Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2022 01:34 - ВСИЧКО В ИМЕТО НА ИЗРАЕЛ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 558 Коментари: 0 Гласове:
0



,,Аз съм ционист. Не е нужно да сте евреин, за да бъдете ционист. Ако бях евреин, щях да съм ционист. Моят баща ми посочи: ,,Не ми е необходимо да съм евреин, за да бъда ционист. Защото съм такъв."

- Джо Байдън, президент на САЩ.

„По време на съветския период евреите напускаха страната и сега трябва да се върнат."

- Владимир Путин, президент на Русия.

,,Казвам се Доналд Тръмп и съм голям почитател на Израел. Откровено казано, един силен министър-председател и силен Израел. А вие наистина имате велик министър-председател в лицето на Бенямин Нетаняху. Той няма равен."

- Доналд Тръмп, бивш президент на САЩ.

,,Нека свършим упоритата работа, необходима, за да продължим да изграждаме нашето приятелство и да достигнем до следващото поколение американци и израелци, така че връзките между нашите нации да станат още по-дълбоки и по-силни. Заедно сме по-силни и ако се изправим пред бъдещето рамо до рамо, знам и за Израел, и за Америка, че най-добрите ни дни все още предстоят."

- Хилъри Клинтън, бивша държавна секретарка на САЩ.
,,Не мисля, че някой е бил клеветен повече от евреите. Бих казал много повече от мюсюлманите. Те са били клеветени много повече от мюсюлманите, защото са обвинявани и клеветени за всичко. Никой не обвинява мюсюлманите за нищо. Спомням си Разпети петък. Каква беше атмосферата, която дишаше едно дете? тихо, Бог е мъртъв. Бог умря всяка година между четвъртък и събота на Страстната седмица и това направи дълбоко впечатление на всички. Какво се случи? Те биха казали: „Евреите убиха Бога."

- Фидел Кастро, бивш президент на Куба.

,,Гордея се, че отношенията за сигурност между Съединените щати и Израел никога не са били по-силни, никога. Още учения между нашите военни; повече обмени между нашите политически и военни и разузнавателни служители от всякога; най-голямата програма до момента, която да ви помогне да запазите качественото си военно предимство. Това са фактите. Това не са мои мнения, това са факти.
Но не се заблуждавайте – тези, които се придържат към идеологията за отхвърляне на правото на съществуване на Израел, те биха могли да отхвърлят земята под тях или небето отгоре, защото Израел не отива никъде. И днес искам да ви кажа – особено на младите хора – за да няма грешка тук, стига да има Съединени американски щати – не си сам."

- Барак Обама, бивш президент на САЩ.
,,Събираме се, за да отбележим важен повод. Преди 60 години в Тел Авив Давид Бен-Гурион провъзгласи независимостта на Израел, основана на „естественото право на еврейския народ да бъде господар на собствената си съдба“. Това, което последва, беше нещо повече от създаването на нова държава. Това беше изкуплението на едно древно обещание, дадено на Авраам, Мойсей и Давид – родина за избрания народ Ерец Исраел.

Единадесет минути по-късно, по заповед на президента Хари Труман, Съединените щати се гордеха, че са първата нация, признала независимостта на Израел. И на тази знаменателна годишнина Америка се гордее, че е най-близкият съюзник и най-добрият приятел на Израел в света.

Някои хора предполагат, че ако Съединените щати просто скъсат връзките си с Израел, всичките ни проблеми в Близкия изток ще изчезнат. Това е уморен аргумент, който се присъединява към пропагандата на враговете на мира, а Америка напълно го отхвърля. Населението на Израел може да е малко над 7 милиона. Но когато се изправите срещу терора и злото, вие сте 307 милиона силни, защото Съединените американски щати са с вас."

- Джордж Уокър Буш, бивш президент на САЩ.

,,Демократичната руска общественост отхвърля и изобличава антисемитизма и ще направи всичко по силите си, за да изкорени феномена от нашето общество."

- Михаил Горбачов, бивш президент на СССР.

