Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2022 01:19 - ДЖОРДЖ СОРОС - ЕВРЕИН, ЦИОНИСТКИ АГЕНТ И ЕДИН ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ РОТШИЛДОВИ СЛУГИ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 211 Коментари: 0 Гласове:
1



Разбираемо е, че заради интересите на Сорос и Ротшилд предпочитат да държат връзката си скрита далеч от общественото мнение, за да скрият приятелите с добри връзки, с които Сорос се радва в лондонското Сити , британското външно министерство, Израел и финансовия истеблишмънт на САЩ.
Следователно е създаден митът, че Сорос е самотен финансов инвестиционен „гений“, който благодарение на чистия си личен блясък в откриването на промени в пазарите се превърна в един от най-успешните спекуланти в света. Според онези, които са правили бизнес с него, Сорос никога не прави голям инвестиционен ход без чувствителна вътрешна информация.

В борда на директорите на Quantum Fund NV на Сорос е Ричард Кац, човек от Ротшилд, който също е в борда на лондонската търговска банка NM Rothschild and Sons и ръководител на Rothschild Italia SpA в Милано .

Друга връзка на семейството на Ротшилд с Quantum Fund на Сорос е членът на борда на Quantum Нилс О. Таубе, партньор на лондонската инвестиционна група St. James Place Capital, чийто основен партньор е лорд Ротшилд.

Колумнистът на London Times лорд Уилям Рийс-Мог също е в управителния съвет на St. James Place Capital на Ротшилд.

Чест бизнес партньор на Сорос в различни спекулативни сделки, включително при манипулирането на златото през 1993 г., макар и не директно към Quantum Fund, е англо-френският спекулант сър Джеймс Голдсмит, братовчед на семейство Ротшилд .

Още от първите дни, когато Сорос създава свой собствен инвестиционен фонд през 1969 г., той дължи успеха си на връзката си с банковата мрежа на семейство Ротшилд. Сорос работи в Ню Йорк през 60-те години на миналия век за малка частна банка, близка до Rothschild , Arnhold & S. Bleichroeder, Inc., банково семейство, което представлява интересите на Ротшилд в Германия по времето на Бисмарк.

Русия и Общността на независимите държави (ОНД): Сорос оглавява делегация в Русия, където работи заедно с Раиса Горбачова от края на 80-те години на миналия век, за създаване на фондация „Културна инициатива“.

Както и при другите му „благотворителни фондации“, това беше освободено от данъци средство за Сорос и неговите влиятелни западни приятели да влязат на най-високите нива на вземане на политики в страната и за малки суми оскъдна твърда валута, но нагоре на важни политически и интелектуални фигури. След фалстарт при Михаил Горбачов през 1988-91 г., Сорос премина в новия кръг на Елцин.

Сорос има голямо влияние в Унгария . Когато националистическият опозиционен парламентар Ищван Чурка се опита да протестира срещу това, което се прави за разрушаване на унгарската икономика, под политиката на Сорос и приятели, Чурка беше обявен за „антисемит“ и през юни 1993 г. беше принуден да напусне управляващата Демократическа партия. Форум, в резултат на натиск от свързани със Сорос кръгове в Унгария и чужбина, включително близкия приятел на Сорос, американският представител Том Лантос.

В началото на 1990 г., в тогавашна все още Югославия, намесата на Сорос с шокова терапия, в сътрудничество с МВФ, помогна за запалването на икономическия бушон, който доведе до избухването на войната през юни 1991 г.

По това време Сорос се похвали:

„Югославия е особено интересен случай. Въпреки че националните съперничества доведоха страната до ръба на разпадането, програмата за радикална парична стабилизация, която беше въведена на същата дата като в Полша - 1 януари 1990 г., започна да променя политическия пейзаж. Програмата е много по полска линия и имаше по-голям първоначален успех. Към средата на годината хората започнаха да мислят отново за югославски.

Сорос е приятел с бившия заместник-държавен секретар Лорънс Игълбъргър, бившия посланик на САЩ в Белград и покровител на сръбския комунистически лидер Слободан Милошевич. Игълбъргър е бивш президент на Kissinger Associates, в чийто борд е лорд Карингтън, чиито балкански посредници подкрепиха сръбската агресия срещу Хърватия и Босна.

- Досие, което се основава на доклад, публикуван на 1 октомври 1996 г. от бюрото на EIR във Висбаден, Германия, озаглавен „Профил на мегаспекуланта Джордж Сорос“. Изследванията са направени от Марк Бърдман, Елизабет Хеленбройх, Паоло Раймонди и Скот Томпсън.

