Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2022 01:22 - ЛЪЖАТА Е ИСТИНА, А ИСТИНАТА Е КОНСПИРАТИВНА ТЕОРИЯ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 140 Коментари: 0 Гласове:
0



Около 9 милиона души умират всяка година от глад и болести, свързани с глада. Това е повече, отколкото от СПИН, малария и туберкулоза взети заедно.

Лошото хранене и гладът са причина за смъртта на 3,1 милиона деца годишно. Това е почти половината от всички смъртни случаи при деца на възраст под 5 години. Децата умират, защото в телата им липсват основни хранителни вещества.

В световен мащаб 822 милиона души страдат от недохранване.

От 822 милиона недохранени хора в света 113 милиона са изправени пред остър глад, което означава, че имат спешна нужда от храна и хранителни вещества.

Докато 822 милиона души страдат от недохранване, около една трета от цялата храна за човешка консумация се губи или изхвърля.

- https://www.theworldcounts.com/challenges/people-and-poverty/hunger-and-obesity/how-many-people-die-from-hunger-each-year/story


Последният Световен доклад за неравенството подчертава степента на неравенството в богатството и доходите между и вътре в страните.


Авторите на доклада обаче обясняват, че това крие големи различия между и вътре в страните. Най-богатите 10% от световното население в момента прибират 52% от дохода. Най-бедната половина от световното население? Е, те печелят само 8%.

Средно човек от първите 10% ще спечели $122,100, но индивид от долната половина ще спечели само $3,920.

И когато става въпрос за богатство (ценни активи и предмети над доходите), разликата е още по-голяма. Най-бедната половина от световното население притежава само 2% от световното общо, докато най-богатите 10% притежават 76% от цялото богатство.

- https://www.weforum.org/agenda/2021/12/global-income-inequality-gap-report-rich-poor/

780 милиона души живеят без чиста питейна вода.

Повече от една трета от населението на Африка няма достъп до безопасна питейна вода.

25-33% от китайците нямат достъп до безопасна питейна вода.

До 2040 г. няма да има достатъчно вода в света, за да утолим жаждата на световното население и да поддържаме настоящите енергийни и енергийни решения, ако продължим да правим това, което правим днес.

- https://www.seametrics.com/blog/global-water-crisis-facts/


Според Gallup World през 2013 г. 10-те страни с най-висок дял жители, живеещи в крайна бедност, са всички в Африка на юг от Сахара . Крайната бедност се определя като живот с $1,25 или по-малко на ден. През 2010 г. 414 милиона души живееха в крайна бедност в Африка на юг от Сахара. Според Световната банка тези, които живеят с 1,25 долара на ден, представляват 48,5 процента от населението в този регион през 2010 г.

Приблизително един от всеки трима души, живеещи в Африка на юг от Сахара, е недохранен . Организацията по прехрана и земеделие (FAO) на ООН изчисли, че 239 милиона души (около 30 процента от населението) в Африка на юг от Сахара са били гладни през 2010 г. Това е най-високият процент от всеки регион в света. В допълнение, Проектът на ООН Millennium Project съобщава, че над 40 процента от всички африканци не могат редовно да получават достатъчно храна.

В Африка на юг от Сахара 589 милиона души живеят без електричество . В резултат на това зашеметяващите 80 процента от населението разчита на продукти от биомаса като дърва, дървени въглища и тор, за да готви.

От 738 милиона души по света, които нямат достъп до чиста вода, 37 процента живеят в Африка на юг от Сахара . Бедността в Африка води до повече от 500 милиона души, страдащи от болести, предавани по вода. Според проекта на ООН Millennium Project, повече от 50 процента от африканците имат заболяване, свързано с водата, като холера.

Жените в Африка на юг от Сахара са повече от 230 пъти по-склонни да умрат по време на раждане или бременност, отколкото жените в Северна Америка . Приблизително една на всеки 16 жени, живеещи в Африка на юг от Сахара, ще умре по време на раждане или бременност; само една на всеки 4000 жени в Северна Америка ще го направи.

- https://borgenproject.org/10-quick-facts-about-poverty-in-africa/

Глобалните оценки на детския труд за 2016 г сочат, че една пета от всички африкански деца са заети с детски труд, което е повече от два пъти по-високо, отколкото във всеки друг регион. Девет процента от африканските деца са на опасна работа, което отново е най-високото ниво от всички региони в света.

