Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2022 01:27 - РОНАЛД РЕЙГЪН - ПРЕЗ 1937 ГОДИНА ПОДАЛ МОЛБА ЗА ЧЛЕНУВАНЕ В АМЕРИКАНСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ, ЦИОНИСТКИ АГЕНТ И ДЕГЕНЕРАТ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 398 Коментари: 0 Гласове:
1



,,Между другото, синът на американския президент Роналд Рейгън, балетист, наскоро публично призна, че често се сливал със своя инструктор по балетни танци в екстаза на еднополовите любов... И дъщерята на американския президент Роналд Рейгън - наскоро се снима гола на корицата на порно списание, където нейните голи цици бяха притиснати от могъщите ръце на негър... В същото списание тя публикува няколко свои есета , в един от които тя описва мечтата си да има у дома не обикновени столове, а столове, с дървени мъжки членове, стърчащи в средата на седалките. Така че гостите и гостите на нейните именити родители да се чувстват по-удобно по време на празничните пиршества..."

- Григорий Климов - ,,Червената кабала."

02 август 2019 г.

Във вторник публикува историкът Тим ​​Нафтали
извади текста и аудиото на записано разговор между Роналд Рейгън и Ричард Никсън от октомври 1971 г. Рейгън, който тогава беше губернатор на Калифорния, даде мнението си за африканските делегати в ООН, които гласуваха против позицията на Съединените щати, че Тайван , а не Китайската народна република, трябва да получи признаване на ООН. „Да ги видиш тези, тези маймуни от онези африкански страни — по дяволите, все още им е неудобно да носят обувки!“ — възкликна Рейгън. Никсън се засмя от сърце и продължи да разказва на държавния секретар Уилям Роджърс за избухването на Рейгън, отчасти за да изрази, че много американци споделят такъв фанатизъм. 

- https://www.newyorker.com/news/q-and-a/how-a-historian-uncovered-ronald-reagans-racist-remarks-to-richard-nixon/amp

1 май 1981г

От президента на Съединените американски щати

Прокламация

Жизнеността на Съединените щати произтича до голяма степен от богатството на нашето културно наследство. Ценностите и идеалите, донесени на тези брегове от хора от много раси и религии, са вплетени дълбоко в тъканта на Америка.

Американските евреи са допринесли значително за духовното и културно издигане на нашето общество от основаването на нашата нация. Еврейските имигранти и техните потомци са внесли достойнство и отличие във всяка област на американските усилия. Нашите еврейски граждани са служили на Америка, като се борят за нейната свобода, изграждат индустрията си, стремят се към нейните цели и подхранват нейните мечти.

И все пак, еврейското наследство достига далеч и дълбоко в зората на историята, когато Америка е била само пустиня. Еврейският народ все още твърдо носи тези древни и почитани традиции, които са били сурово изпитани през вековете.

В знак на признание за особеното значение на това време на годината за американското еврейство, в знак на почит към значителния принос на еврейската общност за Съединените щати и за насърчаване на оценяването на културното многообразие на американския народ, Конгресът на Съединените щати , със съвместна резолюция, поиска от президента да обяви 3 май до 10 май 1981 г. за Седмица на еврейското наследство.

- Роналд Рейгън

[Подадено в Службата на федералния регистър, 16:46 ч., 1 май 1981 г.]

Забележка: Текстът на прокламацията е публикуван от Службата на прессекретаря на 2 май.

- https://www.reaganlibrary.gov/archives/speech/proclamation-4844-jewish-heritage-week

Но Рон Рейгън(син на Роналд Рейгън) облечен в тъмна тениска и лека усмивка, осигури забавлението с това:

„Здравейте, аз съм Рон Рейгън, неподправен атеист и съм разтревожен от намесата на религията в нашето светско правителство. Ето защо ви моля да подкрепите фондация „Свобода от религията“, най-голямата и най-ефективна асоциация на атеисти и агностици в нацията, която работи, за да запази държавата и църквата отделни, точно както са възнамерявали нашите бащи-основатели….

"Рон Рейгън, атеист през целия живот, не се страхува да гори в ада."

- https://www.latimes.com/california/story/2020-04-13/george-skelton-ron-reagan-atheist-freedom-from-religion-foundation?_amp=true

Пати Дейвис, родена като Патриша Ан Дейвис, е американска актриса и писател. Тя е дъщеря на президента на САЩ Роналд Рейгън и втората му съпруга Нанси Рейгън.

