Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2022 01:22 - ДЖО БАЙДЪН - ТРИТЕ МУ ДЕЦА СА ЖЕНЕНИ ЗА ЕВРЕИ, ТОТАЛЕН ПЕРВЕРЗНИК И ЦИОНИСТКИ АГЕНТ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 551 Коментари: 0 Гласове:
1



И трите деца на президентът на САЩ - Джо Байдън са женени за еврейски семейства - което означава, че той е дядо на някои доста очарователни еврейски деца.

Първо, нека да поговорим за Хали Оливър, сега Хали Байдън, която беше съпруга на най-големия син на Джо, Бо, бившият AG в Делауеър, който почина от рак през 2015 г. Джо Байдън познава еврейската майка на Оливър, Джоан, откакто бяха деца - веднъж той се пошегува, че е бил влюбен в нея като дете: „Аз бях католическото дете. Тя беше еврейското момиче. все пак пробвах. Не стигнах до никъде“, каза Байдън на еврейско събитие в Делауеър през 2015 г.

Хали, 45, и Бо се ожениха през 2002 г. и имаха две деца, Натали, 16, и Хънтър, 14. Хали и Хънтър Байдън – по-малкият брат на Бо – излизаха между 2015 и 2019 г. с подкрепата на Байдън и родителите на Хали.

След това има хубав еврейски лекар Хауърд Крейн, който се ожени за най-малката дъщеря на Джо, Ашли Байдън, през 2012 г. Ашли, на 39 години, е социален работник, бивш изпълнителен директор на Центъра за правосъдие в Делауеър и моден дизайнер. 54-годишният Крейн е главен медицински директор в StartUp Health, доцент в университетските болници Томас Джеферсън и старши директор на здравната политика и иновациите в Центъра за рак на Сидни Кимел в Джеферсън. Те нямат деца.

Според негов колега Крейин е „горд евреин“. И, като говорим за гордост: Джо разказа за своя еврейски зет на политическо събитие в Охайо през 2016 г., като каза: „Аз съм единственият ирландски католик, когото познавате, който е сбъднал мечтата си, защото дъщеря му се омъжи за еврейски хирург.”

Третата еврейска свекърва на Байдън е Мелиса Коен, на 34 години, режисьор на документални филми от Южна Африка, която е втората съпруга на Хънтър Байдън. Според Daily Mail, Коен е отгледана Мелиса Батя Коен от нейните консервативни еврейски родители Зоуи и Лий Коен. Тя има четирима братя.

Мелиса и Хънтър имаха истински вихрен роман. В рамките на първата си седмица от срещата те се сгодиха и си направиха съвпадащи татуировки (или по-точно Хънтър си направи татуировка, която да съответства на съществуващата на Коен). Те са от еврейската дума „шалом“ (здравей, мир), и двете са на едно и също място.

- https://www.timesofisrael.com/meet-us-president-elect-joe-bidens-whole-big-jewish-mishpocha/amp/

2 ноември 2013 г.

Вицепрезидентът Джо Байдън казва, че влиянието на американския сенатор Джей Рокфелер (D-WV) е било „дълбоко“ през 50-годишната му държавна служба в Западна Вирджиния, в Съединените щати и по целия свят.

„Това е човек с изключителен характер, щедър и достоен човек с огромна почтеност и безупречна и невероятна политическа смелост, съчетана само с неговия интелект“, каза Байдън пред повече от 1400 души, които присъстваха на съботната вечеря на Джеферсън-Джаксън в Чарлстънския градски център.

- https://wvmetronews.com/2013/11/02/biden-helps-pay-tribute-to-rockefeller/

Фондациите „Отворено общество“ обещават 20 милиона долара, за да стартират до 100 милиона долара за кампания за обединяване на прогресивните хора около инфраструктурата на президента Байдън и предложенията за социални помощи.

