Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2022 01:17 - КИМ ЧЕН УН - КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИКТАТОР И УБИЕЦ, КОЙТО ОБАЧЕ НЕ Е УЧИЛ В РУСИЯ ИЛИ СССР, А В "ДЕМОКРАТИЧНА" ШВЕЙЦАРИЯ, ЛЕЛЯ ПО МАЙЧИНА ЛИНИЯ ЖИВЕЕ В &quo
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 115 Коментари: 0 Гласове:
0



Ким Чен Ун беше още малко дете, когато замина за Берн, столицата на Швейцария, през лятото на 1996 г., за да се присъедини към по-големия си брат Ким Чен Чол в училище. Той се присъедини към по-големия си брат, който живееше в Либефелд, определено крайградски квартал в покрайнините на Берн, в продължение на две години с леля им по майчина линия Ко Йонг Сук, нейния съпруг Ри Ган и трите им деца.

„Живеехме в нормален дом и се държахме като нормално семейство. Държах се като тяхна майка“, ми каза лелята на Ким, когато я проследих в Съединените щати почти 20 години по-късно. „Приятелите им идваха и аз им приготвях закуски. Това беше много нормално детство с партита за рождени дни и подаръци и швейцарски деца, които идваха да играят.”

Те обичаха да живеят в Европа и да имат пари. Техните семейни фотоалбуми съдържат снимки на бъдещия лидер на Северна Корея, който плува в Средиземно море на Френската Ривиера, вечеря на открито в Италия, отива на Евро Дисни в Париж — това не беше първото пътуване на Ким Чен Ун там; майка му вече го беше взела преди няколко години — и караше ски в швейцарските Алпи. Те се отпуснаха в луксозен хотел в Интерлакен, луксозния курортен град извън Берн, който е вратата към планините Юнгфрау и дом на известен увеселителен парк.

Зад главната улица в „индустриална алея“, както казва табелата, в съседство с голяма фирма за търговия с вино, която прилича на манастир, се намира Кирхщрасе № 10. Това беше домът на Ким Чен Ун, докато той беше в Швейцария. Намира се в триетажна, светлооранжева сграда от пясъчник, заобиколена от хортензии.

Севернокорейският режим купи шест апартамента в сградата малко след построяването им през 1989 г. на цена от 4 милиона франка — малко над 4 милиона долара по това време — за семейството и някои от другите високопоставени лица от Северна Корея, живеещи в швейцарската столица.

В Швейцария Ким Чен Ун може да живее сравнително нормално съществуване. Той се присъедини към по-големия си брат в International School of Berne, частно англоезично училище, посещавано от деца на дипломати и други емигранти в столицата. Обучението струва повече от 20 000 долара годишно.

Ким Чен Ун беше обсебен от баскетбола. Той имаше обръч извън апартамента и често играеше там, понякога вдигаше повече шум, отколкото съседите биха предпочели.

Всеки ден в 17:00 часа, когато звънеше училищният звънец, Ким Чен Ун се отправяше към баскетболното игрище в своето училище или в гимназията в близкия град Лербермат, на по-малко от 10 минути пеша. Той винаги носеше едно и също облекло за баскетбол: автентичен горнище на Chicago Bulls с номера на Майкъл Джордан — 23 — и шорти на Bulls и обувките му Air Jordan. Топката му също беше на върха: Спалдинг с официалната марка на НБА.

Състезателната страна на Ким излезе на баскетболното игрище. Можеше да бъде агресивен и често да се отдава на глупости. Той беше сериозен на корта, почти не се смееше или дори говореше, просто се фокусираше върху играта. Когато нещата вървяха зле за него, той ругаеше или дори удряше главата си в стената.

Но две години след престоя му в Швейцария светът на Ким Чен Ун се обърна с главата надолу. Майка му е била диагностицирана с напреднал рак на гърдата и започва интензивно лечение във Франция. Прогнозата й не беше добра.

