Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2021 01:34 - ЕС Е НОВИЯТ СССР
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 197 Коментари: 0 Гласове:
1



 imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageЕвропа създава нова религия. За СССР тя беше комунизмът, за Европа е европеанизмът. Никакви други вярващи не се допускат."

- Вацлав Клаус - бивш президент на Чехословакия, агент на комунистическите секретни служби, изпратен да учи на Запад, обявен за... „Десен“.

,,Професор Пери Андерсън е предостатъчно осведомен. На 78-годишна възраст – и смел. Той изследва и преподава съвременна интелектуална история. Специалност, която не е позната тук. Това е историография на основните идеи и мислители от древността до наши дни. Но Андерсън е най-добре запознат с т. нар. нова левица в Европа. Понеже е бил част от нея. Сред множеството негови книги се откроява монография с „оригиналното“ заглавие „Новият световен ред“. В нея авторът си спомня за едно постоянно пропускано творение – манифеста, съставен през 1941 г. от Алтиеро Спинели и Ернесто Роси.
Спинели бил изключен от Италианската комунистическа партия, понеже през 1938 година разкритикувал сталинската чистка – процесите срещу високопоставени болшевики и военни в СССР. А Роси предвождал движението „Справедливост и свобода“.
Още през двайсетте години Мусолини хвърлил двамата зад решетките на затвора, намиращ се на остров Вентотене. Дали от скука, или по идейни подбуди, те създали документ, който представлявал нещо като програма на днешния Европейски съюз.
„Манифестът от Вентотене“ не предвиждал нищо ново. Просто възраждал идеята от средата на ХІХ век за Европейски съединени щати.
Тя възникнала още през периода, наречен Просвещение. Развили я енциклопедистите – до един масони и илюминати. Но през 1868 г. намерила въплъщение в издаваното от белгийския либерал Шарл Лемони списание “Les Йtats-Unis d’Europe” – „Европейски съединени щати“. След още шест лета редакторът издал собствен труд със същото заглавие. В него описвал характеристиките на федерална държава, наречена пак така – Европейски съединени щати.
„Манифестът от Вентотене“ бил продължение на тази книга. Според авторите му „в Европа, съставена от републики, трябва да има общи въоръжени сили, един върховен съд и общ пазар“.
Каква ирония! „Четиридесет години по-късно [след появата на манифеста] Алтиеро Спинели приключи своята кариера сред всестранно и пълно уважение, като член на Европейската комисия и на Европейския парламент, чието главно здание в Брюксел носи неговото име.“
Колко прав е Владимир Буковски! Евросъюзът си е чист комунистически проект. А неговите основни дейци, водещите му фигури, действат по болшевишки – грабят на поразия.
Та професор Андерсън не си поплюва. Той вади на показ невероятни по своите мащаби и наглост случаи на престъпна дейност. Като започва с „Хелмут Кол, управника на Германия в продължение на шестнадесет години, който прибра от незаконни дарители и натрупа в хлъзгави фондове, около два милиона Deutschmarks. Веднъж изложен, той отказа да назове имената на донорите от страх, че ще станат ясни услугите, които те са получили от него.
Отвъд река Рейн Жак Ширак, президент на Френската република беше обвиняван в злоупотреби с обществени средства, в използване на служебното положение и в конфликт на интереси. Но едва дванадесет години след като имунитетът му падна.
Никой от тях не беше наказан и не пострада. А това бяха двамата най-овластени политици в Европа през онази епоха. Оттогава даже бегъл поглед към такъв вид скандали е достатъчен, за да разсее всяка илюзия, че те са нещо необичайно. Обратното.
В Германия правителството на Герхард Шрьодер предостави на „Газпром“
държавни гаранции за заем от два милиарда евро за изграждането на балтийския тръбопровод. Това стана няколко седмици, след като той отстъпи длъжността канцлер и кацна на заплата в „Газпром“, която е по-голяма от онази, която получаваше за управлението на страната си.
След като той си замина, Ангела Меркел беше свидетелка как последователно двама опетнени президенти на републиката бяха принудени да подадат оставките си: Хорст Кьолер – бивш шеф на МВФ, задето разясняваше, че контингентът на Bundeswehr-а в Афганистан защитава германските търговски интереси; и Кристиян Вулф, екс-ръководител на християн-демократите в Долна Саксония, заради спорен кредит за ремонт на дома му, взет от негов приятел предприемач.
Двама водещи министри – единият на отбраната, другият на образованието, трябваше да си тръгнат, след като бяха лишени от техните докторски звания – важно основание за политическа кариера във Федералната република – поради интелектуални кражби. Когато вторият [всъщност министърка] – Анете Шаван, близка до Меркел (която изрази пълното си доверие в нея), все още не напускаше кабинета си, “Bild-Zeitung” отбеляза, че да имате министър на образованието, който е фалшифицирал своето изследване, е все едно да разполагате с финансов министър с тайна банкова сметка в Швейцария.“
Повтарям: статията е доста дълга. В нея са изброени десетки конкретни случаи на злоупотреби, кражби, подкупи… Всички имена, свързани с престъпленията, са посочени. Нищо не е спестено. Единствено… правосъдието над хайдуците отсъства!
Ще изредя нищожна част от дългия списък на европейски бандити, облечени във власт, аргументирано изложени на обществен показ от автора. Но в… маргинално издание. Както личи, и това е едно и също навсякъде…
Например френския социалистически министър на бюджета, пластичния хирург Жером Каузак – с укрити депозити в размер между 600 000 и 15 милиона евро в Швейцария и Сингапур! Никола Саркози – „десен“ президент на Франция, доказано получил 20 милиона долара от либийския диктатор Муамар Кадафи. Дали това не е една от причините за зверската разправа на „бунтовниците“ – всъщност на терористите, с него?
„Неговата министърка на финансите Кристин Лагард, която сега оглавява Международния валутен фонд, продължава да бъде следствена заради ролята й в предоставянето на „компенсации“ от 420 милиона евро на Бернар Тапи – добре познат мошеник със затворническо досие, по-късно – приятел на Саркози. Сходно равнодушие към престъпленията проявяват и двете [основни] партии. Франсоа Оланд, настоящият президент на Републиката, яхна седлото и заедно с любовницата си отиде на уговорената среща в апартамента на проститутка, която беше притежание на корсикански гангстер, убит в престрелка на острова миналата година.“
Кой от вас е наясно, защо невзрачното и пухкаво мъжле, което по напълно
необясними за мен причини е любимец на нежния пол – не разбирам жените – уж е французин, а носи фамилно име на съседна държава? Или по-добре – страна? Момчето е еврейче и то отявлен ционист. Освети го известният разследващ журналист Тиери Мейсан, който преди почти 13 години пръв разкри в книга измамата около атентатите на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк. Съжалявам за нескромността, но защо да крием истината. Моя милост беше втори и то с пространно проучване. Но… на български език.
Да продължим с изреждането на престъпниците, подбрани от Братството, за да му служат, докато ръководят Европа. Горе-долу по същото време във Великобритания Ребека Бруукс беше съветничка на екс-премиера Тони Блеър. В момента тя е изправена пред сериозна опасност да бъде вкарана в затвора по пет обвинения в криминален заговор. Ако помните, иде реч за аферата около Рупърт Мърдок и масовото подслушване на известни хора, вършено от журналисти в неговите печатни издания. В резултат от скандала най-старият таблоид – “News of the World”, беше закрит.
В Ирландия Бърти Ахърн, лидер на Fianna Fбil – Републиканската партия, е източил 400 000 евро във вид на непогасени задължения.
„Той си беше гласувал най-високата заплата в Европа – 310 000 евро годишно плюс екстри – повече и от тази на американския президент“.
„В Испания настоящият министър-председател Мариано Рахой, оглавяващ правителство на десницата, беше заловен с обагрени в червено длани да получава белязани банкноти във вид на подкупи за строителство и други далавери. Сумата надхвърляше четвърт милион евро за едно десетилетие…“
В Гърция Акис Цоксатцопулос – последователно министър на вътрешните работи, на отбраната и на развитието от Пасок – социалистите. Миналата есен го осъдиха на 20 години затвор за пране на пари…
Спирам до тук. Уж на шега, ама съвсем на истина, Питър Оуборн пише, че „Тони Блеър и Питър Менделсън биха се чувствали у дома си в Европейския съюз. Но защо почтени политици като Ед Милибанд и Ник Клег продължават с компромисите с тяхното сливане."

