Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2021 02:02 - МАСОНИТЕ - НАЙ-ВЕРНИТЕ СЛУГИ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИТЕ ЕВРЕЙСКИ БАНКЕРИ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 377 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage„В истинския финансов свят, така го наричам, където можеш да правиш всичко, което си пожелаеш, защото повечето хора, живеещи на Земята, могат да бъдат купени. Можеш или да ги изнудваш, или да ги купиш. Само няколко са тези,
които ще се противопоставят, защото всички ние живеем в робска система, така че за тях това е нищо. „Когато 1 млн. не е достатъчен, тогава 10 млн.
И това е все още шега в реалният свят. Например масонството е световна организация, но те не са на върха. Те изпълняват програма и като всички останали са подчинени на своите господари, 8500те
истински управляващи."

- Роналд Бернард, бивш банкер
и илюминат.

,,Интервю с масон от висша степен:

- Ако правилно съм разбрал, целта на масонството е да построи имагинерния Соломонов храм.

- Правилно. Този храм е Новият световен ред. Посочено е съвсем недвусмислено, че става дума за духовна сграда, а не каменна постройка.

- Какво мислят масоните от висшите степени за библейският Соломон, който очевидно никога не е съществувал.

- Соломон е трябвало да построи храма за своя бог. Направил го е. От тази гледна точка царят сам е приел дя служи на Луцифер и с построяването овладял неговия принцип. Това означава, че бил донякъде магьосник, след като може да заповядва на демоните и да елиминира техния господар. Можем да интерпретираме това по следния начин: Соломон за кратко време в състояние да плени Луцифер и да вземе мястото му, уж като губернатор, но постигнал не чрез отстъпване на властта или някакви права, а се наложил със сила. Историята напомня гьотевите Фауст и Мефистофел и винаги се представя по този начин в литературата. Вероятно и Гьоте е искал да покаже, че подобно нещо възможно. Но то не може да се каже открито. Това означава, че този действителен или несъществуващ цар е бил в състояние да отнеме властта от господаря на материята, да го плени за кратко и да го изиграе. И това не се харесвало на световния владетел - все едно е Йехова или Луцифер - тъй като накърнява славата му на непобедим.

- Завладяването на човечеството ли е тайната? Как да контролирам грамадно човешко мнозинство?

- Точно така! Така погледнато, масонските ложи и цялата организация са само част от международна система за контрол. Защото ограничения дух на гражданите може да бъде контролиран само чрез някаква религиозна принадлежност. Който няма голяма нужда от знания, но въпреки това се моли на Бог или търси неговото милосърдие и закрила, може да намери душевен покой в църквите и джамиите. Но във всяко общество все още има критични и свободно мислещи хора, които не намерят интелектуално удоволетворение в религиозното чувство, защото твърде много се задълбочат нещата и казват: ;,Съмнявам се в Библията!" или ,,Това е изопачено, невярно или се тълкува само метафизически, а не исторически, това са само етично-морални принципи!"

- Всичко това е вярно, но във всяко общество има свободни духове, които не се поддават на укротяване.

- Да, нито партийнополитически, нито религиозно - те са просто свободни и се държат свободно. Обаче се стремят някак да се организират. Затова естествено търсят свободните зидари, защото ги смятат за свободомислещи пазители на тайни. Досега никой не ги е издал, защото масонското общество не желае това и членовете са възпитани да ги опазват дисциплинирано. Тези хора не са глупави; принадлежат към по-висшите слоеве и настоятелно се самоопределят като духовен елит. Имат голям професионален авторитет, така че влиянието и във външния свят силно се усеща в политиката икономиката. Но не чрез масонството изобщо, а чрез отделните братя в тяхната професионална област. Но над всичко съществува една контролна система, която би искала и би могла да ги организира и последните свободомислещи в човешкото общество.

- И по този начин да ги контролира.

- Да, и когато тази система създадена по цял свят - а масонството е добре организирано в цялостна гъста мрежа - това би могло да се използва, а именно чрез познанията, ритуала и масонското самосъзнание. По този начин се управляват хора - при това умни, духовно образовани и свободомислещи - без да го забележат това.

- Какво общо има с седмина прахристияни? Кои са били те?

- Според тамплиерските сведения т.нар. седем сирийски християни били намерени в пещера при един военен поход. В документите са назовани поименно. Провъзгласени са за каноници на Гроба Господен. След като взаимното доверие нараснало, тогавашният ръководител на тамплиерския орден бил посветен в тайната. Седмината прахристияни произхождали от братство, основано след смъртта на Исус от брат му Яков. В началото към него принадлежали и Петър и Йоан. Планът за световн контрол е дело на Павел. Влиянието му в никакъв случай не трябва да се подценява. Той преследвал прахристиянското движение и нареждал изпълнението на многобройни смъртни присъди срещу християни. Те били смятани за размирници. Но внезапно забелязал, че колкото повече членове на групата били убивани, толкова повече тя нараствала. Веднъж, на път за Дамаск, му се явило видение, което Христос го попитал: ,,Павле защо ме преследваш?". След тази случка той ослепял. Завели го в Дамаск и там признал пред християнските общности, че след срещата с Христос се е променил напълно и се приобщава към тях. Скоро го признали за християнски водач. Не е нова идеята, че когато не можеш да разбиеш организацията отвън, може да разрушиш отвътре.

- Как става така, че тайните служат на властта и дори се превръщат във власт?

- Не става въпрос за казани думи, нито за рисунки, нито за записки. Тайната на тамплиерите и на илюминатите не може да бъде прочетена, а е механизъм на въздействие ,,функциониране" , ако щете функция. Основното е знанието за функционирането на живота, на Вселената. Със сигурност съществуват исторически загадки, и тайни за произхода от извънземни и за кръвта и кръвните линии. Но много по-важна е тайната за структурата на живота, на душата, духовната сила, жизнената динамика - а именно силата на мисълта, магнетизма. Става дума преди всичко за въпроса: Как мога да използва тези знания, за да управлявам хората? Рупърт Шелдрейк обяснява подобно въздействие с понятието морфогенетично поле. В него една идея може да се развие и се развива прогресивно динамично. Тя се приема от много хора. По този начин неизбежно е даден импулс за нещо, което ще развие собствена динамика в смисъл на онзи, който е предизвиквал тази енергия. Не може да се определи как този процес ще протича в подробности, но твърдо установено, че ще се развива. И човешкото общоство има нужда от механизми, с които да контролира докъде се е разпространила идеята и дали е запазена нейната чистота, за да е възможно все още да се коригира.

- Казвате ,,морфогенетично поле", а всъщност то се припокрива със стария индуски и монистичен принцип за нематериалнота субстанция.

- Правилно. Това значи, че днес физически това се обозначава от Шелдрейк с понятието ,,морфогенетично поле - едно физическо обозначение. Но бихме могли да кажем и ,,дух". По принцип е това, което е казал и написал още преди 100 години Уолъс Уотъл, а именно безформена субстанция, която изпълва цялата материя и междинното пространство.

- Какво разбирате под субстанция?