Болестта може да се окаже и смъртоносна за настойниците на Ким Чен Ун, лелята и чичо му по майчина линия.  Връзката им с режима, връзката, която ги беше издигнала в тази привилегирована позиция, ставаше все по-слаба с всеки изминал ден.

Те решиха да изоставят обвиненията си и да се втурнат към свободата.

И така, след като настъпи нощта в неделя, 17 май, лелята и чичото на Ким Чен Ун събраха трите си деца в такси и отидоха до посолството на САЩ. Само най-възрастният им, който тогава беше на 14, на същата възраст като Ким Чен Ун, знаеше какво ще се случи след това.

Когато пристигнаха в посолството, те обясниха, че са севернокорейци, че Ко е снаха на лидера и че търсят убежище в Съединените щати. Правителството на САЩ не знаеше на този етап кой е Ким Чен Ун, така че Ко и Ри първоначално не споменаха тази част. Те получиха убежище в Съединените щати и се установиха в Средна Америка, отвориха магазин за химическо чистене като много други корейски имигранти и гледаха как децата им процъфтяват в новата им среда.

Майката на Ким Чен Ун живее още шест години, като умира в болница в Париж през 2004 г.

- https://www.politico.eu/article/north-korean-leader-kim-jong-uns-undercover-adolescent-years-in-switzerland/amp/

Леля на севернокорейския лидер Ким Чен-ун е управлявала бизнес за химическо чистене в САЩ, след като е избягала със семейството си през 1998 г., пише Washington Post.

Ко Йонг-сук разказа как се е грижила за Ким, когато той е бил в училище в Швейцария.

Ко, сестра на майката на Ким, сега живее анонимно извън Ню Йорк.

ЦРУ, което според съобщенията им е помогнало да си купят къща след бягството им, не е потвърдило или отхвърлило твърденията й.

В широко интервю за The Washington Post г-жа Ко разказа как е била изпратена в Швейцария със съпруга си, за да се грижи за членовете на управляващото семейство, които учат там.

Тя си спомня Ким Чен-ун като „влюбен“ и с „липса на толерантност“.

Въпреки че г-жа Ко не е виждала племенника си от близо 20 години и изглежда не е заемала официална длъжност, някои от подробностите, разкрити в интервюто, хвърлят нова светлина върху неравномерната налична информация за севернокорейския лидер.

Г-жа Ко казва, че той е роден през 1984 г., същата година, в която се е родил собственият й син, а не през 1982 или 1983 г., както е широко разпространено.

"Той и синът ми бяха приятели от раждането. Смених им и двамата памперси", каза тя пред вестника.

Друго прозрение, което ще привлече вниманието на корейските наблюдатели, е, че Ким твърди, че е знаел от 1992 г., че ще стане севернокорейски лидер.

Сигналът е изпратен на партито за осмия му рожден ден, на което присъстват висшите представители на Северна Корея, каза тя.

Останалата част от света научи това по време на конференцията на Севернокорейската работническа партия през 2010 г.

Остава неясно защо семейството е избягало в САЩ.

The Washington Post предполага, че може да е било от страх, че ще изпаднат в немилост, след като майката на Ким, която е имала рак на гърдата, е починала.

След месеци на разпит от ЦРУ, семейството се мести в САЩ и създава бизнес за химическо чистене.

Г-жа Ко се смята за късметлийка. "Децата ми ходиха в страхотни училища и са успешни, а аз имам съпруг, който може да поправи всичко. Няма на какво да завиждаме", каза тя пред Washington Post.

Съпругът й се съгласява, казвайки: „Мисля, че сме постигнали американската мечта“.

Г-жа Ко привлече вниманието на обществеността миналата година , когато заведе дело за клевета срещу трима дезертьори за предполагаемо разпространение на неверни истории за нея.

Адвокатът й каза, че тя търси 60 милиона вона (51 600 долара) в южнокорейски съд.

