Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2022 01:25 - ОТ ИЗМИСЛЕНИЯТ КОРОНАВИРУС, ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ КОМПАНИИ ПРАВЯТ ПЕЧАЛБИ ОТ $65 000 ДОЛАРА НА МИНУТА, ДЕБИЛИТЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 647 Коментари: 0 Гласове:
0



Нови данни от Peoples Vaccine Alliance разкриват, че компаниите, които стоят зад две от най-успешните ваксини срещу (измисленият вирус) COVID-19 – Pfizer, BioNTech и Moderna – правят комбинирани печалби от $65 000 всяка минута. Цифрите, базирани на последните доклади на компаниите, са публикувани, докато главните изпълнителни директори от фармацевтичната индустрия се срещат за годишната среща на върха на STAT — еквивалента на „Голяма фармацевтична Давос“ — от 16-18 ноември.

Въз основа на финансовите отчети на компанията, Алиансът изчислява, че Pfizer, BioNTech и Moderna ще направят печалби преди облагане с данъци от 34 милиарда долара тази година помежду си, което се равнява на над хиляда долара в секунда, 65 000 долара на минута или 93,5 милиона долара на ден. Монополите, които тези компании притежават, произведоха петима нови милиардери по време на (измислената) пандемия с общо нетно богатство от 35,1 милиарда долара.

- https://reliefweb.int/report/world/pfizer-biontech-and-moderna-making-1000-profit-every-second-while-world-s-poorest

Всяка година около половината от всички лекари в САЩ приемат пари или подаръци от компании за лекарства и устройства на обща стойност над 2 милиарда долара . Тези плащания варират от безплатни ястия, по време на които лекарите слушат представители на лекарствата, които представят най-новите си продукти, до пътувания до луксозни места, за да служат като платени „консултанти“.

Създадените от тези плащания конфликти на интереси са ясни . И все пак медицинската общност се съпротивлява да спре този поток от пари, като твърди, че плащанията в индустрията не вредят на пациентите и дори може да имат ползи . Бяха положени няколко сериозни усилия за овладяване на тази практика. Вярваме, че са необходими по-силни действия – пълна забрана на плащанията на лекарите от лекарствената индустрия. Сега.

Ние сме част от изследователски екип в Memorial Sloan Kettering Cancer Center, който наскоро потвърди това, което фармацевтичните компании отдавна знаят: Паричните средства в индустрията влияят върху начина, по който лекарите лекуват пациентите си. Анализирахме всички налични проучвания, които задават въпроса: предписват ли лекарите повече лекарство, ако получат пари от производителя на това лекарство?

Резултатите бяха единодушни: всичките 36 проучвания показват, че получаването на пари от индустрията увеличава предписването. Това беше последователно във всички медицински специалности и видове лекарства. Парите от индустрията влияят на това как лекарите предписват лекарства за холестерол. Той засяга лекарствата за болестта на Алцхаймер, за множествена склероза и за разредители на кръвта. Той дори засяга кои лекарства се използват за лечение на рак. Може би най-тревожното е, че увеличава броя на опиоидите, които лекарите предписват.

- Арън Мичъл е медицински онколог и асистент-лекуващ лекар в Memorial Sloan Kettering Cancer Center, където Дебора Коренщайн е началник на общата вътрешна медицина. Нито един автор не приема пари от компании за лекарства или устройства. Запис в OpenPayments предполага, че Мичъл е получил средства през 2017 г. от Merck Sharp и Dohme. Тези пари представляват награда за научни изследвания от нестопанската организация Conquer Cancer Foundation, която е получила частично финансиране за своите награди от Merck.

- https://www.statnews.com/2020/12/04/drug-companies-payments-gifts-affect-physician-prescribing/

Лекарите предписват повече лекарство, ако получат пари от свързана с него фармацевтична компания.

Фармацевтичните компании са платили на лекарите милиарди долари за консултации, рекламни разговори, ястия и др. Нов анализ на ProPublica открива, че лекарите, които са получили плащания, свързани с конкретни лекарства, са предписвали повече от тези лекарства.

Лекарите, които получават пари от производители на лекарства, свързани с конкретно лекарство, предписват това лекарство по-често от лекарите без такива финансови връзки, установи нов анализ на ProPublica. Моделът е последователен за почти всички най-широко предписвани маркови лекарства в Medicare, включително лекарства за лечение на диабет, астма и др.

Финансовите взаимодействия включват плащания за провеждане на промоционални разговори, консултиране и получаване на спонсорирани ястия и пътуване.

