Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2021 00:04 - ЯКОБ РОТШИЛД - ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА ГОИТЕ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 1077 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageПреди четири десетилетия Якоб Ротшилд направи нещо лудо. След разпадане на семейство, той загърби богатствата на най-голямата европейска банкова династия, за да преследва собствените си интереси.

Днес, когато той планира да се пенсионира, създаденият от него бизнес с марката бележи най-новия етап в личното богатство на банков клан, който се простира из Франция, Швейцария и Великобритания.

Ротшилд и директен семейството му са най-големите акционери на RIT Capital Partners АД, инвестиционният превозното средство, чийто състав се завърна 7,4% през тази година до четвъртък, повишаване на личната си богатство на повече от $ 1 милиард, според милиардерите Индексът Bloomberg .

83-годишният Ротшилд обяви миналия месец, че се оттегля през септември като председател на RIT, като ограничава кариера от шест десетилетия на предните линии на финансовите пазари.

На годишното общо събрание на RIT за 2019 г. в Лондон Ротшилд заяви, че той и семейството му ще останат значителни акционери, премахвайки заплахата от обща продажба, която може да навреди на цената на акциите на фирмата. Плановете за наследяване съществуват от няколко години и Ротшилд ще остане непряко ангажиран с RIT.

„Това променя охраната, но не променя философията на RIT“, казва Чарлз Кейд, анализатор в Numis Corp. „Исторически погледнато, при семейните превозни средства имаше голяма пропаст, когато водещ инвеститор се пенсионира, но тук имаше много усилия да се предотврати това. "
Ротшилд отказа да коментира тази история.
Наполеонови войни
Банковата династия произхожда от Майер Амшел Ротшилд, търговец на редки монети, роден през 1744 г., който съветва германските аристократи относно техните финанси. Той изпраща петимата си синове в големите европейски градове, за да правят бизнес с правителства, обвързани с пари, а Нейтън Майер Ротшилд е първият, който се подвизава в чужбина, когато пристига на английските брегове в края на 18 век.

Нейтън основава съименната си банка през 1810 г. и придобива известност за финансиране на военните операции на Великобритания в наполеоновите войни. Около 150 години по-късно Якоб се сблъсква с опозиция в усилията си да разшири услугите на банката от баща си Виктор и братовчед си Евелин, които поемат Виктор като председател на NM Rothschild & Sons Ltd. през 1976 г. Тези разногласия помогнаха да се стимулира излизането на Якоб Ротшилд .

„Запазването на семейния контрол има предимство пред разширяването“, казва британският историк Найл Фъргюсън във втория си том за клана Ротшилд. „Това беше сериозен разрив в английския клон на семейството.“

Свързвайки контрола, NM Rothschild & Sons се сляха преди седем години с базираната в Париж банка зад френския клон на семейството. Междувременно швейцарският клон на клана зад Edmond de Rothschild Suisse SA има за цел да вземе базираната в Женева частна банка като част от план за разширяване.

За първи път известен като Rothschild Investment Trust, RIT прие абревиатурата си след излизането на Якоб от бизнеса в Обединеното кралство. И все пак пропускането на името на Ротшилд не е попречило на представянето му. След дебюта си на Лондонската фондова борса през 1988 г. вследствие на дерегулацията на финансовите пазари на града, инвестиционното доверие нарасна с над 1500%, засенчвайки пазарната стойност както на швейцарската, така и на френската банка Rothschild.