Защо има значение : Подкрепата от основаната от Джордж Сорос група може да послужи като важен призив за действие за демократичните донори и активисти, които подкрепят първоначалния инфраструктурен план на Байдън на стойност 2 трилиона долара, но искат да го видят да стане по-голям.
- https://www.axios.com/george-soros-biden-infrastructure-5cf30ede-f1ef-4630-89cc-906109ccba70.html

Джо Байдън става американски сенатор през 1972 г. и посещава СССР година по-късно през 1973 г. Шест години по-късно, през август 1979 г., той се завръща на официално посещение. Дестинацията му в Съветския съюз беше Ленинград (градът, известен в момента като Санкт Петербург) и целта беше да убеди други американски сенатори да подкрепят споразумението за намаляване на стратегическите въоръжения между САЩ и СССР.

По време на визитата си през август Байдън се срещна с ключови фигури на съветския политически истаблишмент, включително съветския лидер Леонид Брежнев, премиерът Алексей Косигин и известния съветски външен министър Андрей Громико, наред с други. 

Съветската преса публикува кратък разказ за пътуването на Байдън в СССР, озаглавен „Въведение в Ленинград“. Статията във вестник "Правда" говори за посещението на Байдън в Пискарьовското мемориално гробище в Ленинград.

„Човечеството е благодарно на ленинградчани за техния велик подвиг. Мирът, който те спечелиха, трябва да бъде целта на нашия живот“, каза сенатор Байдън, цитиран.

Байдън отново посети СССР през 1988 г. като член на комисията по външни отношения на Сената на Съединените щати. Едно от малкото останали свидетелства за посещението на Байдън тогава са няколко черно-бели снимки на него със съветския външен министър Андрей Громико.

- https://www.rbth.com/history/332978-joe-biden-russia-us-soviet-union/amp

Семейство Байдън предложи услугите си на огромен енергиен консорциум, свързан с китайското правителство, за да разшири бизнеса си по целия свят. откъде знаем? Заради стотици имейли, документиращи сделката, открита на лаптопа на Хънтър Байдън, оставен в сервиз в Делауеър през април 2019 г. В новата си книга „ Лаптоп от ада “, колонистът на New York Post Миранда Дивайн разказва историята:

Джеймс Гилиар, жилав, 56-годишен британски бивш служител на SAS, се запозна с Йе Джианмин, 40-годишния председател на CEFC , когато и двамата работеха в Чешката република.

CEFC беше китайски конгломерат, една от най-големите енергийни компании в света.

Задачата на Йе беше да похарчи 1,5 милиарда долара възможно най-бързо, за да гарантира, че Чешката република ще се превърне във „Вратата към Европейския съюз“ на Китай, приоритет на президента Си Дзинпин.

За тази цел Йе купи всичко от футболен отбор и пивоварна до авиокомпания, преди да бъде обявен за „специален икономически съветник“ на чешкия президент Милош Земан.

Сега той търсеше влиятелен партньор, който да помогне за придобивания на други места по света, които имаха стратегическо значение за китайската държава.

Гилиар имаше идея кой може да помогне: семейството на Байдън .

Гилиар се свързва с Хънтър Байдън чрез доверения приятел на семейството на Байдън Роб Уокър, бивш служител на администрацията на Клинтън, чиято съпруга Бетси Маси Уокър е била асистент на Джил Байдън, когато тя е била втора дама.

Гилиар изпрати имейл на Уокър през февруари 2015 г., за да похвали появата на Хънтър в Пекин на среща на борда на младия инвестиционен фонд, основан от Хънтър, BHR.

„Хънтър беше страхотен“, пише Гилиар на Уокър. "Истински шейх на Вашингтон."

Той изпрати имейл на Хънтър няколко седмици по-късно: „Беше ми ясно, че CEFC желае да се ангажира в по-нататъшни бизнес отношения с нашата група.“

Накрая, през февруари 2017 г., Гилиар изпрати на Бобулински съобщение в WhatsApp, в което каза, че иска да го запознае със своя „партньор“.

"Кой е вашият партньор?" — попита Бобулински.

„Хънтър Байдън“, отвърна Гилиар.

Бобулински беше недоверчив. „Разбирам, че искате да… помагам да управлявате нещата в САЩ, но Хънтър [вече] е тук.“

Гилиар: „Парите има, намерението има… липсват набори от умения… Трябва да създадем най-добрата платформа за сделки в историята, а те нямат представа.“ Бобулински не харесва факта, че Хънтър „е изгонен от ВМС на САЩ за употреба на кокаин“.

