Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2022 01:28 - МАСОНИТЕ - НАЙ-ОБИКНОВЕНИ ЕВРЕЙСКИ СЛУГИ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 262 Коментари: 0 Гласове:
1



„Първата масонска ложа в САЩ е организирана от евреи, дошли от Холандия през 1658 г.“ (от книгата на В. Н. Малов „От Каин до Христос“, САЩ, 1974 г., стр. 332).

"Рим, 4 март 1981 г. Ватикана потвърди забраната на католиците да се присъединяват към масонски организации. Тази забрана е в сила от 258 години" (LDC, 5 март 1981 г.).

Аятолах Хомейни е член на Иранската масонска ложа от 20 години. В тази ложа влизат и 30 други представители на висшето мюсюлманско духовенство на Иран ("Нашата страна" - 18.12.1981 г.).

В книгата на Н. Яковлев „1 август 1914 г.“, Москва, 1974 г., съвсем откровено се казва за масоните във Временното правителство. Там се казва, че сред водачите, подготвили Февруарската революция, имало 300-350 масони. Това е свидетелството на масона Н.В. Некрасов, бивш член на Държавната дума и министър на временното правителство, в съветските следствени органи през 30-те години на миналия век. Последният царски министър на вътрешните работи Протопопов също определя броя на масонските водачи в Думата, Временното правителство и други революционни партии на 300 души (стр. 232). Некрасов пише в своите показания: „Според моите изчисления, по времето на Февруарската революция масонството имаше само 300-350 членове, но сред тях имаше много влиятелни хора“... „Организацията се състоеше от ложи от петима души“ (стр. 8). И нашите солидари от НТС също имат молекулярни клетки от 5 човека ("молекулярната теория" на НТС). И "Демоните" на Достоевски също имат тези странни "петици". Няма нищо ново под слънцето!

В нюйоркския вестник „Русия“ от 30 юли 1971 г. се цитират думите на благородната масонка Екатерина Кускова: „Масонството изигра огромна роля в подготовката на революцията чрез влиянието си в най-висшите обществени кръгове и в армията. "

И ето една много интересна информация: „...след Втората световна война масонските ложи в Германия са възстановени от офицери на американската армия” („Нова католическа енциклопедия” в 15 тома, Ню Йорк, от статията „Свободно зидарство "). Това се намира и в книгата на дьо Понсен „Тайните сили зад революцията (масонството и юдаизма), Лондон, 1929 г., и в Християнството и американското масонство на Уилям Вейлен, Милуоки, 1958 г., стр. 125. И така, ако болшевиките са искали да завладеят целия свят с помощта на комунизма, американците завладяват света с помощта на масонството. Спомнете си Харвардския проект и педерастния комплекс на Ленин, с чиято помощ беше разбит съветският режим.

Масонството в САЩ е създадено от евреи (Селянинов „Тайната сила на масонството”, стр. 99). Повторението е майка на ученето!

Ръководителят на кадетите В.А. Маклаков през 1913 г. действа като защитник по делото Бейлис за ритуалното убийство на 13-годишно момче Андрей Юшчински (сп. Свободное слово Руси, ноември-декември 1983 г., стр. 30-31). Но този Маклаков беше масон, както се оказа по-късно. Тук виждате как масоните се втурват на помощ на евреите. А теолозите казват: „Това е съюзът на Сатана и Антихрист, в резултат на което ще има царство на княза на този свят“.

Нека да разгледаме интересни книги на Борис Башилов.

Император Павел I е масон (за известно време) - и е убит от масоните. Синът му Александър I също е масон (за известно време). За масонството на Александър I пише проф. М. Зизикин в книгата си "Тайните на император Александър I" (Б. Башилов "Александър I и неговото време", стр. 77).

Проф. М. Зизикин в своя труд „Император Николай I и военният заговор на 14 декември 1825 г.“ пише: „Руското масонство наброяваше членове на управляващите домове, представители на най-блестящите руски фамилии (13 Голицин, 12 Наришкини, 9 князе Долгоруки, същия брой князе Гагарини, графове Толстой), министри, военни водачи (Кутузов и Бенингсен), няколко архиепископа (Филарет, Московски митрополит) и много учени, писатели и художници. С една дума, целият светски и интелектуален елит на страната „(Б. Башилов „Масонски и интелектуални митове...”, стр. 14). Това е така, защото дегенерацията започва от върха на обществото. А народът казва: „Рибата гние от главата”.