50-те лекарства в нашия анализ включват много популярни и скъпи. Тридесет и осем от лекарствата имат годишни разходи, надвишаващи 1000 долара на пациент, и много оглавяват списъка, които са най-скъпи за програмата за лекарства на Medicare Part D.

Вземете Linzess, лекарство за лечение на синдром на раздразнените черва и тежък запек. От 2014 до 2018 г. производителите на лекарството, Allergan и Ironwood, похарчиха близо 29 милиона долара за плащания на лекари, свързани с Linzess, най-вече за храна и промоционални такси за изказване.

Анализът на ProPublica установи, че лекарите, които са получавали плащания, свързани с Linzess през 2016 г., са изписали средно 45% повече рецепти за лекарството, отколкото лекарите, които не са получавали плащания.

Ключови заключения

Проучихме 50-те най-предписвани маркови лекарства в Medicare, за които производителите на лекарства са плащали на лекарите през 2016 г. Лекарствата включват лечение на диабет, астма, висок холестерол, хипертония, глаукома и др. Сред нашите открития:

• От тези 50 лекарства 38 струват повече от 1000 долара годишно.

• За 32 най-малко 10% от лекарите, предписващи лекарството, са получили плащания, свързани с лекарството, от компанията, която го е направила.

• За 46 от лекарствата през 2016 г. лекарите, получили плащания за лекарството, са предписвали повече от него в сравнение с лекарите, които не са го направили.

• Средно лекарите, които са получавали плащания, предписват 58% повече от това лекарство, отколкото лекарите, които не го правят.

Тези констатации се повтарят за лекарство след лекарство. През 2016 г. лекарите, които са получавали плащания, свързани с Myrbetriq, който лекува свръхактивен пикочен мехур, са изписали 64% повече рецепти за лекарството, отколкото тези, които не са го направили. За Restasis, използван за лечение на хронично сухо око, лекарите, получили плащания, изписаха 141% повече рецепти. Моделът е валиден за 46 от 50 лекарства.

Средно за всички лекарства доставчиците, които са получили плащания, конкретно свързани с лекарство, го предписват с 58% повече от доставчиците, които не са получили плащания.

Други изследвания, включително нашето собствено , откриха връзка между плащанията и цялостното предписване. Този нов анализ разширява минала работа, като разглежда индивидуално различни популярни лекарства. „Това, което ясно изскача, е колко последователна е асоциацията между лекарствата“, каза Арън Мичъл, медицински онколог в Memorial Sloan Kettering Cancer Center, който е изучавал фармацевтичните плащания за онкологични лекарства.

Нашият анализ разглежда връзката по два начина: дали тези, които са получили плащания, предписват повече лекарство, както и дали тези, които са предписали лекарство, получават по-високи плащания от тези, които не са го направили. Открихме, че средно лекарите, които са предписвали лекарство, са получавали по-високи плащания, свързани с лекарството през същата година, отколкото тези, които не са го предписвали. За Linzess стойността на плащанията е повече от четири пъти по-висока за доставчиците, които са предписвали лекарството, отколкото сред тези, които не го правят. За Myrbetriq тя беше три пъти по-висока, а за Restasis – два пъти повече.

Novo Nordisk добави, че данните за предписване не се използват за насочване към лекари за говорене или други промоционални взаимодействия. Ели Лили каза в изявление, че храненето може да се провежда в много контексти, включително в лекарски кабинети, на лектори и на конференции, но не отговори на други въпроси. GlaxoSmithKline, Ironwood, Astellas и Purdue отказаха коментар.

За някои лекарства, които са нарицателни, е по-често предписващите да получават плащане, отколкото да не го правят. Повече от половината лекари, които са предписвали Breo, скъпо лекарство за астма, на пациентите на Medicare, са получили плащания, включващи лекарството през 2016 г. Това важи и за Invokana и Victoza, като и двете са лекарства за диабет. За Linzess, почти половината от лекарите, предписвали лекарството, са имали взаимодействия с неговия производител.

Повече от един на всеки пет лекари, предписвали OxyContin по Medicare през 2016 г., са имали промоционално взаимодействие с производителя на лекарството, Purdue Pharma. Компанията не отговори на искане за коментар.

Huey Nguyen, гастроентеролог в Южна Индиана, увеличи предписването на Linzess през последните години. От 2013 до 2015 г. пациентите на Nguyen"s Medicare са имали по-малко от 60 иска годишно за Linzess. През 2016 и 2017 г. това скочи до над 110 иска годишно.

