Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2022 01:15 - ,,ВОЕННИТЕ СА ТЪПИ, ГЛУПАВИ ЖИВОТНИ, КОИТО ИЗПОЛЗВАМЕ КАТО ПЕШКИ ВЪВ ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА" - ХЕНРИ КИСИНДЖЪР, АГЕНТ НА КГБ, АГЕНТ НА ЦРУ И ЦИОНИСТКИ АГЕНТ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 143 Коментари: 0 Гласове:
0



Интересното е, че САЩ през 2014 г. всъщност купиха оръжия от Русия на стойност около 16 милиона долара. Това беше част от сделката за хеликоптер на стойност 1 милиард долара, която двете страни сключиха, за да могат САЩ да доставят на афганистанските сили за сигурност оборудване, с  което вече са били по-запознати.

- https://www.businessinsider.com/arms-sales-by-the-us-and-russia-2014-8?amp

САЩ купуваха руски оръжия за целите на изследването, каза Павел Фелгенгауер, независим военен анализатор, за Анадолска агенция.

„В края на 90-те години имаше договор за доставка на системи за противовъздушна отбрана С-300. Първо, САЩ закупиха някои елементи на С-300 от Беларус, те се интересуваха от контролния център, радари и системи за насочване", каза Фелгенгауер.

Русия е продала оръжията си на 166 от 190-те страни членки на ООН, според Рособоронекспорт, единственият оторизиран износител на руско оръжие.

В момента Русия има връзки във военната и техническата област с Франция, Гърция, България и Словакия, членовете на програмата на НАТО Партньорство за мир Финландия, съюзниците на САЩ Южна Корея, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Кувейт, Йордания и Саудитска Арабия.

Руско-френското военно и техническо сътрудничество се основава на междуправителствено споразумение, подписано през 1994 г., което позволява на двете страни да координират усилията в авиационната и космическата индустрия, малките въоръжения, бронираните машини, артилерийското производство и корабостроенето.

Гърция е един от най-големите купувачи на руско оръжие. В различни моменти Русия доставя на Гърция системи за противовъздушна отбрана, включително системи С-300, десантни кораби с въздушна възглавница, противотанкови ракетни системи, бойни машини на пехотата, ръчни противотанкови гранатомети, артилерийски съоръжения, военен транспорт хеликоптери Ми-26, както и стрелково оръжие за специалните части.

В момента "Рособоронекспорт" разглежда модернизацията на съветско и руско производство като "едно от обещаващите направления" за по-нататъшното развитие на руско-гръцките отношения в областта на военно-техническото сътрудничество.

Руското сътрудничество с България и Словакия е доминирано от поддръжката и модернизацията на военната техника. Например Москва и София подписаха договор за модернизация на хеликоптери от семейство Ми, а със Словакия - за модернизация на изтребители МиГ-29.

Пикът на руско-финландското военно сътрудничество е през 1991-1996 г., тогава са доставени значителен брой оръжия и военна техника, включително бойни машини на пехотата БМП-2, самоходна артилерия 2S5 "Hyacinth-C", три дивизиона на ПВО системи "Бук-М1". 7,62 мм картечници Калашников са основно оръжие във финландската армия.

Русия и Южна Корея подписаха меморандум за разбирателство относно военното и техническо сътрудничество през декември 2007 г. Това беше предшествано от 10-годишно сътрудничество, когато Русия доставяше на Южна Корея танкове Т-80, бронирани автомобили БМП-3 и хеликоптери Ка-32.

През ноември 2006 г. Русия и ОАЕ подписаха споразумението за военно и техническо сътрудничество, което създаде правна рамка за отношенията между двете държави в тази област.

Сделката на Русия със Саудитска Арабия на стойност 3,5 милиарда долара през 2017 г. за доставка на оръжия и оборудване беше оценена от военни експерти като успех на руската отбранителна индустрия.

- https://www.aa.com.tr/en/politics/us-allies-continue-buying-weapons-from-russia/1653985
Съветникът на президента Реджеп Тайип Ердоган Месут Хаки Кашин каза, че Турция е закупила много оръжия от Израел, като твърди, че Израел може да спечели много от нормализирането между двете страни. 

"Турция купи много оръжия от Израел. Можем да уредим това отново. Отбранителните индустрии на Турция и Израел могат да продължат заедно", каза Касин пред Гласа на Америка в интервю на 21 декември 2020 г.

- https://www.duvarenglish.com/amp/turkey-bought-a-lot-of-weapons-from-israel-we-can-arrange-this-again-erdogans-adviser-mesut-hakki-casin-news-55595

Израелските компании продадоха отбранителни системи на ОАЕ и Бахрейн още преди подписването на Споразумението от Авраам, но те бяха главно в категориите за вътрешна сигурност и кибернетика, а не за кинетични оръжия.

