Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2022 01:27 - ФАМИЛИЯТА АСАД - ЕДНА ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ ЦИОНИСТКИ ФАМИЛИИ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 129 Коментари: 0 Гласове:
0



За човек, който настоя, че не се интересува от пари, опозореният сирийски политик Рифаат Ал Асад имаше забележителна способност да трупа невероятни суми.

На бърза разходка на няколко километра от своето парижко имение с мраморни подове близо до Триумфалната арка, чичото на президента на Сирия може да се наслади на някои от най-великите имоти, които съставляват неговата френска империя за имоти на стойност 90 милиона евро (101,3 милиона долара) .

От имения до мрежа от апартаменти от висок клас в някои от най-шикозните части на френската столица, портфолиото от имоти на Ал Асад се чете като фантастична обиколка на агент по недвижими имоти в най-модерната столица в света.

Възрастният генерал вече не се разхожда из Париж. Докато къщите и апартаментите вече са замразени и не подлежат на продажба, самият Ал Асад избяга обратно в Дамаск в унижение, за да избегне потенциална присъда от четири години затвор във Франция. Апелативният съд в Париж през септември потвърди осъдителната присъда за пране на пари , тъй като установи, че Ал Асад е плячкосвал сирийски държавни средства за период от 20 години чрез огромния си портфейл от европейски имоти.

Френските власти искат да продадат неговата многомилионна империя и – съгласно новото законодателство – да върнат приходите на лишените от собственост сирийски жертви. Но дори и в отсъствието на Ал Асад, съдебното дело се очаква да продължи още няколко години след обжалване пред най-висшия съд на страната, каза неговият адвокат пред The National.

Сложната мрежа от ограбени и наследени богатства, събрана преди десетилетия, може да бъде разкрита въз основа на поредица от съдебни решения и изявления във Франция, Обединеното кралство и Испания, където Ал Асад е живял след неуспешни опити да свали брат си от президент на Сирия през 1984 г.

Разследвания от полицейски сили, групи за правата на човека и активисти за прозрачност показват, че Ал Асад контролира имотите чрез мрежа от офшорни компании. Завръщането му в Сирия през Беларус бележи категоричен обрат за човек, който веднъж предположи, че е единственият човек, който може да свали племенника си.

„Ще го свалим“, каза той в интервю през 2011 г. в разкошния си дом на авеню Фош, Париж. „Дори ако отнема време и е трудно, аз ще работя, за да сваля режима и да дам власт на хората.

Далеч от това да даде власт на хората, домът на Avenue Foch беше откраднат от тях – закупен с помощта на част от предполагаемите 300 милиона евро, взети от сирийските държавни фондове, за да го разубеди да дестабилизира брат си Хафез, който беше президент от 1971 до 2000 г. .

Централен Париж

Широкото, обсипано с кестенови дървета Авеню Фош е една от най-престижните – и скъпи – улици в Париж, която е била дом на някои от най-богатите семейства в света – династията Онасис и банковото семейство Ротшилд – както и грабителите на Сирия.

Имението беше собственост на офшорна компания на холандския карибски остров Кюрасао. Той беше обзаведен с килими на стойност 1,5 милиона евро, като още 5,5 милиона евро бяха похарчени за мебели и картини, разкриха съдебните документи.

Ал Асад притежава друг имот на същата улица чрез различна офшорна компания. На няколко километра от него той притежава грандиозен многоетажен имот с балюстради от ковано желязо на Avenue de Lamballe, срещу посолството на Турция, което подкрепяше силите, които се сражаваха с племенника му по време на гражданската война.

Той е бил платен, твърди Ал Асад, от саудитец и даден на бащата на една от четирите му съпруги. Съдебните производства във Франция бяха изслушани от двама негови политически опоненти, бившия министър на отбраната Мустафа Тлас и бившия вицепрезидент Абдел Халим Хадам, които казаха, че средствата, използвани за закупуване на имоти, са били разграбени от сирийски ресурси.

Khaddam описа Рифаат Ал Асад като „най-корумпирания човек в сирийската история“, докато Tlass го обвини в участие в продажбата на изкуства и антики на черния пазар. Оттогава и двамата са починали във Франция.

Фабрис Баланш, доцент в Университета в Лион и експерт по Сирия, който даде показания по време на процеса, каза, че Ал Асад е известен с това, че е взимал отстъпки от оръжейни сделки и е инвестирал в Европа, преди да избяга от родината си.

„Когато напусна през 1984 г., той директно дойде във Франция и имаше къде да живее“, каза г-н Баланш пред The National . „Той харесваше парите, харесваше жените и харесваше лукса. Не беше изолиран в провинцията. Искаше да се наслаждава на живота."