,,Преживях историята на Библията, на вашите и моите писания и създадох връзка с моя пастор. По-късно, когато се разболя отчаяно, той каза, че мисли, че един ден може да стана президент и каза по-откровено от премиера, ако изоставиш Израел, Бог никога няма да ти прости. Той каза, че Божията воля е Израел, библейският дом на народа на Израел, да продължи завинаги. Вашето пътуване е нашето пътуване и Америка ще стои с вас сега и винаги."

- Бил Клинтън, бивш президент на САЩ.

,,Ние сме с вас в осъждането на всеки и всички, които проповядват или се противопоставят на фанатизъм, омраза или антисемитизъм. И ние сме с вас в подкрепа на правата на съветските евреи и други вярващи. Никога няма да мълчим в борбата за правата на човека. Ние сме с вас в подкрепа на нашия приятел и демократичен съюзник в Близкия изток, Държавата Израел. И заедно можем да изградим още по-добро бъдеще за нашите деца и за Америка. И заедно ще го направим."

- Роналд Рейгън, бивш президент на САЩ.
От резолюцията, приета на заседанието на Съвета на народните комисари от 25 юли 1918 г.

,,...Съветът на народните комисари обявява антисемитското движение и погромите на евреите за смърт за каузата на работническо-селската революция и призовава трудещите се на социалистическа Русия да се борят с това зло с всички средства...

...Съветът на народните комисари инструктира всички съвети на депутатите да предприемат решителни мерки за изкореняване на антисемитското движение..."

- Председателят на Съвета на народните комисари
Вл. Улянов (Ленин).

,,За мен е голяма радост да ви приветствам тази вечер в Бъкингамския дворец, с наближаването на фестивала Ханука, и да отпразнуваме с вас приноса на нашата еврейска общност за здравето, богатството и щастието на Обединеното кралство.

Във всяка сфера на живота, във всяка сфера на дейност нашата нация не би могла да има повече щедри граждани и повече верни приятели. 

Ето защо се радвам, че имам възможността да ви благодаря, макар и в малка степен, за всичко, което правите и сте направили в цялата страна, в големите национални и международни институции и в местните общности на дължината и широчина на земята."

- Принц Чарлз, принц на Уелс.

,,Благодаря на всички членове на Кнесета за това. Благодаря на всички, че ми позволихте да говоря с вас днес на майчиния си език. Говоря с вас в една специална година. Защото тази година – 2008 г. – вие празнувате 60-ата годишнина от основаването на вашата държава, Държавата Израел.
Първият министър-председател на вашата страна Давид Бен-Гурион и първият канцлер на моята страна Конрад Аденауер ни показаха точно това. Ето защо за мен беше важно да отида в кибуц Сде Бокер в неделя и да положа венец там на гроба на Бен-Гурион. Защото Бен Гурион и Аденауер са тези, които превръщат мислите в думи и думите в действие. Те положиха основата на отношенията между нашите държави внимателно и предвидливо. В този дух Германия никога няма да остави Израел сам, а ще бъде лоялен партньор и приятел."

- Ангела Меркел, бивша канцлерка на Германия.

,,Докато аз съм един от формиращите политика, най-голямата ми мечта е да включа Израел сред страните от Европейския съюз."

- Силвио Берлускони, бивш министър-председател на Италия.

 ,,Нашата страна никога не е отричала правата на Израел или еврейския народ на Йерусалим, Храмовия хълм или Стената на плача."

- Дмитрий Медведев, бивш президент на Русия.

„От името на Франция бихме искали да декларираме любовта си към Израел – обичаме ви! Франция би искала да разшири сътрудничеството с Израел в областта на сигурността, икономиката, образованието и културата. До днес няма достатъчно беше направено, за да се реализира пълният потенциал, съществуващ между страните и от този етап призовавам френските бизнесмени да продължат напред по сделки, проекти и сътрудничество с Израел." 

- Никола Саркози, бивш президент на Франция.

„Тържествено се заклевам да направя всичко възможно, за да поддържам честното име на евреите – защото фанатизмът под каквато и да е форма е обида за всички нас."