Африка има най-голям брой деца, работещи; 72,1 милиона африкански деца се оценяват на детски труд и 31,5 милиона на опасна работа.
Малките деца са най-голямата група от работещите в детския труд. Възрастовата разбивка на децата в детски труд показва, че 59% от всички заети с детски труд са във възрастовата група 5-11 години, 26% са на възраст 12-14 години и 15% са на възраст 15-17 години обхват. Този възрастов профил на детския труд в Африка е много „по-млад“, отколкото другаде. Децата в най-младата възрастова група също представляват най-голямата група в опасна работа в Африка. Специална загриженост предизвиква групата от много малки африкански деца, изправени пред опасни условия на труд, пряко застрашаващи тяхното здраве, безопасност и морално развитие.

- https://www.ilo.org/ipec/Regionsandcountries/Africa/WCMS_618949/lang--en/index.htm

Осем деца, които са били използвани като робски труд в какаови плантации в Кот д"Ивоар , са започнали съдебен иск срещу най-големите шоколадови компании в света. Те обвиняват корпорациите, че подпомагат и подпомагат незаконното поробване на „хиляди“ деца в какаови ферми в техните вериги за доставки.

Nestlй, Cargill, Barry Callebaut, Mars, Olam, Hershey и Mondelēz са посочени като ответници по дело, заведено във Вашингтон от организацията за човешки права International Rights Advocates (IRA), от името на осем бивши деца-роби, които казват, че са били принудени да работи без заплащане на какаови плантации в западноафриканската страна.

- https://amp.theguardian.com/global-development/2021/feb/12/mars-nestle-and-hershey-to-face-landmark-child-slavery-lawsuit-in-us

При скорошно пътуване до Гана кореспондентът на CBS News Дебора Пата стана свидетел на деца на 9-годишна възраст, които извършват опасна работа в риболовната индустрия. 

Красотата на езерото Волта е измамна: това са размирни води. Хиляди деца ловят риба в обширния изкуствен резервоар всеки ден. Някои просто работят в семейния бизнес, но много от тях са продадени в съвременното робство. 

Годуин работи върху езерото пет години. Останал сирак на 10, той беше поверен на грижите на мъж, който обеща да го изпрати на училище.   

„Не знаех, че ще ловя риба“, каза Годуин на Пата. В началото той дори не знаеше как да плува. 

„Вътре във водата типът място е дълбоко, много дълбоко, така че ме е страх да сляза“, спомня си той.  

Ако откажеше, той беше бит. 

„Уплаших се, мислех си: „Не знам кога ще свърши животът ми“, затова казах: „Оставете ме да избягам“.

В крайна сметка той избяга. Годуин е спасен от Уолъс, който е спасил повече от 150 деца чрез работата си под прикритие за международната благотворителна организация Love Justice. 

Пата и нейният екип от CBS News отидоха до езерото Волта, за да видят условията от първа ръка. Те откриха разклатени съдове, пълни с деца, които са станали умели да разплитат фината мрежа на риболовните мрежи.

Когато тези мрежи се закачат за потопени клони на дърветата, децата са принудени да се гмуркат дълбоко в мътната вода, за да ги разплетат. Това е работа за възрастни, улеснена чрез използване на пъргави тела и малки ръце.

На една лодка, обслужвана от детски екипаж, най-големият каза, че деветгодишно дете, което помага в работата, е негов брат. Но двете момчета дори не говореха един и същ език. Беше червен флаг.

Пата попита друго малко момче, което, вярвате или не, се казваше Свобода, къде е майка му. Той също беше от далече и говореше на съвсем различен език с останалите на лодката.

В рамките на около половин час екипът на CBS News се натъкна на четири лодки с потенциални случаи на трафик на борда. Уолъс каза, че това е типично.

След като идентифицира Фридъм като възможна жертва на детско робство, той се зае да събира разузнавателна информация от източници в селото на момчето. Седмици по-късно той потвърди, че детето е било трафикирано, но е било твърде късно да го спасят. Той беше преместен напред — тактика, която съвременните собственици на роби често използват, за да избегнат ареста.    

По време на CBS News в езерото Волта, Пата и нейният екип никога не са видели нито един служител от полицията или флота на Гана, като и двамата трябва да патрулират във водите.    

В Гана изобилстват предупреждения за трафик на хора. Навсякъде има плакати, призоваващи хората да бъдат бдителни. Но те не служат като ефективен възпиращ фактор, както Пата научи от един робовладелец, превърнал се в информатор.

Мъжът каза на CBS News, че обикновено плаща около 80 долара за дете.

