Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2022 01:38 - ЕРИК ДЕ РОТШИЛД - ЕДИН ОТ СКРИТИТЕ ГОСПОДАРИ НА РОБИТЕ ПО СВЕТА
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 143 Коментари: 0 Гласове:
0



Президентът Никола Саркози изигра изненадващия гост във вторник вечерта на гала вечеря, спонсорирана от съпругата му Карла и председателствана от барон Ерик де Ротшилд. Една година, в деня, след брака му...

Бернадет Ширак, Бертран Делано, чисто новият главен равин на Франция, Жил Бернхайм (официално въведен ден преди това), Мартин Хирш, Симон Вейл, Жан д"Ормесон, Стефан Берн и дори певицата Режин бяха първите, които бяха изненадани. Поканени да отпразнуват в (относителната) интимност на Palais Brogniart в Париж, 200-годишнината на фондацията за социално действие Casip-Cojasor, всички бяха отговорили на призива на банкерът Ерик де Ротшилд.  

- https://www.lexpress.fr/actualite/politique/quand-nicolas-s-incruste-au-gala-de-carla_738666.amp.html

Откъс от интервю с барон Ерик де Ротшилд.

MEININGER"S: Звучи като сегашната ситуация с китайския пазар. Китайците първо бяха омагьосани, а след това и разочаровани от Бордо, което доведе до намаляване на цената на някои реколти наполовина.

ЕРИК ДЕ РОТШИЛД:  Беше малко същото, но бих казал, че по това време пазарите бяха по-малко сложни. Нямаше този вторичен пазар, който съществува днес. Ние сме по-разумни и имаме по-широки пазари, отколкото имахме по това време. 

Но пазарът в Бордо винаги е имал възходи и падения. Имахме и кризи, балони и сривове през деветнадесети век. Също така е справедливо да се каже, че вината на Бордо, повече от другите райони, зависят от времето. Времето ни е променливо и в старите дни имахте много важни разлики в качеството на реколтата. Днес с нашите технически познания успяхме да намалим тези разлики, но все още има реколти с голяма репутация и други, които са много добри за пиене, но когато са по-млади.

 Тъй като пазарът е сравнително малък, когато има новодошли, винаги има инфлационен ефект. През 90-те години дойдоха руснаците и купиха много вина, което вдигна значително цените.

MEININGER"S: Със сигурност преместването в Чили беше много рисковано, защото през 1990 г. Чили беше непозната в широкия винарски свят.

ЕРИК ДЕ РОТШИЛД: Когато работех с корабоплаването си, докарвахме танкери за вино от Чили и в седем сутринта трябваше да отидеш да опиташ виното, за да видиш дали е годно за пиене или не. Открих, че някои от тях са доста добри. Цените в Бордо започнаха да се покачват много рязко и аз не исках да поемам риска от тези големи инвестиции. Мислех, че е по-добра идея да отидеш на места, където можеш да си купиш имоти на по-ниска цена. Чили по това време се управляваше от г-н Пиночет и абсолютно всичко се продаваше. Имахме добри отношения с една банка там и хората ми казаха, че Пиночет ще си тръгне след две-три години, така че това беше моментът за покупка. Купихме целия имот на наистина разумна цена и трябва да кажа, че не съжаляваме както сега.

MEININGER"S: През 2011 г. също засадихте Сира и Каберне Совиньон на китайския полуостров Пенглай в провинция Шандонг. Повечето западни компании са се насочили към Ningxia. Защо Шандонг?

ЕРИК ДЕ РОТШИЛД: Имахме разцвет в Китай. Там правехме доста банкиране и познавахме доста китайци, които се вълнуваха от виното. Хората казваха: „Моля, нека направим лозе с вас в Китай“. Имаше елемент на усещане, че това е нация, която наистина се движи към пиене на вино и в деня, в който те ще станат нация, пиеща вино, ще можете да продавате много вино там. Решихме да отидем в Китай, тъй като щеше да бъде нация, която пие вино и си заслужаваше да бъдем там. Отидохме в Шандонг, защото това беше район, където вече правеха вина и където нямаха ужасните трудности, които съществуват в други части на Китай, с много студени зими на някои места и твърде горещо лято на други.

MEININGER"S: И накрая, Chвteau Lafite Rothschild остава най-скъпото и търсено вино в света. Защо? 