- https://humansarefree.com/2018/11/george-soros-was-exposed-as-a-rothschild-agent-in-1996.html

Орбан, бъдещият премиер, посещава Оксфорд със стипендия, финансирана от Сорос. Сорос беше основен финансов поддръжник на Fidesz (името означава Алианса за младите демократи), който Орбан основа заедно с други продемократични студентски лидери през 1988 г. Сорос дори осигури финансиране за група, наречена Black Box, която направи документалния филм за Орбан, която беше част от поредица за актуални събития.

- https://www.politico.eu/article/hungarys-freudian-political-fight-orban-vs-soros/amp/

Иран признава, че е „работил в тясно сътрудничество“ с мрежата на Джордж Сорос.

(3 септември 2018 г. / Israel Hayom) Иран призна в неделя, че е работил в тясно сътрудничество с Фондация „Отворено общество“, мрежа за отпускане на безвъзмездни средства, основана от американския милиардер Джордж Сорос, 

Иранският външен министър потвърждава, че Техеран е работил с фондацията, но казва, че работата е предшествала мандата му и се хвали, че я "регулира".

- https://www.jns.org/iran-admits-to-having-worked-closely-with-george-soros-network/

Нарастването на популярността на криптовалутата и пазара на цифрови токени приеха с ентусиазъм новината, че два от най-известните фонда на Уолстрийт ще започнат да инвестират в тази революционна технология. Джордж Сорос и семейство Рокфелер направиха първите си стъпки за инвестиране в криптовалута.

Човекът, който успя да разбие Английската централна банка, беше скептичен в началото на годината по отношение на виртуалните валути, но сега дава зелена светлина на нейния фонд мениджър да започне да оперира с тези активи. Адам Фишър, който наблюдава макроинвестициите на Soros Fund Management и който премества 26 милиарда долара от централата си в Ню Йорк, е получил вътрешно разрешение да започне да търгува с виртуални валути, съобщи американската информационна агенция Bloomberg .

Това обаче не е първият ход на Сорос по отношение на крипто пазарите, той вече косвено залага на тях. Неговият фонд придоби голям дял в „Overstock.com“ в края на 2017 г., като по този начин стана третият собственик на компанията за електронна търговия. Тази компания стана първият търговец на дребно, който приема дигитални токени като средство за плащане през август миналата година, както и планира да стартира борсов пазар на криптовалута, който може да работи в рамките на платформата.

Рокфелери приеха подобна стратегия, които обявиха през април споразумение за сътрудничество с компанията CoinFund, която е посветена на инвестициите в криптовалути. Венрок, официалното подразделение за рисков капитал на семейството, беше този, който извърши операцията и чийто партньор, Дейвид Пакман, я нарече „дългосрочна инвестиция“.

Пазарът на криптовалути привлича все повече личности, въпреки че не е необходимо да сте един от тях, за да започнете да инвестирате. Милиони хора вече са открили най-интелигентните стратегии за инвестиране с eToro, водещата мрежа за социална търговия в света.

Благодарение на инструментите за управление на риска, предлагани от тази платформа, всеки потребител може да защити своите позиции и да се наслади на депозити и тегления без усложнения и мигновено изпълнение. В допълнение, eToro предлага на новите си членове безплатен акаунт от $100 000, с който да измерват и тестват своята стратегия.

Поради социалния характер на тази общност, потребителите могат да обсъждат с най-добрите инвеститори на eToro относно стратегии за инвестиране в криптовалута като биткойн, използвайки технологията „CopyTrader“, която автоматично клонира инвестиционните портфейли на най-успешните търговци.

- https://www.sharecast.com/amp/promoted/news-and-announcements--/soros-and-rockefellers-take-first-steps-to-invest-in-cryptocurrency.html

23 септември 2013 г

83-годишният милиардер Джордж Сорос се ожени за консултанта по здравеопазване и образование Тамико Болтън, на 42 години, на малка церемония в имението на Сорос в Бедфорд, Ню Йорк.

Размяната на клетви беше последвана от прием с над 500 гости.

Сред гостите беше президентът на Световната банка Джим Йонг Ким, бившият генерален секретар на ООН Кофи Анан и лидерът на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси.

За Сорос, чиято нетна стойност е 20 милиарда долара според Forbes, това ще бъде третият му брак, докато за Болтън това е втори брак.

Сорос е изправен пред дело за 50 милиона долара от бивша приятелка, защото се е отказал от обещанията да й купи апартамент за 1,9 милиона долара.

Когато го попитаха за предбрачен договор с най-новата му съпруга, Сорос каза, че по-голямата част от богатството му ще бъде оставена за благотворителност, но Болтън ще бъде щедро погрижен.

