Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2022 01:18 - ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ УБИЙЦИ СА СИ ЖИВЕЕЛИ КАТО НАЙ-БОГАТИТЕ КАПИТАЛИСТИ, ОСТАВИЛИ СА "ЩАСТИЕТО" НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ РОБИ ДА ЖИВЕЯТ В БЕДНОСТ И НИЩЕТА
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 106 Коментари: 0 Гласове:
0



Ленин използва две от кралските лимузини Делоне-Белвил. Единият обаче е съсипан при атентат за живота му, а вторият е откраднат. Колата на Ленин просто била спряна по средата на пътя и обирджиите я взели въпреки опитите на лидера да вразуми гангстерите.

По-късно Ленин премина на лимузина Rolls-Royce Silver Ghost. Твърди се, че първият, който той окрадна, е взет от руски бизнес магнат, но съветското правителство по-късно купи няколко. Ленин е официално представен с такъв и от 1923 г. го използва като личен автомобил .

Любимата кола на Сталин беше Packard 12, която той получи като подарък от президента на САЩ Франклин Рузвелт през 1935 г. Именно тази кола той използва по време на известни съюзнически конференции в Техеран, Ялта и Потсдам. Говори се, че той наблюдавал руините на превзетия Берлин през 1945 г. от прозорците на своя Packard.

По време на управлението на Сталин съветските производители на автомобили бяха натоварени със задачата да построят съветска лимузина, която да може да се използва от най-високопоставените служители. През Втората световна война ЗИС (заводът на името на Сталин – буквално Завод Имени Сталина) произвежда такъв автомобил – ЗИС-110. Тази версия е персонализирана за съветския лидер и измисля ZIS-115. Въпреки че Сталин използва новата съветска кола от 1947 г., той никога не се отказа напълно от любимия си Packard.

Казват, че съветският лидер, който замени Сталин, Никита Хрушчов, бил толкова впечатлен от кадилака на американския си колега Дуайт Айзенхауер, че наредил създаването на нова съветска лимузина, която да му съперничи. Искането му беше в съответствие с известния му лозунг: „Да настигнем и изпреварим Америка“. Така се появява моделът ZIL-111 – и по-късно модифицираният ZIL-111G – (заводът ZIS е преименуван на ZIL през 1956 г. след периода на десталинизация).

Наследникът на Хрушчов Брежнев използва следващия модел ЗИЛ – 114. Брежнев харесваше съвременните автомобили , така че ЗИЛ-114 беше модифициран няколко пъти през 18-те си години на власт. Той също имаше слабост към чуждестранните автомобили , така че казват, че първата версия на ZIL-114 приличаше на Lincoln Continental от 1965 г. и на актуализирания Cadillac Fleetwood 75 от 1977 г. Тези препратки към дизайна на чужди автомобили не бяха достатъчни за генералния секретар, така че той натрупа огромна колекция (повече от 50) от вносни превозни средства, включително луксозни Rolls-Royces и Mercedes, наред с други.

Лимузината, използвана от Горбачов, по същество е разработка на ЗИЛ-114 на Брежнев. Имаше етикет 41052. Преди четири години една от тези лимузини (произведена през 1989 г.) беше пусната за продажба за 1,7 милиона долара. Смята се, че това е една от най-добре бронираните лимузини в света и може да издържи на тежки експлозии и стрелба.

Първият руски президент Борис Елцин използва същия модел ЗИЛ като политическия си съперник Горбачов. Смята се обаче, че той не харесвал много колата , защото като висок мъж с проблеми с гърба той се мъчел да влезе и да излезе от нея.

Неудобният проблем с влизането беше разрешен с преминаването на Елцин към лимузините, произведени от Mercedes. През 2017 г. беше съобщено, че и неговият мерцедес е пуснат за продажба. Mercedes - Benz S 600 Pullman-Limousine Guard беше много по-евтин от ZIL, като собственикът поиска страхотни $570 000. Автомобилът първоначално е проектиран за германския канцлер Хелмут Кол, но той го подари на Елцин . Някои от помощниците на руския президент обаче отрекоха това. В отворени източници Mercedes-Benz-S500 обикновено се представя като автомобил на първия руски президент. Лимузината е поръчана за Елцин още през 1994 г. 