- Георги Ифандиев

,,Потискането на личността, контролът над нея, не е само миналото на разпадналия се СССР; това е бъдещето на западните общества." - Патрик Барио - военен доктор, специалист
по спешна медицина,
бивш полковник от френската армия.

,,Ще ми кажат: Вашето сравнение на Евросъюза със съветската система
е повърхностно, някак несериозно. В частност, Съветският съюз беше
репресивна тоталитарна държава. В нея имаше ГУЛаг! Да, засега в Европейския съюз няма ГУЛаг. Но вече създават структурите, които са способни да бъдат развити и превърнати в ГУЛаг. Например, по решение на Споразумението от Ница, започна създаването на т.нар. Европол. Европол-Европейска полиция, Европол. И какво ще върши този Европол? Той притежава невероятна власт! Той разполага с дипломатически имунитет. Можете ли да си представите полицай с дипломатически имунитет? Той може да ви направи, каквото пожелае. А вие не можете да му противостоите с нищо.

,,Съвсем не е случайно, че например, Европейският парламент ми напомня Върховния съвет [на СССР]. Той прилича на Върховния съвет, защото беше проектиран така. По същия начин, когато погледнете

Европейската комисия, тя прилича на Политбюро. Искам да кажа, че съвсем точно го дублира, с изключение на факта, че сега Комисията има 25 члена, а Политбюро имаше 13 или 15 члена. Извън това всичко останало е съвсем еднакво липса на отчетност
пред когото и да било и въобще без преки избори на членовете. Когато разгърнете тази ексцентрична разработка на Европейския съюз по съставянето на регулации с обем 80 000 страници,
все едно разглеждате госплана(съкращение от Государственный плановый комитет СССР - Държавен планов комитет на СССР). Ние имахме организация, която планираше всичко в икономиката до последното винтче и гайка, пет години предварително. Същото става сега в Европейския съюз.
Ако се вгледате в образците на корупцията в Европейския съюз, ще видите, че те са съвсем същите като съветските. Като започнете от върха към дъното вместо от дъното към върха."

- Владимир Буковски, съветски дисидент и писател, прекарва повече от 12 г. в съветски затвори, трудови лагери и изправителни психиатрии, използвани от съветския режим като специализирани затвори. image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 903360
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031