„Но той е супер умен“, каза Гилиар. „Просто много хора с по-ниски успехи около тях използват името си. Има няколко демона, но ти си свикнал с тях, нали?

Бобулински попита: „Той ли взема решенията или китайците?“

Гилиар: „Нова платформа. Най-добре да обсъдим лице в лице, но аз съм шофьорът.”

По-късно Бобулински попита: „Добре, кой внася $10 милиона [милион]?“

Гилиар: „Съвместно превозно средство — половината ни и след това разделени по равно — парите вече са. Обсъдете повече лице в лице.“

Три седмици след като баща му напусна поста, през 2017 г., Хънтър отлетя за Маями с Гилиър и Уокър, за да се срещне с председателя Йе, който беше там за Международното изложение на лодките в Маями.

Те резервираха в хотел Nobu за 700 долара на нощ на плажа в понеделник, 13 февруари 2017 г., и насрочиха обяд с китайците за четвъртък в самостоятелна стая за 10 в ресторанта Bourbon Steak в луксозния JW Marriott Turnberry Resort & Spa , където Йе беше отседнал със свитата си.

Но Хънтър отлетя вкъщи ден преди обяда. Той вече се беше срещнал с Йе по време на частна вечеря във вторник вечерта, на която председателят на CEFC му направи предложение, твърде добро, за да откаже: 10 милиона долара годишно, за минимум три години, за „само запознаване“, както би Хънтър по-късно твърдят в властен имейл до ръководителите на CEFC.

Вие подпечатате новия съюз с богат подарък - 3,16-каратов диамант на стойност 80 000 долара. Снимки на зашеметяващия камък се появяват на лаптопа на Хънтър заедно с доклад за оценка, който го изброява като „кръг брилянт“ от степен F с първокласна чистота „VS2“ и „отлично“ изрязване.

Но диамантът беше само предястие.

Девет дни след срещата на Хънтър в Маями с Йе, 3 милиона долара бяха преведени в сметка за компанията на Роб Уокър, Robinson Walker LLC, от State Energy HK Limited, базирана в Шанхай компания, свързана с CEFC, според запитване от сенатор Чък Грасли (R-Айова) и Рон Джонсън (R-Wis.).

На 1 март още 3 милиона долара бяха изпратени на Робинсън Уокър от същата компания. И двете транзакции бяха обозначени от мрежата за борба с финансовите престъпления на Министерството на финансите в „доклад за подозрителна дейност“, подаден в комисиите на Сената като „Поверителен документ 16“.

Използвайки документа като източник, в доклада на Grassley-Johnson от 18 ноември 2020 г. се казва: „По време на прехвърлянето State Energy HK Limited беше свързана с CEFC China Energy, която беше под ръководството на Ye Jianming. В миналото State Energy HK Limited прехвърля средства на поне една компания, свързана с бизнес съдружника на Хънтър Байдън, Гонгвен Донг...
„Тези транзакции са пряка връзка между Уокър и комунистическото китайско правителство и поради тясната му връзка с Хънтър Байдън, още една връзка между финансовите договорености на Хънтър Байдън и комунистическото китайско правителство.

Докладът на Сената заключава, че не е ясно каква е истинската цел зад тези транзакции [6 милиона долара от CEFC] и кой е крайният бенефициент.

От лаптопа знаем, че Хънтър е получавал редовни плащания от Робинсън Уокър. Един документ изброява 56 603,74 долара от Робинсън Уокър като доход за Rosemont Seneca Advisors, между юни и декември 2017 г.

Роб Уокър е платил най-малко 511 000 долара на фирмата на Хънтър Owasco през 2017 г., според имейл от данъчния счетоводител на Хънтър, Бил Морган.

Извадка  книгата на Миранда Дивайн - „Лаптоп от ада: Хънтър Байдън, големи технологии и мръсните тайни, които президентът се опита да скрие“ (Post Hill Press).