- Материалното мисленето това понятие не може да се разбере напълно. То е нещо преходно между материя и дух, не е вече материя, но още не е дух. Мисля, че ,,морфогенетично поле" означава точно това, което представлява божественото четирибуквено име JHWH, а това е бог Йехова. Той е такава субстанция, която е в състояние да контролира и ръководи хората, ако й доставят достатъчно количество енергия. В противен случай - ако енергията достига - този Бог няма да бъде приет и губи играта. Това означава, че е зависим от хората. Те съвсем не са толкова тясно свързани с божеството, по-скоро то зависи от тях. И тук се вмъква принципът на Луцифер, а именно той господства над хората, света, материята, при това на енергетично ниво, което не може да бъде обяснено. Това сами по себе си е разбираемо, но трудно се споделя с останалите. Някога било толкувано чрез понятието божественост - именно горното четирибуквено божество. От Стария завет насам то принуждава хората да му се покоряват, като разпространявя страх и ужас - един наказващ Бог изнудвач: ,,Ако се придържате към моите заповеди и закони, ще ви възнаградя - ако не ще ви унищожа.

- Затова питам още веднъж: Как може цялото човечество да бъде управлявано и контролирано?

- За управляващите е важно да накара цялото човечество да приеме желаните от ръководни методи, директиви и тенденции. Това означава да натрапват божественото управление, правителството на божеството Йехова, което господства или би желало да господства над хората - както го и прави. Това е добре описано в Библията. Но то може да бъде победено от тях, защото е донякъде по-слабо. Библията съдържа един много хубав пример, където Яков побеждава това божество на потока Явок и го принуждава да го благослови. Насред течението той се бори с ангел, създание, същество каквото и да е, след продължителна борба го пуска и казва: ,,Пусни ме, защото слънцето изгрява!"
Само си представете! Следователно един човек се бори срещу дух, срещу някакво духовно същество, ангел, демон или нещо друго, което не се разбира от Библията. Знаем само от филмите за вампири, че тези твари се страхуват от слънцето. И тогава Яков му казва: ,,Няма да те пусна, докле ме благословиш". То отговаря: ,,Добре, ще те благословя". И след това му обяснява: ,,Твоето име няма да е повече Яков, а Израил, защото се бори с Бог, та и човеци ще надвиваш". Тази благословия е началото на господството на народа на Израил от неговите братя.

- Какво разбирате под Израил, израелтяни, евреи, ционисти?

- Повече от сто години се носи мълвата: ,,Евреите господстват на над нас, владеят медиите, парите и политиката." Но кои са тези евреи, на които искат да препишат тези неща? Кой е този народ на Израил, коя е държавата Израил, в чиито граници според Нетаняху или Перес живее еврейския народ? Те разглеждат Израел като обвивка, държавна област, която се обитава от евреите.

- Точно както баварците живеят в Германия?

- Да, както евреите не са народ и баварците не са народ, а само племе. Евреите са едно от дванадесетте водещите израелтянски племена. Но какво е днес ,,Израел"? Това е само държавно образование. А в началото е бил едно-единствено лице - именно Яков. Той бил Израил. Една единствена личност!

- Но защо Израил? Да не идва от ,,върховното божество ЕЛ" от в. пр. хр., който господство на целия Преден Изток?

- Защото Ел е ,,божеството." А сричките, които стоят пред него, са винаги негови атрибути.

- Но от Яков към Изра?

- То му казва ,,Твоето име няма да е повече Яков, Изра ИЛ, защото се бори с Бог, та и човеци ще надвиваш." Етимологично означава ,,Божи воин". Като човек е победил духовното, това означава, че материята побеждава духовността. И това е, което трябва да отчетем. Материята винаги побеждава духовността, винаги! Тя е по-силна от духа. А ние толкова бихме искали духън да е по-силен от материята и той да властва над всичко. Духът не господства над нищо. Властва материята.

- Но това е положително мислене. Така ли го виждате в масонството?

- Да, материята е по-силна от духа и по тази причина по-късно ще стане ясно, че Луцифер е господарят на света, просто защото материята е по-силна. И човекът е част от материята, той трябва да приеме принципа, стоящ зад нея. Трябва да го почита, но не бива да го боготвори, защото тогава ще бъде загубен и няма да има възможността да освободи духа си.

- Веднъж един масон ми каза: ,,Илюминатите са в плен на материята". Така ли смятате и Вие?

- Да. Те владеят материята, те са нейни творци и господари. И никога няма да разберем защо има толкова голям успех. Защо? Защото използват безмилостно тези закономерности, защото познават точно причинното протичане на нещата. А ние с нашите принципи предпочитаме да използваме пергела и не сме придирчиви, не винаги решаваме разумно и в крайна сметка правим разлика между обективно и субективно. Ако погледнем отблизо илюминатите, те са по-скоро безчувствени. Очевидно не притежават емоции като нашите или не използват при вземане на решения. Понякога ни се налага силово да прогоним чувствота, за да направим справедлива правилна оценка. Тогава трябва да ги изключим. А илюминатите нямат нужда да го правят, защото нямат такива.

- Още един въпрос: Какво всъщност правят сега масоните?

- Те са призвани да построят Соломоновия храм. Самите членове на масонската ложа си мислят: ,,Е, сега ще издигнем храм на господ. Наистина той няма да бъде от камък, защото е духовен храм, но ще го изградим и сами ще си положил в него като камъни - това любовта към ближния, това е братството и толерантността. Следователно ще съградим чудесно произведение." Факт е обаче, че болшинството масони нямат и понятие какво представлява храмът на Соломон, нито имат представа какво строят. Но своето съзнание и енергетичен порив те градът според разбирането си храм на своя Бог, следователно но на ,,добрия". А в действителност го изграждат на Соломон. Той обаче бил водач на духовете, божи противник - и съответно прокълнат от Бог. Въпреки, че бил най-мъдър сред всички мъдреци. Но Йехова не можел да му направи нищо, рекъл му: ,,Ще разруша царството ти след твоята смърт!" И след като царят е умрял, сред народа на Израел избухнали размирици. Пристигнал Йеровоам от Египет и отвел десет от племената. И тези десет племена се наричат Израил. Останалите две образували Южно царство. Едното се казвало Юда и обитавало едноименна област, а другото Бенджамин - населявало района около Ерусалим. Той станал и място за поклонение, но не бил в областта на Юдея. А юдеити искали да го завладеят, трябвало да го завладеят, защото бил божественият град и там се съхранявал кивотът.

- Да се върнем отново към народа на Израил. Някога го е имало - десет племена от целия Израил и племето Юда с две дванадесетини. Кой днес претендира за божията благословия? Кой има претенции за царството, което лично Бог е дал на този народ?

- Днес по света има милиони мормони, светците на последния ден. Те първоначално били масони и после се отцепили - може да станеш техен член и да бъдеш кръстен. На излизане от кръщелния купел те посрещна т. нар. мормонски пророк и ти казва към кое племе на Израел принадлежиш. Веднага ставаш член на едно от изгубените. Преведено означава, че сега Израил се изгражда повторно. Мормоните го връщат на човечеството. Отново започва да се укрепва шатрата на Тора и възниква нов народ на Израил. Но нещата не започват 1830 г., когато масонът Джоузеф Смит основа мормоните, а много по-рано. Бернар от Клерво нарича Ордена на тамплиерите ,,Израил". Трябва да се замислите върху това!

- Тогава каква е била Скритата причина?

- Да, това е повече от интересно! Защото именно Орденът на тамплиерите има претенции за тези племена! Това е една от големите тайни, които се прикриват. И същото, което строго пазят масоните. Но и двата ордена никога не биха признали, че изцяло застават до десетте израилски племена. Въпреки това имат претенции за световно управление и искат да ги гарантират. Според старите закони Латвия, Естония и други държави все още принадлежат на тамплиерите, съответно на Германския рицарски орден.