„В редица класове активи и пазарни цикли няма много хора, които са доставяли подобни доходности за същия период“, каза Кейд за Якоб Ротшилд. „Той наистина се вглежда в детайлите. Ако му предлагате предложение, което аз направих, сериозно трябва да знаете нещата си. "

"Това е по-скоро костенурка, отколкото заек", каза Лейт Халаф, старши анализатор в британския борсов посредник Hargreaves Lansdown Plc, който държи 8,6% дял в RIT. „Това е добър избор за по-консервативно портфолио или може да се използва за формиране на основата на дългосрочно портфолио.“

Репутацията на Якоб Ротшилд също е мощна сила за инвеститорите. Образование в колежа Итън и Оксфордския университет, той става партньор в NM Rothschild & Sons четири години след като се присъединява към семейната банка и ръководи нейния корпоративно-финансов отдел. Заедно с RIT, той е съосновател на FTSE 100 мениджър на активи Сейнт Джеймс Плейс АД и е част от трио, което обединява сили преди три десетилетия в прекъснат 21 милиарда долара враждебно поглъщане на British American Tobacco Plc.

„RIT е синоним на лорд Ротшилд“, каза Алън Брайърли, анализатор в Canaccord Genuity Group Inc., „Това дава изложение на инвеститорите на почти несравнима мрежа от контакти. Това е много мощна марка. "

Дори с поне 1 милиард долара на свое име, Якоб далеч не е най-богатият член на клана. Само в рамките на британския клон Натан е изградил състояние, което днес ще струва повече от 10 милиарда лири (13 милиарда долара), според „ Най-богатият от богатите “ на Филип Бересфорд и Уилям Д. Рубинщайн.

Залогът от RIT, от който Якоб и семейството му се възползват, съперничи на основното притежание на клана Ротшилд в размер на 840 милиона долара във френската им банка. 87-годишната Евелин де Ротшилд продаде акциите си в холдинга за банковите активи на семейството през 2007 г. за около 200 милиона евро (223 милиона долара).

Част от богатството на Якоб Ротшилд произтича от наследството, което той получи след смъртта през 1988 г. на далечната му братовчедка Дороти. Тогава на стойност 76 милиона паунда, тя е част от най-голямото завещание на Великобритания по това време, според статия от политическото списание Spectator от 1990 г. Това също му дава отговорност да управлява имението Уадесдон, селска къща от 19-ти век, построена от един от многобройните му богати предци - барон Фердинанд, за да покаже своята колекция от произведения на изкуството.

Якоб Ротшилд ръководи имението чрез благотворителна организация, чиито активи са 655 милиона паунда в края на февруари 2018 г. Тези активи, включително дял от почти 10% в RIT, са изключени от изчислението на Bloomberg за неговото лично богатство. Залогът на семейството, държан извън тръста, му се приписва, за да отразява статута му на основател.

62-годишният Джеймс Лий-Пембъртън ще стане председател на RIT, когато Ротшилд се оттегли. Синът на бивш губернатор на Банката на Англия, Лий-Пембъртън, сега притежава същото звание в звеното на Министерството на финансите на Обединеното кралство, създадено през 2008 г., за да управлява дяловете, взети в болни британски банки след глобалната финансова катастрофа.

RIT провежда следващото си общо събрание през април 2020 г., месецът на 84-ия рожден ден на Яков, когато той ще се присъедини към колеги инвеститори в публиката. С дъщеря Хана - най-възрастното от четирите му деца - в борда на RIT през последните шест години, тази издънка на къщата на Ротшилд ще добави още богатства към банковия клан и другите му акционери.

"Влиянието му ще продължи да съществува, след като се оттегли", каза Брайърли. „RIT се превърна в основен холдинг за много инвеститори, които се чувстват много комфортно с него. Той е построил невероятно инвестиционно средство."

- https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-05-10/a-rothschild-broke-from-dynasty-and-still-became-fabulously-rich

Семейство Ротшилд е най-богатото семейство в света, това че ги няма в класациите на Forbes не бива да ви заблуждава, тези класации се правят от слуги на Ротшилдови, хора като Бил Гейтс могат само да чистят именията на Ротшилдови, истинската власт е тайната власт. Препоръчвам ви да следите изкъсо изявите на Якоб Ротшилд, защото той е един от нашите господари и собственици. image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 899164
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031