- https://nypost.com/2021/11/28/chinese-titan-lavished-hunter-biden-with-3-carat-gem-offer-of-30-million/amp/

През 2013 г. Хънтър лети на борда на Air Force Two с баща си, който тогава беше вицепрезидент, на официално посещение в Пекин, където по-младият Байдън се срещна с инвестиционния банкер Джонатан Ли.

Хънтър каза пред New Yorker, че току-що се е срещнал с г-н Ли за "чаша кафе", но 12 дни след пътуването фондът за частни инвестиции BHR Partners е одобрен от китайските власти. Г-н Ли беше главен изпълнителен директор, а Хънтър беше член на борда. Той ще държи 10% дял.

BHR се подкрепя от някои от най-големите държавни банки в Китай и от местните власти, според американски медии.

The New York Post съобщи имейл от април 2015 г., в който съветникът на Burisma, Вадим Пожарски, очевидно благодари на Хънтър Байдън, че го е поканил да се срещне с баща му във Вашингтон.

Хънтър беше директор на борда на Burisma - украинска частна енергийна компания, докато баща му беше ръководител на администрацията на Обама по американско-украинските отношения. Хънтър беше един от няколкото чужденци в неговия борд.

Хънтър се присъедини към Burisma през 2014 г. и остана в борда до април 2019 г., когато реши да напусне.

Говорейки пред BBC, той каза, че Burisma е виждал името му „като злато“ и че то е изиграло голяма роля при назначаването му в борда.

През 2016 г. Джо Байдън призова за уволнение на украинския прокурор Виктор Шокин, в чиято кантора имаше разследване на Burisma и други компании.

- https://www.bbc.com/news/world-54553132

В допълнение към приходите си от 8 милиона долара, Джо Байдън има две имения за 4 милиона долара и 950 000 долара в брой. Тези пари са спечелени от продажбата на две резиденции, които сам е построил. В допълнение към тези активи той притежава 950 000 долара в брой. Джо направи допълнителни пари, след като стана вицепрезидент, като нае вила в имота си в Уилмингтън за 26 400 долара годишно.

Откакто напусна Белия дом(като вицепрезидент преди отново да стане президент) Джо Байдън се превърна в известен оратор, печелейки стотици хиляди долари всяка реч. Той получи 190 000 долара през 2018 г. за една лекция в университета Дрю в Ню Джърси.

Джо и съпругата му Джил притежават две къщи в Делауеър, както и държавна пенсия. В допълнение, двойката притежава ваканционен имот за 5 милиона долара в Рехобот Бийч, Делауеър. Двойката също така плаща по 20 000 долара всеки месец, за да наеме имот за четири милиона долара в Маклийн, Вирджиния.

- https://npsc.co.in/news/joe-biden-net-worth/

Основната резиденция на Байдън е къща с три легла и четири и половина бани в Уилмингтън, Делауеър. Байдън построи имението с площ 6850 квадратни фута върху земя, която закупи през 1998 г. за 350 000 долара, според Realtor.com . Сега имотът се оценява на поне 2 милиона долара, съобщи Wall Street Journal.

Семейство Байдън закупиха ваканционния си дом в Делауеър Бийч през 2017 г. с площ от 4800 квадратни фута за 2,74 милиона долара през 2017 г. С шест спални и пет и половина бани, квадратната плажна къща близо до района за диви животни Gordon Pond разполага с три вътрешни камини, големи прозорци, твърда дървесина етажи и дори станция за миене на кучета, според списък на Long & Foster. 

- https://nypost.com/article/joe-biden-houses-photos/amp/

Луси Флорес не е сама. Джо Байдън има дълга история да докосва жените неподходящо.

Медиите дадоха пропуск на Байдън години наред. Няма да стане през 2020 г.

Демократката Луси Флорес се готвеше да изнесе една от последните си речи в надпреварата за вицегубернатор в Невада, когато усети две ръце на раменете си. Тя замръзна. „Защо вицепрезидентът на Съединените щати ме докосва?“ — учуди се Флорес.

Флорес разказва опита си с Джо Байдън в есе от първо лице за списание Ню Йорк, описвайки инцидент през 2014 г., когато Байдън дойде зад нея, наведе се, помирише косата й и я целуна по тила.