- Д-р Мартин Лутър Кинг младши, американски духовник и общественик и един от водачите на Афроамериканското движение за граждански права.

,,Преди петдесет и седем години Конгресът на Съединените американски щати се ангажира с еврейската родина. Седем президенти вярваха и демонстрираха, че отношенията на Америка с Израел са нещо повече от специални отношения. Това е било и това е уникална връзка. И това е връзка, която е неразрушима, защото се корени в съзнанието и морала, религията и вярата на самия американски народ."

- Джими Картър, бивш президент на САЩ.

,,Всички еврейски граждани в Унгария са под закрилата на правителството. Горди сме, че в Унгария самоидентифициращите се евреи, които празнуват и съхраняват еврейската традиция, могат да се чувстват в безопасност."

- Виктор Орбан, министър-председател на Унгария.

,,Отношенията между Турция и Израел винаги ще бъдат силни - и ще продължат да растат."

- Реджеп Ердоган, президент на Турция.

,,Има стар френски антисемитизъм. Трябва да го признаем и да защитим нашия еврейски народ. Френската република не би била същата без еврейския народ. Те принадлежат на републиката."

- Еманюел Макрон, президент на Франция.

,,Китайската нация и еврейската нация имат почитана във времето история и цивилизация и двете страни се радват на трайни приятелски обмени, които са оставили много трогателни истории, които си заслужават да бъдат запомнени."

- Си Дзинпин, генерален секретар на Китайската комунистическа партия.

,,Чудесното усилие, което Хаим Израел предприема в тези трудни времена
предизвикват възторга у стар ционист
като мен."

- Уинстън Чърчил, министър-председател на Великобритания по времето на Втората световна война.

„Аз не съм просто добър приятел на Израел, но съм, както се изразихте, добър за евреите."

- Дейвид Камерън, бивш министър-председател на Великобритания.

,,Израел е голяма икономика в сравнение с техния размер и е нарастваща икономика и, разбира се, има много интереси, които споделяме с Израел."

- Мохамед бин Салман, кронпринц на Саудитска Арабия.

 ,,За съжаление евреите бяха преследвани от всички народи. Те са били преследвани от римляните и крал Едуард I. И всички знаем Холокоста по времето на Хитлер. Веднъж виждайки историята така, можем само да им съчувстваме като евреи. Арабите всъщност бяха тези, които им дадоха сигурно убежище и защита по всички тези области, когато бяха преследвани.
Неотдавна през 48-ма или 49-та година — по това време бях малко момче, но все още си спомням — евреите бяха там в Либия. Между нас нямаше вражда, никаква омраза. Те бяха търговци, преместващи се от едно място на друго, търговци... и бяха много уважавани и много симпатизирани. Говореха арабски, облечени в либийски униформи, либийски дрехи.
И вярвам, че целият свят крои заговор срещу тях, срещу евреите. Те искат да се отърват от тях, светът иска. И нещата, които са се случили в миналото, показват или свидетелстват за тази идея или това понятие. Това беше Холокостът в Европа. Всички знаем това, това е факт."

- Муамар Кадафи, лидер на Либия от 1969 до 2011 г.

„Чувствам се евреин. Когато изведнъж усетя полъх на антисемитизъм, тогава се чувствам ядосан.”

- Борис Джонсън, министър-председател на Великобритания.

„От нашата историческа отговорност ние сме ангажирани със сигурността на Израел. Сигурността на еврейската държава е държавното основание на Германия."

- Олаф Шолц, канцлер на Германия.

„Една от причините, поради които съм толкова доволен, че съм в Израел, е като почит към огромния принос на еврейската общност в Южна Африка. Толкова се гордея с тях."

- Нелсън Мандела, бивш президент на Южноафриканската република.

Така че ще започна днешната лекция, като демонстрирам тези перли на човешката мисъл:

1. Джордж Вашингтон (първи президент на САЩ. 1732-1799).

„Много е жалко, че никоя държава... не е смирила евреите, чието присъствие Америка е „доволна“, като чума на обществото и като негови най-големи врагове“.