- Моля...?

- Действително! В крайна сметка има искания за много стотици милиарди, тъй като Орденът на тамплиерите, който бил разстурен през 1314 г., отново се появява на света, легализиран е и претендира за старите си владения, държи да му бъдат върнати. Това означава, че Орденът има претенции за огромни имоти в цяла Европа. Би могло да става дума и за билиони.

- Но как се вписва това в Новия световен ред? Всичко трябва да се направи едновременно?

- Да всичко трябва да стане едновременно. Системата за контрол също е добре изградена. Някогашните господстващи в света английски и американски конструкции все повече отслабват. Очертава се, германско- френско-руските структури стават ефективни и вероятно ще бъдат победителите, докато американско-английската позиция изглежда губеща.

- Тава означава, че немският характер и начин на мислене ще бъде господстващи в Новия световен ред, а всичко, което е намерение или дело на САЩ, ще отстъпи на заден план?

- Правилно! Може да се види какво е влиянието на Германия върху случващото се по света. Почти няма война, в която германците да не са участвали. Те са водещи във военната индустрия, управляват военните сателити в Космоса наравно с Великите сили. Притежават и една трета от Европейската централна банка. Те са водещи преди всичко в областта на международния контрол. Ето защо според мен - и това изказване е добре обосновано - те отдавна са задминали англичаните и американците. Не можем да изключим германците с лека ръка. Те са една крастава жаба, която великите сили просто са принудиени да преглътнат. И през следващите години ще трябва да признаят надмощието на немската сила и мощ.

- Колко от тези неща се учат в масонството и колко са тайни?

- Масонството не учи абсолютно нищо. То обаче предоставя на някого възможност да открие нещо. Представлява библиотека с тридесет и три етажа. С всяка степен получаваш разрешение да се изкачиш на следващия етаж, да четеш съхраняваните там книги и да усвояваш знания. Когато си преодолял 33-та степен, си преминал през цялата сграда и ако си бил прилежен и внимателен, си овладял цялото човешко знание. Какво си извлякъл от него си е твоя работа. Този процес не се направлявал Масонството притежави всички тайни и всички истини на човечеството. Само в твоите възможности е да ги откриеш. В самото братство не се преподава нищо, само се предлага и можеш да посегнеш и да го вземеш.

- Ще обобщя още веднъж накратко: Соломоновият храм е храмът на Луцифер. И когато масоните го изграждат, това не е сграда, а Новият световен ред, в който ще се всели духът на Светлоносеца.

- Така е!

- Коя от висшите степени имат достъп до тези знания? Кой знае всичко това?

- Лично аз познавам в Германия десетина-дванадесет братя, с които мога да разговарям на едно ниво. Сред тях са двама пастори; един учител; двама IT-мениджъри, които работят на международно ниво; има политически и икономически съветници; които обикалят всички континенти - следователно не шарлатани, а все умни и критични хора, които искат да възприемат и приложат знаниято. И това е най-важното: Трябва да се приложи. Естествено многобройни масони също имат достъп до тези знания и бих могъл да говоря с тях открито по тези теми, но не ги познавам лично. Фактът, че някой от висшите степени има доста различни съчинения или други познания далеч не означава, че ги разбира, приема и вярва в тях. Както вече казах, преобладаващите масони са толкова невежи, колкото и повечето хора.
- Още веднъж за знанието: Топперсоните трябва да го владеят, защото иначе не биха могли да направляват света.

- Правилно. Топперсоните го владеят. По този причина в света има наистина много държави, в които не може да вземеш висок политически пост, ако не си масон.

- Бих искал да поговорим още малко по темата ,,вина" и ,,грях".

- С удоволствие. Няма вина или грях. Защо? Тъй като самите ние сме Бог. Произлезли сме и се състоим от него, носим го в себе си - ние сме Бог. Ако възприемеш това, че те самият ти си божествен и сам си опростиш греховете, следователно милосърден към самия себе си, тогава ще си освободен от грехове. И тогава ще отидеш на небето - САМО ако си освободен от греховете си. Това означава да простиш с цялото си сърце всички твои грехове. Ако кажеш: ,,Вчера убих шефа, но това трябваше да се случи, намирам го за правилно и съвсем не го смятам за грях", тогава не си грешен и ще отидеш на небето. Това означава, че когато вече си горе, ще излезеш извън себе си и ще придобиеш измерения, които не са достъпни за разума.

- Няма как някой да извърши убийство и да не му потърси отговорност. Постъпката на човека се връща обратно върху него - това е кармата.

- Ти нямаш карма, ако си свободен от грехове. Това означава, че човек може да промени съдбата си. Но кой знае това?

- Позволете ни да вземем масов убиец, който е заклал стотина жени и деца - или пък някакъв педофил. Но изведнъж получава просветление и узнава това, което казвате. Той е милостив към самия себе си и си прощава. Как ще се върне отново към света, променил ли е кармата си?

- Естествено, че я е променил. Проблемът е само, че 99,99% са гузни, защото отлично знаят, че са извършили зло. Поради това продължават да се грешни и имат карма. Но теоретично биха могли да нямат, ако следват друго духовно поведение."

- Какво е мнението Ви за климатичната истерия през последните години? Много хора говорят за ,,климатична измама".

- Климатичнита измама е плод на пропагандата, провеждана от съвременните военни водачи, следователно от една световна групировка, която впрочем вече познаваме. Затоплянето на климата с неговите ужасни последствия е измислица, известна на някой, но далеч не на всички! Болшинството смята мерките срещу заплашителното глобално затопляне за необходими и смислени, като е готово да внесе своята лепта и съответно да се примири с произтичащите от това житейски ограничения. Преживяваме същия феномен във всички форми за опазване на околната среда.
И за това става въпрос.
По-рано господстващите откровено и безмилостно са принуждавали гражданите да харчат парите си. Днес изкусно използват страха, за да убедят хората към уж доброволен принос. Стигат дотам, че с насила наложени емисионни данъци успяват да лъжат и изнудват цели държави. В такива случаи е важно да имаш на своя страна общественото мнение. Докато Фридрих Велики казвал: ,,Моят народ не трябва да ме обича; а да се страхува от мен!", днес се опитват да подчинят населението, като предизвикат любов към вас властващите и разбиране на техните действия. Всъщност народът винаги трябва да бъде лъган и това означава, че като го натупаш по задника, той приема предизвиканата топлина като уюта на семейното огнище. Това е изкуството. Даже кралското изкуство или както е кралското изкуство, или как то е казал на Платон - да господстваш над хората по тяхното желание.
Не трябва специално да споменаваме, че масонството също е наричано ,,Царско изкуство".

- На интернет страницата www.hartgeld.com е представен разговор между предприемач и професор от професионално училище за международен мениджмънт на тема: ,,Залезът на еврозоната". Американският професор изказва следното мнение: , Всичко свърши, това беше". На последвалия въпрос защо агонията толкова бавна и защо доларът още не колабира, той отговаря: ,,Еврозоната е все още доста силна. В момента правят опити за целенасочено обезсилване на банковата система и особено на германската. Защото Америка може завинаги да загуби водещата световна позиция, ако европейците излязат от големия крах
по-силни... Постигнат ли го, ще настъпи голямо експлозия. Впрочем това беше причината за въвеждане на еврото." И вие ли виждат така нещата?