- https://www.rbth.com/lifestyle/328376-kremlin-cars-favorite-rides/amp

Едуард Джей Епщайн е писател на свободна практика. Последната му книга „Изобретението на диамантите“, изследване на международния диамантен картел, ще бъде публикувана от Саймън и Шустър тази пролет. От Едуард Джей Епщайн В Москва, на 27 май 1922 г., Владимир Ленин, болният лидер на руската революция, изпрати спешно и тайно съобщение до Йосиф Сталин, новоназначения генерален секретар на комунистическата партия, инструктирайки него и Политбюро да дават своята „особена подкрепа“ на млад американец и неговото търговско начинание. Ленин обясни: „Това е малък път към американския „бизнес“ свят и този път трябва да се използва по всякакъв начин.“ Американецът беше 24-годишен възпитаник на Колежа по лекари и хирурзи в Колумбия Университет.

В Лос Анджелис, на 31 август 1981 г., повече от хиляда водещи бизнесмени и политици се събраха в хотел Century Plaza за представянето на годишната награда на Арманд Хамър за бизнесмен на годината. Боб Хоуп представи Арманд Хамър, сега на 83 години, като „въплъщение на успеха“ на американския капитализъм. Той го възхвалява като „индустриалец, колекционер на изкуство, дипломат и филантроп“, всички титли, за които Хамър може да претендира безспорно. Той е ръководител на Occidental Petroleum, най-голямата независима петролна компания в света и самият собственик на гигантски дъщерни компании в такива жизненоважни области като производството на храни и химикалите. Д-р Хамър, както предпочита да бъде наричан (в уважение към медицинската степен, която никога не е използвал), също е собственик на галериите Hammer и Knoedler,

Но най-забележителното нещо за Арманд Хамър е, че той създаде тази лична империя до голяма степен чрез договаряне на извънредни сделки с нации, които обикновено са били враждебни към Съединените щати - и дори по-враждебни към американските капиталисти. Синът на един от основателите на Американската комунистическа лейбъристка партия, Хамър става мултимилионер капиталист, до голяма степен благодарение на отношенията си с лидерите на Съветския съюз. Той поддържа сърдечни отношения със съветските лидери повече от половин век, осигурявайки на Москва жизненоважна връзка със западната индустрия и технологии. (Преди шест години съветският лидер Леонид I. Брежнев подари на Хамър луксозен апартамент в Москва, а представители на Кремъл предложиха той да бъде обявен за посланик на Съединените щати в Съветския съюз. Такива препоръки накараха някои членове на администрацията на Рейгън да се притесняват. Един член от вътрешния кръг на президента, който поиска да не бъде идентифициран поименно, казва: „Ние просто не знаем от коя страна на оградата е Хамер.“)

Хамър също е евреин (по произход, ако не и по убеждения), но либийският силен лидер полковник Муамар ел Кадафи го направи основен бенефициент на петролното богатство на Либия. В началото на 1970-те Хамър договори споразумение с Кадафи, което в крайна сметка имаше ефект да допринесе за растежа и мощта на ОПЕК и което промени радикално петролния бизнес по света. (Въпреки че и Mobil, и Exxon обявиха решения за спиране на производството в Либия по-рано този месец, Occidental, основният канал за либийски петрол, обяви намерението си да продължи производството както обикновено.).

- https://www.nytimes.com/1981/11/29/magazine/the-riddle-of-armand-hammer.html

Идеята Дейвид Рокфелер да се срещне със съветския лидер Никита Хрушчов идва от генералния секретар на ООН У Тан, според мемоарите на милиардера. Срещата се състоя през 1964 г., когато Рокфелер идва в Ленинград, за да участва в една от първите конференции в Дартмут. Хрушчов покани милиардера и дъщеря му да посетят Московския Кремъл. Според Рокфелер срещата с Хрушчов е била необичайна - "твърда, на моменти борбена, дори враждебна".