Парите са похарчени за имоти чрез сложни финансови споразумения. В Париж част от него отиде в серия от апартаменти на Avenue du President Kennedy на името на регистрирана в Панам компания за недвижими имоти със сметки в датска банка в Гибралтар. Френски съд също замрази тези активи – и наемите, плащани от наемателите.

Ал Асад твърди, че конезавод и къща от 45 хектара в северните покрайнини на Париж са подарък от дългогодишен приятел.

Ал Асад каза, че този приятел също е финансирал имот в Лион, подарък след раждането на едно от 16-те му деца в Париж през 1996 г.

Но въз основа на информация от френски следователи, имоти, включително ваканционни къщи и селски имоти на стойност 695 милиона евро, също бяха конфискувани в и около Марбея, Испания, през 2017 г.

Френското наказателно производство също доведе до конфискацията на имот на стойност 27 милиона британски лири (36 милиона долара) в Мейфеър, западен Лондон, използван от Ал Асад и семейството му. Той твърди, че е купен с инвестиции, направени от децата му с неговите пари.

Домът – грандиозна шестетажна къща в един от най-престижните квартали на Лондон – е собственост на офшорна компания, регистрирана на Вирджинските острови. Формулярите за собственост предвиждат, че той може да се продава само със съгласието на прокурорите на Обединеното кралство.

Лондонски домове

Заповедите за замразяване не спират членовете на семейство Ал Асад да живеят в имотите, докато съдебните дела продължават. Никой не отвори вратата на дома в Мейфеър, когато The National се обади. Единственият признак за някаква дейност беше моп и кофа, използвани от чистачки в стълбището на мазето.

Ал Асад каза на разследващите, че живее в къщата. Една от неговите жени и синове също е била там, пише в съдебните документи.

Имението Мейфеър беше само един от поредицата пищни имоти в столицата, купени от семейство Ал Асад. Сделката за закупуване на два хотела през 1985 г. доведе до това семейството да притежава освободена частна къща, за която тогава се казваше, че е втората по големина частна резиденция в Лондон.

Къщата - Witanhurst - и се превърна в център на съдебна битка, свързана с краха на Arab News Network, семейно предприятие на Ал Асад, с дългове от Ј35 милиона.

Уитанхърст беше продаден за 32 милиона паунда от един от синовете на Ал Асад, но през 2007 г. съдия наложи заповед за замразяване на приходите заради неизплатените дългове на Сомар Ал Асад, за които адвокатите на ликвидаторите се опасяваха, че ще бъдат преместени в чужбина.

Благотворителната антикорупционна организация Sherpa, която започна разследването, което доведе до осъждането на Ал Асад във Франция, заяви, че бягството му в Сирия е изпратило „тревожен сигнал“ за борбата на Франция срещу корупцията. В него се казва, че неговият полет „представлява провал от страна на Франция да изпълни международните си ангажименти за ефективно борба и наказване на корупцията“.

Но 84-годишният никога нямаше да излежи присъда в затвора поради възрастта си, каза Ели Хатем, адвокат на Ал Асад в Париж. Той каза, че не е имало ограничения за движението му, откакто за първи път беше осъден за присвояване през юни 2020 г.

„Той може да отиде в Сирия, той може да отиде в Пакистан, той може да отиде в САЩ, когато трябва да посети“, каза г-н Хатем. „Не мисля, че той ще остане там за неопределено време. Може би ще се върне в Париж за Коледа.

Г-н Баланш каза, че е изненадан, че Ал Асад се е върнал в Сирия. Но човекът, известен като касапинът на Хама за това, че ръководи атака, при която бяха убити хиляди цивилни в централния сирийски град през 1982 г., вече не представлява никаква заплаха за настоящия сирийски президент, каза той.

Г-н Баланш каза, че режимът в Дамаск би преценил, че „по-добре е чичото да е в Дамаск, отколкото чичото в затвора в Париж“.

„Фактът, че се е върнал в Сирия, е доказателство, че е откраднал парите и че не е честен човек. Той е човек, който е много прагматичен, но няма много чест или смелост, защото това е вид унижение.

„Приключи за клона на семейството на Рифаат.“

- https://www.thenationalnews.com/world/uk-news/2021/11/23/frozen-the-disputed-european-property-empire-of-rifaat-al-assad/?outputType=amp

Фамилията Ассад дойде на власт чрез американо-съветска намеса първо в Дамаск беше
възцарена партията БААС. През 1969-1970 година удари часът на Хафез ал-Ассад. Неговият син Башар ал-Ассад понастоящем определян като „диктатор“,
не беше учил в СССР, а в Англия.
Той и съпругата му бяха канени
и добре приети навсякъде. А Башар ал-Ассад и Джон Кери
бяха семейни приятели.