- Да така е. Човек никога не бива да изпуска погледа си крайната цел - световното правителство и световната валута. Еврото, амерото или девизите на други общности само междинни стъпки към глобалната валута. Следователно и те ще изчезнат - запланувано е много отдавна! На 80-тия си рожден ден Хелмут Кол заяви, че европейското обединение и общата валута ,,са въпрос на война и мир". Би трябвало да се замислим над това.
- Ето цитат на Томас Джеферсън, един от основателите на САЩ: ,,Ако един ден американския народ отстъпи на частните банки контрола за първичното ,,производство", те заедно с нароилите се около тях предприятия ще ограбят собствеността на хората първо чрез инфлация, а после чрез дефлация, докато един ден децата им се събудит без покрив над главите си на континента, завюван от техните бащи какво ще каже Така е група богати". Какво ще кажете?

- Така е. Група богати фамилии владее света с несъществуващите пари и взема лихви
от тях.

- Хенри Форд, който през 1920 г. казва: ,,Хубаво е, че хората не разбират нашата банкова и валутна система. Иначе революцията щеше да избухне още утре сутрин."
На това мнение е и Сър Джошуа Стамп, директор на ,,Банк ъф Инглънд" през периода 1928 - 1941 г.: ,,Модерната банкова система вече не издава пари. Това може би е най-странният джебчийски трик, измислен някога. Банковото дело е заченато в престъпление и родено в грях. Междувременно светът е собственост на банкерите.
Ако го изтръгнаш от тях, но им оставиш властта да произвеждат пари, те мигновено ще напечатат остатъчно и ще си го купят отново... Ако обаче им отнемеш тази власт, ще изчезнат всички огромни имущества - като моето например - и ще трябва да се ометат и те, а светът, в който живеем, ще стане по-добър и по-щастлив. Но ако оставите роби на банките и поемете разходите за собственото си робство, оставете банкерите да продължат да печатат пари и да контролират кредитирането."

- Да, както вече казах, човечеството се управлява чрез парите. Познавате ли известния цитат на братята Ротшилд от 1863 г.?
,,Малкото хора, които разбират системата, те са толкова много заинтересовани от печалбата си и зависими от нейните блага, че в редовете им никога не би се зародило позиция.
Но болшинството е неспособно да го разбере и ще мъкне безропотно товара си, без да предполага, че системата е вредно за неговите интереси."
Така функционира светът.

- Какъв е смисълът на мултикулти която се пропагандира чрез масонството?

- Според смисъла на сентенцията ,,Свобода, равенство братство" масонството трябва да е ,,мултикулти". От друга страна масонството е тясно свързвано с отечеството. Братята не пропагандират мултикулти, а го търпят.

- Какво е личното Ви мнение по този въпрос? А мнението на други по-висши майстори на Ордена?

- Лично аз нямам обосновано мнения за мултикулти, но намирам такова духовно поведение за превзето и лицемерно. Държа много на добросъседството, толерантността и признаването на другите култури. Това е схващане
и на други майстори, доколкото става въпрос за рицарски Орден.

- Еднакви ли са възгледите по този въпрос на всички ложи по света?

- Не, не са еднакви. Например испанските или италианските ложи са много националистически настроени и не желаят никакво смесване на културите - подобно на германците. Идеята за съжителство идва преди всичко от английските американските масони. Старите пруски ложи, които в днешна Германия се възраждат,
имат други възгледи.

- Какъв е тогава смисълът от смесването на народите?

- Новият световен ред може да напредва само със съмишленици, които си сътрудничат. Нашето простолюдие не би могло да им помогне, но ако се смесят помежду си, вероятно още повече ще оглупеят и ще бъдат по-лесно контролирани. Или просто ще се занимават само със себе си и евентуално ще се съчетаят в бъдеще. Това функционира, видя се в Югославия. Помислете само, че беше възходяща страна, политически стабилна и стоеше добре в икономически план. И изведнъж там се насади етническа омраза, вследствие на което тя сама се разпадна. Същото се случи в Судан, в Африка и не представлява никакъв проблем да се манипулират човешките маси, които да си
избиват взаимно.

- Практиката обаче показва, че това смесване почти или изобщо няма да се случи. И вината не е в германците, а в мюсюлманските емигранти, които забраняват децата си да сключват бракове с германци или християни.

- Мисля, че двете страни имат вина за това. Турците правят демонстративни акции, при които отварят джамиите си, честват празници и канят немското население - но предложението не се приема. Почти никой германец не посещава такива събития и не влиза в джамия, защото просто културните различия са големи. Смесването няма да се случи. Илюминатите трябва да се откажат от този план, турците няма да се оставят да бъдат асимилирани, а германците никога няма да ги приемат. Дори и
в образцова държава като САЩ
това просъществува само няколко десиетилетия и там испаноговорящите, чернокожите, китайците и белите отново живеят предимно разделени.

- Да разгледаме темата за наркотиците. Защо се разпространяват умишлено? И каква е ролята на Чехия?

- След Януари 2010 г. притежаваното на дроги в ,,малки количества за лична употреба" не е наказуемо от чешките закони. Публично могат
да се консумират марихуана, хапчета екстази, кокаин, хероин, анфетамин или халюциногени. Може да се предвиди, че този ,,рай на дрогата" е търсен и съответнато атакуван от клиентелата. Така проблемната Холандия постепенно ще бъде изправена и европейската снабдителна система трябва да се преизгради. Нужно е много прагматично да се следи положението на европейското население. Ежедневно в Европа се консумират огромно количества наркотици и трябва да се организира съответното снабдяване. На американския континент то се ръководи предимно от тайните служби. И в Европа е така, защото правителствата са заинтересовани да следят разпространението на дрогата. От друга страна, обаче става въпрос за много пари, които са в неконтролирано обръщение. Освобождаването на дрогите в Чехия ни показва, че вътрешноевропейската търговия с наркотиците се канализира и изгражда. Марионетните европейски демокрации са длъжни да следят тази политика. От една страна,
в нашите държави изготвят програми за борба с криминалните наркоканали от друга страна не правят почти нищо, когато става въпрос за производство на опиатите. Как е възможно Германия да изпрати хиляди войници в Афганистан за да пазят непокътнатите макови полета? Вместо да разтрелва хора, биха могли да запалят насъжденията или?

- Но защо консумацията на наркотици среща такава подкрепа?

- Много просто, за да се държат хората спокойни. Като вземат дрога или седят пред екраните, те няма да въстанат. Няма да има революции. Днес има масово успокояване чрез флуор, дроги, алкохол, телевизия и интернет. Вижте как хората не откъсват очи от телевизора. Няма значение дали предаването е за търсене на суперзвезда, дали е ток шоу - почеркът на нашето общество - или е сериал за болници.
За всекиго има предаване и тълпата вече не излиза на улицата.
Задачата на правителството, царя или владетеля е да задържи постоянно народа задоволен. Тогава той ще му служи доброволно и организацията ще функционира. Ако искаш да оглавиш съюз, фирма или народ, хората ти трябва да са доволни. И подходящо средство за тази цел са хлябът и зрелищата - и естествено малко опиати, като наркотиците. Алкохолът и цигарите са легална дрога. Следват нелегалните, като мнозина биват убеждавани, че хашишът изобщо не е наркотик, а конопът или марихуаната е евтино лекарство, което би могло да облекчи болните - но от това фармацевтичната промишленост няма да спечели нищо. На другия полюс са кокаинът и хероинът, чрез които биват убивани много хора. Но когато се предлага в чиста форма и се консумира съзнателно, подобно средство би могло да помогне на човек да преодолее стресови ситуации и да проясни мислите си. Това се случва в политиката и икономиката, където се консумира много добър кокаин. Винаги трябва да е под ръка, когато се вземат решения на по-високо равнище. Ако една група трябва да решава съдбата на хората, стомашните усещания като глад, жажда други емоции трябва да се изключат и към мислинето да се добави определена доза невъзмутимост. А това може да се постигне много добре с кокаина. Въпреки употребата му човек може да мисли много ясно и да взема мъдри решения. По тази
причина - и по
много други - правителството имат интерес голяма част от населението да се снабдява постоянно надеждно с опиати. Така се ,,покоряват" предимно нисшите слоеве и с помоща на наркотика те просто излизат от релсите.