Рокфелер упрекна Хрушчов, че използва местните комунистически партии за промяна на режима в различни страни от Латинска Америка и Азия. Съветският лидер отговори не без раздразнение, че революциите се раждат по обективни причини, а не в резултат на външна намеса от някого. Въпреки тежките думи, изречени по време на разговора им, Рокфелер напусна Кремъл, „изпитвайки голямо уважение към Хрушчов“ и с мисълта, че „съветското ръководство иска да разшири финансовите и търговски връзки със Съединените щати“.

- https://www.rbth.com/international/2017/03/21/david-rockefeller-making-friends-in-russia_724171

Добре е документирано, че съветските правителствени служители са били обслужвани от отделни хранителни магазини на останалата част от населението на СССР, факт, за който човекът на улицата много недоволства, на когото ще бъде отказано влизане без партийна карта или серия ваучери за храна там . През 1985 г. човек на име Н. Николаев от Казан улавя настроенията на нацията, когато писмото му беше публикувано във в. „Правда“ с „Нека шефът отиде в обикновения магазин с всички останали, и той да стои на опашка с часове като всички останали !”

Докато съветските магазини обикновено снабдяват хората си с „основни неща“ като хляб, картофи и сладкиши, месото и колбасите обикновено са в недостиг, особено извън Москва. От друга страна, изследването на експерта по съветология Мервин Матюс от 1978 г., озаглавено „Привилегии в Съветския съюз“, разкрива степента, до която висшите ешелони на съветското правителство се хранят добре; Според Матюс 8 процента от съветските магазини са приемали
„предварителни поръчки“, доставяйки иначе невидима храна като пържоли от филе, омар и черен хайвер директно до вратите на служителите два пъти седмично.
Излишно е да казвам, че здравните грижи, предоставяни на номенклатурните семейства, бяха от различен стандарт. Поетът и писател Корней Чуковски, който е бил лекуван в партийна болница през 1965 г., пише в дневника си, че „семействата на ЦК си построиха рай, докато хората в други болнични легла гладуват, мръсни и без правилните лекарства." Тази практика беше разпространена и до служители от по-ниско ниво при Брежнев, тъй като той построи няколко огромни санаториума за шефове от средно ниво в морски курорти като Рига и Сочи, както и Курск и Новгород.

Освен че са добре обгрижвани от гледна точка на здравето, изглежда, че децата на руските правителствени служители също са имали гарантирана работа по техен избор. В книгата си „Руската десетка “ Иля Стогоф описва как децата на номенклатурата отиват в специални училища, от които им е даден път към светло бъдеще. „След като получиха дипломите си… Те можеха да заминат в чужбина като дипломати, търговски представители, журналисти – каквото си искат“, пише той.

Племенницата на Брежнев Люба също разкри сладкия живот на номенклатурните наследници в мемоарите си „Светът, който оставих след себе си“ . В този откровен портрет на съветския елит Люба разкри как тя и децата на чиновници получават работа без почти никаква отговорност и ще заемат времето си с пилене на ноктите или писане на поезия. „Някои отидоха да се явят доброволно на тежък труд“, пише тя, „просто защото не можеха да понесат скуката“.

Степента на гледане на номенклатурата стана наистина видима едва след разпадането на СССР, когато високопоставени фигури се бореха да живеят без привилегиите си. "Enfant terrible" Галина Брежнев (дъщерята на бившия генерален секретар) е пример - тя почина в психиатрично отделение през 1998 г., като години наред се бори с алкохолизма. „Тя не е нарушила закон“, както обясни вестник „ Известия  “ в некролога си, „защото законът не е написан за хора като нея“.

Възмущение предизвика дачата на Горбачов за 20 милиона долара във Форос, Крим, построена изцяло за сметка на държавата. 

