Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2022 01:29 - ЕВЕЛИН ДЕ РОТШИЛД - ЕДИН ОТ СКРИТИТЕ ГОСПОДАРИ НА РОБИТЕ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 362 Коментари: 0 Гласове:
0



Сър Евелин Робърт Ейдриън де Ротшилд (роден на 29 август 1931 г.) е британски финансист и член на богатото еврейско семейство Ротшилд. Той е служил като финансов съветник на кралица Елизабет II.

- https://real-life-heroes.fandom.com/wiki/Evelyn_de_Rothschild

Сър Евелин де Ротшилд е служил на британското правителство в различни качества, включително като председател на United Racecourse и заместник-председател на Milton Keynes Development Corporation. Той също така е бил член на бизнес делегацията на Обединеното кралство с министър-председателя Тони Блеър в Южна Америка и е представлявал Обединеното кралство на срещите на Международния институт за стратегически изследвания в Бахрейн.

- https://atlanticpartnership.org/people/sir-evelyn-de-rothschild/

EL Rothschild е семеен инвестиционен офис, създаден през 2003 г. от сър Евелин и Лин Форестър де Ротшилд. В момента компанията инвестира в медии, управление на богатството, инфраструктура, недвижими имоти, селско стопанство и потребителски стоки, с операции в Съединените щати, Обединеното кралство, Европа, Африка и Индия.

Настоящите холдинги на EL Rothschild включват The Economist Newspaper Ltd (собственик на списание The Economist), IHS Holding Ltd (най-големият независим оператор на мобилни кули в Африка) и наред с други компании. EL Rothschild също прави инвестиции с The Radcliff Companies, частна инвестиционна компания в САЩ.

- https://www.elrothschild.com/

През 2003 г. сър Евелин де Ротшилд и лейди Лин Форестър де Ротшилд създадоха EL Rothschild LLC, частно финансирана семейна инвестиционна компания, която да наблюдава различни глобални инвестиции на Ротшилд. Днес EL Rothschild направи редица инвестиции в различни сектори на различни континенти.

В това интервю Лейди де Ротшилд, главен изпълнителен директор на EL Rothschild, говори за инвестиционната философия на компанията и възможните бъдещи посоки по отношение на инвестирането в Китай и Африка. Откъси:

Въпрос: Като компания, как оценявате потенциалните инвестиционни възможности? Има ли ръководен принцип на работа тук?

Лин Форестър де Ротшилд: Ние сме дългосрочно фокусирани — нашата инвестиция в The Economist е от 70 години. Ние се интересуваме основно от познаването и вярата в мениджърския екип. Така че по отношение на областите на фокус, ние сме доста опортюнистични по отношение на това кой е най-добрият мениджърски екип, който върши най-добрата работа във всеки бизнес. В крайна сметка инвестирахме основно в медиите и технологиите, недвижимите имоти и потребителските стоки, защото това е, което виждаме възможностите.

Въпрос: Вие сте инвестирали в много различни сектори, включително прогнозиране на времето ...

Лин Форестър де Ротшилд: Всъщност за CCTV (China Central Television, националната телевизионна компания в Китай). Ние сме доставчик на софтуер за времето за видеонаблюдение...

Въпрос: Значи сте инвестирали в различни сектори като селското стопанство (чрез FieldFresh Foods в Индия), медиите (The Economist Group, Обединеното кралство), прогнозиране на времето (чрез Weather Central), както и лукс и недвижими имоти. Как се вписват всички те?

Лин Форестър де РотшилдЗатова казвам, че не си пасват. Но всички те имат отлични мениджърски екипи. Всички те имат хора, в които вярваме и на които вярваме. И ние участваме на различни нива. В метеорологичната компания бяхме дълбоко ангажирани с управлението. В The Economist ние седим на борда . Това наистина е всичко, което правим, така че наистина зависи.

Въпрос: Как всъщност разделяте инвестициите си между нововъзникващите икономики и развития свят?

Лин Форестър де Ротшилд: Е, само за да направим списъка ви по-сложен, отколкото вече беше, ние всъщност за първи път разглеждаме много сериозно Африка. Бяхме в Индия рано. Трябваше да сме в Китай рано. Съпругът ми Евелин де Ротшилд с Ротшилд Банк беше тук много рано. Той дойде след края на Културната революция и беше първата голяма банка, която дойде да види правителството през 70-те години. Ние от EL Rothschild пропуснахме няколко лодки, за съжаление в Китай. Инвестирахме в Индия доста рано и в момента разглеждаме инфраструктурата в Африка, за да добавим към вашия списък. Там, където намерим мениджърския екип, ще направим инвестицията.