През това време Нгуен беше промоционален говорител на Linzess. Алерган му плати $1000 през 2013 г., над $4000 през 2016 и 2017 г. и $2000 през 2018 г., за да говори за наркотика.

Въпреки че Linzess е на пазара от 2012 г., Ironwood и Allergan направиха голям тласък за популяризиране на лекарството през 2016 и 2017 г. Разходите за лекари достигнаха 10 милиона долара през 2016 г. и близо 8 милиона долара през следващата година, спрямо под 4 милиона долара през 2014 г. и 2015г.

Общо Нгуен е спечелил 25 000 долара от 2014 до 2018 г., свързани с шест лекарства от четири фармацевтични компании, с изключение на храната. През 2018 г. той беше платен от две компании за популяризиране на конкурентни лекарства, които лекуват синдрома на раздразнените черва.

Повече от 600 000 лекари получават плащания годишно. (Компаниите също отчитат плащания за изследвания и дялове на собственост, но те бяха изключени от нашия анализ.)

На някои доставчици бяха платени хиляди долари, често за промоционални изказвания. Но типичният лекар приемаше много по-малко. Повечето получават само храна, обикновено на стойност по-малко от $100 годишно.

През 2016 г. ProPublica установи връзка между общата стойност в долари на взаимодействията на лекаря с компаниите за лекарства и устройства и общия процент на маркови лекарства, които той или тя е предписал.

Други изследвания са открили корелации между индустриалните взаимодействия и предписването на определени класове лекарства, включително опиоиди , урологични лекарства , онкологични лечения , лечение на възпалителни заболявания на червата и лекарства за киселини . В едно проучване предписването на марката за определени класове лекарства е свързано с получаването на само една храна, спонсорирана от фармацевтичната индустрия. Проучване на лечение на рак на простатата не намери доказателства за връзка.

Маркови лекарства са по-скъпи от генеричните опции, както за пациенти, така и за Medicare. Неотдавнашен доклад от Министерството на здравеопазването и човешките услуги установи, че Medicare Част D и неговите бенефициенти биха могли да спестят почти 3 милиарда долара, като преминат от маркови лекарства към генерични лекарства.

Linzess е скъпо лекарство, което струва на Medicare и пациенти средно около $1500 годишно. Често срещана алтернатива е лаксативът Miralax, който се предлага без рецепта като генеричен полиетилен гликол, който струва по-малко от $200 годишно, ако се приема всеки ден. Нгуен каза, че препоръчва Miralax на много пациенти, но това няма да се появи в данните на Medicare, тъй като Medicare не покрива лекарства без рецепта. Той каза, че често предписва Linzess на пациенти, които са опитали Miralax и не са видели облекчението на симптомите, на което са се надявали.

За маркови лекарства, които имат добри генерични алтернативи, „всеки път, когато лекар предпише някое от тези маркови лекарства, това са допълнителни пари, прехвърлени от програмата Medicare към производителя“, каза Майкъл Барнет, асистент по здравна политика в Harvard TH Чан училище по обществено здраве. „Разходите за медицинско обслужване са извън контрол. А разходите за лекарства са една от основните причини.”

Цената на лекарствата може да има сериозни последици не само за балансите на Medicare, но и за благосъстоянието на пациентите. „Най-новото, най-новото лекарство често не е по-добро от старите лекарства“, които лекуват същото състояние, каза Мичъл. „Но новите лекарства винаги са по-скъпи. Това наистина вреди на джобните книжки на пациентите. Имате лекари, които предписват по-скъпи лекарства и пациенти, които не ги приемат в резултат. Генерично лекарство, което е по-евтино, отколкото пациентът приема, е много по-ефективно от скъпо лекарство на марката, което той не приема."

- Хана Фрескес, заместник редактор на данни в ProPublica.

- https://www.propublica.org/article/doctors-prescribe-more-of-a-drug-if-they-receive-money-from-a-pharma-company-tied-to-it/amp

ProPublica проследява разходите на фармацевтичните компании за лекари от 2010 г. Току-що актуализирахме нашата база данни и установихме, че компаниите все още плащат на частни лекари огромни суми за промоционални разговори и консултации.

Още през 2013 г. ProPublica описа подробно това, което изглеждаше зашеметяващо развитие в стремежа на фармацевтичната индустрия да спечели рецептурните подложки на националните лекари: Само за четири години един лекар беше спечелил 1 милион долара , като изнасяше промоционални беседи и консултации за фармацевтични компании; Други 21 са направили повече от 500 000 долара.

Шест години по-късно - въпреки често осъдителния контрол от страна на прокурори и учени - такива високи печалби станаха нещо обичайно.