„Байдън беше вторият по сила човек в страната и, може би, един от най-влиятелните мъже в света“, пише Флорес. „Той беше там, за да ме издигне като правилния човек за поста вицегубернатор. Вместо това той ме накара да се чувствам неспокойна, груба и объркана."

Опитът на Флорес не е уникален. Не е тайна във Вашингтон, че Байдън е докосвал много жени неподходящо публично. 

Байдън е уловен от камера как прегръща репортерка отзад и я хваща над кръста, точно под бюста . На церемония по полагане на клетва за министъра на отбраната Аш Картър, Байдън сложи ръце на раменете на Стефани Картър, съпругата на Картър, след което се наведе и й прошепна на ухото , инцидент, широко обсъждан онлайн. След публикуването на статията на Флорес, Картър каза, че не смята докосването на Байдън за неуместно, а по-скоро успокояващ жест от стар приятел.

Все пак Байдън прошепна в ушите на много жени . Той също така е докосвал лицата и шията на жените по време на други снимки. Друга жена, Ейми Лапос, проговори наскоро, за да каже, че по време на набиране на средства през 2009 г. той докосва лицето й, навежда се в опит да я целуне по устата, според нея, и след това разтрива носа й със своя. Случката я притесни. Още две жени се обявиха пред New York Times във вторник , описвайки по подобен начин поведение, което ги кара да се чувстват неудобно.

Байдън също беше критикуван за това, че се държи  прекалено неудобно с деца. Веднъж на церемония по полагане на клетва за сенатор Крис Кунс, демократ от родния му щат Делауеър, Байдън държеше горната част на ръката на дъщерята на сенатора преди тийнейджърка, наведе се и й прошепна в ухото, тъй като тя стана видимо неудобна. След това той целуна отстрани по челото й — жест, който накара момичето да трепне.

 В интервю през 1974 г. Байдън каза, че жената не трябва да има „единственото право да казва какво трябва да се случи с тялото й“.

- https://www.vox.com/platform/amp/policy-and-politics/2019/3/29/18241598/joe-biden-lucy-flores-touching-women-media-history-explained

През 1972 г. Джо Байдън провежда неуспешна кампания за Сената с по-малкия си брат, отговарящ за финансите. Семейство Байдън си спечели репутацията на сплотени и яростно лоялни един към друг. „Хората наричаха [Джеймс] „Чукът““, обясни един негов бъдещ сътрудник. „Той би чукнал масата, докато хората не се съгласиха да дадат пари за кампанията на Джо.“

Веднага щом новият депутат Джо Байдън седна в банковата комисия на Сената, Джеймс стана бенефициент на бизнес заеми, които бяха описани в новинарските сметки по това време като необичайно щедри поради относително голямата сума пари, която той успя да вземе назаем с малко или никакво. обезпечение и липса на съответен предишен опит.

В началото на 1973 г., след избирането на Джо за Сената, Джеймс Байдън и бизнес партньор решават да отворят нощен клуб.

Клубът Seasons Change, разположен в търговски център близо до границата на щата Пенсилвания, в крайна сметка ще се провали, оставяйки след себе си следа от дългове и струйка от смущаващи разкрития за неговото финансиране.

Двойката получи поредица от заеми за $80,000, $60,000 и $25,000 от Farmers Bank на Уилмингтън. Поне един от тези заеми е необезпечен, което означава, че не е обезпечен с обезпечение, което може да бъде запорирано, ако кредитополучателите спрат да плащат.

Когато Джеймс започна да пропуска плащанията си и да рискува неизпълнение, брат му Джо се ядоса - в банката.

„Това, което бих искал да знам“, каза младши сенатор на вестника в родния си град през 1977 г., „е как човекът, който отговаря за заемите, е позволил да се стигне дотук.“

Вестникът го разгледа: „Според трима бивши служители на проблемната банка Farmers Bank отговорът е името Байдън“, съобщава Delaware"s News Journal. Според вестника банката смятала, че сенаторското име ще привлече посетители на клубове.

Тя не привлича достатъчно, за да реализира печалба, и до 1975 г. банката има проблеми с събирането от Джеймс.

