Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2021 08:41 - ПЪТЯТ КЪМ ФАШИЗМА: ПОСТЛАН С МАНДАТИ ЗА ВАКСИНИ И КОРПОРАТИВНИ СПОРАЗУМЕНИЯ
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 695 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.11.2021 08:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  ПЪТЯТ КЪМ ФАШИЗМА: ПОСТЛАН С МАНДАТИ ЗА ВАКСИНИ И КОРПОРАТИВНИ СПОРАЗУМЕНИЯ

17 ноември 2021 г

image       
  • Джон У. Уайтхед и Ниша Уайтхед, TRI

Waking Times

"Човек се ражда свободен, но навсякъде е в окови." — Жан-Жак Русо

Вървим бързо по пътя към фашизма.

Тази пандемия от COVID-19 ни прехвърли на висока скорост.

Тежкото споразумение между техно-корпоративната държава и правителството на САЩ относно мандатите за ваксини е просто най-новата проява на степента, до която фашистките сили работят, за да свалят нашата конституционна република и да анулират правата на индивида.

В началото на ноември 2021 г. администрацията на Байдън  тегли чертата си в пясъка за повече от 100 милиона американски работници : ваксинирайте се срещу COVID-19 (до 22 ноември за федералните работници и 4 януари за федералните изпълнители и компании с повече от 100 служители) или иначе.

Или иначе какво?

За много хора с искрени възражения срещу ваксината, въз основа на техните религиозни убеждения или други медицински или философски съображения,  неспазването на мандатите за ваксина на работното място ще означава загуба на работата им  и възможността да нямат обезщетения за безработица.

Едно проучване, проведено от Обществото за управление на човешките ресурси, изчисли, че  28% от заетите американци няма да получат ваксина срещу COVID,  дори ако това означава да загубят работата си.

Въпреки че OSHA (Администрацията по безопасност и здраве при работа) изисква служителите да получават заплащане за времето, необходимо за ваксиниране и възстановяване от всякакви странични ефекти, тези, които отказват да се ваксинират, но запазват работата си, ще трябва да тестват отрицателни за COVID ежеседмично и  може да се накара да поеме разходите за тези седмични тестове . На здравните работници  не се дава възможност за тестване : ваксината или нищо.

За да дадат допълнителна сила на извиването на ръцете на правителството, компаниите, които нарушават правилата на мандата на работното място, „ могат да бъдат глобени до 13 653 долара за нарушение за сериозни нарушения  и 10 пъти повече за умишлени или повтарящи се нарушения“.

С други думи, както пише Катрина Тринко за  USA Today , „правителството превръща работодателите – на които не се плаща от правителството и не работят за него – в  армия от служители на ваксините .

Знаете ли кой няма да понесе никаква вреда в резултат на тези мандати за ваксина? Корпоративната държава ( производители, дистрибутори и доставчици на здравни услуги ), на които беше дадена обща карта за „излизане от затвора“, за да ги изолира от отговорност за всякакви наранявания или смърт, причинени от ваксините.

Въпреки че този мандат за ваксина се представя като „целенасочен“ мандат, за разлика от национален мандат, който засяга цялото население, той на практика оставя тези, които искрено възразяват срещу ваксината COVID, с много малко възможности извън пълното съответствие или безработицата.

 

Това отдавна е престанало да бъде дебат за това как най-добре да се защити населението като цяло срещу неизвестна пандемия. По-скоро се превърна в масово натрапчиво, принудително и авторитарно посегателство върху правото на индивидуален суверенитет над живота, себе си и частната собственост.

Като такива, тези мандати на COVID-19 се превърнаха в новото бойно поле в борбата на правителството за телесната автономия и индивидуалния суверенитет.

 

Вече правните предизвикателства към тези мандати за ваксини се натрупват пред съда. Не след дълго  решенията на разделените окръжни съдилища  ще стигнат до Върховния съд на САЩ, който ще бъде помолен да реши дали тези мандати представляват превишаване на властта или естествено разширение на така наречените извънредни правомощия на правителството.

С всяко ново съдебно решение, което дава право на корпорациите и правителството да използват тежки тактики, за да постигнат съответствие с ваксините, с всеки нов мандат на работното място, който принуждава служителите да избират между правото си на телесна автономия и икономически поминък, и с всеки нов законодателен акт което изолира корпорациите и правителството от  отговорност за наранявания и смъртни случаи от ваксини , нашият имуществен интерес към телата ни е намален.

Като минимум, нашето право на индивидуален суверенитет над живота и телата ни е узурпирано от жадни за власт авторитаристи; алчни, самоцелни корпорации; егоистични бавачки, които смятат, че знаят кое е най-доброто за останалата част от населението; и недалновидно, но добронамерено население, което не успява да разбере дългосрочните последици от търгуването на основните си свободи за временни обещания за безопасност и сигурност.

Сега сме по-уязвими от всякога.

Този дебат за телесната автономия, който обхваща широка територия, варираща от принудителни ваксинации, аборти и евтаназия до принудително вземане на кръв, биометрично наблюдение и основни здравни грижи, има далечни последици за това кой може да решава какво се случва с телата ни по време на среща с държавни служители. .

Всеки ден американците вече са принудени да се отказват от най-съкровените подробности за това кои сме – нашия биологичен състав, нашите генетични чертежи и нашите биометрични данни (характеристики и структура на лицето, пръстови отпечатъци, сканиране на ириса и т.н.) – за да изчистете почти непреодолимото препятствие, което все повече определя живота в Съединените щати: сега сме виновни, докато не се докаже, че сме невинни.

Това просто ни тласка една крачка по-надолу по този път към общество за тотален контрол, в което правителството в сговор с Корпоративна Америка може да реши кой е „достоен“ да му бъде разрешено да участва в обществото.

В момента ваксините срещу COVID-19 са вълшебният билет за получаване на достъп до „привилегиите“ на общинския живот. След като вече е обусловил населението към идеята, че да си част от обществото е привилегия, а не право, такъв достъп лесно може да се основава на социалните кредитни резултати, достойнството на политическите възгледи или степента, в която човек е готов да се съобразява с диктата на правителството,  без значение какви може да са те.

Правителството води съдебни дела и законодателно си проправя път в нова рамка, където диктата на дребните бюрократи имат по-голяма тежест от неотменимите права на гражданите.

Когато всичко, което притежаваме, всичко, което печелим, всичко, което казваме и правим – самият ни живот – зависи от благосклонността на правителствени агенти и корпоративни акционери, за които печалбата и властта винаги ще превъзхождат принципа, всички ние трябва да бъдем недоверчиви и да се страхуваме.

Както пояснявам в книгата си  Battlefield America: Войната срещу американския народ  и в нейния измислен аналог  „Дневниците на Ерик Блеър“ , нищо добро не може да дойде от тоталитарните тактики — без значение колко добронамерени изглеждат — които се използват, за да ни накарат да се страхуваме и да се съобразява с правителствения диктат.

 

за автора

Конституционният адвокат и автор Джон У. Уайтхед е основател и президент  на Института Ръдърфорд . Неговите книги  Battlefield America: The War on the American People  и  A Government of Wolves: The Emerging American Police State  са достъпни на  www.amazon.com . С него можете да се свържете на  johnw@rutherford.org . Ниша Уайтхед е изпълнителен директор на Института Ръдърфорд. Информация за The Rutherford Institute е достъпна на  www.rutherford.org .




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39753944
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031