Пати има приблизителна нетна стойност от 30 милиона долара към 2020 г. Това включва нейните активи, пари и доходи.

- https://www.wiki.ng/en/wiki/patti-davis-bio-wiki-age-family-husband-movies-books-and-net-worth-604610/amp

Нетна стойност на Роналд Рейгън-младши: Роналд Рейгън-младши е бивш американски радиоводещ и писател, който има нетна стойност от 12 милиона долара. Той е може би най-известен с това, че е син на покойния президент (и съименник) Роналд Рейгън и Нанси Рейгън.

- https://www.celebritynetworth.com/richest-celebrities/authors/ron-reagan-net-worth/?amp=1

Тази статия по-долу за президента на САЩ Роналд У. Рейгън и окултизма се появи в списание Salon през януари 2014 г. Разказва как светогледът на Рейгън е пряко оформен от неговия прочит на масона от 33-та степен и гностичния мислител, Менли П. Хол.

Епичният шедьовър на Хол, „ Тайната съдба на Америка
“, който описва как Америка е продукт на „Велик план“ за религиозна свобода и самоуправление, стартиран от скрит заповед на древни философи и тайни общества, привлече окото на Рейгън .

Не е ясно дали самият Рейгън е бил масон или не, но изглежда, че той е имал масонски връзки и подкрепа на древния и приет шотландски обред. На това изображение, направено на 11 февруари 1988 г., няколко високопоставени американски масонски служители посетиха президента в Овалния кабинет на Белия дом. Според прессъобщение, издадено от Великата ложа на DC, двамата велики командири на шотландския ритуал съвместно дадоха на президента Рейгън сертификат за шотландски ритуал, а императорският потентат му даде сертификат за светилище. ( Източник: Bessel.org)

Сред масоните, присъстващи с Рейгън, бяха братя Реймънд Ф. Макмълън (великият магистър на масоните на окръг Колумбия), Стюарт В. Майнер, PGM (великият секретар на Великата ложа на окръг Колумбия), Уилям Е. Чейни, младши (Велик маршал на Великата ложа на окръг Колумбия), Франсис С. Пол (Суверенен велик командир на шотландския обред, Северна масонска юрисдикция), Сидни Р. Бакстър (помощник на Суверенния велик командир, Северна масонска юрисдикция, AASR ), Ill. C. Fred Kleinknecht (Суверенен велик командир на шотландския обред, Южна юрисдикция), Carroll M. Bowman (помощник на великия генерален секретар, Южна юрисдикция, AASR), Ill. Voris King (Имперски потентат на AAONMS на Северна Америка ) и Джак Х. Джоунс (Imperial Recorder, AAONMS (Shrine) от Северна Америка.

Великият магистър на DC връчи на президента Рейгън „Почетна грамота“, в която се казва, че животът на президента Рейгън е доказателство за неговата твърда вяра в братската любов, облекчението и истината, а службата му към обществото разшири приложенията на умереността , сила на духа, благоразумие и справедливост в полза на цялото човечество. В този сертификат се казва още, че в знак на признание на усилията на президента Рейгън да насърчава добрата воля и разбирателството по целия свят, този сертификат му е издаден от Великия магистър на DC на 11 февруари 1988 г. Пълно копие на сертификата е отпечатано на страница 67 от DC Proceedings от 1988 г. ( Източник: Bessel.org).

Ето откъс от „Една проста идея: Как позитивното мислене прекрои съвременния живот“ в статията на салона от 2014 г.; „Роналд Рейгън често говори за божествената цел на Америка и за мистериозен план зад основаването на нацията. „Можете да го наречете мистицизъм, ако искате“, каза той на Конференцията за консервативно политическо действие през 1974 г., „но винаги съм вярвал, че има някакъв божествен план, който поставя този велик континент между два океана, за да бъде търсен от онези, които са били притежаващ трайна любов към свободата и особен вид смелост.” Това бяха забележки, към които Рейгън често се връщаше. Той ги повтори почти дословно като президент пред милионна телевизионна публика за стогодишнината на Статуята на свободата на 4 юли 1986 г.

Когато засяга подобни теми, Рейгън повтаря работата, а понякога и формулировката на окултния учен Манли П. Хол.

От зората на кариерата на Хол в началото на 20-те години на миналия век до смъртта му през 1990 г. учителят от Лос Анджелис пише за „тайната съдба на Америка“. Съединените щати, според Хол, са общество, което е било планирано и основано от тайни езотерични ордени, за да разпространява просветление и свобода в света.