Farmers не беше единствената банка, която предостави на Джеймс необичайно финансиране.

През 1975 г., същата година, когато Farmers изпитват затруднения при събирането на първоначалния заем за нощен клуб, Джеймс Байдън и неговите партньори отиват в банка във Филаделфия, Първа Пенсилвания, за да получат повече пари за разширяване на дейността си.

Въпреки оскъдните си финансови възможности и липсата на опит в бизнеса с нощни клубове, Джеймс и неговият партньор успяха да получат заем от 500 000 долара, което се равнява на повече от 2 милиона долара днес.

До началото на 1977 г., неспособен да плаща заемите си, Джеймс Байдън трябваше да се откаже от борещия се клуб. Година по-късно човекът, който го пое от него, Салваторе Кардиле, се биеше с First Pennsylvania в съда, твърдейки, че банката го е нагласила, за да извади пропадащия клуб от ръцете на Джеймс Байдън. „Банката не искаше братът на сенатора да бъде в вестниците, когато дискотеката приключи“, каза Кардил по това време. „Те имаха нужда от патица. Аз.”

През 2008 г. The Washington Post съобщи , че като сенатор Обама е търсил повече от 3,4 милиона долара за клиенти на Хънтър, преди Джо да стане негов съпартиеца и че друг лобист във фирмата на Хънтър успешно е лобирал Джо за целева сума за Университета на Делауеър.

След Paradigm Джеймс Байдън направи нов концерт. Въпреки липсата на опит в строителната индустрия, той беше назначен за изпълнителен вицепрезидент в HillStone International, дъщерно дружество на базираната в Ню Джърси строителна фирма Hill International, през ноември 2010 г.

През юни 2011 г. фирмата сключи договори на стойност около 1,5 милиарда долара за изграждане на домове в Ирак. По това време HillStone имаше малък опит в строителството на жилища. Джо Байдън ръководеше политиката на администрацията в Ирак.

През 2012 г. Fox Business определи нетната стойност на Джеймс Байдън на 7 милиона долара. През 2013 г. Джеймс и Сара Байдън купиха ваканционна къща на остров Кийуейдин във Флорида за 2,5 милиона долара. Докато къщата служи в продължение на няколко години като семейно бягство сред красива обстановка, тя не се изплаща като инвестиция. След като Джеймс и Сара го пуснаха на пазара в началото на 2016 г. с първоначална искана цена от 5,9 милиона долара; той беше продаден само за 1,35 милиона долара през 2018 г.

- https://www.politico.eu/article/joe-biden-presidential-bid-family-business-history-democrats/amp/

,,Знаете ли, по-рано като дете обичах да казвам, когато бях дете, когато бях млад, казвах: ,,Ако бях евреин, щях да съм ционист." Аз съм ционист. Не е нужно да сте евреин, за да бъдете ционист. Ако бях евреин, щях да съм ционист. Моят баща ми посочи: ,,Не ми е необходимо да съм евреин, за да бъда ционист. Защото съм такъв. Израел е центърът на сигурността за евреите по
целият свят.
Бях отгледан от праведни християни. Баща ми беше възпитан човек. Беше високо платен специалист, с гимназиално образование, но станал студент по история. И всеотдаен, предан поддръжник на Израел. Моят син е женен за млада жена, която е... Чиято майка и цялото й семейство е от много прочутата еврейска фамилия на Бъргърови. Но моят може би най-трогателен Пасхален спомен не е с Бъргърови. А от онова, което стана веднага след като се завърнах от среща с Голда Меир.
И бях предрекъл, че нещо ще стане в Египет. И си спомням трогателността, с която по това време всъщност започнахме вмъкмваме храненето. Взехме да се храним с хора и да разговаряме за това, какво щеше да означава за тях, ако Израел всъщност беше победен. И съществува тази неразривна връзка между култура, религия и народност, която повечето хора не разбират напълно. Тя е уникална. И какво мога да кажа. Тя е толкова силна с евреите по целия свят."

- Джо Байдън

- https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=167861181754896&id=100055930453195 image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 916961
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930