2. Марк Цицерон (римски оратор. Роден през 106 г., починал през 43 г. пр. н. е.).

„Евреите принадлежат към тъмна и отблъскваща сила. Кой знае колко многобройна е тази клика, как се държат заедно и каква сила могат да проявят благодарение на своята солидарност.“

3. Сикул Диодор (гръцки историк. Роден през 30 г. пр. н. е.. Починал през 20 г. сл. Хр.).

„Приятелите на сирийския цар Антиох (управлявал от 223 до 187 г. пр. н. е.) го посъветвали да изгони евреите, които не желаят да се смесват с други и да ги смятат за свои врагове.

4. Луций Сенека (римски философ. Роден през 4 г. пр. н. е., починал през 65 г. след Р. X.).

„Тази нация (евреите) е чума. Тя успя да придобие такова влияние, че диктува свои собствени закони на нас, победителите“.

5. Тацит (римски историк. Роден през 55 г. след Р. X., починал през 122 г. след Р. X.).

"Евреите оскверняват всичко, което е свято за нас." (Взето от М. Кармоли – „Биография на евреите във Франция”, стр. 2).

6. Марий Юстиниан (Св. Юстиниан. Римски философ. 100-165 г. сл. Хр.).

„Евреите винаги са стояли зад преследването на християните. Те обикалят страната, мразят навсякъде и подкопават основите на християнската вяра.“

7. Гунтрам (крал на франките. Роден през 525 г., починал през 593 г. след Р. X.).

„Проклет да е този дяволски и коварен еврейски народ, който живее само с измама. Днес те ме прославят само за да възстановят синагогата си, която беше разрушена от християните. Разбира се, няма да направя това...”.

8. Мохамед (основател на мохамеданството. 570-632 г. сл. Хр.)

"Неразбираемо ми е как още никой не е изгонил този добитък, чийто дъх е като смърт. Няма ли всеки див звяр, който поглъща хората, дори и самите те да имат човешки вид, да не ги унищожи? Евреите ли са нещо друго освен поглъщащи хора ?" (Взето от Корана)

9. Св. Тома Аквински (философ, роден през 1225 г., починал през 1274 г.).

„На евреите не трябва да се позволява да имат това, което са придобили чрез лихварство от други. Би било по-добре, ако работят, за да си изкарват честен хляб, защото без да правят нищо, те стават по-алчни.“

10. Абат Тритхайм от Вюрцбург (1462-1616).

„Ясно е, че отблъскването срещу еврейското лихварство се развива отгоре и отдолу. Одобрявам легитимните методи за защита на хората от експлоатацията на еврейското лихварство и измама. Възможно ли е чуждите извънземни да ни управляват не със силата си на смелост или възвишени добродетели, но само с мизерните си пари?Тези хора смеят ли да дебелеят безнаказано за сметка на потта на селяните и занаятчиите?

11. Еразъм Ротердамски (Дезидерий Еразъм, холандски учен, 1468-1536).

„Какъв грабеж и потисничество правят евреите на бедните, които вече не могат да го понасят... Господи да се смили над тях! Еврейските лихвари бързо се вкореняват дори в малките села и ако вземат назаем пет флорина, искат шест пъти сигурността повече. Те начисляват лихва върху лихва и пак лихва върху всичко това, така че бедният губи всичко, което има."

12. Мартин Лутер (Църковен реформатор, 1483-1546).

„Страстните желания на крещящите сърца на евреите се надяват на деня, в който ще могат да се отнасят с нас, както действаха по времето на Естер в Персия. И как книгата на Естер е близка до евреите, което оправдава тяхното кръвожадност, отмъстителност и апетити на хищнически надежди!Слънцето никога не е огрявало хората,по-кръвожадни и отмъстителни,които пази идеята за унищожаване и удушаване на езичниците.

„Никой от другите хора под слънцето не е толкова алчен, колкото тези, които са и ще бъдат алчни, както показва тяхното прокълнато от Бога лихварство. Те се утешават, че когато Месията дойде, той ще събере и раздели златото и среброто на целият свят между тях."