Основатели на Ордена на руската интелигенция (т.е. духовното масонство) са А. Херцен, М. Бакунин, В. Белински и други политически демони на своето време (Б. Башилов „Враг на масоните No 1“, става дума за Николай I, стр. 19) ...

Масони са Гьоте, Моцарт, Гарибалди, Франц Лист, Марсел Кашен (най-големият френски комунист) и Чърчил... Джордж Вашингтон и 12 от неговите генерали са масони, включително френският маркиз Лафайет, който става първият почетен гражданин на Съединените щати (просъветският вестник "Руски глас" в Ню Йорк от 27.8.1987 г.).


С. Левицки, философ-солидарист от NTS, който служи в Гласа на Америка във Вашингтон в статията „Още за сатанизма“ NRS на 14 септември 1980 г. пише: „... рационалния сатанизъм, роден от вярата, че Бог, макар и добър, той е твърде слаб, докато неговият антипод, Сатана, всъщност управлява света (не случайно го наричат ​​„принцът на този свят.“) Следователно е по-разумно да се покланяме на силен Сатана, отколкото на слабия. Бог.

Известният поет Александър Блок пише за масоните по следния начин:

Но този, който се движеше, контролирайки
куклите на всички страни, -
Той знаеше какво прави, изпращайки
хуманистичната мъгла.

В "Новото руско слово" от 14.04.1989 г. има статия за възможната хомосексуалност на Сталин. Също така се споменава книгата на Харолд Ласуел „Психопатология и политика“: „Ласуел вярва, че политиците често работят заедно в малки клики и много от тях имат проблеми в нормалните стабилни хетеросексуални връзки“. Тоест, той говори за масоните.

Тъй като масоните са тайни общества, нека видим какви тайни има. Откъде идва името масони или "масони"? Мисля, че това име е чисто символично и напълно оправдано. Тъй като дегенерацията идва от върховете на обществото, ако погледнете назад към историята на човечеството, ще видите, че за съжаление дегенератите играят ролята на зидари-строители в историята, полагайки основата на нашата история. Не е нужно да отивате далеч. Вземете Втората световна война.

Рузвелт и Чърчил официално са масони. Сталин и Хитлер не бяха официално масони, но бяха явни дегенерати - и прогонваха масоните в концентрационни лагери. Единството и борбата на противоположностите е първият закон на марксизма. Навърших 85, но не съм забравил този проклет закон.

А коя е най-високата степен на масонството – 33 градуса? Това е имитация на 33-те години от земния живот на Исус Христос. Затова теолозите казват, че дяволът е маймуната на Господ Бог. Ето ги масоните и гримаси като маймуни. В психиатрията това се нарича илюзии за величие. Виждате ли, разбивам всички тези масонски тайни като ядки.

Ето един практически пример. Те създадоха Организацията на обединените нации (ООН), нещо като световно правителство. Хамършилд беше назначен за генерален секретар – той е като краля на кралете. Разбира се, масонът е 33 градуса. И всички знаят, че той е лидер. Тогава той публикува стихосбирка, в която се сравнява с Исус Христос – и всеки може да види, че е луд. Тогава този цар на царете беше намерен в Африка, върху купчина термити, с куршум в главата.

Какво ще кажете за масонски приказки, които проследяват произхода си от зидарите, построили храма на цар Соломон? Е, приказките са си приказки. Просто за да прикрием света зад кулисите. Затова теолозите казват, че дяволът е лъжец и баща на лъжата.

Ключът към всички тайни, загадки и парадокси, отнасящи се до масонството и света зад кулисите, е коварен силов комплекс, комплекс на лидер, вариращ от сибирски шамани и негри магьосници до Сталин и Хитлер. Психолозите, но само честните психолози, казват, че силовият комплекс е свързан по един или друг начин със садизма и хомосексуалността на активния, или мъжкия тип. Но за това вече писах подробно в главата "Силовият комплекс", за властолюбиви и амбициозни хора, за които властта е слаба. Затова няма да се повтарям. По принцип това е борба за власт.