През 1928 г. Хол постига ъндърграунд слава, когато на забележително млада възраст от двадесет и седем, той публикува „Тайните учения на всички векове“, масивен кодекс на мистичните и езотерични философии на древността. Изследвайки теми от индианската митология до питагорейската математика до геометрията на древен Египет, тази енциклопедия arcana остава несравнимото ръководство за древни символи и езотерична мисъл. „Тайните учения“ спечелиха възхищението на фигури, вариращи от генерал Джон Пършинг до Елвис Пресли. Романистът Дан Браун го цитира като ключов източник.

След като публикува своята „Голяма книга“, Хол прекарва остатъка от живота си в лекции и писане в стените на своя кампус в египетско-арт деко, Философското изследователско дружество, в квартал Грифит Парк в Лос Анджелис. Хол нарече мястото „мистериозно училище“ по калъпа на древната академия на Питагор.

Именно там през 1944 г. окултният мислител създава кратка работа, малко известна извън близките му кръгове. Тази книга „Тайната съдба на Америка“ очевидно привлече окото на Рейгън, тогава посредствен филмов актьор, гравитиращ към политиката.

Краткият том на Хол описва как Америка е продукт на „Велик план” за религиозна свобода и самоуправление, лансиран от скрит ред на древни философи и тайни общества. В една глава Хол описва вълнуваща реч, произнесена от мистериозен „неизвестен говорител“ преди подписването на Декларацията за независимост. „Странният човек“, пише Хол, невидимо влиза и излиза през заключените врати на сградата на щата във Филаделфия на 4 юли 1776 г., изнасяйки реч, която подсилва колебливия дух на делегатите. "Бог е дал Америка да бъде свободна!" — заповяда мистериозният говорител, призовавайки мъжете да преодолеят страховете си да бъдат обесени или обезглавени и да подпечатат съдбата, като подпишат великия документ. Наскоро окуражени, делегатите се втурнаха напред, за да добавят имената си. Те гледаха да благодарят на непознатия само за да открият, че той е изчезнал от заключената стая. Дали това беше, чудеше се Хол, „един от агентите на тайния орден, който пази и ръководи съдбата на Америка?“

През 1957 г. на начална реч в неговия alma mater Eureka College, Рейгън, тогава корпоративен говорител на General Electric, се опитва да вдъхнови студентите с този лист от окултната история. „Това е земя на съдбата“, каза Рейгън, „и нашите предци са намерили пътя си тук чрез някаква Божествена система на селективна служба, събрана тук, за да изпълнят мисията да издигнат човека на по-нататъшна стъпка в неговото изкачване от блатата“. След това Рейгън преразказа (без да посочи източник) историята на неизвестния говорител на Хол. „Когато се обърнаха да благодарят на оратора за навременните му думи“, заключи Рейгън, „той не можа да бъде намерен и до ден днешен никой не знае кой е той или как е влязъл или напуснал охраняваната стая“. Рейгън съживи историята през 1981 г., когато списание Parade поиска от президента лично есе за това какво означава 4 юли за него. Президентският помощник Майкъл Дийвър предаде парчето с бележка, която казва: „Това съобщение от четвърти юли е собствените думи на президента и е написано първоначално в ръката на президента“, на жълта подложка в Кемп Дейвид. Рейгън разказа легендата за неизвестния оратор — този път използвайки език, много близък до този на Хол: „Когато се обърнаха да му благодарят за навременната му реч, той не беше намерен, нито можеше да се намери някой, който да знае кой е той или как беше влязъл или излязъл през заключените и охранявани врати.”

Къде Хол разкри историята, която вдъхнови един президент? Епизодът произлиза като „Речта на неизвестното“ в сборник от фолклорни истории за основаването на Америка, публикуван през 1847 г. под заглавието „Вашингтон и неговите генерали, или легенди на революцията“ от американския социален реформатор и мръсник Джордж Липард . Липард, приятел на Едгар Алън По, имаше силен вкус към готиката – той обгърна своя мистериозен мъж в „тъмна роба“. Той също така мълчаливо признава измислянето на историята: „Името на Оратора . . . не е определено известно. В тази реч искам да компресирам част от пламенното красноречие на времето.”

От своя страна Хол изглежда не знае почти нищо за произхода на историята. Беше му даден копие на „Речта на неизвестното“ от покойния секретар на Окултното теософско общество, но без библиографска информация, освен че е от „рядък стар том с ранни американски политически речи“. Речта се появява през 1938 г. в списанието на Обществото, The Theosophist, с единствената бележка, че е „публикувана в рядък том от обръщения и известна вероятно само на един на милион, дори от американски граждани“.

