Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2021 11:13 - "Сгънатият от години пръст се раздвижи и изправи!" Случаи в манастира
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 571 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 22.09.2021 11:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В манастира идват да помогнат и поработят всякакви хора, вкл. и невярващи, и скитници, и бивши затворници, току що освободени от затвора. Идват, понеже често пъти няма къде другаде да отидат. Понеже в манастира ще поработят, но и ще ги нахранят и ще има къде да преспят. 

Неотдавна се появи един такъв работяга. Навън лято, топло, той с къси ръкави, а целите му ръце в татуировки. Излязъл от затвора, некръстен, невярващ. Живял без Бога... 

На територията на нашия манастир са килията и гроба на схимонахиня Сепфора, известна монахиня - старица, която тук изкарала последната година от земния си живот. Тя била прозорлива. И докато била жива, и след смъртта й, по нейните молитви стават много чудесни изцеления, и получават духовна помощ страдащите и скърбящите. 

И веднъж този работник се оказал в килията на матушката. Помазали го с олио от горящото пред иконите кандило. Той доста неохотно се съгласил. Защо ми е пък това? Но еот, начертали му кръст на челото, с олиото. А след минуткат той вика: 
– Какво ми направихте вие?! Цялата ми ръка гори! – и си показва ръката.  – Защо ръката?! Ние челото ти помазахме!  – Казвам ви, че ръката ми гори като в огън, и силно пари! 

А на него всъщност, някога при сбиване му скъсали сухожилието на кутрето, на ръката, и пръсът вече никога не се изправил, и постоянно сгънат. А после и почти изсъхнал. Уж само някакво пръстче, но и цялата му ръка вече нямала сила. Нито може да повдигне нещо по-тежко, нито да раздвижи добре китката си… 

И ето тази му ръка, сега започна да гори. Гледа я той, а пръстчето полека започва да се двъжи, и сгърченото от години кутре се раздвижи, и се изправи! 
А досегашният затворник тича из целия манастир. Представете си, виделия какво ли не, суров мъж, тича като дете, показва на всички кутрето си и едва ли не плаче! 

После той веднага се кръсти. 

Ето как за миг човек се обръща към Бога! А защо Господ му е оказал тази милост, кой знае? Може би, някой от близките му: мамйка или баба, много се е молила за него… 

Матушка Сепфора го съжалила, и по молитвите й, той не само се изцелил, но и се кръстил, и всичките си грехове оставил в миналото… Може би матйка Сепфора е прозряла, че в душата му има нещо добро… Но ние можем само да гадаем, а чудото стана за миг! 

По Молитвите на Светите наши отци, Господи Иисусе Христе, Боже наш, помилуй ни!

https://3rm.info/publications/81821-skrjuchennyj-mizinec-zadvigalsja-i-rasprjamilsja-iz-monastyrskih-rasskazov.html

Превод, Григор Симов



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28317961
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031