Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2021 02:02 - МИХАИЛ ХОДРОКОВСКИ - ЕДИН ОТ МНОГОТО СЛУГИ НА РОТШИЛДОВИ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 472 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageОбаче Ходорковски е евреин и то комунист. И по двете линии не признава Христа. Пък и глупостта е непобедима. Миша Борисович е смятал, че не стъпва по земята. Навярно се е усещал в състояние на левитация и е пропуснал да забележи и проумее, кой
всъщност постави в главното кремълско кресло неизвестния и невзрачен офицер от КГБ, ленинградчанина Владимир Путин. Високият ранг на Ходорковски не само в Ленинския комсомол, но в КПСС, както и небивалият успех във все още незряла възраст, навярно са го главозамаяли. Бидейки едва ли не вътре в семейството на Борис Елцин, е пропуснал да види как ръката на Джейкъб дьо Ротшилд дърпа конците зад фасадата на Спаската кула. И без някой да усети, поставя на водещото място в
огромната и богата на природни ресурси държава своята марионетка - Владимир Владимирович. Все пак
по майка той е Шеломович, На 17-годишна възраст комсомолецът Путин предприема първото си задгранично пътуване... Израел. Дядо му е
бил повар готвач - на Тяхната -
собствена издънка Йосиф Давидович Джугашвили, на
Надежда Константинова Фишберг - Крупска, на Никита
Сергеевич Хрушчов. Та нали два от трите официални брака на видният предател
и нагаждач от Украйна, товарищ Никита, са с еврейки - Есфира Наумовна Етингер и
Роза Трейвас. Само слепец или дурак не би се замислил
поне... Но suum
cuique - всекиму заслуженото Древните са знаели "Crescente pecuniae,
crescit avaritia" когато расте богатството, расте и алчността"
Поради проявена неблагодарност и неблагоразумие се наложи
самозабравилият се в своята алчност евреин, да бъде наказан от неговите истински господари. Ето как, заради
стореното, но и за
назидание на
други мераклии, Михаил Борисович Ходорковски прекара
десет лета
зад решетките.

- Георги Ифандиев

Ротшилд е новата сила зад ЮКОС

Саймън Бел в Москва, Лусинда Кемени и Андрю Портър

Неделя, 02 ноември 2003 г., 12:00 ч . GMT ,The Sunday Times

Sunday Times може да идентифицира лорд (Джейкъб) Ротшилд като тайния притежател на големия дял в ЮКОС, който преди това беше контролиран от Михаил Ходорковски, председател на петролната компания.

Ходорковски, считан за най-богатия човек в Русия, беше арестуван миналата седмица от руските прокурори по обвинения в измами и укриване на данъци. Затварянето му е довело до споразумение на довереник, което той сключи с Ротшилд преди няколко месеца.


- https://www.thetimes.co.uk/article/rothschild-is-the-new-power-behind-yukos-9wtmr3d90nz

Ротшилд се нареди да поеме Юкос

От 

Джеймс Роситър

Вечерен стандарт

15 юли 2003 г.

Американският магнат Михаил Ходорковски, под заплаха от арест в резултат на разширяване на разследването във водещия петролен капитал на страната ЮКОС, посочи лорд (Джейкъб) Ротшилд като възможен наследник начело на компанията.

Разследванията за измами и данъци биха могли да привлекат транш от топ мениджъри на ЮКОС и при тези обстоятелства групата ще се обърне към лондонския банкер, каза представител на компанията пред руския вестник "Комерсант"

66-годишният лорд Ротшилд има множество известни международни корпоративни, политически и банкови контакти в съответствие с позицията си на член на влиятелната банкова династия Ротшилд.

Очевидният наследник на Ходорковски ще бъде главният финансист на групата Платон Лебедев, но той е в затвора и е обвинен в измами.

Докато отказваше да коментира каквато и да е потенциална роля за него в ЮКОС, лорд Ротшилд защити петролния барон. „Ходорковски е прогресивен бизнесмен, отдаден на Русия“, заяви неговият офис. Говорителят каза, че лорд Ротшилд няма бизнес отношения с Menatep, компания от Ходорковски, която притежава 61% от Yukos.

Лорд Ротшилд все още оглавява J Rothschild Capital Management, бизнесът за управление на фондове, който той създаде преди близо 20 години. Този бизнес вече е част от по-голямата група за управление на богатството на St James"s Place с председател сър Марк Уайнбърг, дългогодишен приятел и бизнес сътрудник.

Той е съосновател и на бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър от финансираната от Юкос фондация „Отворена Русия“ на Ходорковски, създадена през декември 2001 г. за развитие на отношенията между Русия и Запада. През март миналата година Ходорковски назначи бившия британски външен министър лорд (Дейвид) Оуен за председател на Yukos International UK в Лондон.

Лорд Ротшилд се раздели с братовчед си сър Евелин де Ротшилд, председател на английската инвестиционна банка NM Rothschild, за да създаде собствена инвестиционна банка J Rothschild Assurance през 80-те години. Все още го управлява от мазето на къща в Сейнт Джеймс.

Бързо се прослави, обединявайки сили с покойния сър Джеймс Голдсмит и австралийския Кери Пакър за нападение над BAT Industries чрез Anglo Leasing, едно от редица холдинги във компании за финансови услуги.

Последната му громка кампания за поглъщане беше неуспешен опит да вземе частната група за текстил Coats Viyella преди три години.

Разследването на ЮКОС се следи отблизо във Вашингтон, който работи усилено за развитието на енергийни отношения с Русия.

- https://www.standard.co.uk/hp/front/rothschild-lined-to-take-over-at-yukos-6971290.html?amp image



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 912260
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930