Веднага след нормализирането на отношенията с ОАЕ и Бахрейн, те и Саудитска Арабия се втурнаха да поискат закупуване на системи, произведени в Израел.

- https://breakingdefense.com/2021/04/israeli-defense-ministry-goes-slow-on-arab-weapon-sales/amp/

Продажбите на израелско оръжие за Иран възлизат на приблизително 500 милиона долара от 1981 до 1983 г. според Института за стратегически изследвания Jaffe към университета в Тел Авив.  Други оръжейни експерти оценяват общите продажби на повече от 500 милиона долара годишно, включително резервни части за самолети, артилерия и боеприпаси.  Вътрешни доклади на правителството на САЩ сочат, че в началото на 80-те години общата продажба на израелско оръжие на Иран се приближава до 2 милиарда долара всяка година. По-голямата част от него е платена от ирански петрол, доставен в Израел.  Според Ахмад Хайдари, търговец на оръжие, който е работил за иранското правителство, „приблизително 80 процента от оръжията, закупени от Техеран веднага след началото на войната, произхождат от Израел“. Фактът, „че иранските военновъздушни сили изобщо биха могли да функционират“, според Марк Фитиан, след първоначалната атака на Ирак и „можеха да предприемат редица полета над Багдад и да нанесат удари по стратегически съоръжения“ е „поне отчасти поради решението на администрацията на Рейгън да позволи на Израел да насочва оръжие от американски произход към Иран, за да предотврати лесна и ранна победа на Ирак." 

През първата година на мащабни оръжейни продажби през 1981 г., Израел продаде на Иран оръжия на стойност 75 милиона долара от запасите на израелската военна индустрия, израелската авиационна индустрия и запасите на израелските сили за отбрана в рамките на операцията Seashell. Материалите включват 150 противотанкови оръдия М-40 и 24 000 снаряда, резервни части за танкови и самолетни двигатели, 106 мм, 130 мм, 203 мм и 175 мм снаряди и ракети TOW.  Cyprus Weekly съобщава, че летището в Ларнака е било използвано за прехвърляне на оръжие от Израел в Техеран. Първоначално материалът е транспортиран по въздух с помощта на чартърни самолети от аржентинската авиокомпания Transporte Aйreo Rioplatenseи след това, след сблъсъка във въздуха в Армения през 1981 г. , с кораб. 

- https://en.m.wikipedia.org/wiki/Israel%27s_role_in_the_Iran%E2%80%93Iraq_war

Американската подкрепа за Саддам Хюсеин и баасисткия Ирак по време на войната между Иран и Ирак, включваше икономическа помощ на стойност няколко милиарда долара, продажба на технологии с двойна употреба, оръжия, военно разузнаване и обучение за специални операции.

- https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_States_support_for_Iraq_during_the_Iran%E2%80%93Iraq_War

Правителството на Обединеното кралство разреши продажбата на военно и гражданско оборудване на стойност 2,6 милиарда британски лири с потенциална военна употреба на Китай през последните три години, показват правителствени данни .

Миналата година се наблюдава утрояване на износа за Китай на стоки с „двойна употреба“, определени като „граждански стоки с военна цел“. През 2020 г. бяха разрешени около 1,6 милиарда британски лири, в сравнение с 526 милиона паунда през 2019 г.

- https://www.dailymaverick.co.za/article/2021-06-07-as-the-uk-hypes-the-china-threat-it-sells-the-country-billions-in-military-related-equipment/

Въпреки скока в началото на десетилетието с изнесени оръжия на стойност 35,7 милиона британски лири през 2009 г., стойността на оръжията от Обединеното кралство за Русия като цяло е намаляла през последните десет години, достигайки нула през 2017 г. По време на правителството на Камерън-Клег през 2013 г. отново леко, достигайки обща стойност от Ј19 милиона. онази година.
Общата стойност на оръжейните продажби на Обединеното кралство в Русия през отчетения период възлиза на Ј102,9 милиона. Една трета обаче се дължи на продажбите само от 2009 г.

Въпреки наложените санкции срещу Русия след избухването на конфликта в Украйна, Обединеното кралство продължава да издава лицензи за износ на тази страна. Кампанията срещу търговията с оръжие, например, съобщава, че правителството на Обединеното кралство е одобрило износ на оръжие, военно оборудване и военни технологии за Русия на стойност 1,28 милиона британски лири само през 2016 г.

- https://aoav.org.uk/2018/uk-arms-exports-to-russia/

През 2012 г. Германия продаде на Русия оръжия за 40 милиона евро. Германия също така позволи на компаниите да продадат на Русия куршуми за пушки на стойност 325 124 евро през същата година.