Тук трябва да припомним Голямата чистка от 1935-1938 г. Най-добрият източник по тази тема е дебелата книга на Робърт Конкуист "Големият терор", САЩ, 1969 г. Авторът първо е работил за британското разузнаване, а след това в Института Хувър за война, мир и революция в Калифорния. В тази най-сериозна книга се казва, че по време на Голямата чистка Сталин разстрелва 1 милион души и прокарва 12 милиона в Сибир (стр. 532). Професионалните революционери на Ленин и перманентните революционери на Троцки бяха изтребени като луди кучета, като чумни плъхове, като тифозни въшки. По принцип Сталин направи това, което Николай II трябваше да направи.

За съжаление бяха засегнати и много напълно невинни хора. Включително баща ми, лекар, който цял живот лекуваше само хора, а през 1938 г. беше арестуван и прекара 15 години в изгнание в Сибир. И станах „политически ненадежден“ и животът ми също беше изкривен. В резултат на това днес седя в Ню Йорк.

Един добър човек ми донесе добра книга от Русия: Олег Платонов "Тайната история на масонството 1731-1996", Москва, 1996, 702 с. Авторът е сериозен учен историк, на когото са отворени всички архиви и който старателно ги е разровил. Това е голям обем, луксозно издание. Но купуването на тази книга е доста трудно – като всичко за света зад кулисите. Но тъй като този материал е много интересен и безупречно точен, написах най-същественото нещо, което масоните крият най-вече, страхувайки се, че ще бъдат изгорени на клада, както през Средновековието, обесени или разстреляни - имената, имената и имена на любезните братя масони. Така че, вижте сами. Тук-там моите коментари.

1-ви списък на масоните - преди управлението на Николай II:

1. Бакунин Михаил Александрович (1814-1878), теоретик на анархизма, идеолог на политическия бандитизъм.

2. Бенкендорф Александър Христофорович, началник на жандармския корпус. Това е чичото, който ловува Бакунин. Отново единството и борбата на противоположностите е първият закон на марксизма.

Тук цялото висше благородство, цели семейства. Например 3 граф Толстой (стр. 151). Целият списък е 53 страници, които ми липсват. Бог е с тях или по-скоро дяволът е с тях.

2-ри списък на масоните - от началото на управлението на Николай II до Втората световна война.

Ето какво е интересно – след революцията от 1917 г. почти всички органи на емигрантската преса (до 90%) са в ръцете на масоните (стр. 311). Ето защо моят приятел философът Киркегор каза, че от изобретяването на печатната преса дяволът се е настанил в печатарското мастило.

1. Адамович Георги Викторович (1894-1971), критик, поет, в Париж.

2. Алданов (Ландау) Марк Александрович (1886-1957), писател.

3. Алехин Алекс. Алекс. (1892-1946), световен шампион по шах. Това е голяма гъска. И хроничен алкохолик.

4. Андреев Леонид (1871-1919), писател-декадент. Двамата му сина също са били масони. Вижте, това нещо се наследява.

5. Арцибашев Михаил Петър. (1878-1927), писател-декадент.

6. Баженов Ник. Ник. (1857-1923), професор-психиатър, един от първите организатори на руското масонство. Много голяма гъска. Той направо каза, че Сталин е параноик и Сталин му изкриви главата за това. Този професор не познаваше много добре параноиците си.

7. Бакунина Татяна Алексеевна, съпруга на писателя М. Осоргин.

8. Бахметиев Борис И. (1880-1951), посланик в Съединените щати при временното правителство (до 1922 г.).

9. Бахтин В.В. СССР (1920-те).

10. Бахтин М.М. (1899-1975).

11. Бели Андрей (Бугаев) (1880-1934), поет-символист, ръководител на руските антропософи.

12. Беноа Александър Ник. (1870-1960), художник, изкуствовед.

13. Берберов Минас Иванович (1870-1919), член на арменското правителство през 1917-1918. Където мирише на власт, има масони.

14. Берберова Нина Николаевна (1901-1993 = 92 години!), Израства от семейство масони, писател, съпруга на поета Ходасевич, историк. Масонството на 20 век.

15. Билибин Иван Яков. (1876-1942), художник.

16. Елена Блаватска Петър. (1831-1891), изобретил теософията.