- https://www.rbth.com/history/328157-did-soviet-government-officials-live-luxuriously/amp

Леонид Брежнев, генерален секретар на Комунистическата партия на Съветския съюз между 1960 и 1982 г., и щастливите членове на номенклатурата, особено харесват Крим и неговия средиземноморски климат.

За разлика от своите предшественици, които се задоволявали с дачи, Брежнев имаше мореплавателен дух. Така той построи две яхти близнаци за негова изключителна употреба, Крим и Кавказ.

Спуснат на вода през 1975 г. в корабостроителницата Северная верф (Северна корабостроителница), специализирана тогава в производството на бързи военни кораби като разрушители, Крим и Кавказ налагат двойни кораби под административната отговорност на бреговата охрана.

Защо кораби близнаци? Не знаем, може би за осигуряване на постоянна наличност на кораб в случай на повреда?

Не си представяйте, че са патрулни кораби, не, но бреговата охрана зависеше от вътрешната сигурност, самата оглавявана от КГБ, отговаряща за сигурността на сановниците от СССР.

С дължина от 45 м при ширина 9 м, оборудвани с 3 палуби и тегло от близо 300 тона в празен вид, тези лодки достигат максимална скорост от 31 възела при пълна скорост.

Разположен на същата географска ширина като Италия, той винаги е бил морски курорт. Запазени за благородството от времето на царя, неговите морски курорти и плажове са били предназначени, по времето на Съветския съюз, за ​​привилегирована социална класа на режима: номенклатурата.

Тези държавни служители, всички членове на комунистическата партия, прекараха там щастливи дни на почивка, далеч от трудолюбивия и тежък живот на населението и светлинни години далеч от този на милионите депортирани в ГУЛАГ.
Тук е съвсем естествено лидерите на съветския режим да се зареждат с енергия, възползвайки се от Черно море и слънце. Също тук, в Ялта, Сталин приема Рузвелт и Чърчил през 1944 г., за да очертае контурите на нова Европа, след като нацистка Германия е окончателно победена.

Слънце, релакс, красиви, възприемчиви и много любопитни млади жени и силно алкохолни възлияния бяха част от съветския дипломатически и преговорен процес, където изключително пияни банкети следваха дълги преговори.

Твърди се, че самият президент Путин е казал, че има само три валидни метода за въздействие върху човека: изнудване, смъртни заплахи и водка.

Наскоро американски генерал Майкъл Кери, директор на ядрените операции на САЩ, плати отново цената през 2013 г. по време на изключително хаотично и напоено пътуване, което го накара да подаде оставка.

Репутацията на Брежнев беше доста ужасна в това отношение, той провеждаше в Крим и другаде безкрайни банкети, по време на които се стреляха с най-новото стрелково оръжие в фонда на Червената армия?

Съвсем естествено е, че двете яхти са базирани в Черно море, в Крим. Кубинецът Фидел Кастро, канцлерът Вили Бранд, румънският диригент Чаушеску, Хенри Кисинджър, Ричард Никсън, много високопоставени политици бяха посрещнати на борда.

Бутилка шампанско беше отпушена в лодката, преди да стъпи на борда.

Вече остарял, Кавказ беше обект на мащабна кампания за обновяване през 2013 г. с цел да го превърне в щабния кораб на гражданските спасителни служби в Черно и Азовско море от името на Русия.

- https://www.yachtingart.com/2020/10/crimea-and-caucasus-the-yachts-of-leonid-brezhnev-9.html

Лимузина ZIL от 1989 г., за която се твърди, че е принадлежала на известния държавник Михаил Горбачов и Борис Елцин, се продава в Москва. Въпреки че струва повече от половин милион долара, руската лимузина идва с много история на борда и вероятно е един от най-ценните колекционерски предмети, излизащи от Руската федерация с четири колела и багажник.

- https://www.autoevolution.com/news/would-you-pay-12-million-to-drive-mihail-gorbaciovs-limousine-photo-gallery-82466.html
80-годишна парна лодка, построена като луксозен кораб за съветския диктатор Йосиф Сталин, официално излезе на пазара за по-малко от половин милион долара.