- Един американец твърди, че знае нещата отвътре. Казва се Джордж Грийн. Като добър финансист средата на 70-те години бил поканен да участва в среща на влиятелни политически и икономически личности в Аспен Колорадо. Отпътувал с двете си дъщери, които карали ски, докато той заседавал.
На срещата, на която впрочем присъствал и Тед Кенеди, го попитали би желал да стане финансов съветник на следващия президент Джими Картър. По онова време Грийн изобщо не познавал Картър, който бил все още
действащ губернатор на Джорджия. Финансистът предположи, че ще е кандидат на републиканците и отворил: ,,Няма никакъв проблем",
а събеседникът допълнил: ,,Ние контролираме и двамата". Седял редом с Тед Кенеди, които му
обяснил, че ще печели добре,
ще пътува изключително много и
ще се запозная с безброй
хубави момичета. В този момент
в залата влязла една от дъщерите му. Тед Кенеди очевидно я харесал и казал: ,,Искам да спя с тая". Джордж Грийн обяснил, че е негова дъщеря и е едва четиринадесетгодишна, но Кенеди отговорил: ,,Все ми е
едно..." Това е причината, поради която финансистът решил да разкажа открито за преживяванията си, защото не желаел да има повече нищо общо с тези хора.
При това допълнил, че на
срещата присъствал и канадският министър-председателя и навсякъде имало малки купички с бял прах които гостите смъркали...

- Както вече споменах, като войник, но и като полицай постоянно бях използван за ,,особени мисии". Те включваха не само ,,различни стоки" до Близкия Изток, но и куриерски задачи. Тогава бях млад и незначителен, но имах достъп до тези кръгове и съм преживял случки, каквито описва господин Грийн. Знам как стоят нещата. Посещавал съм не само частните домове на политиците, но съм присъствал и
на заседание в кабинетите им и
там също съм виждал как открито се ,,провежда линия". Освен удоволствията с жените, икономистите и политиците си позволявоха и дроги.
В техните среди това се смята за нормално. Морал и етика в
познатия на нас смисъл изобщо липсват. Най-забележително е,
че в тези кръгове въобще не съществува чувство за вина, нито
за извършване неправда. Веднъж упрекнах човек, който си позволяваше секс с непълнолетни и това ужасно ме възмути - а според служебното си положение нямах право да го сторя. Това можеше да ми струва работата. Но този
тип действително каза:
,,Защо пък не? Нали си плащам!" Не е за вярване, или? Те не осъзнават несправедливостта. Този феномен означава: Който няма такова съзнание, няма грехове. Това е валидно и в масонството.
Който не греши, няма и чувство за вина.

- Нали съгласно закона на резонанса всичко се връща.

- Но според нашите разбирания духовните закони функционират по друг начин - там е разликата, ако познаваш тях и принципа на Луцифер. Нашето наказателно право съдържа понятието Nulla poena sine culpa, което означава: ,,Няма наказание без вина". Ако извършиш дело, което не предизвиква
у теб чувство за виновност, просто не си виновен. Тогава не те застига и наказание. Наистина самото събитие може да те сполети и да те докосне емоционално по някакъв друг начин. Естествено такава възможност съществува.

- Това имах предвид. Дори да не изпитвам вина, законът на резонанса и ритъма изискват всичко да ми се върне обратно - без значение дали се чувствам виновен или невинен. Може да извършиш нещо, без да усещаш провинение и съвестта ти да замълчи. Но след години изпадаш в подобна ситуация и тогава гузната съвест прозира, че може би някога си действал погрешно, макар да не си изпитвал чувство за вина. Случи ми се веднъж във връзка с една глупост, която бях извършвил някога. Тогава нямах никакво съзнание за виновност, просто така стана. Всичко си беше наред, но един ден тя ме застигна по друг начин. Попадаш в същата ситуация и отново срещаш себе си и делата си, както добрите така и лошите.

- Да, признавам, че имате право. Принципът на ритъма работи така, че човек се конфронтира много пъти в живота си с една определена тема. Често едва тогава, когато е осъзнал, че първият път не е постъпил добре.

- Точно така. И ако му стане ясно, че е извършил несправедливост и е наранил друг, кармата отново влиза в сила и той се вижда като в огледало в друга подобна случка.

- Да, аз лично смятам,
че накрая никой няма
да избегне това. В живота
съществуват зависимости. Но когато човек се продава и трябва да служи на господар, фирма, или
институция, е длъжен да
изпълнява и задачи.
Едната страна е задължението, другата обетът за вярност,
едната е работодателят, другата работникът. През живота си
не съм вземал високи постове,
но винаги съм имал контакти
с високопоставени хора.

- Как изглеждат нещата в областта на музиката? Как гледате на хевиметъла или хардрока?

- Хардрокът и хевиметълът бяха спонсорирани и разпространени по цял свят, за да направят младежите глупави и агресивни. Тези стилови навлизат много дълбоко в подсъзнанието и променят нещо там. Също е и при другите видове модерна музика, например
хип-хопа. Ако разгледате поведението на младите хора, ще видим какво въздействие им оказва музиката. Но общо взето не
стана това, което си представяхме, защото при младежите тя е
само една фаза. Повечето се занимават няколко години с нея и се затварят в саунда и компанията
си, но после я напускат. Мнозина се придържат към тези стилове през целия си живот, но повечето европейци по-късно слушат друга музика. Както казах, това нещо
е нетрайно - подобно на спина - и той провален надеждите ни.

- Спомням си, че когато американските войски завзеха Багдад, пускаха по-високо говорителите мощен хевиметъл и раздаваха на населението порнофилми.

- Да, така веднага могат да
бъдат съборени и разрушени
стари стабилни структури.
И е по-евтино, отколкото на
народа да се раздават пари. Определено се прави по този начин. Трябва да се създаде хаос, преди да се изгради нова структура
и хората да бъдат заробени
отново. Но заробването невинаги е толкова лесно, защото извънредно силният човешки стремеж към свобода и познание трябва непременно да бъде окован във вериги. По мнението на тези, които са призвани за водачи,
ако човек можеше да се
развива свободна - както го заложил Бог - бихме имали само хаос. Милиардната армия винаги трябва да се държи спокойна. Следователно хората трябва да бъдат ангажирани
с нещо смислено, но това не може да се отнася за всички. Затова не е нужно човечеството да се намали
и малката група ще се
управлява по-добре. Иначе казано, мнозинството трябва да се разболее и успокои. Тогава може
да бъде управлявано.
Просто има твърде много хора. Човекът е програмиран да се размножава безразсъдно като австралийските питомни зайци. Това подлежи на ограничение само чрез медикаменти и химически средства. Хората също не могат
да бъдат обуздани,
а най-малко онези,
които са безполезни и не
допринасят за световното благо. Обаче трябва да се регулират
по начин, който да не
разпознаят, иначе ще възроптаят. Затова ще го извършим незабелязано. Те могат да бъдат успешно манипулирани чрез страха, но водачите невинаги са в
състояние да управляват този фактор.