17. Блок Александър Александрович (1880-1921 = 41 години. Не е достатъчно), поет.

18. Бокий Глеб Иванович (1879-1940), председател на Петроградската ЧК, един от ръководителите на НКВД. Масов убиец.

19. Брюсов Валерий Яков. (1873-1924), поет, член на КПСС (б) от 1920 г., ложа „Луцифер“ (началото на 1900 г.).

20. Бурцев Владимир Лвович (1862-1942), историк, ловец на предатели.

21. Вересаев (Смидович) Викентий Викент. (1867-1945), писател.

22. Волошин (Кириенко) Максимилиан Александър. (1877-1932, поет, критик, кавалерист, масон от 1905 г.

23. Газданов Гайто (Георгий) Иванович (1903-1971), писател, масон от 1932 г. През 50-те години работи в Радио Свобода в Мюнхен.

24. Гипиус Зинаида Николаевна (1869-1945), писател. Самата подписана така - "Дяволска кукла". Съпругата на писателя Мережковски.

25. Гликберг (псевдоним Саша Черни) Александър Мих. (1880-1932), поет.

26. Голенищев-Кутузов Сергей Александър., Граф, Париж 1920-те.

27. Горки (Пешков) Алекс. Максим. (1868-1936), писател. О, ето къде намери субчик-скъпа ?!

28. Грузенберг Оскар Осипович, адвокат, защитава Бейлис в процеса.

29. Гукасов Абрам Осипович (1872-1969), финансира списание "Ренесанс" в Париж.

30. Гюл Роман Борисович (1896-1986), писател, масон от 1936 г., работи за Радио Свобода в Ню Йорк.

31. Гучков Александър Иванович (1862-1936), син на руски търговец и еврейка, председател на 3-та държавна дума.

32. Джунковски Вл. Фед. (1865-1938), генерал, началник на жандармеристите.

33. Добужински М.В. (1875-1957), художник.

34. Дубнов С.М., еврейски историк.

35. Жаботински Влад. Евген. (1880-1940), лидер на ционизма.

36. Животовски Абрам, банкер, зет на Троцки.

37. А. Зарудни, адвокат по делото Бейлис.

38. Зензинов Вл. Мих., член на ЦК на социалистите-революционерите.

39. Зиновиев (Радомислски) (1883-1936), спътник и миньон на Ленин.

40. Зуров Леонид Федор. (1902-1971), писател, психопат, живял в къщата на нобеловия лауреат Бунин.

41. Игнатиев Алексей Алексеевич (1877-1954), граф, генерал-лейтенант от Съветската армия.

42. Каменев (Розенфелд) Лев Борис. (1583-1936), спътник на Ленин.

43. Карелин А.А. (1863-1926), лидер на анархо-комунизма.

44. Керенски А.Ф. (1881-1970 = 89 години), ръководител на временното правителство.

45. Петр Алексеевич Кропоткин (1842-1921), княз, теоретик на анархизма.

46. Кузмин-Караваев (1859-1927), генерал, професор. От това семейство беше лудата „майка Мария“ в Париж.

47. Кусково екат. Дмитрий (1869-1958), дясна социалистка, съпруга на икономиста Прокопович, публицист.

48. Ленин Влад. Илич (1870-1924), той е масон в Париж и Лондон. Това е мястото, където проектът на Харвард и комплексът за педерастия на Ленин, по които работи Гласът на Америка.

49. Литвинов Максим Максим. (1876-1951), голям болшевик.

50. Лихачов Дм. Serg. (1906-1998), академик, литературен критик. Той седеше на Соловки през 20-те години на миналия век.

51. Луначарски Анатол. Вие. (1875-1933), писател.

52. Маклаков ти. Алекс. (1869-1957), внук на бухарски евреин, адвокат, защитник по делото Бейлис, посланик врем. правителства във Франция.

53. Маркус С.А., болшевишка, роднина на съпругата на С. Киров.

54. Милюков Павел Ник. (1859-1943), водач на юнкерите.

55. Набоков Владимир Дмитр. (1869-1922), ЦК на кадетите.

56. Нобел Емануел Лудвигович (1859-1932), петролен индустриалец.

57. Оболенски, князе, тук има цял куп.

58. Осоргин Мих. Андите. (1878-1942), писател.