„Но това е човешки живот“, предизвика го Пата. „Купи си дете — това не е ли робство?“

— Така е — отвърна той, като сви рамене.

Той каза, че за 25 години е купил хиляди деца. Най-лошото нещо, което някога е правил като модерен робовладелец, каза той, е да принуди дете, което не знае как да плува, да се гмурне до дъното на езерото. Някои, каза той, ще слязат и никога няма да се върнат.  

Толкова много деца са загинали на езерото Волта, но това е продължаваща трагедия с много слоеве. Бившият трафикант, с когото се е запознал Пата, самият е бил жертва - собственият му баща го е продал в робство, каза той. Дете-роб станал господар.  

Годуин отказва да тръгне по този път. 

„Исках да ходя на училище, за да стана някой. Не исках да се занимавам с риболов“, каза той на Patta.

Що се отнася до човека, който го подмами в робство, Годуин забележително не таи зла воля.

„Той трябва да бъде наказан, но аз му прощавам“, каза той.

Незаслужена прошка от момче, чието детство е откраднато на езерото Волта. Но може би този път поне цикълът е прекъснат.

- https://www.cbsnews.com/amp/news/modern-slavery-ghana-lake-volta-africa/#app

"Конфликтът, който се носи през вековете и който ще трябва да бъде решен чрез борба рано или късно е: народът срещу банките." - Лорд Джон Актън (1834-1902), Първи барон Актън на Алденхам.

"Ако американския народ позволи на частни банки да издават валутата им, първо чрез инфлация, после чрез дефлация,
банките и корпорациите, които ще израстнат около тях ще лишат народа от неговата собственост до момента, когато неговите деца се събудят бездомни, на континента завладян от бащите им. Аз вярвам, че банковите институции са по-опасни за нашите свободи от армии в готовност. Правото да издават валута трябва да бъде взето от банките и въстановено на народа, на когото то би трябвало да принадлежи."

- Томас Джеферсън, президент на САЩ 1801-1809 г.

"Банкерството е заченато в неправда и родено в грях.
Банкерите притежават
Земята. Вземете я от тях, оставяйки им правото да създават депозити, и с едно драсване на писалката те ще създадат достатъчно депозити да си я купят отново. Ако обаче им отнемете това право, тогава всички богатства, като моето, ще изчезнат, и би трябвало
да изчезнат, тъй като светът би бил по-щасливо и добро място за живеене. Но ако вие желаете да останете роби на банкерите и да плащате разходите за собственото си робство, ги оставете да продължат да създават депозити.

- Сър Джосая Стамп, президент на Банк ъф Ингланд през 20те години на 20ти век, по
онова време втори по богатство
в Англия

,,Нека издавам и контролирам парите на една нация и не ще се интересувам кой пише законите."

- Амшел Майер Ротшилд (1744-1812), основател на династията Ротшилд.

,,Когато правителството разчита на банкерите за пари, тогава те, а не лидерите на правителството контролират ситуацията, тъй като ръката която дава е над тази която взима. Парите нямат родина; при финансистите отсъства чувство за патриотизъм, отсъства приличие. Тяхната единствена цел
е печалбата."

- Наполеон Бонапарт (1769-1821), Френски император.

През 1881 г. тогавашния президент на САЩ Джеймс Гарфилд (управлявал само 100 дни) две седмици преди да бъде убит заявява:

,,Този, който контролира парите в нашата страна е абсолютен господар на цялата индустрия и търговия... и когато вие осъзнаете, че цялата тази система е лесно контролирана, по един или друг начин от няколко от най-могъщите хора на върха, на вас няма да ви е нужно обяснение как се получават периодите на инфлация
и депресия."

„Централните банки са една от основните точки на комунистическия манифест.
Казваме за Америка,
че е капиталистическа държава, но в същото време имаме централна банка, планираща всичко за нас. И данъкът върху доходите е друга точка от комунистическия манифест.
И тук имаме две големи точки от комунстическия манифест
които са тук
заради Федералния резерв."

- Аарън Русо

,,Науката за парите, преди всички останали икономически
дисциплини, е такава, която използва сложността, за да прикрие
или избегне истината, вместо да я разкрие.
Процесът чрез който банките създават пари е толкова прост, че отблъсква ума. При нещо толкова важно, по-дълбока мистерия изглежда разумна."

- Джон Кенет Голбрайт (1908-2006), бивш професор по икономика в Харвард.