- https://www.thelocal.de/20140423/germany-arms-russia-ukraine-war/?amp

АРХИВ НА LA TIMES

18 ЮНИ 1987 Г. 12 Ч. PT

СТОКХОЛМ — 

Предприятията или правителствата в най-малко 26 държави са продали оръжия и на двете страни във войната между Иран и Ирак, съобщи Стокхолмският международен институт за изследване на мира в годишния си доклад в сряда.

В доклада се казва, че след последното проучване на войната между Иран и Ирак преди две години, 17 държави се присъединиха към списъка на продаващите оръжия и на двете страни, включително Швеция, Великобритания, Южна Африка и Холандия. Съединените щати и Съветският съюз бяха сред тези в списъка от 1984 г.

- https://www.latimes.com/archives/la-xpm-1987-06-18-mn-8000-story.html?_amp=true

САЩ през Втората световна война дарява безплатно военни доставки на СССР на стойност 11 милиарда тогавашни долара. През годините на войната ,,така наречената" помощ е била от 12 700 танка, 8 000 зенитни оръдия, 152 000 единици пехотно оръжие, 427 000 камиони и влекачи, 23 000 парни локомотива, вагони и ж.п. платформи. СССР доставила на нацистите: 1,5 милиона тона зърно, един милион дървен материал, 101 000 тона памук, 865 хиляди тона нефт, никел, хром, манган, алуминий, мед и олово, това е нормално, защото демократи, комунисти и нацисти имаха едни и същи родители, а те бяха Интернационалните еврейски банкери.

Хенри Кисинджър: ,,Военните са тъпи, глупави животни, които използваме като пешки във външната политика.“

Lоckheed Martin Corporation(мултинационална
компания за аерокосмическа, оръжейна, отбранителна защитна и модерна технология) за 2019 г. има приходи за 59 милиарда долара, за сравнение колко голяма с печалбата им - Словения за 2019 г. има 54 милиарда долара брутен
вътръшен продукт.

-https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arms_industry

The Boeing Company(мултинационална корпорация, която
произвежда и продава самолети, ракети, сателити и телекомуникационно
оборудване) за
2020 г. има приходи за 58 милиарда долара за сравнение колко голяма е печалбата им - Сърбия до 2019 г. има 51 милиарда долара брутен
вътръшен продукт.

-https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arms industry

Northrop Grumman Corporation(мултационална компания за аерокосмически и
отбранителни технологи) за 2020 г. има приходи за 30 милиарда долара, за сравнение колко голяма е печалбата им - Исландия за 2019 г. има 24 милиарда
долара брутен вътръшен продукт.

- https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arms Industry

Raytheon Technologies Corporation(многонационален аерокосмически и отбранителен
конгломерат) за 2020 г. има приходи за 56 милиарда долара, за сравнение колко голяма печалбата им - Парагвай за 2019 г. има 38 милиарда
долара брутен вътръшен продукт.

- https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arms_industry

General Dynamics Corporation многонационална аерокосмическа и отбранителна корпорация), за
2019 г. има приходи за 39 милиарда долара, за сравнение колко голяма е печалбата им - Бахрейн за 2019 г. има 38 милиарда долара брутен
вътръшен продукт.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arms_industry

BAE Systems plc (BАЕ)(мултинационална компания за оръжия, сигурност и въздухоплаване) за 2020 г. има приходи за 19 милиарда долара, за сравнение колко голями са
печалбите им - Габон за 2019 г. има 16 милиарда долара брутен вътръшен продукт.

- https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arms_industry

L3Harris Technologies(мултинационална технологична компания,
доставчик на отбрана и доставчик на услуги в областта на информационните технологии) за 2019 г. има приходи за 17 милиарда долара, за сравнение колко голяма с печалбата им - Бруней за 2019 г. има 13 милиарда долара брутен
вътръшен продукт.

- https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arms_industry

Leonardo SpA, по-рано Leonardo-Finmeccanica
Finmeccanica(мултинационална компания, специализирана в космоса, отбраната и сигурността) за 2020 г. има приходи за 13 милиарда долара,
за сравнение колко голяма е печалбата им - Барбадос за 2019 г. има 5 милиарда долара брутен вътръшен продукт.

-
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arms_industry

Airbus SE(мултинационална космическа
корпорация) за 2019 г.
има приходи за 70 милиарда долара, за сравнение колко голяма е печалбата им - Либия за 2019 г. има приходи 52 милиарда
долара брутен вътръшен продукт.

- https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arms_industry

Войната е начина на богатите хора да защитят своите интереси, изпращайки децата на средната и бедна класа
на смърт.

От филма Цар на войната:
– Знаеш ли кой ще наследи този свят? Търговците на оръжие. Защото всички останали са прекалено заети да се избиват едни други. Това е тайната на оцеляването: никога не отивай на война. Още повече със себе си. Най-големите доставчици на оръжия в света са САЩ, Великобритания, Русия, Франция и Китай. Това са и петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН. image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 918479
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930