Повече от 2500 лекари са получили поне половин милион долара на брой от производители на лекарства и компании за медицински изделия само през последните пет години, показва нов анализ на данните за плащане на ProPublica . И това не включва пари за изследвания или авторски възнаграждения от изобретения.

За да идентифицира най-новите фармацевтични милионери и други тенденции в разходите, ProPublica анализира повече от 56 милиона плащания , извършени от 2014 до 2018 г. – първите пет пълни години от федералната инициатива за отворени плащания , която изисква от компаниите да оповестяват публично плащанията като част от Достъпни плащания за 2010 г. Закон за грижите.

Някои учени и лекари прогнозираха, че експозицията може да накара компаниите да преосмислят плащането и лекарите да преосмислят приемането им. Множество проучвания съпоставиха данните за плащане с избора на лекарите за предписване и откриха връзки между плащанията и продуктите, избрани от лекарите.

Но новият анализ на ProPublica показва, че публичното отчитане не е помрачило ентусиазма на индустрията на лекарствата и медицинските устройства за това, че лекарите водят платени разговори за вечеря и спонсорирани речи или им плащат за консултации за продукти.

Всъщност няма почти никаква промяна в това колко харчи индустрията. Всяка година от 2014 до 2018 г. компаниите за лекарства и медицински изделия харчат между 2,1 милиарда и 2,2 милиарда долара, плащайки на лекари за говорене и консултации, както и за храна, пътуване и подаръци за тях. (Тези цифри не включват разходите за научни изследвания, но включват авторски права.)

Приблизително същият брой лекари - повече от 600 000 - са получили плащания през която и да е година.

ProPublica за първи път навлезе в света на промоционалните кампании на фармацевтични компании през 2010 г., когато събра плащанията, направени от седем компании, от които се изискваше да ги оповестят публично като част от споразуменията в съдебни дела за нередности. Плащанията бяха публикувани в база данни, наречена Долари за документи , което позволяваше на всеки да потърси лекар и да види дали е получил плащане.

Днес ProPublica актуализира Dollars for Docs с най-новите данни от федералното правителство за всички плащания.

Сред нашите открития:

Последователността поражда познаване

В продължение на пет години 1 милион лекари, зъболекари, оптометристи, хиропрактики и подиатри са получили поне едно плащане, най-често храна, от компания. От тези практикуващи повече от 323 000 получават поне едно плащане всяка година. Около 240 000 са получили плащане само за една година. А останалите са получили плащания за повече от една година, но за по-малко от пет.

За контекст, в Съединените щати има около 1,1 милиона лекари.

Д-р Аарон П. Мичъл, медицински онколог и изследовател в здравните служби в Memorial Sloan Kettering Cancer Center, каза, че неговото изследване е показало, че когато лекарите взаимодействат по- последователно с фармацевтична компания, е по-вероятно да предписват лекарството за рак на тази компания. Лекарствената индустрия, каза Мичъл, „знае, че трябва да култивират отношенията си за повече време, така че това е, което наистина се опитват да направят. Това не е само едно хранене с наркотици. Това е последователност."

Някои лекарства се популяризират сериозно година след година

От първите 20 лекарства с най-много годишни разходи за лекари от 2014 до 2018 г., шест попаднаха в списъка във всяка от годините: Invokana за лечение на диабет тип 2, разредителите на кръвта Xarelto и Eliquis , антипсихотикът Latuda , имуносупресивното лекарство Humira и лекарството за множествена склероза Aubagio . Други три лекарства бяха в списъка за четири години: Victoza за лечение на диабет тип 2, лечение на псориазис Otezla и лекарството за понижаване на холестерола Repatha . (Финансирането на научни изследвания и авторските възнаграждения не са включени.)

Xarelto оглавява списъка по разходи за четири години с общо над 123 милиона долара плащания от 2014 до 2018 г. През март неговите производители, Johnson & Johnson и Bayer AG, се съгласиха да платят 775 милиона долара за уреждане на около 25 000 дела, твърдейки, че компаниите са имали не успя да предупреди пациентите, че Xarelto може да причини фатално кървене.

В изявления J&J и Bayer заявиха, че обвиненията не са обосновани и че Xarelto е безопасен и ефективен. Те отбелязаха, че шест дела, които са влезли в съдебен процес, са решени в тяхна полза.