59. Отсуп Ник. Авдеевич (1894-1958), поет в Париж.

60. Панина София Владимир. (1871-1957), графиня, член на теософите, член на ЦК на кадетите, управляваща фермата Толстой близо до Ню Йорк.

61. Парвус-Гелфанд Израел (1869-1924), финансист на Ленин.

62. Петлюра Семьон Вие. (1879-1926), украинец. националист.

63. Петровски G.I. (1878-1958), болшевик от 1897 г., кандидат-член на Политбюро на ЦК на КПСС (б).

64. Пешков Зиновий Алексеевич (1884-1966), брат на Ю. Свердлов, осиновен от М. Горки, генерал на дьо Гол.

65. Пешкова Екат. Пол. (1875-1965 = 90 години), първата съпруга на М. Горки, приятел на масона Кускова Е.Д.

66. Путилов Ал. Ив., собственик на завода Путиловски в Санкт Петербург.

67. Радек Карл Бернхард. (1885-1938) болшевик.

68. Раковски Хр. Георг., еврейски болшевик.

69. Рьорих Елена Иван., съпругата на художника Н. К. Рьорих, "теософска мадона", наследи мястото на Безант А.

70. Рьорих Ник. Конст. (1874-1947), художник, теософ, дух, розенкройцер.

71. Родзянко Мих. Владимир. (1859-1924), председател на Държавната дума (от 1911), е бит до смърт от врангелски офицери (както пише В. Пикул). Това е дядото на също толкова дебелия, самохваллив и арогантен Олег Родзянко.

72. Романов Александър Михайлович, гл. Принц, бил женен за Ксения, сестра на Николай II, "мистичен масон", спиритуалист, наричал себе си розенкройцер, занимавал се със спиритизъм.

73. Романов Георгий Михайлович, гл. Принц (1863-1919), член на Мартинисткия орден (1909).

74. Романов Николай Михайлович, гл. Принц (1859-1979), по-голям брат на Александър Михайлович (това вече е 3 Михайлович).

75. Романов Николай Николаевич, гранд. Принц (1856-1929), член на Мартинисткия орден (1909).

76. Романов Петр Николаевич, Велик херцог княз (1864-1931). Това вече е 2 Николаевич. Член на Мартинисткия орден (1909). Тук има общо 5 ветерани. принцове - масони.

77. Рузски Ник. Влад. (1854-1918), генерал, убеждава царя да абдикира.

78. Савинков Борис Викт. (1879-1925), социалист-революционер, терорист.

79. Савинков Виктор Виктор., Брат на предишния.

80. Свердлов Яков Мих. (1885-1919), сътрудник на Ленин.

81. Скоропадски Павел Петър. (1873-1945) Генерал, хетман на Украйна. Те са навсякъде, където мирише на власт. За тях силата е слаба.

82. Семичаковски, свещеник, петербургски масон (1910).

83. Сергеев-Ценски Серг. Ник. (1875-1958), писател.

84. Симанович Арон (1873-1936), бижутер, мошеник, виден деец на ционизма, масонски агент при Г. Распутин.

85. Скворцов-Степанов Иван Иван. (1870-1928), член на Централния изпълнителен комитет на СССР, болшевик от 1896 г., редактор на в. "Известия".

86. Слоним Марк Лвович (1894-1976), писател в Париж.

87. Соловьев Борис Ник., офицер, провокатор, съпруг на дъщерята на Распутин.

88. Сологуб (Тетерников) Фьодор Кузмич (1863-1927), поет и декадент.

89. Сорокин Питирим Александър. (1889-1968), социолог, лидер на десните социалисти революционери, секретар на Керенски през 1917 г., от 1930 г. - професор в Харвардския университет, където е изобретен комплексът за педерастия на Ленин. Всичко това е една лейка.

90. Струве Питър Бернхард. (1870-1944), професор, юридически марксист.

91. Толстой Алексей Никол. (1883-1945), граф, писател.

92. Троцки (Бронщайн) Лев Давидович (1879-1940), народен комисар по военните и военните дела на СССР. И тази малка скъпа също е тук.

93. Тиркова-Уилямс Ариадна Влад. (1869-1962), кадет.

94. Тефи (Лохвицкая) Надежда Александър. (1872-1952), писател.