- https://www.bbc.com/news/world-asia-36404908

Ким Чен-ун е върховният лидер на Северна Корея, който има нетна стойност от 5 милиарда долара.
През март 2013 г. съвместно разследване на Южна Корея и Америка откри активи и банкови сметки на стойност до 5 милиарда долара, контролирани от Ким Чен-ун и семейството му. Тези активи са открити в повече от 200 чуждестранни банкови сметки, разположени по целия свят в страни, включително Австрия, Лихтенщайн, Русия, Сингапур, Китай, Швейцария и Люксембург. Много от тези сметки се намират в Китай и според съобщенията съдържат стотици милиони долари в брой.

Според съобщенията Ким има почти 20 двореца и имения, разпръснати из Северна Корея за лично ползване. Твърди се също, че притежава над 100 луксозни автомобила, като предпочита европейските спортни автомобили. Освен това Ким Чен-ун притежава поне един частен самолет и луксозна яхта с дължина над 100 фута. Както е посочено подробно от Денис Родман, Ким Чен-ун прекарва голяма част от времето си на частен остров край бреговете на Северна Корея.

- https://www.celebritynetworth.com/richest-politicians/presidents/kim-jong-un-net-worth/?amp=1



10 водещи факта за бедността в Северна Корея.

1. Линията на бедността. Четиридесет процента от населението, около 24 милиона души, живее под прага на бедността. Повечето работници печелят $2 до $3 на месец. Стандартът на живот се е влошил до екстремни нива на лишения, докато средната продължителност на живота е спаднала с пет години от началото на 80-те години.

2. Недостиг на храна. С преобладаващата бедност в Северна Корея недостигът на храна е широко разпространен. Гладът, започнал през 90-те години на миналия век, имаше траен ефект, принуждавайки страната да разчита на международна помощ , за да изхрани народа си. Въпреки това от 2009 г. насам хранителните помощи намаляха значително. Проучване на Организацията на обединените нации по храните и земеделието установи, че 84% от домакинствата имат „гранична или лоша консумация на храна“. Хранителните кризи доведоха до хиляди смъртни случаи. Според Световната хранителна програма една трета от децата са закъсняли поради недохранване, а детската смъртност е 33%. Поради кампанията на правителството „две хранения на ден“ хранителните бунтове са често срещано явление.

3. Програмата за хранене на гигантски зайци. За да разреши широко разпространения недостиг на храна, Ким Джун Ир започва да отглежда гигантски зайци с наднормено тегло през 2007 г. Той получава тази идея, след като вижда Карл Шмолински, немски зайовъд, който отглежда най-големия заек в света. Шмолински изпрати зайци с наднормено тегло в Северна Корея, но експериментът се оказа неуспешен, когато се подозира, че Ким сам яде зайците.

4. Правителствена програма за човешки изпражнения. Селскостопанските торове се внасяха от Южна Корея. Въпреки това Южна Корея спря да ги изпраща през 2008 г. Поради това правителството създаде програма, при която фермерите трябваше да използват собствените си изпражнения като торове. Фабричните работници трябва да изпълнят квота от два тона човешки изпражнения.

5. Правото на здраве е отказано. Въпреки че страната декларира, че здравеопазването е безплатно, на жителите им се отказва медицинско лечение, освен ако не могат да платят високите цени за лекарства.

6. Военните програми използват по-голямата част от средствата. Северна Корея харчи голяма част от средствата си за армията. През 2001 г. страната похарчи повече от 5 милиарда долара само за военни разходи, което е повече от 30% от БВП на страната. Смята се, че Северна Корея има около половин дузина ядрени оръжия.

7. Въпреки високите нива на бедност, лидерът е на стойност 5 милиарда долара. Според индекса на корупцията за 2011 г. на Transparency International Северна Корея официално е най-корумпираната страна в света. Смята се, че Ким е наследил 4 милиарда долара от баща си. Според южнокорейска новинарска организация той струва около 5 милиарда долара. Парите се държат в тайни сметки в европейски банки и идват от фалшифициране, продажба на наркотици и други незаконни начинания. Ким също харчи огромни суми за луксозни стоки. Съобщава се, че е похарчил 645,8 милиона долара през 2012 г.