- Казахте, че човечеството ще бъде намалено? Как ще стане това
колко хора ще бъде засегнати?

- Предстои намаляване на населението. Ще ни сполети нещо подобно на чумата от 15 век, което отчасти ще се обезлюди Европа
и света. Правят се много предварителни сметки, но едва при настъпването на такава ситуация ще се реши дали тя да се подпомага контролирано или да се прекъсне. Войната е един вариант.
Друга възможност е светът внезапно да потъне в облак от
химически вещества. Тогава влиятелните фамилии ще се скрият в подземните си градове - от
които в света има повече от сто - и ще излязат едва когато всичко
е отминало. Вероятно това ще
стане чрез различни и бавно действащи събития, които поради недостатъчната информация няма да бъдат усетени винаги и
навсякъде. Но човекът не е
толкова глупав и безпомощен,
както би желали управляващите. За това от нас изисква да
действаме бдително и отговорно. Хората, които все още
са способни да се грижат за себе си и да се подкрепят в малки групи, ще имат огромно предимство
пред останалите.

- Защо се намалява населението?

- Както вече казах, човешката раса се е размножила прекомерно. По различни причини повече не може да се извършва селекция. Хората, които държат кормилото на световната власт, имат и задачата да контролират човешката популация. Това не е регионално, а глобално изискване. Ако се вярва на Библията и други подобни религиозни книги, човекът е получил от своя божествен създател задача, която трябва да изпълни на света. Но ако разгледаме съвременното общество, можем да се усъмни в смисъла на божественото предопределение. Стремежите на човека се определят, основно от желанията му и служат най-вече за задоволяване на материалните му щения и нагони. Нашият съвременник е до голяма степен ,,самозадоволяващ се" и оценява живота по-скоро от към неговата развлекателна стойност. Според библейското твърдение при подобни случаи всемогъщият Бог просто бил удавил цялото човечество. Болшинството представители на днешното поколение се задържат пред екраните се задоволяват с една виртуална действителност. Тя би могла да се превърне в реалност подобно на съновидение. И средновековниет човек е смятал реалния видим свят за грешно възприятия и е търсил истинския в духовното. Днешният екранен индивид е облечен и откровено бездействащите, отегчени и безполезни лентяи от запада живеят по-добре, в сравнение със своите бедни себеподобни от т. нар. трети, четвърти или пети свят. Онова, което западноевропейското християнство е създало някого като култура, до голяма степен е изчезнало.
В нашето свръхмодерно образувание, наречено ,,западен свят", се отглеждат хранителни продукти, за да се произвежда от тях горива. Това съвсем конкретно означава, че ние храним машините, докато в други краища на
земята хора умират от глад! Деца и младежи прекарват времето си пред екраните, като избиват противници в различни военни игри.
Можем да си представим какво бъдеще ги очаква, понеже такива неща се запечатват в подсъзнанието. През следващото десетилетия цяло поколение от безчувствени и психично болни хора няма да може нито да се грижа за себе си, нито за старите си и болни родители. Подобни тенденции и крайности засега се ограничават само сред младежите от нашата западна високоразвита култура, но все повече хора в световен мащаб искат да участват в тази безмислица и много от тях попадат в нея по скрити миграционни причини. Кой ще се грижи след няколко години за нежизненоспособните хора. На този фон ще преживеем много размирици, в които правото ще бъде на страната на по-силния и по-безкрупулния. Това определено апокалиптично предсказание е вече реалност. Човек почти не може да съществува в обществото, ако не се подчини на въздесъщия централен мозък интернет. От друга страна, тази мрежа му дава много възможности и илюзии за борба
със скуката. Но ако се вгледаме внимателно, ще забележим, че постоянно се появяват все повече ограничения и зависимости и че централният мозък предявява все по-високи изисквания към своите потребители, ако те искат
да получат обичайното си задоволяване. Нека всеки сам си представи картината. Всички задъхващи се системи винаги започват с визия за нова независимост и неограничени възможности. Те използват непрекъснатия човешки стремеж към свобода, за да му наложат още по-голяма зависимост. Страшно е
да се наблюдава как все повече
млади хора следват кибернетичното пространство на демагозите.

- Току-що споменахте, че спинът не е проработил. Какво имате пред вид?

- Спинът беше създаден за намаляване на населението, с цел обезледяване на африкански континент. По причини, които
не са ми известни, акцията не успя. Наистина работи повсъвместно, но много, много бавно. Затова трябва да се направи по друг
начин. Разработват с други болести. Допълнително на тези страни се продава оръжие, за да се
самоизбиват. От гледна точка на световните господари африканците са безполезни потребители, които не допринасят нищо за общото развитие. Но въпреки това процесът тече много бавно. Междувременно африканският континент е до такава степен задлъжнял - преди всичко чрез агитаците на Трилатералната комисия и МВФ - и толкова зависим във всяко отношение от водещите световни организации, че никога няма да излезе от
тази ситуация. Господарите се интересуват само от суровините на континента, а не дават пет пари за тамощните хора. Толкова е просто.
И грабежът е цел не само н американците и европейците, а преди всичко на китайците.

- Сякъш отново се дистанцирате от илюминатите, съответно от Новия световен ред, а от друга страна се стремите към него. Следователно не ги приравнявате с масонството?

- От йерархична гледна точка илюминатите стоят над масоните. Ние сме извеждащи инструменти за тях в материалното, а те са същите за нас, но духовната област. Те управляват различни организации и структури. Докато висшите масонски степени не се изчерпали всички възможности. Освен това на тях са мартинистите, какъвто съм и аз. Те от своя страна управляват масонската йерархия, наистина неофициално. Винаги ще има висши масони, които са изоставили своите степени и функции и поемат по други пътища в областта на мартинизма - такива, какнито не са преживели свободното зидарство, дори във висшите му степени. И така в Ордена на мартинистите човек се доближава до идеите на розенкройцерите и алхимиците. Онова, което свободните зидари от най-висок ранг формулират като основа и теория, други организации умеят да го прилагат практически. Защото единствено в практиката то било послужило за нещо. Не е достатъчно само да се спазват ритуалите.
И затова граф Сен Жермен има особена роля. Не мога
да кажа повече по
този въпрос. Говорим за
друга лига, различна от масонството.
- Още Албърт Пайк казва, че масонството трябва да се използва като водосборен басейн и инструмент за отсяване на най-умните, които да
продължат към други ложи.
- Нашата система функционира като възпитателно програма за милиони средно интелигентни хора. Но като цяло братството представлява духовен елит и дори от него се избират само най-добрите. Многобройните масони, които се разхождат по света, не са
в състояние да правят световна политика, това могат само отбраните. Но всички трябва
да действат.

- Прераждането тема ли е в новата световна религия, тази на масоните, или се изключва?

- Масонството изрично отказва да се обозначава като религия.

- Но коя е световната религия, която ще настъпи някога?

- В този смисъл такава няма да има, тъй като не може да има единно мислене и няма как да
бъде въведена. Следователно няма да съществува световно вероизповедание с едно име, като например ,,християнство". Но че всички трябва да приемат представата за Бог - висша същност или върховен Бог - с това
бъдещето човечество трябва да се примири. Нещо като
световна религия.