„Техните молитвеници и книгите на Талмуда, които ги учат на безбожие, лъжи, богохулство, трябва да бъдат унищожени. На младите евреи и еврейките да се дадат мотики, брадви, лопати, въртяни колела, вретена, за да печелят хляба си от потта на лицата им."

„Принцовете и законодателите седят и хъркат с отворени уста и оставят евреите да вземат, крадат, ограбват каквото си искат от отворените кесии и сандъци. Да, така е! Те оставят на еврейското лихварство да смучат и одерват всичко от тях. Те се обръщат в просяци за собствените си пари. Евреите вземат нашите пари и имущество, стават господари на собствената си страна."

(Взето от "Трудовете на Лутер", изд. Ерланген. Том 32).

13. Джордано Бруно (италиански учен и философ. 1548-1600)

„Евреите са измъчена, прокажена и опасна раса, която заслужава да бъде изкоренена от деня, в който е родена.

(Взето от трудовете на Спацио. 1888 г. т. 2, стр. 500).

14. Папа Климент 8-ми (глава на католическата църква от 1592-1605)

"Целият свят страда от лихварството на евреите, техния монопол и измама. Те хвърлиха много нещастни хора в състояние на бедност, особено селяни, работници и бедни."

15. Петър Велики (руски император. 1672-1725).

„Предпочитам да виждам мохамедани и езичници в моята страна, отколкото евреи. Последните са измамници и мошеници. Те няма да получат разрешение да уредят и уредят своите дела. Въпреки моите заповеди, те се опитват да направят това, като подкупват моите служители...“ .

16. Жан Франсоа Волтер (френски писател. 1694-1778).

„Евреите не са нищо друго освен презрян и варварски народ, който дълго време съчетаваше отвратителен корист със страшни предразсъдъци и неугасима омраза към народите, които едва ги търпят и на които евреите се обогатяват.

„Малката еврейска нация се осмелява да демонстрира непримирима омраза към собствеността на други народи; те пълзят, когато се провалят, и арогантни, когато нещата процъфтяват.

17. Бенджамин Франклин (американски учен и държавник. 1706-1790).

„Навсякъде, в страните, където се заселват евреите, независимо от броя им, те понижават морала, търговската честност, изолират се и не се поддават на асимилация. Те се подиграват на християнската религия, опитват се да я подкопаят, изграждат държава в държава и в случай на опозиция срещу тях, се стремете да удушите смъртно финансово тази страна."

„Ако по Конституция не ги изгоним от Съединените щати, след по-малко от двеста години те ще се втурнат в голям брой, ще превземат властта, ще погълнат страната ни и ще променят формата на нашето управление. Ако не изключите ги, господа, след по-малко от двеста години нашите потомци ще работят на полето, поддържайки ги, докато евреите търкат ръце в офисите си, предупреждавам ви, господа, ако не изключите завинаги евреите, децата ви ще ви прокълнат в гробовете ви. ..“.

18. Фридрих Велики (крал на Прусия. 1712-1786)

„Управниците не трябва да изпускат евреите от погледа си, да предотвратяват проникването им в търговията на едро, да следят нарастването на населението си и да ги лишават от възможността да замислят зли дела навсякъде...”.

19. Мария Тереза ​​(Императрица на Австрия. 1717-1780).

„Оттук нататък никой евреин, независимо кой е той, няма да остане тук без мое писмено разрешение. Не знам за друга злощастна чума в страната ни като тази раса, която съсипва хората с хитрост, лихварство, заемане на пари и правят бизнес, отблъскват честните хора и затова, ако е възможно, ще бъдат преместени и изгонени от тук.

20. Елизавета Петровна (руска императрица. 1709-1761).

„Евреи съществуват в различни части на Русия. Не можем да очакваме нищо добро от тези христомразители. Във връзка с това обстоятелство издавам следната заповед: всички евреи, мъже и жени, независимо от положението и богатството им, с цялото им имущество , трябва незабавно да се измъкнем от пределите. От тези Христови врагове не искам да имам никаква печалба."

