е свързан с експлозивния растеж на Атикус, където през последните три години активите са нараснали до 14 млрд. Долара от 2 млрд. Долара. (Миналата година фондът е нараснал с 50 процента преди таксите, удивителна възвръщаемост предвид значителния му размер.) През 2005 г. на г-н Ротшилд бяха изплатени 80 милиона долара компенсация и той направи повече от тази миналата година, според хора, които знаят за заплащането му уговорка в Atticus.

Сега съпредседател, той отделя по-малко време за набиране на средства за фонда, който в по-голямата си част е затворен за нови инвеститори. Но влиянието му при отварянето на врати за г-н Баракет, особено в Европа, беше значително. Неговите връзки в Оксфорд му бяха полезни, когато той издигна Дейвид Сладжър, също възпитаник на Оксфорд, далеч от бюрото за арбитраж на Goldman Sachs в Лондон. Сега г-н Slager е най-добрият инвестиционен заместник на г-н Barakett и заместник-председател на фонда.

Г-н Баракет и г-н Ротшилд остават близки и говорят всеки ден.

„Той е имал невероятна еволюция и го е направил сам“, каза г-н Баракет. „Не става въпрос за семейни връзки. Той има способност да идентифицира талантливи хора и интересни инвестиции."(Пълни глупости! Ако се беше родил в обикновено робско семейство, щеше стане милиалдер само в сънищата си)

Във всички отношения отношенията му с баща му са сложни. Той е в борда на RIT Capital Partners, инвестиционното доверие на лорд Ротшилд, и никога не е бил срамежлив да използва фамилията, за да отвори врати. И все пак хората, които го познават, казват, че той е погълнат от яростна амбиция да отговаря на, ако не и да надмине репутацията и делата на баща си.

„Да бъде син на Яков беше трудно за него“, каза г-н Дубин. "Но той е узрял и се чувства удобно със себе си."

Но въпреки че бързо спечеленото му богатство може да му достави удоволствие, ще са необходими повече от милиард долара, за да отговаря на по-широките социални и благотворителни отговорности, които попадат върху барон от Ротшилд.

„Семейството се постига по толкова много различни начини“, каза Джефри Т. Лийдс, инвеститор в частни капиталови инвестиции, който познава добре Ротшилдови. „Нат знае, че нямаше да изпълнява задълженията си, ако беше просто човек, натрупал голямо богатство.“

Сега инвестициите му се извършват чрез личната му търговска банка, наречена JNR, субект, който се контролира единствено от него, въпреки инициалите, които означават Якоб и Натаниел Ротшилд.

Чрез JNR, базирана в Лондон и управлявана от малък екип от инвестиционни банкери, г-н Ротшилд направи най-новите си инвестиции, търсейки петрол в Украйна и купувайки дял в Diligence, корпоративна разузнавателна фирма.

„Има много сила зад него и като всички Ротшилдове те използват силата си по усмотрение“, каза Гай Вайзер-Прат, който е инвестирал с г-н Ротшилд. "Очаквам той да поддържа семейната традиция."

- https://www.nytimes.com/2007/03/09/business/09rothschild.html

Препоръчвам ви да следите изявите на дегенератчето Натаниел Ротшид, а не някакви си политически проститутки, защото Ротшилдови, а лично той са нашите господари и собственици, това е истината независимо дали ви харесва или не. image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 903130
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031