Много лекарства в списъка са в категории, където има ожесточена конкуренция. Например, седем от първите 20 през 2018 г. лекуват диабет. И в повечето от класовете лекарства в списъка „има повече от едно налично лекарство — понякога всички с един и същ механизъм на действие — показано за едно и също състояние, продаващо се на много високи цени“, д-р Аарон Кеселхайм, професор по медицина в Harvard Medical School, се казва в имейл.

ProPublica и редица изследователи са изследвали видовете лекарства, които предизвикват най-високите плащания. Рос от Йейл и негов колега публикуваха анализ в British Medical Journal през 2017 г., който установи, че „най-популярните лекарства са по-малко вероятно от най-продаваните и най-предписаните лекарства да бъдат ефективни, безопасни, достъпни, нови и представляват истински напредък в лечението на болест."

„Нашите констатации показват, че фармацевтичната промоция трябва да бъде посрещната със здравословен скептицизъм“, заключава анализът.

Прокурорите казват, че плащанията от някои фармацевтични компании са отстъпки, въпреки прозрачността на отворените плащания

Сред много лекари, включително някои в академичните среди, има схващане, че плащанията на фармацевтичните компании са доста благоприятни - подработка, която обучава други лекари за важни лекарства. Но откакто ProPublica започна да разглежда плащанията на лекарите, един след друг производители на лекарства са платили десетки или дори стотици милиони долари, за да разрешат обвиненията за неправилни или незаконни маркетингови тактики.

Всъщност подателите на сигнали на фармацевтичните компании и федералните прокурори изрично казаха, че в някои случаи плащанията всъщност са били подкупи и отстъпки. И това поведение продължава въпреки инструменти като Dollars for Docs .

Ето няколко скорошни примера:

• Insys Therapeutics

Разходи: През 2014 г., според данните за плащанията, Insys Therapeutics похарчи 7,5 милиона долара за популяризиране на Subsys, фентанил спрей за напреднала болка при рак, което го прави едно от лекарствата с най-много разходи през тази година. През 2018 г. общите разходи на компанията за лекарството са достигнали 17,6 милиона долара.

Прокурорите казват: Insys плащаше на лекари да говорят за Subsys на други лекари по време на „образователни обяди и вечери“, според съобщение за пресата на Министерството на правосъдието , от август 2012 г. до юни 2015 г. Ястията „всъщност бяха използвани като средство за плащане на подкупи и отстъпки на целеви практикуващи в замяна на увеличени предписания на Subsys на пациенти и за повишена доза от тези рецепти.

Наказание: Този юни Insys се съгласи да се признае за виновен по пет обвинения за измами по пощата, да плати глоба от 2 милиона долара и да загуби 28 милиона долара. Освен това се съгласи да плати 195 милиона долара за уреждане на отделен случай на нередности. Най-малко осем ръководители на компанията вече са осъдени за престъпления, свързани с незаконния маркетинг на лекарството. Insys заяви, че напълно е преструктурирала дейността си, наела нови лидери и е подала молба за защита от фалит.

Avanir Pharmaceuticals

Разходи: От 2014 до 2018 г. Avanir похарчи близо 22 милиона долара за лекарството си Nuedexta , което лекува псевдобулбарен афект или неконтролируем смях или плач.

• Прокурорите казват: Служител на Avanir съобщи, че един лекар в заведение за дългосрочни грижи, който също е бил платен говорител за Nuedexta, е поставил „цели единици“ пациенти на Nuedexta. Друг лекар в заведението, в което имаше редица пациенти с деменция, рутинно спираше Nuedexta, само за да накара първия лекар да го рестартира, според съобщение за пресата на Министерството на правосъдието .

Наказание: През септември компанията се съгласи да плати повече от 108 милиона долара за разрешаване на наказателни и граждански обвинения, че е платила отстъпки на лекарите и е продавала лекарството за неодобрени употреби, включително поведение, свързано с деменция. В изявление Avanir каза, че напълно сътрудничи на разследващите „и се ангажира с обширни коригиращи мерки. Лицата, изброени в споразуменията за преструктуриране, вече не са служители на Avanir."

Въпреки че отношенията между фармацевтичните компании и лекарите продължават, привидно с малка промяна, Кеселхайм от Харвард каза, че прозрачността „помага да се изведе на бял свят област от полето, която беше в сянка.

"Сега трябва да разберем какво да правим с това."

- Чарлз Орнщайн, наблюдава местната мрежа за докладване , както и офисите на ProPublica в Средния Запад, Юга, Югозапада и звено, управлявано от The Texas Tribune.

- https://www.propublica.org/article/we-found-over-700-doctors-who-were-paid-more-than-a-million-dollars-by-drug-and-medical-device-companies/amp image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 914829
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930