Интересно свидетелство за евреите остави известният руски певец Александър Вертински. В книгата на мемоарите му „Скъпи дълго“, на стр. 175 четем за Германия през 20-те години:

„Приблизително същата година, 1923 или 1924 г., започна инфлацията. Това беше ужасяваща картина на следвоенна икономическа катастрофа. Германската марка се търкулна надолу със светкавична скорост. Истински "блиц-колапс" на Германия! Никакви сили, нито земни, нито небесни, не биха могли да я задържат.

Германците бяха напълно в загуба. Започна паниката. Масови самоубийства заляха Германия. Умни спекуланти изкупуваха цели блокове къщи, а германците, като слепци, ги продаваха за безценни милиони, които след няколко дни се оказаха обикновени парчета хартия. Огромни универсални магазини като Ka-De-Ve, например, бяха разчистени от стоки за една сутрин. И до вечерта марката падна със сто пункта и това, което се продаваше от магазина за сто марки, вече не можеше да се купи за хиляда. Докато немският ум усвояваше всичко това, хиляди хора, предимно чужденци, разбира се, правеха луди пари. Само един от моите познати, бизнесменът от Одеса Иля Гепнер, който имаше само хиляда американски долара в джоба си, успя да купи шест къщи и огромен Луна Парк в Берлин.

Когато германците най-накрая разбраха какво се случва, беше вече твърде късно. Три четвърти от тях бяха разрушени. Така започват първите години от тяхното следвоенно съществуване. Берлин беше покрит с мрежа от малки сергии, които приличаха на щандове за лимонада. От малките прозорци се виждаха само ръцете. Понякога бяха големи, космати, понякога сухи, жилави, често мургави. Над будките имаше надпис: „Векселщубе”. Те бяха сменячи. Магазини, където са търгували пари. Потни, задъхани хора долетяха до прозореца, хвърлиха дрезгаво няколко думи, от малки и големи куфари хвърляха на тезгяха цели купчини пари, вързани на пачки, и в замяна получаваха зелени американски долари. Или обратното, като разменят една банкнота от десет долара, те получиха цял куфар с марки от прозореца.

Известният петербургски спекулант, "банкер" Дмитрий Рубищайн ми проговори с бащинска нежност в гласа: "Искаш ли да видиш детето ми?" Нямах особено желание. Но за да не разстроя баща си, се съгласих. Стояхме близо до площада. — Детето ви тук ли е? — попитах аз, като посочих тълпата деца, които играха. Рубинщайн се усмихна снизходително. " О, не. За мен вече е голям. Той вече е на седемнадесет години. Това е бъдещ гений. да. За да знаеш! Днес е неговият рожден ден. Дадох му това... - Той посочи дървена будка с надпис "Векселщубе". - Оставете детето да се научи. Той има такива способности! Скоро ще затвори баща си за колана!...”.

Отидохме до чейнджъра. Оттам надничаше дебело млечно-розово лице, наподобяващо току-що запарено човешко дупе. На плота лежаха пълни ръце с изгризани нокти. Месоядната чувствена уста се усмихна снизходително. „Махай се, махай се, татко. Пречиш ми на работата!" — извика строго „детето“ на баща си. Тръгнахме на пръсти в благоговейно мълчание…”

И така, известният френски историк и ориенталист Ренан пише следното за евреите: „В Източна Европа евреинът е като рак, който бавно изяжда самото тяло на нацията. Неговата цел е експлоатацията на други хора. Егоизмът и липсата на лична смелост са основните му характеристики.”

Следващият свидетел е член на английската Камарата на лордовете - лорд Харингтън. В речта си от 12 юли 1858 г. той заявява: „Аз възразявам срещу допускането на евреите, тъй като те са големите кредитори на пари в целия свят. В резултат на това народите по света стенат под непоносимо тежката система от данъци и национални дългове. ТЕ ВИНАГИ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ВРАГОВЕ НА СВОБОДАТА.”