- https://gnosticwarrior.com/ronald-reagan-masons.html
Роналд Рейгън беше актьор и републикански политик, който имаше нетна стойност от 13 милиона долара към момента на смъртта си през 2004 г. От 1981 до 1989 г. Роналд беше 40-ият президент на Съединените щати. По-рано той беше президент на Гилдията на екранните актьори и впоследствие губернатор на Калифорния.

- https://www.celebritynetworth.com/richest-politicians/presidents/ronald-reagan-net-worth/?amp=1

18 февруари 2020 г.

Имението в Лос Анджелис, където Роналд Рейгън е живял с първата си съпруга, актрисата Джейн Уайман, преди да стане президент, се върна на пазара за 6,75 милиона долара, след като беше продадено преди около година и половина за 6,45 милиона долара. Имението е посочено с Брент Уотсън и Марко Салари от Coldwell Banker. Рейгън живее в дома през 40-те години на миналия век. В резултат на развода му с Уайман, домът е прехвърлен на нейна собственост през 1949 г. , според Los Angeles Times. Преди да влезе в политиката, Рейгън се появява в повече от 50 филма в Холивуд, където се срещна с Уайман по време на работата им по филма „Брат плъх“ през 1938 г., според неговия некролог в Telegraph. Двамата се женят две години по-късно, след което се развеждат през 1948 г. Уайман участва в повече от 80 филма по време на своята шестдесетилетна кариера, има множество номинации за награди и е удостоена с Оскар за най-добра актриса през 1948 г. за ролята си в „Джони Белинда. ”

Построена през 1938 г. от архитект Пол Уилямс, къщата с пет спални и седем бани има 6100 квадратни фута и се намира на парцел от половин акър. Уилямс, първият афроамериканец, въведен в Колежа на стипендиантите към Американския институт на архитектите, проектира домовете на няколко други знаменитости, включително Лусил Бол и Деси Арназ и Франк Синатра.

- https://www.washingtonpost.com/business/2020/02/18/inside-president-ronald-reagans-former-los-angeles-mansion/

Дългогодишният дом в Bel-Air на бившия президент Роналд Рейгън и съпругата му Нанси беше продаден за 15 милиона долара в извънпазарна сделка. Купувачът е Джери Перенчио, бизнесмен милиардер и бивш председател на Univision, според записи, получени от The Times.

Разположен върху земя от 1,29 акра, имението е закупено от група приятели за Рейгънс в края на 1986 г., около две години преди края на втория му мандат, за 2,5 милиона долара. Споразумението позволява на двойката да отдава жилището под наем с опция за закупуване, а записи показват, че имотът в крайна сметка е прехвърлен на тръст на името на двойката през 1989 г.

Въпреки че подробностите за имота са оскъдни, данъчните регистри показват, че къщата с площ от около 7200 квадратни фута има 17 стаи на два етажа. Има три спални и шест бани.

- https://www.latimes.com/business/realestate/hot-property/la-fi-hotprop-reagan-bel-air-house-sold-20160712-snap-story.html?_amp=true

Дългогодишният имот на Роналд и Нанси Рейгън в Пасифик Палисейдс, Калифорния – където г-н Рейгън се къпеше, когато научи, че е спечелил президентските избори през 1980 г. – излиза на пазара за 33 милиона долара.

- https://www.wsj.com/amp/articles/ronald-reagans-pacific-palisades-property-is-asking-33-million-1457540420

„През 1937 година Рейгън се премества в Калифорния. И след като преминава през пробни снимки в "Warner Brothers", е удостоен със седемгодишен договор. Авторите на издадената през 2000 година книга „Радикалният Холивуд" твърдят, че Рейгън отстоявал своите левичарски убеждения. И подал заявление за влизане в Американската комунистическа партия. Според информатор на ФБР,,Рейгън беше отхвърлен, понеже... беше прекалено тъп.

Джоан ЛаКур Скот, съпругата на

филмовия продуцент Ейдриън Скот, коментираше: ,,Никога не съм срещала по-ограничен човек да го река вежливо. Той беше глупав. Беше актьор, който стана добър оратор. Но в разговори с него преди и след събития установих: това просто беше човек, който не бе добре информиран, не особено образован и знаещ. Беше някакъв хубавец,
представителен изпълнител."

- "Ronald Reagan" By John Simkin (john@spartacus-educational.com) © September 1997. image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 916378
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930