- Ще има ли водач, т.нар. Антихрист или Майтрея?

- По този въпрос в ритуала на
Ордена е казано само,
че при достигане на последната степен масоните имат видение за небесния Йерусалим. Той е описан
в Апокалипсиса - как в края
на всички времена Сатаната ще бъде завързан и нещо ще се случи. Долу на земята трябва да бъде
спуснат небесен Йерусалим, в който ще могат да управляват 144 000
избраници заедно с Бог
или Агнеца. Всички религии разглеждат края на света
по подобен начин, когато духовното им поведение ще е победило
и хората ще живеят в мир. Защото вероизповеданиято без изключение са ориентирани към мирно съвместно съществуване всички.

- Но ще дойде ли Месията, световният религиозен водач?

- Да, това е формулирал навсякъде
в религиите, също и от
различните ясновидци. Едгар Кейси е казал, че един ден този световен водач ще дойде. Нострадамус също
го е прогнозирал. И човечеството
го очаква. Това, което човечеството очаква, ще бъде поднесено.

- Сигурно ли е изобщо, че Исус е имал жена и деца?

- Лично аз съм убеден, че Исус има наследници и документите и преданията, с които разполагам, са ми достатъчни като доказателства. До днес съдбата на Исус не беше отредена за общствеността, тъй като лъжливата сянка на обхваналото целия свят духовенство все още упражнява голямо влияние върху хората.

- Къде се намира гробът на Исус и Мария Магдалина?

- През изманилите почти 2000 години имаше различни места, на които се съхраняваха тленните останки. Би трябвало едно от тях да е във Франция, но доста често то се сменяше. Има организации, които съхраняват и закрилят тази кръвна линия, тленните останки и спомена за тези хора. Отт една страна, това са организации на циганите, на масонството, на Ордена на Сион и главно на мартинистите. Последните ръководят някои неща и
имам неща и имам информация, защото самият аз съм член на тяхната общност. За бъдещото световно господство важно да представи жива личност, директно свързана с Исус от Назарет.
С известна достоверност може да се предположи, че съществувала връзка между него и Мария Магдалина и че днес има техни живи наследници. Ако изходим от обстоятелството, че Исус е бил последните еврейски цар, е възможно с някои ,,трикове" физическият му наследник да бъзе признат за нов върховен водач
дори от евреите,
запомнете го добре. Това не
би трябвало да е проблем за болшинството християни, но дори и недотам християнски ориентирани западноевропейци бяха могли да уважават подобен наследник. Това конкретно би означавало, че една харизматична водещо личност, която ще бъде представена на обществеността като наследник на Исус Христос от връзката му
с Мария Магдалина, би могла
да получи широко световно признание. Целта е да защити
и съответната кръвна линия и
да съхрани идеята за нея
чрез съответни съчинение и разкрития. Времето е назряло и хората са готови да приемат
подобна идея и водач, понеже
това ще укрепи националната самостоятелност на държавите и съзнанието човечеството ще бъде подготвено за по-добра бъдеща съвместна работа. Нуждаем се от мъртвите Исус и Мария Магдалина, за да докажем генетично, че новият водач, който ще бъде представен
на човечеството, наистина произхожда от тях. Очаква се
научно доказателство и то може
да бъде посочено. Духовната подготовка в Европа и далеч
извън нейните предели е
почти завършена.

- Моля ви, кажете още нещо за Меровингите?

- Особеността на меровингската кръвна линия е, че коренът им е човек, който произлиза от връзката между човешко и духовно същество. Този произход води началото си
от израелските племена Дан
и Нефталим. Може да го
разбере само онзи, който много добре познава Библията, следователно който се занимава интензивно с дванадесетте племена на израелския народ от Стария
завет. Главното внимание се насочва към Вала, слугинята на Рахил, която раждат двамата синове на Яков, Дан и Нефталим.
Тази взаимовръзка не може да
бъде обяснена кратко на някой непросветен. И както току-що обсъдихме, Исус също е произлязъл от връзката на човешка жена с някакъв Бог. Според библейските описания такива неща са се случвали и преди. В Битие
намираме следното изявление на Ева: ,,Придобих човек от Господа."
В Библията са твърди още,
че божиите синове създали наследници с човешките жени. Следователно съвсем не е необичайно човешка жена да бъде оплодена от духовто
същество - или извънземно - и
от тази връзка да се роди божия рожба. Наследниците на такива богочовеци са винаги особено надарени, но и изложени на опасност. В обкръжнието им се намират хора, които се застъпват
за техника закрила и кръвна
линия. Това изисква абсолютно мълчание на пазачите или успешно отклоняване на всички онези, които се приближават до тайната.
Затова в т.нар конспиративни
теории намираме толкова различни описания. Някои от тези разследвания значително се доближават до истината; други само навеждат читателя на погрешна следа. Който се смята за
,,търсещ", трябва винаги да се
старае да принадлежи към кръга
на ,,откривателите". Откровения са възможни и необходими само в определени епохи, но всяко се нуждае от време за подготовка
Така пристигането на Исус
е било подготвено от
Йоан Кръстител.

- Можете ли да разкажете още подробности за рицарите тамплиери?

- Бернар от Клерво някога казал: ,,Животът е хубав, победата носи слава, но още по-добре е да умреш като светец. Войникът на Христос убава невъзмутимо, но още по-сигурно ще умре." Ако искаме наистина да разберем Ордена на тамплиерите, би трябвало да погледнем от тази гледна точка.
През 1120 г. Юг дьо Пайен събрал деветима рицари от Бургундия и И
Шампания, за да защитава поклонниците по опасните пътища към Светите места. Крал
Балдуен II подарил част от своя палат - стъпил върху основите на Соломоновия храм - на ,,Бедните Рицари на Христос", както се наричали тогава. На това място
до днешната митрополитска скална църква общността построила своя
манастир и скоро завоювала добра репутация. Към 1126 г. членове на организация пристигнали при Бернар от Клерво във Франция с молба
да изработи подходящи правила. Под негово влияние те са придържали към бенедиктинците и
в крайна сметка наддлели
по-скоро монашеските, отколкото рицарските принципи. Но тамплиерите не били монашески орден, който заимствал идеите на пътувашите рицари кръстоносци, а рицарския орден с монашенски правила. През 1128 г. той бил признат от църковнияя събор в Троа. Бернар от Клерво станал ревностен негов покривител и инспирирал неговите норми, а публикацията му De laude novae militiae дава повод на мнозина млади европейски благородници да носят бялата мантия с червена кръст - униформата на ордена. Както вече казах, тамплиерите нямали никакви благотворителни амбиции. Те основали чисто военна бойна организация. Сведенията за ролята на малкото италианско княжество Себорга в основаването си ограничени. През 950 г. граф Гуидо предоставил на бенедиктинците крепостта в Лерно и църквата ,,Свети Михаил" във Вентимиля с обширна територия, а през 1079 г. Себорга е призната и провъзъгласена за княжество Свещената Римска империя, а през 1118 г. става първита и единствена и суверенна държава на цистерианците.
От 1995 г. тя има нова,
избрана от народа конституция.
Най голямата тайна на рицарите тамплиери обаче произлиза от името на организацията: ,,Орден на бедните рицари на Христос и на Соломоновия храм при Йерусалим". Тук - както и при масоните - отново имаме знак
за ,,храма на Соломон". В масонството това обозначение означава много повече от малката
и скромна молитва на сграда, описана в Библията. Разказах вече за построяването на Соломоновия храм и разкрих някои особености. При разглеждането става въпрос и за изграждането на стопанисването на този храм.
В Библията четем, че Соломон
по неизвестни причини се нуждае
от девет служители за своя
храм. Интересното е, че тамплиерите започнали своето начинание също с деветима рицари. Подобно нещо се случва днес и сред масоните. При определено учредяване или ново начало са необходими винаги девет братя. Тук значителна роля играе Сатурн. Тези и подобни познания тамплиерите получават в Йерусалим. Не без значение е и фактът, че били посветени в тайните на кивота. Съдържанието му дава сила
и власт на онзи, който го познава и използва. Става въпрос за предметите в ковчежето
и правилната им употреба.
В Стария завет то обичайно се счита за символ на божественото присъствие. Вярно е, че мъдрият познавач и притежател на предметите може да действа като Бог. Това било във възможностите на тамплиерите. Всъщност за такива действия бил упълмощен само приорът, ръководителят на ордена, който разполагал с определени знания, познати на висшето духовенство. По тази причина Жак дьо Моле, последният известен Велик майстор на тамплиерите,
не издал никакви тайни,
дори и след мъчения.
За него е нямало тайни!