8. Заловените бежанци се изпращат в трудови лагери. Напускането на страната без официално разрешение е престъпление. Правителството използва заплахата от задържане и принудителен труд като последствия за неподчинение. Много семейства бягат в Китай, за да търсят убежище в чужбина. Заловените обаче се изпращат в лагери за политически затворници. Лагерите извършват системни злоупотреби. Съобщава се, че смъртността в тези лагери е много висока. Служители на САЩ и Южна Корея изчисляват, че между 80 000 и 120 000 души са затворени в тези лагери.

9. Кристална епидемия от метамфетамин. Северна Корея страда от широко разпространена епидемия от метамфетамин . За да се отрече ужасната икономика с малка или никаква помощ от правителството, производството на наркотици се използва като икономически стимул. През 2000 г. севернокорейските фабрики започват да произвеждат метамфетамин. Това доведе до увеличаване на домашната употреба на мет. Наркотикът вече е много разпространен и се разглежда като нещо като лукс. В резултат на това много севернокорейци са се пристрастили към наркотика. Смята се, че 80% от жителите са употребявали наркотика, докато 40% са пристрастени.

10. Сатиричният филм „Интервюто“ става много правилен. Според експерт филмът става много правилен, по-специално психологията на Северна Корея . Посетителите на Пхенян през годините на глад описват супермаркети, които показват пластмасови продукти, точно както е изобразено във филма.

– Марсело Гуадиана

- https://borgenproject.org/poverty-in-north-korea/

Многократно излагах голата истина, че севернокорейският диктатор Ким Чен Ун е завършил средното си образование в Швейцария, в един от най-скъпите колежи на планетата. Точно така – типично за всички комунисти, които грабят от народите си, за да живеят като императори.
За пореден път представям образец за начина на нашето поробване, представено със средствата на изкуствата. В момента тече процес на съсипване, почти фалиране на големи банки – в Италия и Германия, например. Спасяват тези частни корпорации с пари от данъкоплатците. Как квалифицирате това? Аз – като обикновен и твърде добре познат комунизъм.

От тази акция следва поредното им окрупняване, концентрация на капитала. Така, както при експеримента с държавния капитализъм с тоталитарна власт на една партия – комунистическата, през който преминахме. Днес интернационалната финансова олигархия, евфемистично определяна като глобална, все повече придобива монополно положение. От него произлизат останалите извращения и изкривявания в стопанския, а от него – и в обществено-политическия живот, наричан капитализъм.

В такъв случай дали ще се изненадате чак толкова, когато узнаете, че „през последните точно шест години Северна Корея е получила от Британия повече от 4 милиона лири стерлинги във вид на хуманитарна помощ, напук на статута на страната като интернационален парий“?[2]
Преди малко повече от четири лета разследване на “The Asahi Shimbun”[3] – най-големия японски вестник, издаван и на английски език, разкри истината за продължаващите американски военни доставки за крайно репресивния комунистически режим в Северна Корея.[4] Какво чудно? Кой сътвори комунизма и комунистите? Както и останалите чудовищни, човеконенавистни идеологии, и ги приложи в живота?
Японските журналисти признават, че страната им разполага със съвсем
ограничен достъп до американска разузнавателна информация.
„Трябва да съществуват множество тайни между Съединените щати и Северна Корея, за които Япония не знае“ – заяви японски правителствен източник.
Сред  тези данни, които Съединените щати отказват да споделят, са и оценките на извършените от Северна Корея ядрени опити.
 Не само това. Осведомени кръгове заявиха, че Съединените щати често са грешали по отношение на Северна Корея. В резултат на което са подвеждали Япония и Южна Корея във връзка с ядрения потенциал на КНДР.“[5]
Никой ли не си спомня, че бащата на настоящия млад диктатор с вид на видиотено глезено дете, другарят Ким Чен Ир, беше ухажван от Запада. През двата мандата на президента Бил Клинтън, без съмнение – съветски агент, другарката Мадлийн Олбрайт – държавна секретарка, тоест външна министърка на САЩ, само дето не се хвърляше на врата на сина на „вожда слънце“ Ким Ир Сен. Може би в негово лице виждаше активен или латентен лесбия?…
През онези години еднополовите връзки на „милата“ еврейка от Чехословакия, бяха притча во езицах. На младини Олбрайт беше живяла в Югославия. Твърде вероятно по сексуални причини беше намразила западната ни съседка до дъното на кюлотите си. Дали другарката Олбрайт е само менторка на товарищ Ирина Бокова или и нещо повече, може би ще узнаем някога.
Нататък в своето цитирано разследване японското изданието разкрива, че макар значителна част от северокорейските ядрени съоръжения да са разположени под земята и да са трудни за откриване, САЩ имат чудесна представа за повечето от тях. Но не споделят дори местоположението им със своите съюзници. Нещо повече.
Вашингтон е предупреждавал и дори възпирал Токио и Сеул в техните опити да събират информация за ядрената програма на Пхенян! Изброени са необявени официално полети на американски самолети до КНДР. Както и секретни срещи между американски официални представители с военни, които са дори родствено свързани с комунистическия диктатор Ким Чен Ун.
Представени са сведения за разговори между Сидни Сейлър, тогавашен директор за Корея в Съвета за национална сигурност на САЩ, и на Джоузеф ДеТрани, който оглавявал отдела за Северна Корея в кабинета на директора на Националното разузнаване, с правителствени представители на режима в Пхенян. Те са били проведени през декември 2011 г., след смъртта на Ким Чен Ир.