Московското речно корабоплаване се надява да спечели 20 милиона рубли (354 000 долара) за "Максим Горки", който е построен през 1934 г.

Потенциалните купувачи са Азербайджанската каспийска корабна компания и регионалното правителство в руския Нижни Новгород, пише вестник "Комерсант" . Съобщава се, че и двете страни обмислят превръщането на кораба в център на местните музеи.

Лодката някога е била VIP ваканционно място за руския елит, приемайки съветските лидери Никита Хрушчов и Леонид Брежнев, както и шефа на тайната полиция на Сталин Лаврентий Берия и външния министър на Сталин Вячеслав Молотов.

- https://www.calvertjournal.com/articles/show/9501/stalins-yacht-goes-on-sale-in-russia-maxim-gorky

,,През май 1922 година арестуваха патриарх Тихон заедно с всички членове на Светия Синод на СССР.
32 митрополити и архиепископи бяха разстреляни. Но под думата „разстрел" често се криеше
зверски извършено убийство. Киевският митрополит Владимир бе обезобразен, скопен, застрелян и хвърлен гол на поругание. Петербургскиятмитрополит Вениамин, определен за приемник на патриарха след смъртта му, бе поливан с вода на сковаващия студ, докато се превърне в леден стълб, а след това удавен в Нева. Тоболският епископ Гермоген, който навремето доброволно замина с царя на заточение, бе завързан
за турбината на един параход и тя го накълцала с перките си. Пермскиятархиепископ Андроник, известният от миналото мисионер в Япония, бе заровен жив в земята. Черниговският архиепископ Василий - разпънат на кръст и изгорен. Именно сега трябва да се накажат тези хора така, че за няколко десетки години да не помислят изобщо за някаква съпротива. Ленин.

Какво е Русия? Русия е говно!... Ето ви и световната революция!...
С парите, които ще вземем от Русия, ние просто ще купим цяла Европа.
Всичко това може да се постигне с двата обикновени лозунга: мир и земя. Кроежи на Владимир Илич Ленин.

Публикували стотици списъци на разстреляни „буржоа“.
Разстрелвали работниците без каквото и да било разгласяване,
но техните разстрели продължили до средата на април. Създало се впечатление, че болшевиките са решили да излеят върху астраханските работници цялата си злоба заради всички стачки, които като вълна заляли страната през март 1919 година. Масово разстрелвали стачници и в Петроград, Тула и Брянск. Публикувани в Англия данни говорят, че през първите три месеца на 1919 година
са били разстреляни 138 хиляди души.
„Тази цифра обаче отбелязва най-безпристрастният
изследовател на болшевишките зверства - С. Мелгунов,
в действителност
дава само бледа представа за случилото се
в Русия.

На човека, за когото се предполага, че има много пари, понякога и на влог в чужда банка, съвсем открито му се казва, че поради своя произход, възпитание или професия той подлежи на ликвидиране и няма къде да бяга. Но хуманната власт в СССР ще преглътне този факт, ще му запази живота и ще го пусне да замине в чужбина срещу нищожната сума от 400 хиляди златни рубли или еквивалента им в каквато и да била валута. Онези, които веднага се съгласяваха и посочваха къде са скрили парите и ценностите си, биваха разстрелвани за укривателство.
Упоритите подлагаха на средновековни мъчения, изтезаваха пред очите на близките и накрая, независимо от резултата, разстрелваха с цялото семейство. Онези пък, които постепенно разкриваха къде са тайниците им, полека изтръгвайки милиони от тях.
биваха държани в затворите чак до 1934 година, Но нека да бъдем обективни. Някои получаваха свободата си, на изкушението
понеже сумите бяха фантастични, а корупцията
вече дотолкова се ширеше сред рицарите на революцията", че те все по-често
не можеха да устояват."

- Игор Бунич - ,,Златото на партията." image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 915349
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930