- Моля Ви разкажете малко повече за кивота. Какво е съдържал? Съвпада ли то с описанията на Лотар Гьоринг деветнадесетте саркофага и съчиненията в тях, които били донесени от Йерусалим в
Монт Шов Франция.

- Според Библията за народа на Израил кивотът символизира божието присъствие. По-късно висшият жрец имал право веднъж
в годината да влезе в
светилището, където съхранявали ковчега, а чрез кивота да срещне лично своя Бог и да разговаря с него. В ритуалите си масонството винаги представя един или повече ковчези в различни форми. Те символизират ковчежето на Завета - впрочем както и саркофазите на тамплиерите. Върху олтара на масонския храм винаги има разтвора Библия, меч и купил
за смесване на кръвта. Библията
символизира Десетте божи заповеди, които Мосей получава от Бог, мечът е жезълът на Аарон, а купелът - или ,,Граал" - съдината с манната небесна. Тези предмети са извънредно важни. Жезелът, който е символ за власт, смислово означава, че Аарон е получил разрешение
за своята задача от Бог.
Скрижалите могат да разглеждат като основа на десетицата, а не като правила за поведение или етично морален кодекс. Това е ключът, който ще даде възможност на оня, който го разгадае, да господства.
Влиянието на купела познаваме от нашите легенди, приказки и предания за Граала. Той винаги може да помогне на хората за тяхната благодат. Древната купа била използвана ежедневно за събиране на ,,манна" и за съхраняването й в светилището. Това означава, че малкият съд съдържа божествена храна. И който може да я използва, който разполага с нея или има достъп до Граала, притежава божествената сила. Това е възможно и днес и е една от тайните, както използването на жезъла или скрижалите.
Ако в масонска ложа или в църквата поставят в олтара отворена Библия, продълговат символ и купа, това означава: ,,Ние притежаваме знанието на кивота". А в подробности: ,,Ние сме част от властта, защото знаем как функционира тя". Така се представят и изразяват масонските и християнските храмове, ако разполагат с посветено духовенство.

- Какво знаят масоните за Атлантида? Само мит ли е, зад нея се крие нещо реално?

- Атлантида винаги присъства в разговорите ни, най-вече поради факта, че с нея много се спекулира. Някой смята, че ако се погледне етимологичният произход на думата, може да се предположи, че по-скоро е били в Америка, преи ацтеките.
Лично аз нямам определено мнение по въпроса, но по-скоро се съмнявам ацтеките да са потомци
на атлантите. Във всеки случай
би трябвало да е съществувала някаква връзка с Атлантида,
която може да се открие
в пирамидите из Южна Америка.

- Има карти, на които се виждат континент в Атлантическия океан.

- Да, известно ми е. Може да се допусне, че е бил там. Но лично мен това никога не ме е занимавал сериозно. Намирам темата Атлантида много по-важна в духовно отношение. Интересуваме енергията, която някога се е вляла в този континент. Факт е обаче, че на темата са се посветили много учени и милиони хора по света се интересуват от нея.
Защо е така? Откъде идва копнежът за разрешаване на тази загадка?
Би трябвало в хората да
блещука някаква искрица, която чака да бъде разпалена.

- Дали защо има природени души, които някога са живели на Атлантида?

- Може би. Възможно обаче
това да е генетична искра, която мъждука в нас. В крайна сметка би трябвало ирландците, следователно червенокосите, да са потомци на атлантите. И така тези генетични информации се разпределили върху хората в продължение на хилядолетие. Мисля, че търсим този изгубен континент откакто свят светува, вероятно защото е много важен за нашето човечеството и би могъл да ни даде знания, база, във основа на която да намерим
много себе си.

- Да се върнем към темата за световната религия и начина на нейното утвърждаване във връзка с наследниците на Исус. Бих искал да зная дали световното правителство ще се утвърди най-напред чрез ООН, или ще си изгради нещо друго.

- Това е възможно. Така мислят мнозина, които искат да използват ли лидерските способности на една личност, за да спечелят целия свят на своя страна. Не може да има чисто политическо програма, защото това не се приема. Необходима е полуполитическа и полурелигиозна, която да се нагоди към
един световен ред, в който регентът ще бъде представен като наследник на божествен баща
и човешка майка.

- Но масонството изгради Обществото на народите и ООН, защото именно чрез този инструменти иска да създаде световното правителство. Кофи Анан, някогашният генерален секретар на ООН, каза някъде:
,,Едно световно правителство може да извърши военна интервенция
във всяка страна,
която не одобрява неговото действие".

- Да.

- Ние все още говорим за демократични принципи. Ако този световен лидер се появи, ще бъде ли назначен като новият генерален секретар на ООН?

- До известна степен. Нека дам пример с мормоните. Те са дисциплинирана организация с много милиони членове и собствени университети. Имат добре структурирана идейна основа и са специалисти преди всичко в изследването на прадедите ни. И те обозначават себе си като народ на Израил. Когато се кръщава един мормон, тогава пророкът т.е. човекът, който го кръщава, открива към кое от изгубените племена на Израил принадлежи новопокръстеният.

- Някой редки текстове изобщо оспорват смъртта на Исус на кръста?

- Така е. Факт е, че масоните най-малко вярват, че Исус е умрял на кръста. Много по-вероятно е, че преди да умре във Франция, е отишъл в Индия. Старите документи потвърждават, че нашето знание
е дошло оттам.

- Но няма ли тук противоречие с Ордена на масоните, нали той е християнски ориентиран?

- В никакъв случай, защото в него става дума за ,,чистото учение на Исус Христос, което се съдържа в ,,Библията". И това може да се тълкува произволно, защото Библията има много противоречия. Както вече обясних, Ритуалът Йорк е ориентиран преди всичко еврейски. Шотландския Ритуал философски, а Великата Ложа Майка на
Трите Световни Глобуса няма направление като пряк наследник на стриктната традицията. Следователно тази тематика се дискутира при всички.

- Ян Ван Хелсинг - ,,Тайните общества 3: Войната между масони."

„Друга организация, на която голям брой от членовете са и членове на Съвета за чуждестранни връзки, е Римският клуб. Римският клуб твърди, чГласувай:
3Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 673805
Постинги: 953
Коментари: 346
Гласове: 706
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031