„Делегацията на Северна Корея е включвала Янг Сонг Таек, заместник-председател на Националната комисия по отбраната и съпруг на сестрата на Ким Чен Ир. Мнозина смятат, че Янг е менторът на Ким Чен Ун, който наследи баща си като лидер на нацията.“[6]
След тези преговори е настъпила ерата на скритите полети на американски правителствени, шпионски и военни служители до столицата на КНДР. Както и на доставки на американско оборудване и екипировка с военно предназначение на режима в Пхенян.[7]
Темата е съществена, но сега няма да се занимавам с подробностите. Ала с риска да досадя се чувствам длъжен да припомня отново, че Ким Чен Ун – настоящият комунистически диктатор на КНДР, не получи своето образование в Пхенян, Москва или Пекин, а в… Швейцария. Което няма как да не предизвика много въпроси по отношение на истинския морал и намерения на Запада. Ако младият севернокорейски комунистически ръководител е сатрап, то кой го подготви като такъв?…
Та, когато ви запелтечат за „ядрена война“, се сещайте за всички тези факти и обстоятелства. И не се учудвате, че Обединеното кралство е предоставяло помощ на Северна Корея. Обзалагам се, че още го прави.

[2] Вж. “UK ‘gave millions in foreign aid’ to North Korean regime now threatening nuclear war” by Jack Maidment, Political correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 18 April 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04/18/uk-gave-4-million-foreign-aid-north-korea-past-six-years/
[3] „Утринно слънце“, яп. Не предизвиква ли у вас асоциации с Аврора – Aurore – Зора?
[4] “Left In The Dark: Secret U.S. military flights carried officials, equipment to N. Korea” by Yoshihiro Makino, Correspondent, “The Asahi Shimbun”, ajw.asahi.com, Osaka, Japan, February 15, 2013 г., online: http://ajw.asahi.com/article/behind_news/politics/AJ201302150067; “Left In The Dark: N. Korea assessments hampered by limited or bad U.S. data” by Yoshihiro Makino, Correspondent, “The Asahi Shimbun”, ajw.asahi.com, Osaka, Japan, February 15, 2013 г., online: http://ajw.asahi.com/article/asia/korean_peninsula/AJ201302150084
[5] “Left In The Dark: Secret U.S. military flights carried officials, equipment to N. Korea” by Yoshihiro Makino, Correspondent, “The Asahi Shimbun”, вече цит. съч.
[6] Пак там.
[7] Пак там.

- https://diagnosa.net/ image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 916740
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930