- https://www.nbh.ae/news-355.html

Джаред Кушнер, зет и старши съветник на президента, в момента има бизнес с Goldman Sachs Group Inc. и милиардерите Джордж Сорос и Питър Тийл, според хора, запознати с въпроса и документите за ценни книжа.

По-рано неразкритите бизнес отношения с титаните на финансовия и технологичния свят са чрез технологичен стартъп за недвижими имоти, наречен Cadre, който г-н Кушнер е съосновател и в момента частично притежава.

Голдман и господа Сорос и Тийл, както и други фирми на милиардери, също имат дялове в компанията, която се намира в сграда в Манхатън, собственост на компанията на семейство Къшнер, според хора, близки до Cadre.

Делът на Cadre е един от многото интереси — и връзки с големи финансови институции — които г-н Къшнър не е посочил във формуляра си за правителствено финансово разкриване, според преглед на Wall Street Journal на ценни книжа и други документи. Други включват заеми на обща стойност най-малко 1 милиард долара, от повече от 20 кредитора, на имоти и компании, част от собственост на г-н Кушнър, установи вестникът. Той също така е предоставил лични гаранции за повече от 300 милиона долара от дълга, според анализа.

Във формуляра си за разкриване, подаден по-рано тази година, г-н Кушнер не идентифицира Cadre като сред стотиците си активи. Вестникът идентифицира неговия дял в Cadre чрез преглед на ценни книжа и други документи, както и интервюта с хора, запознати с компанията и финансите на г-н Кушнер.

Джейми Горелик, адвокат, представляващ г-н Кушнер, каза в изявление, че неговият дял в Cadre се помещава в компания, която той притежава, BFPS Ventures LLC. Неговата собственост върху BFPS е отчетена във формуляра му за разкриване, въпреки че не споменава Cadre.

- https://www.wsj.com/amp/articles/trump-adviser-jared-kushner-didnt-disclose-startup-stake-1493717405

Сред най-големите участници в двете нови комисии, набиращи пари за Байдън и националните и държавните демократични партии, бяха едни от най-известните донори на демократите.

Те включват: милиардер инвеститор Джордж Сорос ($500,000), съосновател на Facebook Дъстин Московиц ($620,600), основател на хедж фонд милиардер и бивш кандидат за президент Том Стайер ($360,000), филантроп Сюзън Прицкър ($300,000), и 0$615 courdoch -основател и президент на фондация Quadrivium и снаха на Рупърт Мърдок, консервативния медиен магнат. Катрин Мърдок все повече дава на демократите този цикъл, включително 1 милион долара, за да помогне на демократите в Сената.

Двата комитета, създадени в средата на май, позволяват на Байдън да събира шестцифрени чекове от един донор за своята кампания и национални и държавни партии (до $360 000 чрез Фонда за действие на Байдън и до $620 600 чрез Фонда за победа на Байдън).

- https://www.washingtonpost.com/politics/2020/07/16/wealthy-longtime-democratic-donors-boosted-biden-with-big-checks-second-quarter/