През 1774 г., съгласно Договора от Кючук Кайнарджа, Кримското ханство получило независимост от султана. Девет лазарника по-късно руснаците го анексирали. Не е било справедливо, но е факт. Дали е било редно украинецът Никита Хрушчов да включи полуострова в територията на Украйна? Едва ли. На това съм свидетел. Тогава то нямаше никакво значение. Всичко беше една империя – хазарския болшевишки СССР.
Нима създаването на Израел е станало съгласно международното право? Ами откъсването на толкова изконно български територии от нашата народностна снага през 1878, 1913 и 1918 г. година? Как е била образувана Македония? Та нали пред очите ни отцепиха Косово от Сърбия?
Стига глупости. Покойният заместник-държавен секретар на САЩ, евреинът Ричард Холбрук, си спомняше как пили цяла нощ. А към 5 часа сутринта начертали границите?! Филмът на BBC с това откровение на американеца не беше показан. Но е в архива ми.
Кое беше „законното“ в продажбата на Източна Европа на Съветите през 1944 година? Ами на разправата на Червената армия с въстаналите чехи през 1848 г. и с разбунтувалите се източногерманци през 1953-а? Защо Западът безучастно наблюдаваше как съветските танкове газеха унгарци по улиците на Будапеща през есента на лето Господне 1956-то? Както и подрязването на Пражката пролет още 12 лазарника по-късно?
Колко добре им беше на военните и на шпионите от двете страни на „желязната завеса“ по време на американската агресия срещу Виетнам и на съветската в Афганистан? Според кое право САЩ организираха превратите в Иран през 1953 и в Чили през септември 1973 година? Ами тези в Ирак, Сирия и Либия през шейсетте? Саддам Хюсеин, Хафез ал-Ассад и Муамар Кадафи бяха диктатори, обучени и уредени от тях. На какво основание т. нар. американци нахлуха в Боливия, Гранада, Панама? Колко законна беше Войната в Персийския залив? Въз основа на кой закон държат военна база на остров Куба, а братята Кастро явно нямат нищо против това? Да не би да им плащат тайно от кубинците?
Да отварям ли дума за онова, което става пред очите ни в планините край Кабул, по територията на древния Вавилон, в Дамаск, Алепо, Триполи, Бенгази, Кайро?… Защо всички си затварят очите пред ционисткия геноцид в Палестина, който продължава повече от век? Каква е причината за мълчанието на „демократите“, когато стане дума за израелската окупация на палестинските територии?През 1774 г., съгласно Договора от Кючук Кайнарджа, Кримското ханство получило независимост от султана. Девет лазарника по-късно руснаците го анексирали. Не е било справедливо, но е факт. Дали е било редно украинецът Никита Хрушчов да включи полуострова в територията на Украйна? Едва ли. На това съм свидетел. Тогава то нямаше никакво значение. Всичко беше една империя – хазарския болшевишки СССР.
Нима създаването на Израел е станало съгласно международното право? Ами откъсването на толкова изконно български територии от нашата народностна снага през 1878, 1913 и 1918 г. година? Как е била образувана Македония? Та нали пред очите ни отцепиха Косово от Сърбия?
Стига глупости. Покойният заместник-държавен секретар на САЩ, евреинът Ричард Холбрук, си спомняше как пили цяла нощ. А към 5 часа сутринта начертали границите?! Филмът на BBC с това откровение на американеца не беше показан. Но е в архива ми.
Кое беше „законното“ в продажбата на Източна Европа на Съветите през 1944 година? Ами на разправата на Червената армия с въстаналите чехи през 1848 г. и с разбунтувалите се източногерманци през 1953-а? Защо Западът безучастно наблюдаваше как съветските танкове газеха унгарци по улиците на Будапеща през есента на лето Господне 1956-то? Както и подрязването на Пражката пролет още 12 лазарника по-късно?
Колко добре им беше на военните и на шпионите от двете страни на „желязната завеса“ по време на американската агресия срещу Виетнам и на съветската в Афганистан? Според кое право САЩ организираха превратите в Иран през 1953 и в Чили през септември 1973 година? Ами тези в Ирак, Сирия и Либия през шейсетте? Саддам Хюсеин, Хафез ал-Ассад и Муамар Кадафи бяха диктатори, обучени и уредени от тях. На какво основание т. нар. американци нахлуха в Боливия, Гранада, Панама? Колко законна беше Войната в Персийския залив? Въз основа на кой закон държат военна база на остров Куба, а братята Кастро явно нямат нищо против това? Да не би да им плащат тайно от кубинците?
Да отварям ли дума за онова, което става пред очите ни в планините край Кабул, по територията на древния Вавилон, в Дамаск, Алепо, Триполи, Бенгази, Кайро?… Защо всички си затварят очите пред ционисткия геноцид в Палестина, който продължава повече от век? Каква е причината за мълчанието на „демократите“, когато стане дума за израелската окупация на палестинските територии?

- https://diagnosa.net/ image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 912506
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930