ЕРИК ДЕ РОТШИЛД:  Няма мистерия. Ако прочетете книгата, която излязохме за Lafite, първата глава е за геологията. Като цяло Бордо има много сложна и алувиална почва; тази сложност прави качеството на Бордо, а имотите First Grand Cru се възползват в максимална степен от това геоложко чудо. Има класификация на най-добрите вина, произведени през 1855 г. Изключителното е, че тази класификация не се е променила и Premiers Crus (и сред тях, разбира се, Lafite) правят най-вълнуващите вина, а вината, които имат най-голяма възможност за стареене. Може би затова са толкова търсени и защо ви доставят това огромно удоволствие.

Фелисити Картър

Появи се в

Брой 01-2016

- https://www.wine-business-international.com/wine/general/interview-baron-eric-de-rothschild


Картини от 17-ти век на стойност 160 милиона евро, принадлежащи на Ротшилд, ще се редуват между Райксмузеум и Лувъра.

Холандия и Франция заедно ще купят два редки Рембранд за общо 160 милиона евро (118 милиона британски лири), обяви холандският министър на културата, след като двете страни разсеят потенциалната война за наддаване.

Картините от 17-ти век, които принадлежат на банковото семейство Ротшилд и рядко са били виждани публично, ще се редуват между Рейксмузеума в Амстердам и Лувъра в Париж, каза Джет Бъсемакер в писмо до холандския парламент.

Двата портрета на млада двойка в цял ръст – Портретът на Мартен Солманс и Портретът на Оопен Копит – са рисувани от холандския майстор за отбелязване на сватбата им през 1634 г.

Според холандския ежедневник NRC картините са били продадени на Ротшилдови през 1877 г. за 1,5 милиона гулдена, въпреки опитите на холандското правителство по това време да ги задържи в Холандия. Семейство Ротшилд през 2013 г. за първи път посочи, че иска да продаде картините, добави NRC.

Смята се, че брачните портрети на Мартен Солманс и Оопен Копит са в колекцията на френския банкер Ерик де Ротшилд.

- https://amp.theguardian.com/artanddesign/2015/sep/30/france-netherlands-rembrandts-louvre-rijksmuseum

Ерик де Ротшилд описа Жак Ширак, който беше президент преди и след смяната на администрацията, като „дълбоко философски настроен“ и „доста заинтересован от основите на юдаизма“. 

- https://m.jpost.com/jewish-world/jewish-news/rothschild-france-not-anti-semitic/amp

МОСКВА (Ройтерс) - Ротшилд, който съветва казахстанската централна банка, препоръча приватизационната програма на страната да включва предварителни продажби на стратегически инвеститори, преди акциите да бъдат пуснати на пазара.

Богатият на петрол Казахстан, силно засегнат от спада на световните цени на суровия петрол LCOc1, предприе амбициозна приватизационна инициатива, за да намали рязко ролята на държавата в икономиката до 2021 г.

Неговият суверенен фонд на стойност 67 милиарда долара, Samruk-Kazyna, планира да намали притежанията си в активи, включително Air Astana, производителя на уран Казатомпром и петролната компания KazMunayGaz (KMG), а Джовани Салвети, шефът на Ротшилд за Русия и ОНД, каза пред Reuters, че неговата компания е предложила „стратегически продажби“ на дялове в големи компании, избрани за приватизация.

„Споделихме тази идея с висши служители и те биха могли да обмислят такава опция за определени компании, ако се предложи справедлива цена. Според нас продажбите преди IPO биха могли да бъдат направени тази година, докато реалните IPO – известно време по-късно“, каза Салвети в скорошно интервю.

В бележки, одобрени за публикуване във вторник, Салвети каза, че според него водещият превозвач Air Astana е сред компаниите, които са най-подготвени за първично публично предлагане.

„Те също биха могли да имат инвеститор преди IPO, особено ако поставите компанията в рамките на инфраструктурния проект „Един пояс – един път“,“ каза той, имайки предвид китайския проект за пресъздаване на старите търговски пътища на Пътя на коприната, които минаваха през централна Азия.

Вторичната емисия на акции на Kazakhtelecom KZTK.KZ също може да бъде осъществена бързо, каза той, докато KMG и Kazakhstan Temir Zholy може да изискват две или три години подготовка.

Министерството на икономиката на Казахстан, което наблюдава приватизациите, заяви, че обмисля плана от две стъпки.

Той каза на Reuters, че подготвя девет компании за публични продажби на акции, като Kazakhtelecom, Air Astana и Kazatomprom са определени за тази година в зависимост от пазарните условия, докато KMG, Samruk Energy, Kazpost и Kazakhstan Temir Zholy се очакват през 2019-2020 г. Дяловете в националната минна фирма Tau-Ken Samruk и друга авиокомпания, Qazaqair, също ще бъдат предложени в даден момент.