Призоваваме следващия свидетел - император Вилхелм II от Германия. Ето какво каза този император за евреите: „Евреите са широко разпространена чума, от която бихме искали да бъдем освободени“. Източникът е дневникът на основателя на ционизма Теодор Херцел.

- Григорий Климов - ,,Червената кабала."

Проф. Ф. А. Осендовски - The Nineteenth Century and After, p.29, London, January, 1926:

,,Често се споменава, че юдаизмът е движещата сила на комунизма.
Това не е нищо ново,
то се знае и е съвсем естествено...
Вродената склонност към интрига, към хитрост,
към конспирация, и почти непостижимото търпение, с което очакваме часа на отмъщението,
са характерните черти на
избрания народ."

Морис Самуел, - Jon Gentiles, p.155 Harcourt, Brace, 1924:
,,Ние, евреите, които сме
били избрани за спасители на света,
днес не сме нищо друго освен прелъстители на света, негови унищожители, негови подпалвачи,
негови палачи. Ние, евреите, сме унищожители, и ще останем такива завинаги. Всичко, което ще направите за нас,
няма да задоволи нуждите и потребностите ни.
Ние винаги ще разрушаваме,
защото се нуждаем от един
наш свят."

Вестник, "Американски евреин",
проф. д-р Оскар Леви, London, от 20 септември 1920 г.:
,,Болшевишката революция в Русия бе дело на еврейските мозъци, еврейското планиране, целта на което е, създаване на световен еврейски ред. способи бе извършено в Русия, еврейската неудоволетвореност,
Това, което с такива превъзходни
скоро ще стане реалност в
целия свят."

Райнхолд Нибур - Реч пред Еврейския институт по религия New York, Octcober 3, 1934 г.:

,,Марксизмът е модерната форма на еврейското пророчество."

Американски вестник "Jewish Chronicle", от 4 април 1919 г.:

,,Това, че между болшевиките има толкова много евреи, просто отразява факта, че идеите на болшевизма, са и най-добрите идеи на юдаизма."

,,Всъщност, инвестициите на американските евреи в развитието и запазването на еврейската държава продължават и до днес."

- Бенджамин Бейт-Халами, прочут израелски учен.

,,Ако не беше финансовата подкрепа
и политическият натиск от страна на американските еврей .. Израел можеше и да не се роди през 1948 г."

- Наоми Коен, известна
еврейска историчка.

,,Много от тях [днешните евреи, които крещейки призоваваха
към завръщане (в Палестина], никога не са имали предци в тази част на света... Преобладаващото мнозинство от евреите са потомци на жители на Хазария, променили вярата си, и на всякакви други, които са приели юдаизма... Това схващане, че огромната част от еврейството няма етнически допирни точки с юдеите, е подкрепяно от такива известни антрополози, като Рипли, Уайзенбърг, Херц, Боас, Питар,
Фишбърг, Мийд и други."

- Алфред Лилиентал

Интересно признание прави и чикагското еврейско списание Sentinel в изданието си от 8-ми октомври 1940 г..
,,Когато националсоциалистите ревати шушукат, че тази война е предизвикана от евреи,
те са напълно прави."

Пример за това колко фундаментализъм има в ционистите представлява изказването на д-р Израел Елдад (Israel Eldad):
,,Израел е земята на евреите ...
Никога не е бил на арабите, негови жители са били араби. Той е земята на деветте милиона други еврей по света, дори и когато на практика всички Израел принадлежи на четирите милиона руски евреи, независимо от факта, че те не са родени в него.
дори и те в момента да нямат
планове да живеят в него."

Йосиф Сталин основава първата еврейска държава в историята Биробиджан. Тя е основана през 1934 година. Цели 14 години преди официалното обявяване на Израел. Пълното й наименование било
Автономна еврейска съветска република Биробиджан. Тоест, Йосиф Висарионович е създал две еврейски държави. Днес там посрещат посетителите с надписи на руски и... иврит. Паметник на еврейския сатрап Йосиф Сталин
"украсява" централната градска част. image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 913046
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930