Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2021 01:34 - ДЖОН ЛЕНЪН ПРЕД СПИСАНИЕ ,,РОЛИНГ СТОУН" ПРЕЗ 1980 Г.: ,,ЦРУ И ВОЕННИТЕ ИЗОБРЕТИХА ЛСД"
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 658 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageЛенън пред списание ,,Ролинг стоун" през 1980 г.:

„Знам, че Бийтълс ще имат успех като никоя друга група. Знам го със сигурност, защото срещу този успех
продадох душата си на сатаната."

- Джон Ленън пред Тони Шерильн през 1962 г. в Хамбургския Starclub

Ето какво казва Ленън пред списание ,,Ролинг стоун" през 1980 г.: Винаги трябва да помним... ЦРУ и военните... изобретиха ЛСД, за да контролират хората... Политиците не са загадка за мен и вече не се плаша от целия този естаблишмънт... Не бих желал Шон (синът на Ленън от брака му с Йоко Оно-бел. авт.) да боготвори Джон Уейн и Сид Вишъс. На какво учат те? На нищо. На смърт.
По това време определено виждаме един доста по-различен Ленън, отколкото в началото на 60-те: Да се даде шанс на мира, а не да се стреля по хората заради него. Всичко, от което имаме нужда, е любов... Много е трудно да повярва човек в това, но аз вярвам напълно. Ние не сме първите, които казват представете си, че няма държави и дайте шанс на мира", но ние носим факела така, както се носи олимпийският огън, и го предаваме от ръка на ръка един на друг, на всяка страна, на всяко поколение... Аз
вече не мога да бъда хулиганът от Хамбург и Ливърпул. Вече съм по-възрастен и гледам на света с различни очи... Най-трудно е да погледнеш в самия себе си. По-лесно е да викаш Революция и дайте властта на народа, отколкото да погледнеш навътре в душата си и да откриеш какво е истинско в теб самия и да спреш да се самозалъгваш. За периода на албума ,,Хелп" Ленън споделя:.Пушехме марихиана за закуска... с нас не можеше да се контактува, защото бяхме със стъклени погледи и се кикотехме непрекъснато. Живеехме в наш собствен свят. Това беше песента „Хелп“... Защо хората приемат наркотици? За да избягат от какво?....Бийтълс" взимаха много кокаин на времето. Човек сам твори сънищата си. Създай сам своя сън. Не очаквай Джими Картър, Роналд Рейгън, Джон Ленън, Йоко Оно, Боб Дилън или Иисус Христос да дойдат и да го направят вместо теб. Трябва сам да го направиш. Това е, което казват големите учители още от древността. Те могат да ви посочат пътя, да ви оставят напътствия и указателни знаци в книги, които сега се наричат свещени и се почитат само заради кориците им, а не за това, което казват... Никой друг не може да го свърши вместо теб. Аз не мога да ви събудя. Вие сами трябва да се събудите. Аз не мога да ви излекувам. Вие сами можете да излекувате себе си. Ленън пее в известната си песен,,Представи си" (1980): Представи си свят без
държави... без да има за какво да убиваш или да умираш, без религии. Представи си
как всички хора живеят в мир. Може би си казваш, че съм мечтател, по не съм
единственият - надявам се един ден да се присъединиш към нас и светът да заживее като едно цяло. Представи си свят без лични притежания... без алчност и без глад едно братство на човечеството, представи си как всички хора споделят един свят.

- Д-р Атанас Гълъбов - „ОКОВАНА СВОБОДА: Технология на глобалния контрол." image



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 917259
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930