Въпрос: Хубаво е, че споменавате Китай, защото си спомням, че отидохте в Индия, а също и в Китай и след това избрахте Индия вместо това. Това променя ли се сега? Търсите ли възможности тук?

Лин Форестър де Ротшилд: Търсим възможности. Бяхме тук в точното време. Моето мислене беше, че през 2004 г. 49 милиарда долара преки чуждестранни инвестиции (ПЧИ) са дошли в Китай, а през същата година 4,9 милиарда долара са отишли ​​в Индия. Така че мислех, че делтата не може да бъде толкова голяма. Имахме по-добра възможност да влезем повече на партерния етаж. Сгреших, но съм грешала и преди.

За лейди Лин Форестър де Ротшилд:

Лейди Лин Форестър де Ротшилд е бивш корпоративен адвокат и телекомуникационен предприемач. Тя е главен изпълнителен директор на EL Rothschild, инвестиционна компания, която тя основа със съпруга си сър Евелин де Ротшилд. EL Rothschild има инвестиции в медии (The Economist Group, UK), информационни технологии, селско стопанство (FieldFresh Foods, Индия), прогнози за времето и недвижими имоти. Лейди де Ротшилд е директор на Estee Lauder Companies, както и на The Economist Newspaper Limited.

Наскоро лейди де Ротшилд стана съпредседател на Инициативата на Хенри Джаксън за приобщаващ капитализъм (HJI), организация с нестопанска цел, работеща за изграждане на по-приобщаваща капиталистическа система. Наред с други неща, HJI предлага компаниите да инвестират в обучение, да подхранват малки и средни предприятия и да коригират корпоративното управление.

- https://english.ckgsb.edu.cn/knowledges/el-rothschilds-investments/

Г-Н АМШЕЛ Ротшилд, наследникът на британската банкова династия, който беше открит обесен в парижка хотелска стая, вероятно е посегнал на живота си, казаха вчера полицейски източници в Париж.

Според първоначалните разследвания той е изглеждал депресиран малко преди смъртта си, но не е оставил бележка с обяснение.

Тялото му е открито в 19.30 ч. в понеделник от камериерка в луксозния хотел Бристол в Париж, където е ходил на бизнес срещи.

Жененият баща на три деца, който беше от шестото поколение на банковото семейство, се смяташе за най-вероятния наследник на сър Евелин де Ротшилд като председател на NM Rothschild.

Смъртта му отново отваря въпроса за наследяването с перспективата член на френския клон на групата, г-н Дейвид де Ротшилд, да поеме поста.

Г-н Ротшилд (41) беше председател на Rothschild Asset Management и беше насочен да наследи братовчед си сър Евелин (64) като председател на търговската банка.

Г-н Ротшилд навлезе в семейния бизнес през 1988 г., въпреки че преди това не проявяваше малък интерес към Сити.

Той имаше репутация в Сити като неохотен банкер, който би бил по-щастлив във фермата си близо до Бъри Сейнт Едмъндс, Съфолк.

Но той постигна стабилен, тих напредък през банката въпреки горчивата раздяла между неговия полубрат, настоящия лорд Ротшилд, и сър Евелин.

През 1995 г. се присъединява към борда на Sun Alliance, застрахователната компания, която се слива с Royal Insurance.

Г-н Ротшилд беше вторият син на лорд Виктор Ротшилд, изтъкнат учен и военновременен агент на МИ5.

- https://www.irishtimes.com/news/rothschild-heir-probably-killed-himself-say-police-1.66457

Търговец на книги, който ограби редки книги на стойност над 230 000 британски лири от частната библиотека на семейство Ротшилд, беше хвърлен в затвора вчера за 28 месеца. 59-годишният Дейвид Слейд призна, че е взел повече от 30 книги, принадлежащи на сър Евелин де Ротшилд, след като е бил нает да каталогизира колекцията на семейството. Съдът на короната на Ейлсбъри изслуша, че Слейд е откраднал томовете за период от четири години от имението Аскот Хаус на Ротшилд, близо до Уинг, Бъкингамшир. След това ги продаде на търг. Бащата на две деца от Брадли Стоук, Глостършир, се призна за виновен за кражба на по-ранно изслушване. PA

- https://amp.theguardian.com/books/2009/feb/05/1

Сър Евелин де Ротшилд за първи път навлезе в шоколадовия бизнес в партньорство с печелившия награди шоколатиер Уилям Кърли през 2010 г., но след като се раздели, сър Евелин сега развива всичко с помощта на дъщеря си Джесика (която е базирана в Ел Ей и е омъжена за режисьорът Саша Герваси), Бен Елиът (основател на услугата Quintessentially concierge) и новият главен готвач Кристофър Дод. Има микро-шоколатерия в Ричмънд (цялото какао се доставя от оригинални зърна), бутик в Сохо и това мечтателно кафене, с неговия райски аромат и купчини ганаши, флорентинци и блокчета.