Интервюиращ: Религиозен ли сте? 
Джордж Сорос: Не.
Интервюиращ: Вярвате ли в Бог?
Джордж Сорос: Не. Вярвам, че Бог е създаден от човека, а не обратното. 
Интервюиращ: В последните две години сте били обвиняван за финансовите колапси на Тайланд, Малайзия, Индонезия, Япония и Русия.
Джордж Сорос: На всички? На всички тях.
Интервюиращ: На всички изброени. Толкова могъщ ли сте? 
Джордж Сорос: Не. Мисля, че съществува голямо неразбиране. 
Интервюиращ: Премиерът на Малайзия каза, че регионът 40 години се опитва да изгради своята икономика и ето идва един кретен като Сорос с много пари и всичко приключва. Той ви нарича престъпник. 
Джордж Сорос: На него му е лесно да обвинява една външна сила и след това да признае, че те са управлявали лошо икономиката и валутата си. Френският финансов министър говореши за обесване на спекулантите на електрическите стълбове. Мисля, че ме обвиняват за всичко. Аз съм тук основно, за да правя пари. Аз не мога и не гледам за социалните последици от това, което правя.
Интервюиращ: Струва ми се, че вие можете в редица ситуации да вземети позиция срещу една валута или да направите изявление и цяла една страна да пропадне. 
Джордж Сорос: Това е огромна отговорност, всъщност. Но също така е и смиряващ опит, защото аз всъщност се опитвам да направя правилното нещо, но понякога това, което правя има нежелано негативно следствие, както стана в Русия.
Интервюиращ: В същността на Джордж Сорос има едно вродено противоречие. 
Джордж Сорос: Което е? 
Интервюиращ: Което е: от една страна вие сте капиталист, който не го е грижа за социалните последици от деянията му, а от друга страна сте филантроп, който се грижи само за социални последици. Как се справяте с двете? 
Джордж Сорос: Аз разбирам, че като конкунрент аз трябва да се конкурирам, за да печеля, но като човек, аз съм загрижен за обществото, в което аз живея.
Интервюиращ: С кой Джордж Сорос разговарям сега – с аморалния или с моралния?
Джордо Сорос: Човекът е един. Един човек, който веднъж е ангажиран с аморални дейности, а в останалото време опитва да е морален.
Интервюиращ: Вие сте унгарски евреин, който е избегнал Холокоста, преставяйки се  за християнин.
Джордж Сорос: Да.
Интервюиращ: И сте видели много от хората да бъдат транспортирани към лагерите на смъртта. 
Джордж Сорос: Бях на 14 години и бих казал, че това оформи характера ми. 
Интервюиращ: По какъв начин?
Джордж Сорос: Че човек трябва да мисли, да разбира и да предвижда събитията когато е застрашен. Това беше огромна заплаха от злото, това беше много лична среща с злото. 
Интервюиращ: Аз разбирам, че вие сте били с този ваш защитник, който се е заклел, че сте неговият осиновен син. 
Джордж Сорос: Да, да. 
Интервюиращ: Вие сте ходили и сте помагали при конфискация на имущесвото на евреите. 
Джордж Сорос: Да, така е.
Интервюиращ: Това звучи като опит, който би изпратил мнозина хора на дивана на психиатрите за много дълго време. Беше ли трудно?
Джордж Сорос: Не, изобщо не, изобщо не. Може би като дете не виждате връзката, но това не ми създаде изобщо никакви проблеми. 
Интервюиращ: Никакво чувство за вина? 
Джордо Сорос: Не. 
Интервюиращ: Например, че аз съм евреин и ето ме тук, гледам как тези хора заминават, а аз също можех да съм сред тях, аз дори би трябвало да съм сред тях.
Джордж Сорос: Е разбира се, аз можех да съм от другата страна, можеше да съм онзи, на който отнемат нещата, но аз нямах усещането, че не трябва да съм там, защото това беше да, всъщност по забавен начин, то е същото като при пазарите, ако аз не бях там, разбира се, аз нямаше да съм го направил, но друг щеше, така или иначе, да го направи, независимо дали съм там или не, аз бях само зрител – имуществото беше отнемано. Аз нямах никаква роля в отнемането на това имущество. Така че аз нямах чувство за вина. 
Интервюиращ: Много хора търсят съвети от вас, най-наскоро южноафриканският президент Нелсън Мандела какъв съвет му дадохте? 
Джордж Сорос: Всъщност президентът Мандела ме попита: Как най-добре би могла Южна Африка да се защити срещу спекуланти като вас? И аз му казах, написах му резюме. Опитах да му дам най-добрия съвет, който мога, как да намали излагането на опасност на Южна Африка от спекулативни атаки. 
Интервюиращ: Това е старото ,,Спри ме, преди да убия отново!“ с което казвате: ,,Ето това можеш да направиш, за да ме спреш“
Джордж Сорос: Дали аз или някой друг, това винаги се случва на пазарите. Наистина няма никаква разлика за резултата. Аз не се чувствам виновен, само защото съм ангажиран в аморална дейност, която не е замислена да има нещо общо с вината. 
Интервюиращ: Защо американците не могат да инвестират във фонда Куантум, който е офшорен фонд? Защо е така? 
Джордо Сорос: Защото фондът не е регистриран в Комисията по ценни книжа и фондови борси. И така ние не сме….
Интервюиращ: ….лицензирани да извършвате дейност в Съединените щати. 
Джордж Сорос: Точно така.
Интервюиращ: Защото? 
Джорж Сорос: Защото не сме регистрирани в Комисията. Защото, смятаме, че се оперира много по-удобно без нея. 
Интервюиращ: И така да се избегне регулирането.
Джордж Сорос: Да, правилно. 
Интервюиращ: Но вие седите тук и говорите за необходимостта от регулации.
Джордж Сорос: Да, и когато има каквито и да е наредби, ние ще се съобразим с тях. Ние вече подкрепяме всичко. 
Интервюиращ: Един от финансовите ви мениджъри ни каза, Джордж наистина мисли, че е Бог. 
Джордж Сорос: Ако се мислите за Бог и отидете на финансовите пазари сте обречени да си тръгнете разорен. Така, че фактът, че не съм разорен, показва, че аз не вярвам, че съм Бог.

- https://m.youtube.com/watch?v=vsxI59sI9tA image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 916818
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930