95. Хрусталев-Носар Григ. Степан. (1877-1918), голям революционер.

96. Цветаева Анастасия Иван. (1894-1994 = 100 години!), Сестрата на поетесата Марина Цветаева, която се обеси.

97. Цвибак Яков Моисеевич (Андрей Седих) (1902-1995), редактор на Ново руско слово, масон от 1927 г., ложа Северна звезда.

98. Церетели Иракли Георг. (1881-1959), един от лидерите на меньшевиките.

99. Чехов Мих. Александър. (1891-1955), режисьор, племенник на А.П. Чехов.

100. Чхеидзе Ник. Семьон. (1864-1926), майор меньшевик.

101. Марк Шагал (1887-1985), художник-модернист, явен шизофреник.

102. Шаховской Дмитр. Иван. (1861-1939), княз, ляв юнкер.

103. Шполянски (Дон-Аминадо) Аминад Петър. (1888-1957), писател.

104. Щербатов Сергей, княз, историк на изкуството, писател, 33 градуса.

105. Айзенщайн Серг. Мика. (1898-1948), кинорежисьор, професор във ВГИК.

106. Юсупов Феликс (1887-1967), княз, участник в убийството на Распутин.

3-ти списък на масоните (от 1945 до 1996 г.):

1. Аксенов ти. Павл., писател, член на Руския Пен-център (1992).

2. Алданов (Ландау) Марк Александър. (1886-1957), писател.

3. Андреев Вадим Леонидович (1903-1976), писател, син на писател-декадент. Това малко нещо се предава по наследство.

4. Арбатов Георги Аркадиевич (роден 1923 г.), директор на Института за САЩ и Канада.

5. Афанасиев Юрий Ник. (р. 1934), ректор на Хуманитарен институт.

6. Ахмадулина Бела Ахатовна (р. 1937), поетеса, изр. Съпругата на Евтушенко.

7. Бакатин Вадим Виктор. (роден 1937 г.), министър на МВР на СССР, председател. КГБ.

8. Белая Галина Андреевна, професор, декан на Руския държавен хуманитарен университет, дъщеря на декадента Андрей Бели.

9. Богуславская Зоя Борис. (р. 1929), писател, от духовенството.

10. Бонер Елена Геворковна (р. 1923), съпруга на акад. Сахаров. И тази вещица е точно там.

11. Бродски Йосиф (1940-1996), поет, масонски клуб "Magisterium".

12. Буковски Владимир Конст. (роден 1942 г.), е съден за комуникация с ЦРУ.

13. Бунич Павел Григ. (роден 1929), икономист, член на КПСС (1940-1991).

14. Бурбулис Генадий Едуард. (роден 1945 г.), привърженик на Елцин, неговият "сив кардинал".

15. Бурлацки Федор Мих. (роден 1927), главен редактор на "Литературная газета", евреин, агент на влиянието на САЩ.

16. Вознесенский Андрей Андр. (роден 1933 г.), поет модернист, който преди се наричаше декаденти.

17. Войнович Влад. Ник. (роден 1932), еврейски писател.

18. Волкогонов Дмитр. Антон. (1926-1955), генерал-полковник от КГБ.

19. Гайдар Егор Тимурович (роден 1956 г.), председател на правителството на Руската федерация.

20. Говорухин Станислав, филмов журналист.

21. Горбачов Мих. Serg. (роден 1931 г.), президент на СССР до 1991 г.

22. Гусински Влад. Александър. (роден 1952 г.), банкер олигарх, т.е. бандит.

23. Дойч Марк, еврейски журналист, Радио Свобода (ЦРУ, САЩ).

24. Дудинцев Влад. Дмитрий (р. 1918), писател – „Не с хляб сам”.

25. Евтушенко Евг. Александър. (роден 1933), рускоезичен писател, член на масонския клуб „Магистериум”. И тази гъска също е тук.

26. Борис Елцин Ник. (роден 1931 г.), президент на Руската федерация от 1991 г., член на Малтийския орден.

27. Ерофеев Викт. Влад. (роден 1947 г.), писател.

28. Жванецки Мих. Мика. (р. 1934), писател-сатирик.

29. Заславская Татяна Иван. (роден 1927 г.), професор.

- Григорий Климов - ,,Откровение." image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 902406
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031