Той има изнервящия навик да се позовава на исторически събития - например Закона за захарта от 1764 г. - сякаш са пресни в ума и изпуска имена на хора, а не на места: „Знаеш, че бях отговорен за сградата на Милтън Кейнс ?” Но той излъчва любезен въздух, като благодари на международните служители на магазина с gracias, grazie или merci според случая, разпитвайки всички за техните спортни фаворити. Неговите собствени страсти са ФК Челси и неговото жребче, Кристъл Оушън, фаворитът в Сейнт Леже.

- https://www.standard.co.uk/lifestyle/london-life/the-rothschilds-on-donald-trump-chocolate-and-being-best-friends-with-the-clintons-a3631926.html?amp

Лин Форестър де Ротшилд е бил женен три пъти. Първият й брак е с Александър Хартли Плат от Ню Джърси и се състоя в Brick Presbyterian Church на 20 май 1978 г. 

Вторият й съпруг е Андрю Стайн (роден на 4 март 1945 г.), нюйоркски политик и син на мултимилионера бизнесмен Джери Финкелщайн.  Щайн е с девет години по-възрастен от Форестър и е президент на района на Манхатън по време на брака им на 12 март 1983 г. и заедно имат две деца преди развода им десетилетие по-късно през 1993 г. 

• Бенджамин Форестър Стайн (р. 1985), завършил Университета на Пенсилвания (2008) 

• Джон („Джейк“) Форестър Стейн (р. 1988), възпитаник на Университета на Пенсилвания (2010) 

Третият й съпруг е сър Евелин де Ротшилд (родена на 29 август 1931 г.), с когото е представена от Хенри Кисинджър на конференцията на Bilderberg Group през 1998 г. в Шотландия. Те се женят на 30 ноември 2000 г. в Лондон , Англия,  след като де Ротшилд се разведе със съпругата си през 2000 г.  Тя е третата му съпруга. При обявяването на брака двойката Ротшилд беше поканена да прекара медения си месец в Белия дом от семейство Клинтън. Двойката разделя времето си между домове в Ню Йорк и Лондон, лятна къща в Martha"s Vineyard и историческото провинциално имение на семейство Ротшилд в Англия. По силата на брака си с рицар , тя е известна в обществото като лейди де Ротшилд. 

- https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lynn_Forester_de_Rothschild

„Семейство Ротшилд притежава
80 на сто от Израел"."

- Саймън Шама, евреин, историк, носител на няколко научни и държавни британски титли.

„Златото на Ротшилд задвижваше амбициите на министър-председатели, князе и папи. То финансираше войни и договори за репарации, променяше посоката на политиката и освобождаваше...народи... От плодовитото родословно дърво на Ротшилд, натежало ОТ проницателни финансисти, се пръкнаха стотина законодатели, учени, спортисти и герои от войните както и неколцина разглезени и развратни богаташи... Нито една друга съвременна фамилия - нито Круп, нито Филипс, нито Тисен е играла толкова важна роля в европейския бизнес и то толкова дълго време. По-новите династии като Рокфелер и Форд натрупаха повече милиони, но модерните стандарти за богатство изобщо не измерват Ротшилдови те са извън класациите." - Сover Story: Western Europe: New Elan in an Old Clan", "Time", Vol. 82, No. 25, time.com, New York, NY, Friday, December 20, 1963 г.

"Неотдавна нашият народ даде на света нов пророк.
Той има две лица и носи две имена: едното е Ротшилд - лидер
на всички капиталисти, а другото е Карл Маркс - апостол
на тези, които искат да унищожат всички останали. "Блументал, Judisk Tidskrift, 57, Sweden, 1929"
Някои го наричат марксизъм. Аз го наричам юдеизъм.
Райнхолд нибур, Реч пред Еврейския институт по религия, "
New York, October 3, 1934
"Ние, евреите, сме унищожители
и ще останем такива завинаги.
Всичко, което ще направите за нас, няма да задоволи нуждите защото се нуждаем от един наш свят и потребностите ни. Ние винаги ще разрушаваме, защото се нуждаем от един наш свят."

- Морис Самуел, Jon Gentiles, p.155, Harcourt, Brace, 1924"

Смятан за меродавен източник, какъвто е списание "Time"
- собственост на евреи, посочи:

„От седем поколения [вече девет, статията е от 1963 г.] една европейска фамилия е господствала над невероятно огромна част от всичко,
което може да се купи с пари...
Тази стара и необикновена банкерска династия се пази
от любопитното око на обществото, но картата и историята на Европа са били променяни от нейните действия, а името й е гравирано върху нея: the House of Rothschild. image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 916047
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930