,,Ако искаме да отхвърлим тиранията на глобалните банкери и финансисти, трябва да променим начина, по който се произвеждат парите (или това, което минава за пари). Ако не променим това, нищо няма да променим! Защото властта ще си остане същата – производството на пари. Извънредно много хора не разбират, че когато им зададеш въпроса…
„Как се създават парите? Откъде идват всъщност?“
…те си мислят…
„Ами правителствата ги правят, нали така?“
…но отговорът е…
„НЕ! Определено НЕ са правителствата тези, които ги правят!“
Частните банки правят парите. Ако проучите въпроса, това са банки, които са собственост на едни и същи хора или цяла мрежа от собственици, само дето са под различни имена. Те са тези, които произвеждат това, което наричаме пари, и то от въздуха – без покритие, като на всичкото отгоре ни слагат и лихви. Как става работата?
Отиваш в банката и заемаш, да речем, 50000 долара. Какво прави банката? Мести ли ценни метали от едно място на друго? Наистина, какво прави? Това, което банката прави, е просто да напише на сметката ти „50000 долара“, върху които ти започваш да плащаш и лихва. 50000 долара, които никога не ги е имало, няма ги и няма да съществуват. Пари от чист въздух – теоретични пари, наречени кредит. И това е възможно, защото, ако направите проучване, мрежата от банкови собственци контролира и отделните правителства и си прокарва закони, свързани с икономиката. Затова са приети закони относно заемите при частични банкови резерви – тези закони позволяват на банките да дават заеми, които са най-малко (и то най-малко) ДЕСЕТ пъти повече от това, което имат в авоарите си (с което реално разполагат). Така че, като вложите един долар в дадена банка, тази банка след това може да раздава заеми от 10 долара, които всъщност НЕ притежава. Чист въздух! Числа върху компютърен екран!
И не само това, ами когато вземете 50000 долара от банка, какво прави банката? Пише на сметката ви 50000 долара. Добре! На тези пари плащате лихва. Но да речем, че отделите 10000 долара от заема, за да си купите кола. Давате 10 хиляди долара на собственика на колата. Сега човекът, който е получил тия 10000 долара, създадени от НИЩОТО с предишните 50000 долара, ги влага в неговата си банка. Тази друга банка оттук нататък може да раздава заеми върху тези 10000 долара на стойност ДЕСЕТ пъти по толкова, т.е по нищото, от което са създадени и самите 10 хиляди. Така стоят нещата и ако проследите дори само един заем, 50000 долара или колкото там решите, ще видите, че този заем позволява на банковата система да създава феноменални количества несъществуващи пари, наречени кредит, базирани на първоначалния несъществуващ кредит… „заем“.
По този начин банковата система, дами и господа, е превзела света! И защо да не го направи, след като може? Тук обаче има още една врътка (далавера). Тя е заложена в системата, хладнокръвно е пресметната и с определена си цел. Когато влезете в една банка и заемете 50000 долара, банката създава по този абсурден начин 50000 долара. Да, ама вие не плащате 50000 долара обратно, ами 50000 долара плюс някаква лихва. Тази лихва въобще не е съществувала някога в реални материални пари или ценности. Дори като кредит. А това означава едно простичко нещо: хладнокръвно е пресметнато, че никога в обращение няма достатъчно обменни средства, реални пари, за да се изплати полицата, а камо ли и лихвата върху нея. Затова хората си губят къщите, бизнеса и Бог знае още какво, за което са се трудили – това е част от системата.
Когато сме в икономически разцвет и несъществуващите абсурдни пари, наречени кредит, се раздават щедро, тогава това, че можеш да си платиш сметката на кръчмаря, прикрива факта, че сме в ситуация, в която дължимото плюс лихва не може да бъде изплатено обратно, та поне и донякъде, защото няма достатъчно обменни единици в обращение, за да го сторим! Но щом навлезем в упадък и криза, а абсурдните обменни единици в обръщение намалеят съвсем, тогава става болезнено очевидно, че не можем да изплатим капитала по дълга и лихвата. И ставаме свидетели на сътресения, като сегашното, в които хората си губят домовете, предприятията, земята, земеделските стопанства и т.н… Ставаме свидетели на „палатковите градчета“, дето никнат по света.
И така, имаме една система, в която частните банки, контролирани от една и съща мрежа, примерно Дом Ротшилд (в Англия), а също и фамилията Рокфелер в Америка, са получили тази степен на власт – да създават пари и да управляват глобалната икономика – изцяло необезпокоявани от правителствата. Затова банките са в състояние да предизвикват растеж и упадък по собствено желание."

- Дейвид Айк image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 913585
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930