„В момента правителството обмисля предложения за продажба на малки дялове от акции на стратегически инвеститори преди IPO, за да увеличи стойността на акциите по време на IPO“, каза министерството в писмен отговор на искане на Reuters.

Плащанията ще бъдат под формата на листване на акции на новата фондова борса в Казахстан, Международен финансов център Астана (AIFC) и на задгранични борси под формата на глобални депозитарни разписки, каза министерството.

Samruk-Kazyna предложи на Royal Dutch Shell ( RDSa.L ) англо-холандският петролен гигант да закупи голям миноритарен дял в KMG KMGZ.KZ, за да направи планираното си предлагане на пазара по-привлекателно за чуждестранни инвеститори, съобщиха източници пред Ройтерс по-рано този месец.

РАЗШИРЯВАНЕ В УЗБЕКИСТАН

Ротшилд съветва Националната банка на Казахстан и има друга консултантска дейност в Казахстан, която Салвети каза, че не може да разкрие. Той и председателят на борда на Ротшилд Ерик де Ротшилд проведоха среща с казахстанския президент Нурсултан Назарбаев през ноември, според президентския сайт.

Салвети каза, че Ротшилд обмисля разширяване на дейността си в съседен Узбекистан, след стъпки на президента Шавкат Мирзийоев за отваряне на икономиката, след като пое властта след смъртта на Ислам Каримов през 2016 г.

„Узбекистан е страна с огромен потенциал и изглежда, че новата администрация е много ангажирана с модернизирането на страната“, каза Салвети, който посети Узбекистан по-рано тази година.

„Нашият работен модел в Казахстан е приложим и за Узбекистан – вероятно консултиране на правителството относно приватизациите, подпомагане на реформирането на банковия сектор“.

Салвети каза, че казахстанският AIFC може да получи допълнителен тласък, ако успее да привлече компании от съседни страни, когато са готови, особено от Узбекистан.

(Допълнителен репортаж от Раушан Нуршаева в Астана; Писане от Катя Голубкова; Редактиране от Сюзън Фентън).

- https://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN1H31RR

Ташкент, Узбекистан (UzDaily.com) -- На 27 септември 2021 г. министърът на енергетиката на Република Узбекистан Алишер Султанов проведе разговори с барон Ерик Де Ротшилд, вицепрезидент на Надзорния съвет на Rothschild & Cie.

Ротшилд похвали политиката на Узбекистан в областта на финансовата трансформация и подготовката за първично публично предлагане (IPO) на Узбекнефтегаз АД. По думите му това е много сериозен и правилен подход, тъй като "Узбекнефтегаз" се готви за приватизация, като постепенно подобрява финансовите си резултати и рентабилност. „Това е най-мъдрият подход, който отнема много време и усилия, но със сигурност ще даде положителни резултати“, каза ръководителят на делегацията. По думите му Rothschild & Co се застъпва за цялостно решение на тези въпроси и е готова да си сътрудничи тясно с узбекските партньори.

Освен това Rothschild & Co участва в разработването на предложения за дългосрочно финансиране на Програмата за модернизация на газопреносната система на Република Узбекистан, както и в разработването на предложения за преобразуване на Uztransgaz АД в чист оператор на транспорта на природен газ.

На свой ред Ротшилд отбеляза, че корпорацията Rothschild & Co е готова да работи активно по всички проекти, по-специално по консултиране на Uzbekneftegaz JSC и Uztransgaz JSC по различни ключови финансови въпроси.

- https://www.uzdaily.uz/en/post/68345

Април 2009 г.

Вече присъства в някои големи винопроизводствени региони в света, DBR (Lafite) реши да развие лозе в Китай. Разположен на полуостров Penglai, провинция Шандонг, този план за развитие на лозя е във връзка с националната китайска група CITIC.

Техниците на DBR (Lafite) най-накрая избраха полуостров Penglai от многото региони, които посетиха в Китай. Той се оказа най-перспективният район за производство на страхотно вино по отношение на своите климатични и геоложки условия. Този регион притежава и древна традиция в лозарството. Висококачествените почви ще позволят засаждането на малко над 25 хектара лозя по склоновете.

Коментирайки това партньорство, барон Ерик де Ротшилд каза: ,,Много съм доволен, че развивам лозе в страна, където интересът към изисканите вина се увеличава всяка година. Особено вълнуващо е да участваш в създаването на изключително китайско вино."
- http://www.lafite.com/en/our-investment-in-china/

Хайнрих Хайне: ,,Съвременният бог са парите, а Ротшилд е неговият пророк." image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 901382
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031